מגנזיום דיאספורל-הבטחתי מידע

tiaa2

New member
סייב בוקר טוב. אפשר לקבל מתכונים??

בעיקר פאי תפוחי עץ.... בתמורה אשלח כמובן מתכוני פשטידות צמחוניות.....להת.

sayv

New member
זה לא ממש פאי, סתם עוגה בחושה../images/Emo9.gif

ששידרגתי לעוגת תפוחים מטופחת, שקיוויתי שתצא ממש מעולה ו..יצאה לא רע אבל לא הייתי מפזרת את המתכון עדיין היא צריכה עוד כמה גלגולים ונסיונות עד שתהייה ממש מוצלחת. מתכונים לפשטידות תמיד יתקבלו בברכה.

tiaa2

New member
סייב, אצלי כל נסיון לאפות הופך

לקטסטרופה. מה שאני לא מנסה- יוצא או פיתה, או וופלה, והבן שלי קרא לעוגת הפירות האחרונה שהכנתי...."דייסה" אז כל דבר פשוט ובחוש יתקבל, בייחוד תפוחי עץ. איזה פשטידה את אוהבת? תרד" ברוקלי/כרובית, תירס? מרק בטטות/דלעת? אצלי הכל צמחוני/חלבי על בסיס של 2 ביצים בלבד.

sayv

New member
והרי המתכון: ../images/Emo50.gif

העוגה מאוד בסיסית- 2 ביצים, 2 כוסות וחצי קמח (אני משתמשת בקמח מלא- אפשר גם להשתמש בקמח תופח ואז לא צריך אבקת אפייה או סודה לשתייה), 3/4 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן, כוס נוזל (מים/מיץ..), שקית אבקת אפיה (שלא עשתה לי טוב) - או - כפית סודה לשתיה (לא היתה לי שום בעיה עם כך). אני הוספתי על כך גם אגוזים קצוצים, קוביות תפוחים (בדר"כ ממליצים על חמוצים בעוגות אבל דווקא מתוקים הרבה יותר טעים לי), צימוקים והשתמשתי בכוס מיץ תפוזים- עוד יצא נהדר כששמתי 3/4 כוס דבש במקום הסוכר (אז צריך טיפה יותר סודה לשתיה- בערך כפית וחצי). אפשר לגרר קליפת לימון פנימה (מוסיף המון), קצת קינמון, טיפונת ציפורן.. לחמם תנור לחום בינוני- פנימה ו.. לחכות. בין 1/2 שעה לשעה, אני עוקבת אחרי זה מקרוב. אם את מנסה- ספרי איך יצא. לדעתי- תנסי את ההרכב הבסיסי תחילה- כך שאם ישרף או משהו לא יצער יותר מדי.. אתמול הכנתי פשטידת "כמעט כל הירקות שהיו בבית"- ברוקולי, כרובית, פלפל, בצל, גזר, קישוא, תפו"א- עם "כופתאות" סויה שעברו "עיבוד" למחית ו4 ביצים. יצא נורא נורא טעים לשם שינוי בדר"כ יוצא לי נטול טעם. תבלנתי ברוחב לב אך בשיקול דעת והצליח. אני לא אוכלת חלב ומוצריו- כך שאם יש לך משהו נטול להציע- אשמח. אני מחפשת גיוון.

tiaa2

New member
עוגת תפוחי עץ....

היי סייב...אני שפוכה משפעת אבל מפנטזת על עוגה...שכחת לציין כמה תפוחי עץ???

tiaa2

New member
כמה ואיזה מגנזיום לשים בעוגה??../images/Emo8.gif

אין לי לצערי מתכוני פשטידות "פרווה". הבסיס של כל הפשטידות שאני מכינה הוא "רוטב לבן"(בשמל) בתוספת כפית חרדל....וחלב. מצטערת צריך לחשוב על תחליף...טולי חלב סויה?? אני נשפכת למיטה הכל כואב לי...

sayv

New member
כמה שיותר....... שמתי שניים מרוסקים

ואחד קצוץ- ואמא שלי טענה שלא מספיק. אז לדעתי- אפשר שניים (או שלושה קטנים) בקוביות במקום רסק בכלל כי הרסק מקשה על התפיחה ואני מפחדת שתצא לך עיסה... בהצלחה........

