מה הקטע עם העיסקה הזאת?

ufffnick

New member
אם שיקולו של מזוז היה כמו שאת מציינת

אז אמור להיות הפוך. כדי להפגין את כוחה של הדמוקרטיה, יש לשפוט כל אדם באשר הוא לפני החוק. על אחת כמה וכמה אם הוא נשיא מדינה. אם הנשיא יואשם, ישפט ויגזר דינו ללכת לכלא, זו הפגנת עוצמה לכל העולם. עוצמת של צדק משפטי ושיקול דעת. במקרה הזה, זה עשוי לפעול משמעותית לטובתינו בהסברה העולמית בהרבה תחומים אחרים.

smartblonda

New member
אתה טועה

שיקולו של מזוז היה לקבור את העניין כמה שיותר מהר לפני שיהיה שהעניין יהדהד בכל העולם. הרי גם ככה אנו מדינה שנקראת "בעייתית" בעייני רוב העולם,אז עכשיו גם הנשיא שלה מושחת. חגיגה לתקשורת הבינלאומית. מזוז גם אמר שזה היה אחד משיקוליו כאשר עמד בפני העיתונאים ומסר את החלטתו.

abstract1

New member
אנחנו לא אהודים ובצדק

המדינה מושחתת מיסודה, והישראלים (בהכללה) הם עם כוחני וגס רוח. וזה שמסיבות פוליטיות מעדיפים לעוות את הצדק, זאת עוד הוכחה לתחמנות הישראלית המכוערת.

daniella1980

New member
ובשביל מטרה זו

שווה להקריב את נפשן של המתלוננות נגדו, זה מה שאת אומרת? וגם נפשן של אינסוף נפגעות אחרות שמקבלות סטירה לפנים מהמסר הזה. מה זה כמה נשים מסכנות לעומת תדמית מדינתנו המכובדת? העיקר שהתדמית המכובדת שלנו תשמר. נדמה לי שמאוחר מידי. וגם לסתום פיות של נשים ולא לאפשר להן להעיד בבית משפט זה לא תדמית מי יודע מה.

ועוד משהו...

לפני כמה חודשים כשמזוז יצא בהצהרה לעיתונאים שיש ראיות לכאורה נגד קצב באשמת אונס, יצאו כותרות בכל כלי התקשורת בעולם שנשיא מדינת ישראל הוא אנס, אז איזו תדמית בדיוק נשאר להרוס שהוא לא הרס כבר בעצמו? ואיזו תדמית הוא יצר למדינה עכשיו עם ההשתקה של הנושא למרות מה שהוא כבר הצהיר, התלונות וראיות המשטרה?

Old Girl

New member
מה קורה שם באמת?

טוב אני לא אישון, אבל המשמעות של עסקת טיעון היא, שאומרים לך: לעולם לא תדע מה היה שם באמת (אם נהיה דווקנים, אז בכל מקרה לא נדע מה האמת, אבל נגיד שבמקרה של משפט "רגיל" אנחנו לפחות יכולים לדעת מהי האמת לדעת בית המשפט). ולמה לא נדע מה היה באמת? כי הצדדים לעסקה מרוויחים משהו מההשתקה הזו. מרוויחים כנראה הרבה יותר מחשיפת האמת. קצב יזם את העסקה, הקורבנות מסרבות לה בתוקף. נראה לי שדי ברור מי מרוויח מהעסקה הזו. ושלא יספרו לי שההודעה ב"שורה ארוכה של מעשים מגונים" היא הודעה שקרית שמטרתה ל"מנוע סבל מהמשפחה". להיות בן משפחה שיש בה מי שמודה בשורה ארוכה של מעשים מגונים זה סבל גדול מאוד כשלעצמו. על פניו, יש לקצב רווח גדול מאוד מהעסקה: הוא לא ישב בכלא, כי גם על מה שנותר בכתב האישום הוא היה יכול לשבת בכלא. אני מקווה מאוד שתהיה מחאה ציבורית מספיק גדולה, ו/או שבית המשפט לא יקבל את העסקה הלא ראויה הזו, ו/או שהבג"צ יבטל אותה.

אישון36

New member
לפעמים אני אומר לעצמי...

