למה החרדים מפריעים לחילונים?

Vdrums

New member
אל תשווה את יום השואה ויום הזיכרון

שנוגעים לכלל האוכלוסיה ליום השבת שנחשב קדושה רק לחלק מהאוכלוסיה.

masorti

New member
בודאי שאני אשווה...

וזו בדיוק הפואנטה. רק מה שקדוש לך צריך להיות מכובד ע"י אחרים. ומי קבע מה נוגע לכולם ומה לא? אתה? אם מחר אנשים יחליטו שהשואה היא הסטוריה עתיקה ו"די כבר מזה", וירצו לשבת בבית קפה ביום זה - מי אתה שתחליט שאסור להם?

Vdrums

New member
לא אמרתי שלא חשוב.

ואם הדתיים מקבלים עליהם את החלטות העיריה ולא עושים כל שביכולתם כדי לטרפד את זה אז זו בעיה שלהם. אתה רוצה שיבואו ויתנו להם הכל על מגש כסף?

masorti

New member
"עושים כל שביכולתם"?

אני מבין שחסימת כביש בר-אילן ע"י החרדים בשבתות מקובלת עליך. הרי החרדים עושים כל שביכולתם כדי לטרפד את החילוניזיציה של ירושלים. ואם שקלת לטעון שמדובר בהפרת חוק, אז אני לא רואה שום הבדל בין זה ובין מכירת חמץ בפסח ע"י חילונים בניגוד לחוק. כל צד מפר את החוק כדי לטרפד את מאמצי הצד השני לקבוע את דמות המדינה.

Vdrums

New member
אני דיברתי על בר אילן?

שמעת אותי אומר שזה לא בסדר? הדתיים רוצים למנוע ממני לאכול מוצר מסוים. זה נשמע אחד הדברים הקטנוניים ביותר שיכולים להיות. תאכל מה שאתה רוצה אבל בזה זה וזה אל תגע. לא להיכנס עם רכב לשכונה שמוגדרת דתית ורוב/כל תושביה דתיים זה הגיוני וברור. אבל להגיד לי מה לאכול ומה לא? מחר גם תגידו לי מה ללבוש, מה לראות בטלויזיה וכו'. יש דברים שהם מקובלים בגדר ההגיון בדרישות של שני הצדדים ויש דברים שהם ממש קטנוניים וחודרים לוריד של הבן אדם.

masorti

New member
אז לדעתך חסימת כבישים זה בסדר?

טוב לדעת שאתה תומך בהפרת החוק ע"י החרדים. לגבי מה לאכול... מי בדיוק יקבע מה הגיוני ומה קטנוני? אתה? ולמה שהרבנים לא יקבעו? האזרחות שלך שווה יותר? כל הטענות שלך על קטנוניות יידונו במהלך המו"מ ויישקלו לגופם.

Vdrums

New member
כי אני לא בוחר רב כמו שאני בוחר

ראש ממשלה. אני במדינה דמוקרטית ורוצה שנבחרי הציבור שלי יחוקקו חוקים ולא בן אדם שפשוט למד יותר את התורה/גמרא ושאר חוקי הדת (אין פה נימת זילזול בספרי הדת שלא תבינו לא נכון) ואיכשהו הוחלט שהוא המוסמך לנהל לי את העיניינים.

masorti

New member
רגע, לא הבנתי משהו...

אם בוחרי ש"ס שלחו נציגים לכנסת, ונציגים אלה מיישמים מדיניות דתית - אז זה לא לגיטימי בעיניך כי הם מקבלים הוראות מהרבנים? מה זה עניינך מהם השיקולים של הנציגים הדתיים בכנסת (או במועצת העיר)? כל מה שחשוב לך הוא שהם מייצגים את בוחריהם נאמנה ופועלים במסגרת הדמוקרטית ובצורה חוקית.

Vdrums

New member
אתה שאלת למה אני לא רוצה שרב

יקבע. לא דיברנו על מי נכון ומי לא.

masorti

New member
אתה הכנסת דמוקרטיה...

למרות במקור עסקנו בשאלה מדוע שאתה תקבע ולא הרבנים? אין פה שום קשר לדמוקרטיה אלא לשויון בין אזרחים.

vizini

New member
לא מדובר "רק" בהפרת חוק.

מדובר באלימות שפוגעת באחרים ומסכנת חיים. זה לא חל על מכירת חמץ בפסח...

masorti

New member
אז האלימות היא הבעייה?

ואם כל החרדים רק ישכבו על הכביש ויחסמו אותו בלי לזרוק אבנים, אז זה בסדר?

vizini

New member
זה יהיה יותר בסדר.

עדיין זה יפגע באחרים שרוצים לעבור בכביש.

masorti

New member
נו, אז כדאי לייעץ לחרדים לנהוג כך.

ויזיני מאשר להם. זה יפגע באחרים??... גם מכירת חמץ בפסח פוגעת ברגשות אחרים. גם אם רגשותיהם של הדתיים חשובים מבחינתך כקליפת השום, ומן הסתם הם פיקציה.

vizini

New member
לא דיברתי על רגשות.

דיברתי על פגיעה אמיתית, פיסית, בזכותם של אזרחים לעבור בכביש. אפילו אתה תסכים שלא מדובר כאן בפיקציה.

masorti

New member
"פגיעה אמיתית"...

אז לדעתך פגיעה רגשית אינה אמיתית? ספר זאת לכל הסובלים מתופעות פוסט-טראומיות מסיבות שונות (החל מפיגוע וכלה בשבי). אגב... אני לא טענתי שהפגיעה בזכות האזרחים לעבור בכביש אינה אמיתית. מי שתמך בזכות החרדים לחסום כבישים בניגוד לחוק הוא VDRUMS וגם אתה. לא אני.

vizini

New member
יתכן והיא אמיתית, ויתכן ולא.

אף אחד לא יכחיש כי פגיעה רגשית ניתנת לזיוף. אי אפשר לומר זאת על פגיעה אמיתית. אני תמכתי בזכות החרדים לחסום כבישים בניגוד לחוק? איפה? מתי? אני יצאתי נגד ההשואה בין חסימת הכבישים לבין הפרת חוק החמץ. שניהם הפרות חוק, ובשניהם אינני תומך. אבל פשוט אין מקום להשוואה. הפרת חוק החמץ, מלבד היותה הפרת חוק, אינה פוגעת בזכויותיו של איש.

א ו ר בת

New member
באמת רציתי להציע...

בעיקר מכיוון שראיתי שאתה חושב שהפגיעה בי היא פיקציה, ומכיון שקשה למדוד פגיעה רגשית - להתמקד קודם בפגיעות המגבילות ממש. רוצה להתחיל להשוות ?

masorti

New member
ברגע שאת מנסה להתחכם...

במקום לדון בתום לב בבעיות של שני הצדדים כפי שהן מוכרות לכולם - אז חבל על הזמן. קודם הכנסת פיקציה של "פגיעה בחילונים" כשדוס עובר ברחוב. עכשיו את מציעה לי עיסקה לקזז את הכאב הפיקטיבי שלך עם הכאב האמיתי שלי. מה שמוכיח את טענתי מלכתחילה שהפיקציה היתה קלף מיקוח לצורכי מו"מ.

למעלה