tiaa2

New member
|בננהי סייב, הצלחתי, הצלחנו...העוגה

"של הבחירות..". ככה זכתה עוגת תפוחי העץ "שלך" לכינוי המוצלח- העוגה של הבחירות... אז ככה, האזרח התאושש מעט בצהרים...והתעקש ללוותני לבחירות, כדי להשגיח עלי... אחר כך החלטתי להיותיעילה ולבשל....אחרי הפטרעות החלטתי להכין עוגתך פרשתי 3 תפוחי עץ ירוקים לקוביות, גילגלתי אותם בסוכר(חום) קינמון, ולימון מגורר...אה...גם2 כפות דבש (תוספת רבע כפית סודה לשתיה)ויאלה לתנור. נאפית מהר...טוב שהשגחתי..... האזרח עדיין לא טעם אך נכנע ולא קרא לזה דיסה או קרש...מני שמאד מתלהב הוא רוני הפנסיונר....לקחתי לי "דוגמית" והפנסיונר התחיל להזיל ריר.. טרף פרורים רבים...וקיבל תוספת.... אז תודה מכל החבר´ה..ואחכה לעוד עוגות קלות.... ביי.

sayv

New member
ואיך יצא???????? טעים?????????

תולו דווקא העדיף את עוגת הדבש ובתפוחים לא נגע, אפילו הצעתי..

mira ker

New member
היי טיה, אז קודם כל טוב שאתם

מבריאים. ואני מאוד נהנית לקרוא את עלילותיך. לא משנה מה הן. חתולים, עוגות, מה לא? כל סיפור שלך מעלה לי חיוך על הפנים. וזה שווה המון תודה
מירה

tiaa2

New member
סייב, מירה....עוד רגע תוצאות המדגם.

אז ככה, העוגה יצאה...משהו משהו...טעים באופן "מסוכן"...האזרח שמשתפר עם תמיכה של אנטיביוטיקה ו"זריקת מרץ" עקב הבחירות....ועכשיו....למרקע

sayv

New member
אני שמחה נורא, וגאה

בך שהצלחת עם העוגה, לא במדגם..

tiaa2

New member
סייב:.המדגם" של העוגה....היה נפלא.

קמתי לשחר חדש.....עייפה...כל שרירי הצוואר תפוסים וכואבים...כמצוות ד"ר גילגי אני משהה את חזרתי לעבודה בשעה ונחה...לקחתי "אדויל" כדי להפיג את הכאב...האזרח לעומת זאת ישן כמו תינוק וסתיו על ידו...אחרי שאתמול כתגובה "להופעות" על המרקע..הוא לא הפסיק לדבר ולתת פרשנויות עתידיות..(חולה חולה אבל יודע הסטוריה ופוליטיקה ומכה אותי שוק על ירך....)...ורק רוני התעקש לקבל ארוחת בוקר בזמן...הוא פינטז על העוגה...וכל רגע בודק אם אפשר לפרוץ לתנור....אבל מסתפק ב"פליקס" וגם אומר תודה....מישהו אומר תודה בבית הזה....איי כואב לי הצוואר.

sayv

New member
לפחות יש עוגה...

אצלי העוגה החזיקה בדיוק יומיים, עם קצת כיבודים, אבל בעיקר אכלתי בעצמי... התפיסויות- בגלל הקור (יצאתם אתמול החוצה ברוח?), או בגלל תוצאות המדגם שגרמו לך לנוע בשנתך? או אולי עניין שבשגרה?.. מצטערת לשמוע בכל מקרה.. רוני חתול כלבבי. והאזרח- לאור דבריך נראה שהכינוי הולמו להפליא.. מקווה שעבר עליך יום יותר טוב מן הבוקר..

tiaa2

New member
היי סייב....איי כואב....

