סליחה, אני חייב להגיב
חרסינה ונועם, אני משתדל לא להגיב לתגובות הרסניות (כאלו), אבל לפעמים זה פשוט עובר את הגבול. משתי סיבות עיקריות:
1. דברים הוצאות מהקשרם
2. אתם יוצאים מתוך נקודת הנחה שמה שאתם חושבים שהוא מקובל (שהוא לאו דווקא מה שמקובל) הוא משהו שכולם חייבים לקבל על עצמם
אני לא מחוייב במה שמקובל, אנשים לא מסכימים זה עם זה, זה קורה כל הזמן, אם אני חושב שמה שכביכול ״מקובל״ לא מתאים לי יש לי את כל הזכות לא להסכים, להגיב, לצעוק שזה לא נכון או להתנהג איך שאני רוצה.
מבלי לפגוע, לדעתי אתם עברתם שטיפת מוח מטעם החברה, מהתגובות שלכם ניתן להבין שאתם לא בעד הקבוצה שלכם (כפי שנוירוטיפיקלים עושים) ואתם לא חושבים בעבור עצמכם (כמו אוטיסטים), אלא אתם הייתם רוצים להיות רגילים ולכן אתם בעד ״מה שמקובל״, לפחות מה שנראה לכם שמקובל.
פעם גם אני הייתי כך.
הוצאת דברים מהקשרם
במקרה בתחנת הדלק כתבתי במפורש שבן־זוגי איבד את זה לרגע ושהוא בטעות אמר לה שזו שאלה אבסורדית, ועם כל הכבוד זו שאלה סופר מפגרת ואבסורדית ולא המנהל שלה לא מבקש ממנה לשאול שאלות מטומטמות כגון ״סליחה אדוני האם התעודת זהות שיצאה מהארנק שלך היא שלך? מה לגבי השטרות בארנק שלך? הבגדים שעליך לא שייכים אולי לסבתא שלך?״.
הטענות שלכם כל הזמן כוללות דברים שלא כתובים בפוסט ״אתה זימנת את האינטראקציה, אתה התרכזת בהם, נשארת לתהות עליהם״ על ידי זה שאני עובר שם?! לא כתוב שום דבר מזה - אתם המצאתם את זה.
״יצא לי להיות במצב שבו התעלמות כזו נגמרה בחודשים של שתיקות מעיקות ומבטים עוינים״ מאיפה הסעקת את זה?? זה לא מופיע בפוסט - זה לא קרה.
תוקפנות
אני מבין שנראה לכם שאני ״תוקפני״ כשלמעשה אני מגן עלינו וכן זה עלול להיות בתוקפנות, נראה שלדעתכם אני אמור להיות מודע מאוד להכל וגם סבלני, אבל להם מותר אף פעם לא לדעת כלום (כי הם חבורה של פרימיטיבים), אבל זה בסדר - כי הם ״הרוב הרגיל״ והם לא יודעים ואין מה לעשות עם זה.
זה לא נכון, שילכו לקרוא ויגלו, מה אם לא הייתי על הספקטרום וזה היה סתם מפריע לי ההתנהגות הפרועה שלהם? אז אני בטוח שזה היה בסדר גמור שאגיב נכון? כי אנשים כל הזמן כועסים וצועקים זה דווקא ממש רגיל.
יש לי את כל הזכות להפסיק להיות קורבן ולהגיב וזה לא הופך אותי לתוקפני או לביריון, אני אהפוך לביריון ביום שאעשה את מה שהם עושים - אם מישהו יגיד לי ״שלם״ אתקוף אותו ואצעק עליו.
הבעיה שלי היא שלחברה יש תמונה מאוד שלילית על אוטיסטים ולקרוא דברים כאלה גורם לי לחשוב עוד דברים שליליים, כי אתם מתנהגים בדיוק כפי שהחברה מצפה ממכם - כאילו שהרוב הם הכי טובים (ולא חבורה של קופים לא מפותחים) והאוטיסטים הם מוגבלים מתחת לחברה, בדיוק כפי שאני מסביר בסוגי אוטיזם - וזה מאוד כואב.
אני ארחיב בפוסט אחר על ההבדלים בין ה״רוב״ לבין ״אנשים רגילים״, אתם חושבים שאני חושב שאנשים רגילים הם קופים ואוטיסטים הם הכי טובים שיש, אבל אני מעולם לא אמרתי את זה, עוד דברים שהוצאות מהקשרם, רק כי דעות כאלו הן נפוצות, אבל אלו לא דעות שלי.
אתם לא מבינים נכון - אני לא יכול לסבול את ״הרוב״ - כי הם מתנהגים בצורה פראית ופרימיטיבית, הם מתארים את התנהגות הזו כ־״להתנהג כמו חיות״ (אבל חיות לא מתנהגות כך - הם כן) יש אוטיסטים כאלה ויש ״אנשים רגילים״ כאלה... ההבדל בבחירות - לא בחיווט במוח.