לעזאזל

Berethor

New member
ככה את נוטשת אותנו?

לכי להזדיין..

Berethor

New member
האמת היא ש

כאשר היא משתתפת 'בדיונים פילוסופים' מהסוג הזה ולא תומכת בזנות ובאנשים שמחפשים רק סקס, וגם מסתבר שהיא לא רוצה לעשות מין בלי רגשות, ככה היא מוכיחה שיש לה גם אופי. זה שבתולת ים שלנו מאוד מינית לא אומר שהיא חושבת רק על סקס, בכל מחיר. אז אל תמהר לדון אותה לבתולים נצחיים, כל כך מהר, לא יפה..

Lee Rock

New member
אתה לא נופל לסוף דעתי לכל אורך השרשור

אף פעם לא אמרתי שאין לה אופי

Berethor

New member
נכון לא אמרתה

אבל המשפט האחרון בהחלט נשמע כמו ביקורת על האופי שלה..

את שוכחת שמראה זה משהו שחולף,

ולא יודעת מה איתך - אבל גבר שנראה טוב, אבל האופי שלו מסריח, זה לא משהו ששווה לפתח איתו זוגיות.

וכל אחד/אחת יכול/ה להגדיר 'אטרקטיבי' באופן שונה. הבחור האטרקטיבי בעינייך,יכול להיות שהוא לא יהיה אטרקטיבי בעייני.

וגבר שעף על עצמו ומסתמך רק על זה שהוא נראה טוב לא יהיה מהסוג שמושך אותי.
אני מעדיפה חנון, ילד מבית טוב וכו' מאשר מישהו שנראה כמו דודי בלסר עם אופי של קובי פרץ.

Berethor

New member
לא מדויק

נכון שמזדקנים אז הופכים לבריאים פחות ויפים פחות, אבל עדין יש אנשים שיפים לגילם, וגם מראה הוא משהו שיכול לעבור בירושה, לכן הוא לא כזה חולף. כל אותו עיקרון גם כל החיים חולפים. הויכוח על היופי והאופי הוא ישן נושן, ובננו יש גם גם מקרים של משהו שגם עם אופי טוב וגם נראה טוב וגם מקרים של משהו שגם נראה רע וגם עם אופי רע, נתקלתי באנשים שכאלה גם באופן אישי. נכון שלרוב עדיף מישהו שנראה קצת פחות טוב אבל עם אופי טוב מאשר מישהו שנראה יותר טוב אבל עם אופי רע, אבל לכולנו יש גבולות, גם את לא היית יוצאת עם מישהו שלגמרי לא נראה לך, לא צריך להיתמם.

ואני מעדיפה

חלק מגברי הפורום הזה

יש פה כמה נשמות טובות
שאני ממש מצפה למפגש פורום בכיליון עינייים

אני רק מקווה שלא יהיו ביישנים מספיק כדי לזרום ושאחד מהם לפחות יכול לעמוד בקצב שלי

כי
סקס עושים עם אהבה או לא עושים בכלל!

not lonely

New member
אופי של קובי פרץ?

למה?, את מכירה את קובי פרץ מקרוב?
אולי גם הוא חרא של בן אדם בתוך תוכו?

את לא יכולה להכיר אופי של בן אדם רק מזה שראית אותו מדבר יפה באיזה תוכנית בטלויזיה.
לדעתך בן אדם שעוסק בשחור הוא בן אדם טוב?

אז האופי שהוא מצייר לעצמו בראיונות,

אל תהיה קטנוני.

הבאתי אותו כדוגמא בגלל שכל ראיון שלו, שיוצא לי בטעות לראות, גורם לי להתחלחל מכמה שהוא אוהב את עצמו ומכמה שהוא מצטייר בעייני כמתנשא.
וגם אם זאת רק חזות טלוויזיונית - זה לא מושך לטעמי בכלל. בכלל בכלל.

not lonely

New member
כן

כתבתי עוד הודעה שלא שמתי לב בהתחלה שכתבת "מאשר"