אז מה היה לנו היום.....עוגת בחירות- עדיין בתנור, מידי פעם מנשנשים... לקראת הצהרים האזרח התעורר ונשפך לסלו לצפות בטלויזיה. יש איזה קשר סמוי או התניה בין העםפעפיים והיד הנשלחת לשלט.... הוא מתאושש אבל לאט....רק עכשיו-בערך ב20.00 הסכים לאכול שניצל....שתביני, הוא אף פעם לא מסרב לבשר ואם אפשר -שניים. היום הגביל אותי...."רק שניצל אחד בבקשה" ואני , פולניה נאמנה אצה רצה עם רגלי הקצרות למטבח. אבל רוני הקדים אותי. הוא לא רק שומע ומבין הוא גם פועל מהר. התיצב ביללות במטבח... האזרח נרתם למבצע, אני מכינה פרודוקטים -האזרח מנסה להסיח דעתו של החתול. כשלון. החתול קופץ בצורה מסוכנת לשיש...אני דופקת בכעס את השניצל(סליחה תרנגולת יקרה)
אבל המטרה מקדשת את האמצעים....האזח "מניח" את החתול מעבר לדלת ונועל את עצמנו במטבח...ואז "התינוקת" -סתיו רוצה להצטרף דווקא לרוני, פותח האזרח את הדלת כדי חריץ, רוני חודר פנימה סתיו החוצה..בינתיים כבר הפרשתי חתיכת שניצל לחתול והשניצל לאזרח מוכן...לא לפני שזה הופך כהרגלו ל"משגיח מזון" בודק בעצמו אם זה רך מספיק...נותן אישור ומכבים את האש. רוני כבר מזממן סועד את ליבו ... תגידי סייב, את חושבת שחתולה סטנדרטית כמו מיקה ,שנולדה בצער בעלי חיים והגיעה אלינו 470 גר'....צריכה לשקול 6750 בערך???? הראש שלה ממש נראה קטן יחסית לגוף. אבל יש לה פרווה ממש מפוארת. והיא לא מנשנשת...היא ניזונה בעיקר מאוכל יבש 9lives ....אני חוששת שהוטרינר שוב יתנקל לה... טוב השאר יסופר בפעם אחרת.... אה כן, למה את חושבת שצריך לצאת לרוח כדי לכווץ כמה שרירי צוואר/גב????

שריק 7

New member
טיה ערב טוב-../images/Emo140.gif../images/Emo9.gif

כיף לקרוא את התיאורים שלך. הם חוויתיים ושנונים. מיד- עלה חיוך על פניי. עשית מצווה קטנה.... לפני כן העליתי מחשבותיי בואללה, ולא זכור לי ששפתיי או עיניי התכווצו לחיוך. אז מה?? לא מקרי שאת קוראת לו: אזרח. יש לו מודעות וידע !!! מכאן--- יגיע לאוניברסיטה, יהיה יו"ר אגוגת הסטודנטים, והופה---- לכנסת. אחרי שילמד משפטים/מדע המדינה. בהצלחה!!! וקודם כל- בריאות!!!!!!!!!! שרי

tiaa2

New member
../images/Emo184.gif../images/Emo4.gifהי שרי, והיי סייב...

אחרי יום מתיש בבית אני למעשה פקעת עצבים. האזרח חולה בצהרים התעורר והתאושש מספיק בשביל להתיש אותי בפטפטת שנונה...אבל במקביל הוא משתעל בצורה חשודה. מחר אדבר עם הרופא...אני חוששת מדלקת ראות....כשמדובר בו אני מאבדת פרופורציות.....עכשיו נתתי לו סירופ לשיעול ומחזיקה אותו ער עד שהסירופ ישפיע...מאחר וקיבל כבר מנה של אנטיביוטיקה שממשיכה לפעול עוד כמה ימים אני מנסה להרגיע את עצמי.... השם "האזרח י'" נדבק בו כשראינו לפני שנה בשבוע הספר ספר בשם זה. מאחר ושמו מתחיל באמת בי' זה נדבק. הספר מצחיק ושנון, כמוהו. בכוונה יצאתי מהדיונים בוואלה אחרי שאמרתי את מה שאמרתי .ולשמחתי אני רואה שיש קצת כוונים אחרים חוץ מהוכוח. אני מקוה שהימים הבאים יביאו שיפור וזוהרה תתחזק. מחר אני כבר יוצאת לעבודה... מוכרחה....בזמן האחרון יצא שכל שבוע פיספסתי יום בעיקר בגלל עיפות ושרירים תפוסים. עם כל ההבנה אני פוחדת שהסבלנות תגמר....אם האזרח ירגיש נאחס בבוקר אקח אותו איתי שאיזשהו רופא ישמע את הריאות שלו. לא אוהבת להביא אותו כך לבית חולים אבל...הסנדלר לא ילך יחף מחר....(אני) עיפה, הולכת לקחת את הקוקטיל שלי ולישון...החתולים כבר מאורגנים ללילה. סתיו על המיטה שלי , מיקה בסלון...היא לא תזוז כבר עד הבוקר...ורק רוני מחכה לי....ביי ולילה טוב..

שריק 7

New member
טיה- בהשפעתך../images/Emo54.gif../images/Emo107.gif

אספר בעתיד גם על ג'פריהחתול ומון הכלב. אך הם לא ישנים איתי.....

למעלה