מה הקטע עם העיסקה הזאת?

תפזורת

New member
זה עדיין לא אונס

אולי אונס תקשורתי, זה כל מה שיש שם שחור על גבי לבן. ומה אם היה אדם פשוט , האם היה זוכה לכזו התעניינות ? מה לא אמין פה, קראת את כתב האישום על כל סעיפיו והחלטת שהוא לא אמין והיא כן? אונס זה לא שטויות , אבל כל עוד לא את לא אני ולא כל אלו שממהרים לחרוץ את דינו רק על פי חוש השמיעה , התיק הזה ייסגר עוד מעט משיקולים שאיננו יודעים וזהו, אף אחד לא ממש יזכור את זה ואפילו בתקשורת כבר לא ממש ידברו על זה, כי זה משעמם ולא ענייני.

magenta73

New member
לא. זה עדיין לא הוכח משפטית כאונס

וכנראה גם לעולם לא יוכח. כי לא נתנו לזה להיות מוכח. סגרו את זה בדלתיים סגורות. ולכן - זה פי אלף יותר מסריח ממה שזה היה קודם. וזה רק יגרום לכל בחורה שאולי כן חשבה לספר למשטרה כי היא נאנסה ע"י דמות סמכותית עליה לחשוב פעמיים אם לא שלוש וזו בעיה מאוד מאוד מאוד גדולה. עד שבאה משהי עם א'=אומץ ועשתה מעשה והביאה איתה עוד כ"כ הרבה אחרות שבמשך שנים שתקו... ונ.ב. בן אדם פשוט כבר מזמן היה עומד על זה במשפט. להזכירך, שר המשפטים עמד על משפט בגלל נשיקה.

תפזורת

New member
נכון. ומה יצא ?

חזר לתפקד כרגיל, מזל שהזכרת לי שהיה כזה דבר

Old Girl

New member
שטויות?

מיגור עבריינות המין בעיני, ובעיני עוד כמה וכמה אנשים, היא הדבר החשוב ביותר כרגע, העומד על סדר יומה של המדינה. חשוב לכל הפחות כמו נושא הביטחון, אם לא יותר. כי הביטחון האישי של קורבנות ממשיים/ פוטנציאליים של עבירות מין, שהם רבים מאוד, הוא מרכיב אימננטי של הביטחון שכולנו זכאים לו. "אדישות למצבים של האחרים" היא בדיוק מה שאת מפגינה כשאת אומרת שמשפט המתנהל נגד בעל שררה המואשם בשורה של עבירות מין הוא שטויות לא חשובות. ועם כל הכבוד ל"מעשים נגד המושחתים", אני חושבת שעברייני מין מסוכנים הרבה יותר מ"סתם" מושחתים.

תפזורת

New member
היתה כוונה להתייחס לעניין הנשיא כנשיא

ולא לדבר בכלליות על תקיפה מינית, יש הבדל גדול מאד . ובכל זאת , אם הנשיא לא היה נשיא אז העבירות האלו שהוא ביצע כביכול ( הרי עדיין לא הוכחה אשמתו ) לא היו מעניינות כל כך. מבזקים ומהדורות חדשות מיוחדות וארוכות מהרגיל על עבירה מינית כלשהי לא היו מתקיימים לולא היה זה הנשיא. אז כן. לדעתי הענין הספציפי הזה רואי לו שיירד מסדר היום ,בלי הריכולים, ההאשמות האלו, הטענות , המסיבות עיתונאים וכו'. יש דברים יותר מאיימים ועכשווים שצריך להעלות לסדר היום מאשר את עניין הנשיא קצב. כנראה שנורא משעמם .

Old Girl

New member
אי אפשר ליצור הפרדה.

כל עבריין מין סדרתי שחומק מהעונש/ לא מקבל עונש ראוי הוא עובדה כואבת. כל יום שבו אני קוראת שעבריין מין שוחרר בגלל בעיה טכנית/ בגלל שהקורבן במצב קשה ולא יכולה להעיד וכד' - הוא יום שחור ומכה קשה למאבק במיגור עבירות מין. אבל כשהעבריין החומק מהעונש הוא איש שלטון ובעל שררה - המכה קשה הרבה יותר. ראשית, בגלל שעבריין מין בראש המדינה הוא סמל הידרדרות הרבה יותר קשה מאשר עבריין מין עלום שעובד במפעל. שנית, בגלל שקשה מאוד להשתחרר מהתחושה שהמעמד והשררה תרמו להתפתחות (וגם הכסף שאפשר לו לשכור עורכי דין הכי יקרים שיש). שלישית, בגלל שבזכות מעמדו וסיקורו התקשורתי, כל המדינה מודעת עכשיו לעובדה שאפשר לבצע עבירות מין ולצאת מזה די בזול. אז אם יש לך דברים יותר מאיימים לעסוק בהם - תעסקי בהם. אבל תני למתנגדי עבריינות מין ללחום את מלחמתם הצודקת.

