למה החרדים מפריעים לחילונים?

masorti

New member
אל תכניס דברים לפי.

העובדה שאין איסור חוקי על קיום מצוות, אינו אומר ש.."יש התחשבות יפה מאוד בשומרי פולחן דתי". ואין לי כוונה לשחק את המשחק שלך. פגיעה אינה רק מניעה בחוק לקיים מצווה. פגיעה היא גם למשל האילוץ לשלם מחירים כלכליים וחברתיים (שאינם אינהרנטיים למצווה) כדי לקיים את המצוות. פגיעה היא גם האילוץ להסתגל לאיכות חיים נמוכה (מעבר למוכתב ע"י המצווה עצמה) כשמקיימים אורח חיים התואם את המצוות. בוא ונביא את הדבר עד לאבסורד, ונניח שממשלה בראשות "שינוי" תטיל מס של 1000% על בשר כשר. אז ברור שאין איסור על קיום שום מצווה ובפרט לא על שמירת כשרות, אבל מצד שני ברור שלאלץ את הדתיים לשלם פי 11 עבור הבשר אינו בגדר "התחשבות יפה מאוד בשומרי פולחן דתי". נכון? --- אגב, האם החוק היום מאפשר הפעלת מדינת הלכה? כי אם לא... אז יש חוקים שמונעים מאנשים מסוימים לקיים מצוות שהם חפצים לקיימם.

פלסטיק

New member
הרגל חדש, לחזור על דברי ../images/Emo8.gif

בינתיים האבסורד הוא הפוך, החילוני משלם "מס כשרות", לא הדתי אז אני לא מבין על מה אתה מלין כשהחילוני הוא המשלם כדי שלדתי יהיה חופש פולחן. אתה מביא מצב היפוטתי שאיננו קיים שבו אולי הדתי יאלץ לשלם בזמן שהמצב האמיתי הוא שהחילוני משלם ובסוף עוד מקטר
אני מבין בזאת שאין לך שום תלונה אמיתית ולכן אתה מביא כל מיני מצבים שאינם קיימים ומתלונן עליהם.

פלסטיק

New member
"המשחק שלי" היה לשאול חברת פורום

מהצד הדתי מה כואב לה, מה חסר לה לא שאלות פוליטיות הרות גורל או מה רשום בשולחן ערוך. רק נסיון להבין מה כל כך רע לה מצידי כמובן יכולים כל חברי הפורום מהצד הזה לענות אם אתה לא מעוניין לענות אתה לא חייב אבל להכנס לשאלה שלי ולהגיד שלא בא לך לענות זה "קצת" פאטתי

masorti

New member
"המשחק שלך" היה...

לתמרן חברת פורום לקבל את הטיעון ש"פגיעה" זה רק איסור בחוק על קיום מצווה. ומכיון שזה כמעט ולא קיים, חברת הפורום תצטרך להודות שהדתיים לא נפגעים. אז טרחתי להבהיר שהנחת היסוד שלך שגויה.

masorti

New member
סתם דוגמא לסעיף 1...

אתה מכיר דרך שבה חרדי יוכל לצאת אל מחוץ לשכונתו (למשל: לצורך עבודה) בלי להיחשף ישירות למה שהוא רואה כתועבה? עיין ערך פרסומות על תחנות אוטובוס. אגב, הגיעו אלי שמועות שגרשון סלומון אינו יכול לממש את צרכיו כיהודי להתפלל על הר הבית (... ותסכים שתפילה שם היא זכות גדולה) בגלל שהמדינה אינה מתירה לו לעשות זאת.

פלסטיק

New member
תעזוב שאלות פוליטיות עם הערבים

גרשון סלומון לא יכול להתפלל לא בגלל שאיזשהו חילוני אמר שזה לא מוצא חן בעיניו בוא נשאר בתחום חילוני/חרדי/דתי אני מסכים איתך לגבי הדוגמה שנתת. האם תוכל לתת עוד 2 דוגמאות? לפני שנחפש לנו פתרונות, האם זו הדוגמה לפגיעה הקשה ביותר באותו חרדי? האם זה הדבר שהכי פוגע בו?

masorti

New member
קח דוגמא...

