למה אני אוהבת לגור בארץ

מסכימה עם הכל .

כשאני מדברת על אנשים מעניינים , זה לרוב קשרים עמוקים של שנים . ובעניין זה, כתב מי שכתב "פרחות" - אז יש פרחות , שאם תקלף קצת את הלקה והפאן תגלה חכמת חיים עמוקה מני ים וסיפור חיים מאלף. כל טוב לך
ושבת שלום

לא טיילתי כל כך הרבה כמוך

אבל גם בעיניי מזג האויר כאן נפלא, וגם האוכל! בעיקר כצמחונית (ההפרדה בין בשר לחלב מאוד נוחה לי, אבל הייתי בהחלט מעדיפה הפרדה בין דת למדינה...).

Besessenheit

New member
מאוד אינדבידואלי

עליתי לארץ מרוסיה בגיל 5 - גדלתי במקום שכולו בעיקר רוסים (ומי שלא רוסי נמצא בסביבה רק של רוסים כמעט אז הוא בעצמו כבר די נהיה דומה בהתנהגות והכל) - אף פעם לא ראיתי בארץ איזה "היסטוריה" שלי או משהו. כן אני יהודיה.

לפי שנה כמעט עברתי לגרמניה ואני לא יכולה לתאר לך כמה אני מאושרת פה - אני אמנם גרה לבד בלי המשפחה (לומדת פה), אבל השמש זורחת לי מהישבן כל בוקר.

אני מגיעה לארץ מדי פעם וכל פעם אחרי חצי שעה של "וואי איזה כיף שהכל חדש" (מבחינת מבנים - ארכיטקטורה שונה - התרגלתי לזה כי גדלתי שם) - אני רואה את האנשים, את מזג האוויר (מצטערת אבל אני אוהבת קור ולא יכולה לסבול את הקיץ) - את גסות הרוח - וכולי וכולי.

אחרי יומיים בארץ אני רוצה לחזור לפה.

וחול עבור הרבה אנשים זה "שופינג" זה כי למה שהאנשים בארץ התרגלו. העיקר לעשות קניות בזול - את אף אחד כבר לא מעניין לראות את המדינות באמת, העיקר לקנות כמה שיותר פריטים בכמה שפחות כסף.

אני מאוהבת בגרמניה, באנשים, במזג האוויר - ובכל דבר שאפשר לחשוב עליו. (חוץ מהבירוקרטיה...)

Besessenheit

New member
+ אני לא שומרת כשרות

ככה שמבחר האוכל פה הוא מכאן ועד להודעה חדשה. + האוכל פה זול פי כמה מהארץ.

RonspotNL

New member
לא רק האוכל

אבל הרבה דברים כאן באירופה הרבה יותר זולים מישראל

Besessenheit

New member
מה...?

התקבלתי ללימודים בגרמניה כי קרעתי את התחת בבגרויות בזמנו (רפואת שיניים לצורך העניין). מדינת ישראל ממש לא עזרה לי בשום דבר.

ושיררתי שנתיים בצבא - ככה שאני את שלי נתתי בחזרה למדינה. לא מרגישה שאני יורקת לשום באר.

אספרסו2

New member
בארץ כל דרדק עושה בגרות

וזה רק בזכות מדינת ישראל שאיפשרה לך ותמכה בך.

costaet

New member
ומדינה אחרת לא הייתה תומכת בא?

אם היא הייתה עולה לבלגיה במקום ישראל, היא לא הייתה מקבלת שם בגרות ולא הייתה יכולה ללכת לאונ' בגמרניה או כל מקום אחר? אם היא הייתה מחוץ לישראל היא הייתה בואקום שלא היה נותן לה לעשות בגרות?

אספרסו2

New member
בגרמניה

מהגרים מרוסיה אוכלים קש ותבן,
חלק קטן מאד מגיעים לתעודת בגרות.

בארץ מאכילים אותם בכפית והם לא מעריכים את זה.

Besessenheit

New member
מאכילים אותי בכפית..?