תפזורת

New member
תעסוק ולא תעסקי :*))

את באמת מאמינה שלפי דבריה של מתלוננת אחת שהנשיא היה מוציא לה את הבולבולון שלו ומנפנף לה ככה? נשיא? במעמד כזה? לא יודע מה קורה שם אבל יש לי תהיות רבות וחשש שמא חלק מהעניין הוא הטיה מכוונת של דעת הציבור . מלחמתם היא גם מלחמתי אבל אני לא חושב שפרשת הנשיא צריכה להישמע ברבים . פותח רדיו ומהדורת החדשות עוסקת קודם כל בנשיא, הכי מטריד זה שאחת הדרכים הכי מקובלות להעביר מסרים לטוב או לרע היא דרך התקשורת . אלו שנלחמים ובצדק לא יאטו ולא ידומו בגלל דיעה אחת ...

Old Girl

New member
הנטייה האישית שלי היא

להאמין לה, אבל זכותו של כל אחד אחר לא להאמין. היינו יכולים להעשיר את המידע שיש לנו, המבוסס על העדויות החד צדדיות של קצב וקורבנותיו, בעמדתו של בית המשפט - אבל קצב לא מעוניין שהעמדה הזו תגובש ותישמע, אז עדות המתלוננת היא הדבר הקרוב ביותר למידע שנשאר לי בינתיים.

avshalomat

New member
אני רק רוצה להכליל

ולומר שנשוא הביטחון האישי הוא חשוב, לא הותקפתי מינית, ובכל זאת הותקפתי פעמיים (אחת לא בארץ אומנם), אין לי ספק שזה היה הרבה יותר פעמים, לאורך הזמן, אבל היו תקופות שבהן הייתי הרבה יותר קליל תנועה וגמיש .

באז באז

New member
לא יודע

בסדר העדיפויות שלי עבריינות תנועה למשל הרבה יותר תכופה. אני לא רוצה להגיד שזה שטויות, אבל בין זה, לבין לעשות הפגנה כדי שהוא יכנס לכלא?! זה חסר פורפורציות לחלוטין.

Marion Silver

New member
נשיא המדינה אונס ביד חופשית ובזרוע נטויה,

ולעשות הפגנה זה "חסר פרופורציה". נ-כון!

avshalomat

New member
מה שיצא הוא שני דברים

1. צדק 2. הרתעה ולמען יראו ויראו. 3. עידוד הנפגעות להתלונן כי מקויים צדק

smartblonda

New member
אחת הסיבות שמזוז הגיע להחלטה הזו

היא שגם ככה אנו לא אהודים ברחבי העולם ועכשיו יש גם נשיא שישב בכלא על אונס. איך זה נראה כלפיי חוץ?!ממש לא טוב לתדמית שלנו.

לדעתי השיקולים היחידים...

במקרה כזה צריכים להיות בירור האמת, ואישית, הרבה יותר מפריע לי שתהיה לנו תדמית של מדינה שמחפה על עבריינים ובמיוחד כשמדובר בבעל תפקיד כ"כ רם...

smartblonda

New member
כםי שמזוז אמר

עצם הקלון והעובד ה שהנשיא יוצא עם הרשאה בעבירות מין ,וכל מה שעבר עליו עד כה,בעיניו זהו עונש מספק. תחשוב על זה נשיא בכלא ,אנחנו נראה ליצנים בפני העולם. יאמרו שאנו מושחתים מהיסוד ולכן מזוז הפרקליטות הגיעו לעיסקת טיעון.

smartblonda

New member
זכותך

אבל הדבריפ נאמרו. ושנית גם אני לא מסכימה עם עסקת הטיעון וחושבת שהיה צריך להיות משפט.

Marion Silver

New member
כן, ממש לרחם עליו.

תחשבי אם משהו דומה היה חלילה קורה לך (אפילו לא אונס, "סתם" מעשה מגונה), האם היית חושבת על הרחמים שמגיעים לאנס? על זה שצריך להתחשב בו?

למעלה