למה החרדים מפריעים לחילונים?

haimw32

New member
אין בעיה,אני מוכן לא בבית כנסת.....

אני מוכן למשל באמצע הרחוב הראשי ההני ברק וכדומה ,האם יתנו לי לעשות כזה דבר?

saar7650

New member
הרי כבר עושים...

מחלקים עלונים שלכאורה יש בהן קושיות על הדת. ואגב- מחלקים את זה גם בבתי כנסת וישיבות.

אליצדק

New member
ישנו הבדל בין פגיעה רעיונית לפגיעה

מעשית: ישנו הבדל שצריך להדגיש בין "פגיעה" לבין "כפיה". דתי אינו רק "נפגע" מלבוש לא צנוע. על-פי ההלכה אסור לו לראות נשים בצורה כזו ולכן נכפית עליו עצימת עיניים או הורדת משקפיים (אם יש לו) ובמקרה שפתרונות אלו אינם אפשריים נכפה עליו צער רב. לעומת זאת את אינך מדברת על פגיעה בחיי היום יום שלך בשום צורה מעשית. ליתר הבנה של הדברים כדאי לעיין בקישור המצורף

tamarhp

New member
למה?

מחלקים לי נייר חינם, שאני לא אקח? אתמול הייתי בעזריאלי וחילקו פרסומות, היתה לי הזדמנות מצויינת לקפל מנייר ציפור מנפנפת ולכתוב עליה הקדשה!

masorti

New member
כי אנשים לא אוהבים שיווק אגרסיבי...

לא של יחידות נופש באילת, ולא של קרם שיזוף, וגם לא של חזרה בתשובה. דרך אגב, את מעדיפה שאנשים יקבלו דף עם דברי קודש ויעשו ממנו קיפול של ציפור מנפנפת?

masorti

New member
כבר כתבתי בעבר...

שטענות אלה ייבדקו במבחו האדם הסביר המכיר את המציאות הישראלית. אנו נבדוק איזה מהטענות הן אמיתיות ומייצגות מצוקה אמיתית, ואיזה טענות הן המצאה לצורך יצירת "קלף מיקוח" נגד הצד השני. דרך אגב... אין בעייה לחייב את הדוסים לא להשתרך בשעות מסוימות במעיל ומגבעת שחורים. אבל זאת בתנאי שהחילוניות לא ישתרכו באותן שעות בצמתים בלבוש שאינו צנוע (ו"צנוע" הוא כהגדרתו בהלכה כפי שקובעים החרדים).

א ו ר בת

New member
זאת אומרת

שאתה לא מאמין לי שזה באמת פוגע ? תאמין. פוגע. יחד עם זאת אני לא באמת מבקשת שיימנעו וגו'. רק רוצה להדגיש את האבסורד שבעניין.

masorti

New member
מה פוגע? לראות דוס בלבוש חרדי?

את הטענה האנטישמית הזו כבר שמעתי אלף פעם כ"משקל נגד" לטענות על לבוש לא צנוע. ההבדל הוא שלך באמת לא מפריע לראות דוס עובר ברחוב. כמו שאמרת "אני לא באמת מבקשת שיימנעו וגו'. רק רוצה להדגיש את האבסורד שבעניין." - כלומר: מדובר בטענה פיקטיבית לצורך הויכוח. (אולי לויזיני זה מפריע, אבל ממנו אני לא מצפה לכלום.)

א ו ר בת

New member
והרי רק לפני כמה שורות כתבתי

שזה כן מפריע לי... אז * אתה * בא ואומר שלא ? ולא כתבתי ש"לראות דוס". תיארתי, פחות או יותר, את אחת הסיטואציות. וזה באמת מפריע לי. זה שאני לא מבקשת שיימנעו וגו' זה בהחלט לא מראה שזו טענה פיקטיבית אלא שאני יותר סבירה מכם.

tamarhp

New member
אז בתמורה

הם מבקשים שלא תלכי עם מיני וגופיה. כי זה מפריע להם.

מתנדב

New member
תמרי, הגזמת.....

מה זאת אומרת החרדים מבקשים בתמורה?, למה מי הם החרדים?, שישבו בשקט בצד...

א ו ר בת

New member
בדיוק כמו שאני

לא מבקשת שהם לא ילכו כך אלא רק מציינת שזה מפריע לי... כך אני מצפה שהם ינהגו.