אין לי מושג מתי עשית בגרויות - עשיתי 5 הרחבות של 5 יחידות - 5 יחידות מתמטיקה סיימתי בכתה י' עם ציון של 97, אנגלית עם 100, ועוד 3 הרחבות מדעיות עם ציונים של 99-100. ציון ממוצע שלי הוא 97 בלי תוספות ובונוסים.

מי בדיוק דחף אותי לזה בוא תספר לי...

אספרסו2

New member
איפה את לומדת בגרמניה?

לכי לקהילה היהודית-רוסית במקום מגורייך ותביני על מה אני מדבר,
אף אחד לא מקדם אותם לשום מקום.

לך נתנו את הכלים בארץ להתקדם.

Besessenheit

New member
אין לי מושג באיזה סרט אתה חי...

למדתי בבצפר רגיל לחלוטין - התקבלתי לכתת מופת, התחלתי תואר במתמטיקה בכתה יא' (ופרשתי ממנו אחרי שנה) - בשום שלב לא קיבלתי שום העדפות או תוספות בציונים, לא מורים פרטיים ולא כלום. לא אולפן, לא עזרה אחרי שיעורים - שום דבר.

הדבר היחיד שקיבלנו מהמדינה הוא כשעלינו עזרה כספית - מה שקיבלו כל ההורים. למדתי לבד מהיסודי ואז סיום התיכון כי ההורים שלי לא יכלו לעזור לי - לרב בגלל השפה. שוב - מעולם לא היו לי שיעורים פרטיים.

לצורך העניין - קיבלתי 740 בפסיכו בלי קורס. אומר לך משהו? כמו זה שאני לא צריכה העדפה מתקנת כדי לעשות משהו עם החיים שלי? גם את השפה הגרמנית אף אחד בארץ לא לימד אותי ועשיתי הכל לבד - בפחות מחצי שנה כאן הגעתי מזה שהצלחתי להגיד משפט וחצי לרמה של ללמוד באוניברסיטה.

אני לא יודעת על איזה אנשים אתה מדבר - והאמת ממש לא אכפת לי כי אני לא משווה את עצמי לאחרים אף פעם...

קיבלתי בחיים שלי בדיוק אותם כלים שמרוקאים או אשכנזים שנולדו בארץ קיבלו. ואפילו פחות כי המשפחה אפילו לא יכלה לעזור לי ואין לי אחים גדולים.

Besessenheit

New member
ולצורך העניין אני לומדת ברגנסבורג

אם זה כל כך חשוב... לא רחוק ממינכן.

costaet

New member
במקרה הכינותי מראש

יש לי 2 בני דודים בגמרניה, רוסים שעלו לגרמניה בגיל צעיר, אחד בן 32 דוקטור למתמטיקה, והשני בשנות ה-20 לחייו בוגר תואר שני במתמטיקה.
עד כמה שידוע לי הם לא עברו במערכת החינוך הישראלית ובכל זאת הצליחו איכשהו למרות היותם רוסים לקבל השכלה.

לא יודע למה בכלל אני מגיב לגזענות שלך אבל שיהיה.

אספרסו2

New member
במקרה

אני מכיר בגרמניה יותר רוסים משאתה מכיר.

זאת לא גזענות,הם מתנהגים כאן כטפילים על המערכת הסוציאלית הגרמנית.

כמו בארץ הדיפלומות שהם באו איתם לא שוות את הניר שעליו הן מודפסות.

costaet

New member
אני מקווה שאתה חוזר לארץ לפני יולי

שאני לא אזכה לפגוש אנשים כמוך בגמרניה כשאני מבקר שם.

אספרסו2

New member
אנשים כמוני

יש כאן הרבה,לכן מצבה של גרמניה מצוין,
אם הבן-דוד שלך יודע מתמטיקה,תשאל אותו וייתן לך שיעור.

costaet

New member
באמת יש הרבה

בגלל זה דעת הקהל על הישראלים היא כמו שהיא.

מאיפה הוא ידע מתמטיקה, הוא הרי רוסי שבמקרה קיבל דוקטורט...

למעלה