מסכנה המדינה הזאת עם כאילו אישי ציבור. אבל המערכת (כמו במקרה הנשיא הקודם) רוצה להוכיח (שוב) שהכול פסדר. אני לא יודע כמה ממכם זוכרים שהיה קודם נשיא שאכל כסף מהצד. ויש שמועה שזה לא ממש מהצד אלא כמו בכול רפובליקת בננות טובה ישירות מהמקור. אבל המדינה לא יכולה לעמוד בכול השחיטות הזאת וחייבים לסגור דברים שאם לא כן המדינה תקרוס. אני במקום הבנות הייתי בוחן את הנושא של קובלנה פלילית פרטית על העבירות הזניחות (אי אפשר על העבירות החמורות) על העבירות הפחות זניחות להגיש תביעת נזיקין על סכום של בוא נומר 20,000,000 נגד הפרקליטות על טעות מגמתית ורשלנות בשיקול הדעת ועל הנשיא על המעשים ועל ההתנהלות. אני במקום הבנות הייתי גורר את הנשיא בבתי משפט ב 20 השנים הקרובות, ותובע על סכומים שאין לו את היכולת להתפשר עליהם, פשוט גומר אותו. אישון. המשרד כאן.

אישון36

New member
לעשות משפט ?

אם משהו מכם יודע על מה קיבל עומרי (השמן) שרון 7 חודשי מאסר................אני לא האמין. על מה אתה מדבר ? אישי ציבור מוכרים את הבתים הפרטיים שלהם הרבה מעל המחיר ועוד ועוד. אני יכול לספר לך כאן על שחיטויות במערכת (שלי) בעשרות מיליונים, איש לא מדבר על זה, כולם יודעים, ואסור לדבר, ואני מדבר על שחיטות ממוסדת. אז הנשיא תקף מינית כמה חסרות קשרים ? נו אז ? ומה עם השוחד על חנינות ? יש או אין ? עדיף לי להתמקד בעיקר. הסדר טיעון זו עיסקה - בכול המיקרים שראיתי (ואני 10 שנים בתחום) אחרי הגשת כתב אישום במסגרתו מתוקן (בד"כ) כתב האישום לקולה - על כל המשמעויות שבכך. לציין - לא פעם יש הסכמה על העונש. אישון מייצג במימים אילו תיק אונס בירושלים (מחוזי), שם תוקן כתב האישום לעבירה של מעשה מגונה (עבירת שלום) אבל התיק ישאר במחוזי - והעונש במחוזי חמור הרבה יותר. מידע פנימי ? צחקתי לפני שבועיים על הפרקליטות מירושלים ואמרתי להן שזה יגמר בעבודות שירות - טעיתי - גם לא עבודות שירות. מה היה צריך לעשות ? בלי נבצרות ובלי בטיח - לחכות לסיום הכהונה - לעצור אותו ולחקור כאחד האדם. אישון. אני הצעתי את זה לפני חודשים כאן.

ufffnick

New member
בדיוק מה שאני אומר בחוגים הפרטיים שלי

מרגע פרוץ הסאגה. תנו לו לצאת מזה חלק מול הפרקליטות, תגמרו אותו כאזרח. לדעתי, זו הסיבה העיקרית בגינה מזוז לא כלל את א' בעיסקה, גם בגלל חומרת האישום. אגב, שאלה לי אליך אישון, אם העיסקה נסגרת בין המדינה לנשיא, כל אחת מהנשים (גם אלו שבעיסקה) עדיין יכולות לתבוע אותו פלילית (או אזרחית) ברגע שנופלת החסינות, לא כן?

אישון36

New member
גם פלילית

צריך לבדוק בתוספת השניה של חוק העונשין אילו עבירות אפשר להגיש בפלילית (קובלנה פלילית פרטית) ברור שלא אונס וברור שלא הטרדה מינית אבל השאלה היא האם מעשה מגונה נימצא בתוספת. אישון. ייעוץ משפטי.

belli80

New member
עזבו אתכם

מכבדות על הבוקר... לזה אני קוראת חתיכת סנאי מוטרף: http://news.walla.co.il/?w=/8/1122832

magenta73

New member
למרות שגם אני לא ממש בעד

הנצלוש הזה שלך, כי עדיין, לדעתי, כבודו של השרשור הזה במקומו מונח, ואני כן יכולה להבין למה שמת את זה פה, ובכל מקרה... העדפתי למחוק את ההתנצחויות הפרטיות שקמו פה, למען הסדר הטוב. אז די. כולנו באותה הסירה במקרה הזה ולכל אחת כנראה דרך אחרת להתמודד.

