והרי המתכון: ../images/Emo50.gif
העוגה מאוד בסיסית- 2 ביצים, 2 כוסות וחצי קמח (אני משתמשת בקמח מלא- אפשר גם להשתמש בקמח תופח ואז לא צריך אבקת אפייה או סודה לשתייה), 3/4 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן, כוס נוזל (מים/מיץ..), שקית אבקת אפיה (שלא עשתה לי טוב) - או - כפית סודה לשתיה (לא היתה לי שום בעיה עם כך). אני הוספתי על כך גם אגוזים קצוצים, קוביות תפוחים (בדר"כ ממליצים על חמוצים בעוגות אבל דווקא מתוקים הרבה יותר טעים לי), צימוקים והשתמשתי בכוס מיץ תפוזים- עוד יצא נהדר כששמתי 3/4 כוס דבש במקום הסוכר (אז צריך טיפה יותר סודה לשתיה- בערך כפית וחצי). אפשר לגרר קליפת לימון פנימה (מוסיף המון), קצת קינמון, טיפונת ציפורן.. לחמם תנור לחום בינוני- פנימה ו.. לחכות. בין 1/2 שעה לשעה, אני עוקבת אחרי זה מקרוב. אם את מנסה- ספרי איך יצא. לדעתי- תנסי את ההרכב הבסיסי תחילה- כך שאם ישרף או משהו לא יצער יותר מדי.. אתמול הכנתי פשטידת "כמעט כל הירקות שהיו בבית"- ברוקולי, כרובית, פלפל, בצל, גזר, קישוא, תפו"א- עם "כופתאות" סויה שעברו "עיבוד" למחית ו4 ביצים. יצא נורא נורא טעים לשם שינוי בדר"כ יוצא לי נטול טעם. תבלנתי ברוחב לב אך בשיקול דעת והצליח. אני לא אוכלת חלב ומוצריו- כך שאם יש לך משהו נטול להציע- אשמח. אני מחפשת גיוון.