מסיפורי המורה שלי לכימיה:

Lonly badger

New member
תגובה מהלב

אנחנו רואים אבל לא רואים. אנחנו שומעים אבל לא שומעים. שהם מתקיפים אותנו אנחנו לא נחשוב אף פעם על מה גורם להם לעשות את זה מבחינה קיומית(עזבי את הפסיכולוגיה). ברגע שנעשה את זה נרגיש פגיעים יותר. אבל אני אומר , רגע אחד, הרגש שלי הוא החיים שלי ואם אין לי זמן להתמודד עם המציאות כפי שהיא שאני לבד בבית , פעם אחת בשבוע. במקום להסתכל על הטלויזיה או לשקוע בעבודה ובמטרות שהצבתי לעצמי - אני משלה את עצמי. כי אפילו אם אני הולך להתגמש עבור הקיום שלי, אני רוצה לדעת שלא היה שום דבר אחר שלא יכולתי לעשות. אבל אפילו לחשוב , להפתח , להשאר ערום לכמה שניות זה קשה עבורנו. כי זה.. לא נוח. אני לא אתייחס למצב הפוליטי בתגובה זו, אבל אני רוצה לדבר על פחד. בבקשה תקראי רק את זה כי זה החלק שמתייחס לשאלה הסופית שלך. אני רוצה להפריד בין פחד לבין ההרגשת התכווצות שאנחנו מרגישים שקורה לנו משהו לא נוח , כואב, או מאיים. פחד הוא זכרון - תמונה , משהו סטטי - שמתקיים בצורת מחשבה. הוא נובע מזכרון העבר של הדבר הלא נוח שקרה לי. בזמן שהוא קרה לא ידעתי מה זה , כל מה שהרגשתי היה הכאב והחוסר נוחות או האיום שמולי. קרה לך פעם שתוך כדי פעולה הכל נראה בסדר, אבל שהמשכת לדרכך צצה לה האנליטיקה או מסקנה שהמוח עשה לגבי , בן אדם או מקרה? אותו דבר המוח מגיב לגבי הפחד. הפחד לא קיים בזמן שהדבר עצמו - הפעולה או תהליך האקטיבי של האיום או החוסר נוחות או הכאב מתרחשים. לאחר שהדבר קורה המוח מתייג אותו כמשהו שיש להמנע ממנו בכל מחיר. מכאן - שכל פעם שיצוץ הדבר המוח ידע שזה הדבר שהוא תייג כנורא ואיום. אבל מה קורה? ברגע שהדבר נעלם - ואולי אפילו לא יחזור עוד אף פעם - המחשבה, הקונספט, התיוג, הזכרון ממשיך להתקיים , והוא מרגיש אמיתי ביותר. אמיתי לגמרי. הוא מרגיש כואב ולא נוח - המחשבה משתקפת באינטיליגנציה של הגוף כרגשות. הבעיה היא שאנחנו נעשה הכל חוץ מלהתעמת עם הרגש או המחשבה על הפחד - אנחנו יודעים שהוא קיים אינטלקטואלית , כלומר אפקט מראה מספר 2 - תיוג מספר 2, קראנו להרגשה הזו בשם פחד. ועכשיו פחד זה לא דבר טוב , אז מתעלמים. ככה מלמדים אותנו תתעלמו מילד שמפריע והוא יפסיק כי הוא לא יקבל תשומת לב. וזה עובד. אבל הכאב שנובע מפחד ימשיך להתקיים כל עוד הוא לא נהפך למודע. הבעיה היחידה היא שמודעות איננה ידיעה לוגית - אינטלקטואלית , אלא ידיעה של הכרה , תשומת לב, מעבר לתיוג - ואז קבלה, לא וויתור, לא להגיד כן או לא. ברגע שהדבר הזה מתבצע - המון אנרגיה שלילית משתחררת(אולי את יודעת את כל זה אני לא בטוח, את עוסקת בריפוי , הילרית?) אבל התודעה והאנרגיה שהיו כלואים עד עכשיו בתוך מסגרת , תבנית - שהוא הפחד, התיוג. משתחררים. את לא תשכחי שלנגוע באש זה לא חכם או אינטיליגנטי את פשוט תפסיקי לפחד מזה. הכאב שמלווה אותך יפסיק להתקיים. בעיה נוספת היא שאף אחד לא מודה שהוא מפחד, כי הפחד בעקרון שמתעלמים ממנו מרגיש כלחץ , אי נוחות, כאב , משקל שמתבטא בגוף - זה מנסיון אישי. ולכל אחד יש אותו. כל הקטע של ENLIGHTENMENT הוא הקלה של "משקל", ולא הארה של אור, אבל ברגע שיש הקלה את יותר חופשיה, חופש אמיתי ויש יותר אנרגיה ויכולת לאינטיליגנציה לזרום ואז את BRILLIANT - בוהקת =] מרוב אינטיליגנציה רגישות - שזהו היופי האמיתי. וכל מה שמתבטא בצורה תודעתית משפיע על איך שהפנים והגוף נראים . וזה גם יותר בריא(שוב סליחה אם כתבתי דברים שאת יודעת).