belli80

New member
סוף סיפור

והבהרה: הדברים האמורים, מלכתחילה, נאמרו בנימה צינית לאור כל ההתרחשויות ביממה האחרונה (בעולם האמיתי, שבחוץ). חלילה לא ניסיתי לזלזל בדוברים המכובדים שהתבטאו פה בשרשור לפניי ואחרי, וצר לי אם מישהו הבין את זה כזלזול. ההתנצחות, כפי שקראת לה, שהתפתחה פה- התגלגלה רק כי מישהו לא הבין אותי ואת כוונתי, וגם לא ראה בעין יפה את הניצלו"ש, ששוב - צר לי אם לא היה במקום. חזרתי עכשיו מההפגנה. ולתשומת לב כל הנשמות הטובות שגערו בי, - אני הגעתי מירושליים. שעה ורבע נסיעה לכל כיוון, כולל דלק וחנייה בעיר הלחה והדביקה שלכם. אז אל תגידו שזה לא בראש סדר העדיפויות שלי. שאני לא רואה את צדקת המאבק ולא חושבת לנכון להשקיע בו. לא רוצה צל"ש, רק להבהיר את נקודת מבטי. היה חזק. היה מכובד (לרוב). היה חשוב ונחוץ וצודק. עכשיו נראה מה הם יעשו עם זה...
לילה טוב

magenta73

New member
אני אוסיף ואומר

שהיו המון אנשים בהפגנה. נשים וגברים כאחד. שזה מאוד הרשים אותי. חוץ מנואמת אחת שעירבבה בין נשים, נפגעות אונס, לכיבוש, למזרחים וכו'... כל הנואמים שם היו אחלה. דיברו לעיניין בצורה אפקטיבית, עם בקשות מאוד ספציפיות והעלו שאלות מאוד רציניות לחלל האויר - כמו העובדה שהעיסקה נחתמה רק בין אנשי קצב, פרקליטיו כאמור, והיועץ, ללא שמע הדברים של המתלוננות, והרעיון כי הדבר מחזיר אותנו אחורנית, כי מה שנראה לעיין הוא שמתלוננת על אונס היא כנראה שקרנית, ואין כבוד בסיסי בכדי שתעלה לבית משפט לתת עדות, ועוד ועוד. העלו גם את הראיון עם מזוז בו הוא מתוודה שמר קצב הינו מטריד מיני סידרתי, ועדיין - אין תשובה מדוע העיסקה הזו נחתמה. והבקשה הייתה - עשו צדק. תנו לבתי המשפט לבדוק ולשפוט מה היה שם. תנו למתלוננות לדבר בדוכן העדים ואל תשתיקו אותן. אמן כן יהיה רצון. ועוד עלי לציין בנימה אישית, שבדרכי הבייתה, ראיתי את חלי יחימוביץ, אחת מהנואמות שם, חוזרת לביתה, שקרוב לביתי, עם אופניים. זה היה מקסים בעיני...

belli80

New member
בדיוק.

לכן כתבתי "לרוב". התרשמתי מאוד מכמות האנשים שהיתה, ומהמגוון. בתור ירושלמית פרובינציאלית לעיתים עברה בי ממש תחושת מחנק מהצפיפות (או מהחום? הדביקות? הסיגריות?) שהעידה על עוצמת ההפגנה. לא אשקר ואתייפיף, ואגיד בכל זאת שהפריעה לי ה"אפטר-הפגנה" שערכו חבורת נשים זועמת על אבן-גבירול, לאחר שההפגנה הרשמית נסתיימה. הן משיגות בדיוק את המטרה ההפוכה, לטעמי, ולראייה- תפתחו עכשיו אתYNET ותראו איך מציגים את ה"מתפרעות". זה משרת את אנשי הפרקליטות ומשחק לידיהם. כנ"ל לגבי הילדים שהסתובבו שם עם שלטים של ה"תנועה" האנרכיסטית. (איך הם יכולים לקרוא לעצמם תנועה?? סוג של אוקסימורון, לא?) - שניסו לשלהב את הרוחות ולקרוא לפירוק טוטאלי של המערכת, לפחות זו המשפטית, בנימוקים שזו ממילא לא מתפקדת... הדיון היה אינטיליגנטי (לרוב), קולח וברור. טוב לי שהלכתי.

ד נ י ת3

New member
מחייכת...

יקירתי.. ראית יותר מידי "ארץ נהדרת". השם הוא.. שלי יחימוביץ
פרט לזה - מסכימה לכל האמור.

למעלה