Vdrums

New member
לדעתי זה לא לעניין להכניס פוליטיקה

לשירשורים פה זה פוגם באיכות הפורום. אני לא חושב שהדתיים בנתניה סותמים את הפה, אם זה כל כך מפריע להם אני רוצה לראות שבת אחת בלי שהם ימלאו את הטיילת ואת הרחוב הראשי. אם זה כל כך מטריד ומפריע לאיכות חיים שלהם שלא יסתובבו במרכז העיר. שבת מנוחה אז שינוחו. לי פוגע באיכות החיים שאין תחבורה בשבת אז אני הולך ברגל. אז כל עניין ה"פגיעה באיכות חיים" זה מוגזם. מי שרוצה איכות חיים שילך לגור במקום שתואם את הציפיות שלו. עובדה שכל עיר וכל מקום מגורים יש לו את האיכות שלו.

masorti

New member
עכשיו יצא המרצע מהשק...

"אם זה כל כך מטריד ומפריע לאיכות חיים שלהם שלא יסתובבו במרכז העיר. שבת מנוחה אז שינוחו." אתה מניח שהחילונים הם אדוני הארץ ועל פיהם יישק דבר, ואילו הדתיים מתבקשים להסתגר בכמה שכונות מבודדות ולהגיד תודה שמרשים להם להתפלל בלי לעשות בהם פוגרום. לדתיים יש זכות להסתובב במרכז נתניה בדיוק כמוך, וזכותם להשפיע על מרכז נתניה בדיוק כמוך. תוציא לך מהראש שכל המדינה פרט לכמה שכונות דתיות היא רכוש פרטי של החילונים.

Vdrums

New member
אל תדחוף לי מילים לפה.

לא אמרתי לחלק ולא אמרתי לאף אחד אם לצאת מהבית או לא. תחשוב שלהשבית לאנשים בתי עסק שזו הפרנסה שלהם זה יותר בעייתי מאשר אדם שמרצונו החופשי לא יסתובב באיזורים שבהם יש פעילות עיסקית מכיוון שזה מפריע ל"איכות חיים" שלוץ אני לא מניח שחילונים הם אדוני הארץ ושהמדינה היא רכוש החילונים, אתה מקצין ומוציא את דברי מהקשרם. שיסתובבו וישפיעו אבל אם הם לא הצליחו להשפיע שישבו בשקט ושבבחירות הבאות יעלו לראשות העיר ויעשו מה שירצו זו דמוקרטיה. דבר כזה יכול להפריע לי אבל אני אקבל את זה, מי שלא טוב לא לחיות במקום מסוים שילך למקום אחר. זה שאתה מסתכל על זה בתור "הסגרה בשכונה מבודדת" אז אתה רואה את הדברים בצורה עקומה. היה פה שירשור על מגורים. עובדה שדתי יעדיף שכונה דתית שמתאימה לאורח החיים שלו מאשר שכונה מעורבת או עם רוב חילוני. בסגירת בתי עסק בשבת מה אתה אומר בעצם? אין לכם איפה לבלות, אל תצאו, מקסימום תלכו לכיכר העיר להסתובב בחוסר מעש. סרטים תראו בבית, אוכל תאכלו בבית. אני עדיין שואל את השאלה, למה זה מפריע לאדם ללכת ברחוב ולראות אנשים נחים ביום חופש שלהם עם כוס קפה ביד?

masorti

New member
בהחלט אמרת מה שטענתי.

בכל מקרה, הטענה שלך על קיפוח הפרנסה של החילונים תועלה במו"מ על הסדר בין דתיים וחילוניים ותילקח בחשבון. אבל אל תניח שהחילונים יקבלו הכול והדתיים יקבלו קדחת ובעיטה בישבן. אתה טוען שאם בבחירות הבאות הדתיים יעלו לראשות העיר תקבל כל מה שיעשו? הצחקתני. אתה וחבריך תסרבו לקבל את הפיכת העיר לדתית, ותשתמשו הן בבג"ץ והן במרי אזרחי כדי למנוע זאת. --- למה לדתיים מפריע לראות אנשים עם כוס קפה בשבת? מאותה סיבה שלך יפריע לראות אנשים עם כוס קפה ביום הזכרון או ביום השואה. כלומר: בגלל שאתה חש שהם מבזים את משמעות היום הזה. (אצל דתיים קוראים לזה "קדושת היום") הנקודה היא שלדעתך מה שכואב לך ראוי להתייחסות ואילו מה שכואב לציבורים אחרים אינו חשוב.

למעלה