Gilliana

New member
כמו שאמרתי - מסכימה בגדול

אבל... לפחד יש גם יתרונות, אי אפשר להתייחס לפחד תמיד כאל דבר שלילי. למשל - ילד קטן לא ילמד שאסור לו לגעת בתנור אם הוא לא יכווה פעם אחד וכתוצאה מכך יפחד לחזור על המעשה שנית. עובדה גם שיש גם תגובות פיזיולוגיות לפחד - זרימה מוגברת של אדרנלין למשל. הפחד הוא חלק מהאיסטינקט הטבעי של כל היצורים החיים. בשורה התחתונה - פחד חיוני להשרדות. בעיקרון אני לא עוסקת בהילינג מעבר לעזרה לחברים ולקרובים - אמנם תחום שלמדתי ואני גם מיישמת, אך לא כמקצוע.

Lonly badger

New member
מגניב =]

בקשר לפחד. שימי לב - אני דיברתי על הפחד כזכרון - שהוא בעצם רישום , משהו סטטי שקיים במוח אבל ברגע שהוא פוגש אנרגיה , מחשבה שהמוח יספק אותה תמיד - זה הכוח שלו - הדבר הסטטי מתחיל לזוז ומרגיש אמיתי. אני לא מחשיב את הפחד כתחושת הכאב או אי נוחות שנובעת ממשהו קונקרטי , מוחשי , ראיליסטי ברגע זה. שקיים מולי או שאני רואה ומגיב לו. לדוגמא אם אני יודע שאם מחר אני לא אתייצב למקום עבודה או אגיש מאמר, אז יפטרו אותי. זה פחד ריאליסטי(פחות או יותר) . והלחץ שאני ארגיש הוא לא בהכרח פחד, אלא תוצר של אינטיליגנציה. אם אני לא רוצה שמשהו רע יקרה אני מרגיש לחץ - אבל הלחץ הזה נותן לי אנרגיה. (אני לא נכנס למה שמונע זרימה של אנרגיה ואיטיליגנציה כאן , אני מתייחס רק לפחד) ככה שאם אני אוכל להתמודד עם הפחד שלי שנובע מאסוציאציות או מסקנות עבר לגבי פיטור, אני נפטר מהפחד, וכל מה שנשאר הוא אינטיליגנציה טהורה ולחץ - אנרגיה אשר אומרים לי - תעבוד, אין ברירה. וזהו החופש האמיתי , שאתה שלם עם מה שאתה עושה. תחשבי על זה, ברגע שאת עושה משהו את לא בוחרת , המעשה הוא שלם. הפעולה היא מושלמת כלומר תהליך שאי אפשר לחלק לחלקים(רק מצד המסתכל החיצוני). כלומר חופש הוא לא המון אפשרויות בחירה, אלא היכולת - האינטיליגנציה לזהות את הבחירה האחת והיחידה (או הכי פחות גרועה , כמו במבחן אמריקאי =] ) ולהיות שלם ובטוח בה. מצד שני כדי שאינטיליגנציה וחופש כאלה יתקיימו , יש צורך בתשומת לב מתמדת. ואי אפשר להשיג אותה דרך תרגול אלא דרך השמדת הפחד, השמדת הדעות הקדומות. וזה יכול לקרות תמיד מתוך הרגע הזה.