כשמקום העבודה מארגן ארוחת גיבוש במסעדה השייכת לגוף ציבורי, ואתה מגלה שאתה צריך לבחור בין בידוד חברתי לבין ערבוב בשר וחלב.... האם זו פגיעה או לא? לי נשמע שזו אשמת המדינה שלא כפתה על מוסדות הציבור ניהול מטבח כשר. (מחר גם בצבא ובבתי החולים יגישו טריפות) והדוגמא אינה היפותטית.

פלסטיק

New member
תן לי טיפה פרטים, שאוכל להבין

מדובר על מקום עבודה ציבורי או פרטי? האם זה נעשה בטעות וברשלנות או כמדיניות של "דוקא"? ותשתדל להתרכז בזמן הווה (היום) ולא חזונות אפוקליפטיים לגבי הצבא ובתי החולים

masorti

New member
פרטים...

מקום העבודה ומקום האכילה שייכים לאותו גוף, ומדובר במוסד ציבורי גדול. לא מדובר ב"דווקא" מצד מקום העבודה אלא ברשלנות (כשמבחינתי מדובר בחוסר התחשבות ובאטימות, כי אלמנטרי לחשוב האם המקום מתאים לכל המשתתפים.) והזמן הוא לפני שנים ספורות. לא בימי הפלמ"ח ולא באחרית הימים. --- ואתה מפספס את הפואנטה. הנקודה היא לא מדוע הבוס לא הפעיל "ראש גדול" (כי זו כבר טענה לגבי אדם ספציפי). הנקודה היא שברירת המחדל של עובדי מוסדות ציבור היא לארח עמיתים ואורחים במקום השייך לאותו גוף. אז ההגיון מחייב שתישמר שם הכשרות.

Vdrums

New member
שאלה

למה אסור להתפלל בכותל? (אני רציני לגמרי, אני לא רואה חדשות אז אני באמת לא יודע)

masorti

New member
מותר להתפלל בכותל...

הכותל הוא חלק מקיר חיצוני של הר הבית, ואין שום בעייה להתפלל לידו. הבעייה היא להתפלל בתוך הר הבית עצמו. יש כמובן בעייה בטחונית של שליטת הוואקף המוסלמי וכו', אבל מעבר לכך יש איסור הלכתי קבוע. על פי מרבית הפוסקים, אסור ליהודים לעלות להר הבית וזאת משתי סיבות (למיטב ידיעתי הלא מקצועית): א. כולנו טמאים בטומאת מתים, ועד שנטוהר - אסור לנו לדרוך במקום בו היה בית המקדש. ב. אין ודאות היכן היו חלקיו השונים של המקדש, ולכן יש סכנה שהעולה להר הבית ידרוך בטעות בקודש הקודשים (מקום שרק לכוהן הגדול היה מותר להיכנס ביום כיפור). עד כמה שהבנתי, בעבר נעשה מיפוי חלקי של ההר (ע"י הרב גורן זצ"ל) ולכן יש חלקים על ההר שידוע שמותר להיות שם. על מיפויים מסוג זה מסתמכת הקבוצה של "נאמני הר הבית" בראשות גרשון סלומון שמנסה במשך שנים לקבל אישור לעלות ולהתפלל על ההר. (גרשון סלומון הוא דתי, ולכן כל הדיון ההלכתי תקף כאן) אני מודע לזה שמה שתיארתי בהתחלת ההודעה סותר את סופה. אם יש מיפויים, מדוע אוסרים? ואם המיפוי לא אמין, מדוע מתירים? מצטער, אני לא מומחה לענין. וממילא הנושא נמצא במחלוקת בין הפוסקים. עד כמה שאני יודע, הקונצנזוס הכמעט מוחלט של הרבנים הוא שאסור ליהודים לעלות להר הבית. (כמובן, למעט חיילים/שוטרים בפעילות מבצעית - שאז מדובר בפיקוח נפש)

Vdrums

New member
רגע אז הם הרבינם אומרים שאסור לעלות

אז מה הבעיה?< ואם זה מתוך רצון לשמור על חיי היהודים שלא יקרה שם אסון?

masorti

New member
אתה מערבב שני דברים...

הרבנים אוסרים לעלות משיקולים הלכתיים. בלי שום קשר, המשטרה אוסרת לעלות משיקולים בטחוניים. ברור שחילוני שרוצה לעלות להר הבית לא מתעניין בהלכה. אבל אז המשטרה מונעת ממנו לעלות בגלל הסיכון האישי.

Vdrums

New member
אז אתם באים בתלונה למדינה

שרוצה לשמור על חייכם?

masorti

New member
אני לא בא בתלונה לאף אחד.

