עשית פה קצת סלט.
אבולוציה אינה דת. ואיני טוען שיש הסכמה בכל הנושאים הנקודתיים באבולוציה. יש ויכוחים וטוב שכך, משום שמדע אבולוציה הוא מדע מתפתח. אין דבר כזה "ניו-אבולוציה". בוודאי התכוונת לניאו-דרוויניזם, שהוא אכן התיאוריה השלטת, והיה כך מאז קצת לפני אמצע המאה ה-20. אבל פה באו כמה אנשים עם איי-קיו של אגוז קאשיו (ולא אגוז לוז, מכיוון שכידוע אגוזי הלוז נחשבים לחדי מחשבה למדי) והתחילו לבלבל את המוח על זה שעצם קיומה של האבולוציה נמצא במחלוקת מדעית. וזה לא נכון. זה שקר גס. שאלי כל ביולוג על זה והוא באמת יצחק. קיומה של האבולוציה, ואפילו תפקידה של הברירה הטבעית כמעצבת ההסתגלות המורכבת אינו נתון לויכוח של ממש בחוגי המקצוע, ונחשב למובן מאליו כפי שמובן מאליו שכדור הארץ סובב את השמש (אני לא מניח שתקראי גם לזה דת). הויכוחים קיימים, והם על דברים אחרים. הטיעון הבריאתני הוא פשוט טיעון מיושן ולא רלוונטי לדיון המדעי העכשווי, ולכן גם לא מדעי. עם כל הכבוד למורה שלך לביולוגיה, חלק מאיתנו מבוגרים יותר ויודעים גם כן משהו על הנושא; ולהגיד שלא היתה אבולוציה ולהציג את זה כדבר מבוסס מדעית, שזה מה שבריאתנים רבים עושים, זה פשוט שקר. ביולוגים וגיאולוגים מתייחסים לעובדת התרחשותה של אבולוציה ביולוגית של מוצא משותף כעובדה לכל דבר. כתבתי זאת כך ובהדגשה כדי שלא לבלבל עם תת-תיאוריה אבולוציונית כזו או אחרת שנמצאת אולי במחלוקת. אנחנו לא יודעים בדיוק של יום מתי חי האב הקדמון המשותף לבני אדם ולסוסי היאור, אבל אנחנו מוצאים לנכון לקבל כעובדה שהיה כזה. זה לא יותר "דת" מלקבל כעובדה את קיומן של גלקסיות מרחק שנות אור מאיתנו, או את קיומן של טבעות סביב כוכב הלכת נפטן, למרות שאף אדם לא הגיע לשם (ולמה אנחנו סומכים על מה שנאס"א אומרת שכלי רכב רובוטי אמר?). תורת האבולוציה הניאו-דרוויניסטית היא תיאוריה מדעית מבוססת במידה כזו שניתן להגיד עליה שהיא נכונה, או כמעט נכונה, בביטחון בלתי-מבוטל. האבולוציה, במובן "התרחשה או לא" היא עובדה לכל דבר, או לפחות ראויה להתייחסות כזו. איך בכך כדי לאמר שכל תת-תת-תת-תיאוריה מקובלת היום היא בהכרח נכונה. וזה לא מה שאני אומר. אבל כשבא בריאתן, שהוא נציג הטימטום עלי אדמות, צריך להשיב למה שהוא טוען. והוא לא באמת טוען לגבי איזו תת-תיאוריה, אלא מנסה לעוות את המציאות ולמנף את הויכוחים הקטנים לטובת טיעון "לא היתה אבולוציה". טיעון זה הוא מופרך ושקרי, וזה כל מה שאני אומר. לא דת ולא בן-דוד של דת.