Gilliana

New member
טוב - לי זה מובן מאליו

לי לפחות ברור שאם אני לא אלך ללקוח אז הוא יזמין מישהו אחר שיטפל לו במחשב, אני אפסיד את העבודה ואת הרווח. אבל איפה כאן הבחירה בדיוק? בין לעבוד או לרעוב ללחם? לא הייתי קוראת לזה בדיוק בחירה חופשית.

Lonly badger

New member
לא דיברתי על בחירה חופשית

דיברתי על חופש. חופש הוא שלמות פנימית עם המצב הקיים. שמאפשר לך לאט לאט להגדיל את ספקטרום הראיה והרגישות ובכך מגדיל את האפשרויות והנתונים שאת מקבלת. כלומר את תגלי שיש לך יותר אפשרויות מכך שתשלימי עם מה שאת לא רוצה להשלים כרגע. שנובע מתבניות מחשבתיות\פסיכולוגיות שאת יצרת בעצמך. ולכן את היחידה שיכולה לשנות אותן. לא כמה כסף יש לך בבנק או איזה עבודה. בחירה חופשית נובעת מחופש. לא להפך. חופש לא נובע מבחירה חופשית. מבלי חופש לא קיים שום דבר חופשי.

Gilliana

New member
מצטערת, לא מבינה על מה אתה מדבר

מה עניין שלמות עם המצב לחופש? אני למשל באופן אישי מאד שלמה עם המצב הקיים, ומה זה עוזר לי? חופש אני בודאי שלא מקבלת תודות לכך ואין לזה שום קשר לתבניות פסיכולוגיות ומחשבתיות. אלא אם כן אני מפספסת את הכוונה בגדול...

Lonly badger

New member
שלמות

היא התאחדות עם מה שקיים ברגע זה. לא להגיד שזה טוב ולא להגיד שזה רע. לחופש אין שום קשר למצב או סיטואציה חיצוניים. אלא לשלמות מעשית - כל דבר בטבע עובר 4 שלבים ששכחתי מה הם כרגע, אולי מטאל קרא את זה בספר מסויים והוא יציין מהם. בעברית הם גירוי, או לחץ, אסיפה של אנרגיה, פליטה של אנרגיה , מנוחה. אבל יש 4 סוגי אנשים. 3 מהם תקועים באחד מארבעת השלבים, הרביעי משלים את הCYCLE ואז חוזר חלילה. כל בן אדם שמשלים את ארבעתם מרגיש את השלמות , אבל אם אתה אומר לעצמך מספיק זמן ואנשים מגבים את התמונה של עצמך בראש שאתה בן אדם שהצליח או שלם עם עצמו - אתה באמת תחשוב שאתה שלם עם עצמך. בעקרון שלמות עצמית וחופש לא אומרים שהכאב יפסיק. הוא יפסיק אבל אתה תדע להשלים איתו . הנקודה היא שנראה לי שזה יכול להיות את. כן כן. אבל כל דעה שלנו לגבי משהו מסויים (וכל אחד מאתנו מחזיק דעות קדומות, אף אחד לא יגיד - אני לא יודע, כל אחד ישר יקפוץ עם תשובה כולל לעיתים אני) יכולה לגרוע מהשלמות הזו עוד יותר וליצור כאב מיותר ובכך לצור פחד שהוא פיקציה , אנרגיה כלואה בתוכנו. משהו מת שמקבל אנרגיה, חיים ומרגיש כאמיתי מתוך יכולות ואינטיליגנציית הגוף.