ביקשת הסבר על הסיבות לאיסור עלייה להר הבית - וקיבלת. לי אישית אין שום כוונה לעלות להר הבית. כאמור, הענין אסור הלכתית. אם תשאל אותי פוליטית, המדיניות של פחד מהפלשתינים היא טעות.

saar7650

New member
כמה עניינים!

א.לגבי הר הבית- ישנו מקום בהר הבית שמותר להיכנס אליו ואליו גרשון סלומון מתעקש להיכנס. ב. לגבי דברים הפוגעים בחרדים: 1.חנות לממכר בשר חמץ שתמכור לעין כל את החמץ. "בל ייראה" בפסח. 2.צניעות- כמו שאמר כבר מסורתי. (שלטי חוצות). 3.חקיקת חוקים שיאסרו על מס' רבנים (מחב"תים) להיכנס לבסיסי צה"ל, לבתי ספר למקומות כמו "הבימה", "היכל התרבות" (הגישו נגד שני מקומות אלה בג"ץ והצליחו לערוך את הכנסים). 4.מצעדי הגאווה בראש כל חוצות! בעיר הקדושה ליהדות ולא רק ליהדות אלא גם לנצרות והאיסלאם. 5.חובת לימוד איסלאם בבתי ספר. (לומדים זאת בתוך לימודי הערבית). בסעיף זה אני מדבר על הדתיים לא על החרדים. 6.גם לגבי דתיים בלבד. בצבא- אין בהרבה מאוד בסיסים בארץ אפשרות להתפלל במניין בצורה רצינית. (אני לא מדבר על כך שמאפשרים לדתיים לבוא חצי שעה אחרי כולם עקב התפילות). חילולי שבת ומוסיקה רועשת בבסיסים- איסור שמיעת מוסיקה בשבת. וכן- עניין צניעות בצבא. (בנות שמפקדות או משרתות עם חיילים דתיים). 7.אינני יודע אם זהו חוק אבל- איסור של שר המשפטים לכתוב בס"ד על דפי ממשלה מסוימים. - לאן הגענו???!!! ועוד... *כמו כן- במס' קיבוצים רצו שיהיו בתי כנסת ו/או מקוואות ואסרו על הדתיים שבקיבוץ להקים אותם. *אנשי מר"ץ ניסו לחייב את מנכ"ל אפריקה ישראל שלא רצה לפתוח קניון בשבת- כן לפתוח אותו! *"קניון ערים" בכפ"ס נפתח למורת רוחם של החנויות השומרות שבת! וזה אומר שפתיחת הקניון בשבת פוגעת בבעלי החנויות הדתיים! ובשימור ה"סטטוס קוו". ועכשיו- רק שני קטעים קטנים שרק יראו לנו לאיזו שינאה הגענו! שימו לב לזה וגם לזה

מתנדב

New member
סער אני ראיתי את הדיסק הזה

ואני אומר לך זה היה פשוט טירוף מה שהלך שם, זה פשוט לא יאומן צריך לראות בשביל להבין

haimw32

New member
אני מוכן להפגין בשבילכם אבל יש.....

לי תנאי ,זה בתנאי שהתם החרדים תתנו לי להכנס באחד בתי הכנסת כדי להחזיר בשאלה האם תסכימו כמובן שלא אז למה אתם מצפים שניתן למחזיר בתשובה להכנס ולנסות להחזיר בתשובה

saar7650

New member
הסבר-

כנסים של חזרה בשאלה מתקבלים בברכה בכל מקום ציבורי. בתי קולנוע בתי תיאטרון (דוגמת הבימה והיכל התרבות) הינם מקום ציבורי לא מוגדר מבחינת התזה שהוא הולך בה. כיוון שניתן לקיים בו גם אירועים לא דתיים וגם דתיים. בית כנסת הינו מקום דתי בלבד! לכן לא נותנים לחילוניים להיכנס ולהחזיר בשאלה. כמו שרב לא יילך לנאום בכנסיה (שהרי היא שייכת לנצרות בלבד ואין לנו חלק בה) או למסגד (מאותה סיבה) כך גם אתאיסט לא יילך לנאום במקום המיועד לדת. ועוד- צבא הינו מקום בו שוכנים דתיים וחילוניים למה אין אפשרות לרבנים מסויימים להיכנס לבסיסי צה"ל?

למעלה