אז בעצם ההודעה שלי רק מחזקת את מה שאת אומרת

lb215

New member
קשה לי להאמין שיש נטו כזאת התאהבות

מה זה בדיוק אומר להתאהב בגלל אופי.
אנחנו בגדול עבדים לתהליכים אלקטרו כימיים במוחנו.
בגדול אנחנו לא נמאים מרחק רב ממכונות מצבים מורכבות למדי
שמשיכה בה מתבצעת בצורה יחסית דטרמיניסטית, האופי אכן נכלל
במשוואה אבל גם פרמטרים כמו מראה, כריזמה וכו'... וכמובן אולי יותר
חשוב פרמטרים עצמיים כמו מצב נפשי, קומפלקסים עצמיים וכו'...
להסתכל על אדם כעל יצור בעל חופש בחירה מוחלטת הוא למעשה
סילוף של המציאות הקיימת.
ככל שיותר אנשים יפנימו עד כמה הם נשלטים ע"י תהליכים שלרוב לא
נמצאים בשליטתם בהקשר הזה, כך הם יפגעו פחות מדחייה שלכאורה
נראת להם אי רציונלית.

Berethor

New member
בחירה חופשית ודחיית סיפוקים ומוסר

הם חלקים חשובים באישיותו של אדם אינטליגנטי, אחרת אדם מתנהג באופן לא אנושי אלא חייתי. אני מסכים שאדם מושפע מכל מיני דברים, שלא תמיד בשליטתי, אבל הבחירה אם לגרר אחרי זה בלי מחשבה או לכלול בזה גם מחשבה אם שווה לי "לזרום" עם הרגשות או לא. אני באופן אישי מעדיף שתחושות, רצונות ורגשות לא ישלטו בי, אלא מקסימום היו שם בתוך יועצים שאני לא חייב להקשיב להם, דברים כגון משיכה ואהבה מוסיפים לחוויה האנושית, אבל רק כל עוד הם מופנים לאנשים הנכונים, ולמעשים הנכונים. גם בחתימה שלי אפשר לראות כמה הנושא של לא להתנהג כמו חיה חסרת שליטה ופועלת רק/בעיקר לפי אינסטינקטים הוא חשוב לדעתי.

lb215

New member
אתה צודקת חלקית לפי דעתי

בגדול אתה צודק, אבל לא דברתי על החלטות רציונליות שאתה יכול
לנקוט בהם, כמו לבחור לבצע צניחה חופשית למרות הפחד או להיות
נחמד לאדם שיש לך סלידה אליו.
משיכה היא משהו שמאוד קשה אם בכלל אפשרי לייצר ע"י רצון בלבד.
יצא לי בעבר לצאת עם משהי שלא נמשכתי אליה בגלל שדי אהבתי
אותה כבנאדם והחלטתי כמו שאתה מציע לא "לזרום" עם הרגשות.
כמובן שבסוף היא נפגעה יותר מאשר אם הייתי חותך ישר, אז נראה לי
שקיים גבול מסויים שבו אתה כבר לא חופשי לחלוטין לבצע בחירות
רציונליות לפי שיקוליך בלבד.

Berethor

New member
נכון אבל תשים לב שלא על זה דברתי

ברור שלאהוב או למשך למישהו 'בכוח' זה מאוד קשה, לפעמיים בלתי אפשרי. הדוגמה שלי היא יותר למצבים הפוכים, כמו אם נמשכים או אוהבים מישהי, אבל מבינים שהיא מאוד לא מתאימה לך, מסיבות אלו או אחרות, או סתם כי היא מצידה לא שותפה לתחושות והרגשות שלך, דוגמה טובה נוספת זה אם אתה נמשך למישהי אחרת שאתה כבר בזוגיות, זה לא מוסרי יהיה לפעול לפי המשיכה הזאת, אלא אם כן הזוגיות שלך מאוד רעה ובמלא לא אכפת לך לפרק אותה. מצבים מהסוג הזה, שיש סתירה קשה בין משיכה או אהבה לבין ההיגיון והבחירה החופשית, במצבים כאלה עדיף לנהוג באופן המוסרי ולא לפי האינטליגנטים. במקרה שאתה מתאר, הוא מאוד בעייתי, כי מצד אחד אהבה אותה בתור אדם(אגב שים לב לא באופן רומנטי), ומצד שני לא נמשכתה עליה, תראה אם אתה לא יכול למשך עליה לא הייתה לך הרבה בררה אלא לפרד איתה, כי בקשר זוגי עדיף שיהיה גם משיכה וגם אהבה, לא רק אחד מהם. לאהוב אותה בתור אדם היה מספיק רק בשביל ידידות. המשפט "בואי נשאר ידידים" היה מתאים פה, אם רציתה להיות ידיד שלה.

lb215

New member
מסכים איתך לגמרי לגבי המצבים ההפוכים

במקרים שתיארת אני מסכים איתך לגמרי

למעלה