Gilliana

New member
הפעם אני לא מסכימה

אתה מדבר על ביקורת, לא על שלמות. אני יכולה להיות שלמה עם מצב X בחיי ועדיין לחשוב שמדובר במצב רע - אין שום קשר בין שני הדברים.

Lonly badger

New member
אני גם יכול לא להסכים עם זה

אבל מחשבה מעצבת את הראיה שלך לגבי משהו מסויים. בואי נתחיל מזה שההפרדה בין טוב ורע היא פיקציה, דואליזם שמקורו פסיכולוגי. אין טוב ורע יש רק כוח, אנרגיה בטבע. עבורנו , יצורים בעלי חישה הדבר הכי קרוב קונקרטית לדואליזם הוא השוני בין אורכי הגל של חווית כאב לעומת חווית הנאה . pleasure\pain ככה שכל מערכת מוסרית היא פיקציה, מסגרת שבאה לחסות על פחד. והיכן שיש פחד ומסגרת אין הרמונית טבעית של אינטיליגנציה, יש התקעות. במקרה הטוב היא כלי , שורה של ערכים שעוזרים לך להתמודד עם המציאות , לא משהו שאת לוקחת ברצינות אלא משהו גמיש שיכול לעדכן את עצמו משניה לשניה , דקה לדקה. כמו database של אנטיוירוס. שלמות היא קבלה - acceptance, קבלה לא יכולה להתקיים ללא תשומת לב, תשומת לב לא יכולה להמשך ללא קבלה. מילה אחרת לקבלה היא כניעה. כניעה איננה ויתור. ויתור הוא בריחה או התקפלות , קונפורמיזם. כניעה היא מה שמאפשר לך לקבל קודם כל את העובדה שמשהו רע קרה , שיש קונפליקט, שיש כאב. ברגע שיש כניעה הלחץ של הקונפליקט הוא אנרגיה , האנרגיה הזאת היא חלק ממה שיפתור את הבעיה עצמה. האנרגיה(יוצרת מוטיווציה או תנועה\רצון להתשחרר ולהפסיק את הכאב לחזור למצב של הרמוניה) + האינטיליגנציה(מה שיוצר סדר מסביב לו, מאפשר לך לראות את הרע או את גורם הבעיה, את האשליה). אינטיליגנציה לא יכולה להתקיים ללא תשומת לב(ואמרנו שתשומת לב לא יכולה להתקיים ללא קבלה\כניעה הם הולכים ביחד). תשומת לב היא לא משהו מוגדר , היא לא ריכוז, ברגע שאת עושה משהו עם התשומת לב הזו - מאריכה אותה או משחקת איתה היא הופכת לריכוז או תרגיל. לתשומת לב אין מטרה מסויימת או חלוקה או סדר. והיא לא אי סדר. attention is indivisible. ביקורת היא דעה, דעה היא דבר סטטי, מסגרת , קונספט, סמל, משהו מת. opinion is an image which you impose on something which is constantly changing. אלא אם כן מישהו יגדיר ביקורת כספק - doubt , או יתייחס אל ביקורת כתהליך שקורה בתוך הלחץ +האינטליגנציה שפותרים את הבעיה. ביקורת איננה מה שדיברתי. נ.ב - לחץ= הכאב שקיים , לא הכאב שאתה יוצר, הכאב שקיים מנוכח הפחד\אינטיליגנציה הטבעי\ת שקייימים בכל בן אדם. אם את שלמה עם משהו את לא תתלונני לגביו. כי הוא יהפוך לחלק ממך. זוהי שלמות. רע = משהו שמפריע לטוב שמטשטש את הטוב. הבעיה שברגע שאני אחשוב שרע=ההפך מטוב , כאן מתחיל קונפליקט אינסופי של פתרונות שהן בעצם בעיות שיוצרות עוד כאב מיותר לך ולאחרים.

Gilliana

New member
מצטערת, אבל בעיני לפחות...

הדברים שאתה מדבר עליהם הם לא אנושיים, ולדעתי זה ממצה פחות או יותר את העניין, אלא אם כן תיטול מהאדם את הרגשות ותהפוך אותו למכונה. בינתיים - אנחנו עדיין לא רובוטים, ואני גם מקווה שלעולם לא נהיה.

Lonly badger

New member
אבל כדי להסביר את זה במילים

אני צריך להשתמש בהגיון האריסטוטלי שאת בעצמך משתמשת. זה בכלל אחרת ברגע שאת מיישמת את זה. כל מה שכתבתי הוא נסיון להעביר את זה לשפה ולהגיון של צב. הדבר היחיד שהופך אותנו לרובוטים הוא מוסר, הגיון , דת , תלות במערכות אמונה\חוק וכדומה. זה הדבר הכי אנושי. מנסיון. החינוך האמיתי לא נמצא בחוקים, הוא נמצא כבר בפנים. החוקים הם רק כלי עזר לשחרר אותם. הרגשות הם חלק אינטגרלי מן האדם- אבל את לא מקדישה תשומת לב למחשבות שלך תוך כדי דיבור עם מישהו? נכון? את לא מקדישה תשומת לב לאיך שהגוף שלך מרגיש 18 שעות מתוך 24 נכון? את לוקחת את יצר ההשרדות והפחד כמובנים מאליו. וכמובן את מקבלת תוצאה מסויימת בהתאם. הדברים שאני מדבר אליהם הם הכי פשוטים שקיימים. איך את חושבת שילדים קטנים לומדים את השפה המטומטמת של בני אדם? הרעש הזה שהם שומעים עוד מהבטן של אמא. מה זה השטויות האלה , מה זה הרעש הזה. זה בטח מה שהתינוק אומר לראשונה. אנחנו פשוט כל כך מפונקים ודורשים בטחון וחיים בפנטזיה קטנה שה"אנושיות" שלנו היא הדבר האמיתי. אני לא תוקף אותך אני תוקף את החברה שלנו כולל אותי. נקודה. זה כבר הגיע לגבול הטעם הטוב. שאני בגיל כל כך נמוך אמור למצוא ולחפש את השטויות הבסיסיות הללו ולא מלמדים לנו אותם מינקות ובשיעור הראשון בבתי הספר! זה גורם לי לצחוק איך שהאגו של בני אדם מתנהג. כל הטיפים והמלחמות והפתרונות שאנחנו ממציאים כנגד התוצאות הפסיכולוגיות של הטמטום והניוון החברתי שנחשב לחלום האמריקאי. שנקלוט מה עשינו אנחנו נתבייש בצורה כל כך עמוקה. אבל אפשר לחלק את זה לחלקים. נפרוס לכם את זה יפה יפה. זה אולי לא אנושי שאנשים יעצרו לרגע, יש להם כסף להרוויח. ואני מבין את זה. -צ-

0Pandemonium0

New member
יש צדק במה ש"הכל נפלא" אמר. איך את

יודעת את כל זה? היית שם? מה שכן, כשאמרתי שארה"ב לא הייתה בסכנה התכוונתי למדינה ולא לצבא שלה. ברור לך שהיפנים לא עמדו להשתלט על חמישים ואחת מדינות ארצות-הברית, נכון? הסוף של ההודעה שלך די מזוויע, למען האמת. אמריקה עשתה טובה ליפן בכך שזרקה עליה אטום? ואולי היא גם עשתה לעיראק טובה בזה שפלשה אליה? האמריקאים גרמו לכל-כך הרבה צרות ביפן במשך השנים, שזה פשוט בלתי-יאומן. זה התחיל עם קומודור מתיו פרי והספינות השחורות במאה ה-19, שהכריחו את יפן בכוח לנהל מסחר עם המערב למרות שהיפנים לא רצו בכך, והמשיך בהפצצת יפן בנשק הכי מסוכן שידעה האנושות באותה תקופה, רצח אלפים חפים מפשע לאורך דורות, ולבסוף שינוי החוקה. האמריקאים קבעו ליפן חוקה חדשה ובעצם הכריחו אותם לקבל אותה, כי הרי היפנים נכנעו ללא תנאים. אחד הסעיפים בחוקה הזו קובע שליפן אסור להחזיק צבא. כן, כן! ומה היפנים יעשו עכשיו כשלצפון קוריאה יש כוונות ברורות לתקוף את יפן? האמריקאים פשוט השאירו אותם למות.

Gilliana

New member
שוב לא מדוייק

ארה"ב היתה ועוד ואיך בסכנת פלישה יפנית - לא מדובר על הצבא, מדובר על העם. בודאי שהיפנים נכנעו ללא תנאים - לא היתה להם ברירה, אבל מה היה לפני כן? זה דבר שמשום מה אתה לא מייחס לו חשיבות. וליפנים אין צבא??? תגיד לי, על מה אתה מדבר??? אנחנו חיים באותו עולם? או שאולי גלשתי בינתיים לעולם אחר ולא שמתי לב? ולסיום - לגבי עיראק, התשובה היא כן Big time! העם העיראקי סבל ונאנק תחת הדיקטטורה של סאדאם חוסיין במשך עשרות שנים, גם את זה שכחת משום מה...

0Pandemonium0

New member
ליפן יש את מה שהם קוראים לו "צבא

ההגנה העצמית היפני", ש"הוקם בשנת 1950 ככח משטרתי בעל יכולות חיל רגלים מוגבלות על מנת לתת מענה בטחוני לאיומים פנימיים. עם התגברות המלחמה הקרה והתעצמות האיומים החיצוניים כלפי יפן, הוקמו בשנת 1954 זרועות היבשה, האוויר והים במתכונת הגנתית." מצורף הקישור לוויקיפדיה, לנוחיותך: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%91%D7%90_%D7%99%D7%A4%D7%9F#.D7.94.D7.A6.D7.91.D7.90_.D7.94.D7.99.D7.A4.D7.A0.D7.99_.D7.94.D7.9E.D7.95.D7.93.D7.A8.D7.A0.D7.99 אני יודע שאזרחי עיראק סבלו תחת משטר סדאם ואני כן בעד הפלישה לעיראק ושחרור העם העיראקי. ההתנגדות שלי היא לזה שארה"ב רק מנסה להראות כמה היא טובה והומנית ודואגת לשלום העיראקים (או יותר נכון, לשלום הנפט שלהם), אחרי שניסתה פצצות אטום על חייליה שלה.

Gilliana

New member
אף מדינה איננה נקיה מחטאים

זה כבר ברור לנו מזמן - ולמרות שנעשו בארה"ב דברים איומים ונוראיים, מעולם לא שמעתי על ניסויים באטום על חייליה שלה. להיפך - ארה"ב ערכה את מרבית הניסויים הגרעיניים מחוץ לארה"ב, באטול ביקיני.מה שכן קרה בשנות ה-50 היה שנעשו ניסויים בקרינה רדיואקטיבית על אזרחים ללא ידיעתם, אבל זה סיפור שונה לחלוטין. מלבד זאת - אל תשכח שממשלים מתחלפים, ואתה בכל מקרה לא יכול "להאשים" את ממשל בוש במה שעשו ממשלים שקדמו לו בחמישים שנה.

0Pandemonium0

New member
כמובן.

אני בסך-הכל הבאתי סיפור נחמד, ונפתחה מלחמת עולם שלישית. אני מטיל את האשמה עליכם, ובמפגש הפורום הבא אל תשכחו להביא מקלות ואבנים.

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תשמע, אלמלא מר "הכל נפלא" שאולי מוטב שהיה משנה את שמו ל-"אני יודע הכל" - לא היתה נפתחת שום מלחמה, עובדה - איך זה שכולנו מצליחים לנהל דיון פורה ומרתק ורק בעיניו שום דבר לא מוצא חן? אפילו כשאני תומכת בדעתו הוא תוקף אותי, אז מה נשאר? אוי, רק בריאות שתהיה לנו.

למעלה