משפחת שליט. די!

sapir SR

New member
עוד משהו...

מי אתה חושב שתופס את כל האסירים הללו? ה-ח-י-י-ל-י-ם!!! ולא אף אחד אחר. אם לא היו חיילים אז לא רק בנאדם אחד היה נהרג ממחבל אלא כל המדינה חובתה של המדינה להגן על כל חייל מהט' ועד הרמטכל ולא משנה בעד איזה מחיר באמת שיהיה לך חג שמח

צנחן06

New member
בגלל התגובה הזו

אתה גרוע כמו אלה שמנהלים את "מסע הרס המדינה".אינך מבין את צערם , ועד שזה לא יקרה לך לא תבין לעולם. אם יבוא יום שתצטרך לבחור בין הבן שלך לבין המדינה , אולי תקבל מושג. אני חושב שחייבים להחזיר אותו, בכל דרך. אם אופציית החזרת השבויים נוחה לנו (נדיר) , אז נלך על זה. אם מבצע צבאי הוא הפתרון- אז בואו נפעל. אם לחצים פוליטיים כאלה ואחרים הם הדרך, אז עכשיו להפעיל אותם. כל דרך שבה שאנחנו נצא מורווחים או לפחות מצב של שיוויון. לא יתקבל על הדעת שהם יצאו עם היד על העליונה. אבל להגיד ככה בחוסר רגישות שהם צריכים לשכוח מהילד שלהם שמם בשרם ולהצדיע למדינה זה אחד הדברים המגעילים ביותר ששמעתי בזמן האחרון. הבעיה כאן היא הרבה יותר גדולה, ואתה כל כך צר עין. תתבייש

cracked

New member
ביום שזה יהיה קרוב משפחתך

ולא אדם זר מיישוב לא מוכר, תוכל לקבל את זכות הדיבור. עד אז.. אין לך גם זכות לדבר על מצפון של אחרים.. כי לך אין כזה! שיריון אינו חיל התנדבותי. ייתכן מאוד שהמדינה כפתה עליו להתגייס לשם, גם כנגד רצונו. בלתי הגיוני בעליל שירימו ידיים ויוותרו על החזרתו. ראה מקרה רון ארד- ללא מסע תקשורתי, כנראה ששוכחים מהסיפור ונותנים לשבוי להיעלם. נ.ב. אם עדיין יש לך ביקורת על משפחת שליט, אותי מעניין איך אמא שלך הייתה נוהגת אם אתה היית שם במקומו.

amybr

New member
ביום שזה יהיה קרוב משפחתך שיהרג

ממחבל ששוחרר בעסקה זו, נראה איך תגיב אז.

cracked

New member
אבסורדי לחלוטין

כי הפשלתינאים מחכים רק לאסירים שלהם כדי לחדש את הפיגועים. מה נראה לך? יושבים כאן בכלא סופרמן ואשתו? שחרור שלהם.. ואנחנו מוגלים מארצינו? תפסיק להיות מוזן מהתקשורת. בסופו של דבר.. יש כאן מטרה של ענישה והרתעה. השנאה שלהם והאנטישמיות שלהם.. לא תלויים במנהיג כזה או אחר היושב בכלא. סתם לדוגמא.. שיחררנו בזמנו את אחמד יאסין, ואח"כ גם חיסלנו אותו. לא ראיתי הבדל משמעותי בהתנהלות שלהם לפני במהלך ואחרי. היכולת שלהם תישאר אותה יכולת.. והמוטיבציה שלהם תמיד גבוהה. בינתיים יש כאן חיייל חי.. שיש לנו חובה להחזיר. אנחנו לא ארה"ב.. שהגיוס בה הוא בחירה. יש גיוס חובה.. חובה להחזיר את כולם הביתה. לסגור חשבון עם רבי המרצחים.. חייבים. אבל לא על גבו של ילד בן 23.

mori17

New member
אתה חושב בצורה שגויה ומגעילה

נכון שזה קשה המחשבה לשחרר אלפי רוצחים שאולי פגעו במישהו שאיכשהו קרוב אליי אבל זה המדינה שבנו חיים... אולי אתה מעוניין במקרה של נחשון וקסמן...בזמן שיצחק רבין ז"ל היה שר ביטחון(ונראה לי גם היה ראש ממשלה) לא ניהלו מו"מ עם טרוריסטים ואחרי מחשבה ארוכה התייעצות ונוהל רגיל החליטו לצאת לפעילות לשחרר אותו הצליחו להגיע למקום שבו הוא נמצא בנתיים הספיקו לרצוח אותו ועוד כמה חיילים איתו וגם פצועים...אחלה תוכנית אחרי 3 וחצי שנים אולי צעד שעושים בזמן החטיפה עצמה(כמו שמישהו רשם כאן) ואתה,אני וכל אחד שצופה בטלויזיה/שולח הודעות וירטואליות/ניהול פורום וכ'ו נמצא כאן בזכות כל חייל וחייל!!! והוא נחטף בפעילות מבצעית למנוע פגיעה באזרחים אז עם כל הכאב של המשפחות שנרצחו האנשים החשובים להם צריך לשחרר כי גלעד חי והם כבר נרצחו... כואב אבל את המת אין להשיב(לפחות יש להם מקום קבורה כדת ישראל) ובכלא לא כזה רע להם הם מקבלים אוכל חם לימודים פיתוח השכל קיצר הפסד לנו!!!! רווח להם!! תפנימו כל יום שהם בכלא הם מנצלים את כספנו... אז קצת לחשוב לפני שזורקים הצהרות באוויר מורי

yl1000

New member
חשבתי שאני לבד בדיעה הזאת

אני מסכים עם כל מילה... כל מי שלא מסכים לא מבין כלום. נמאס לי כבר בכל מקום "לחיות" את גלעד שליט. חלאס כבר מה הוא שונה מכל חייל שמת במלחמה שמשפחתו תגיד תודה שהוא חי בכלל... חג שמח

fliperit

New member
מה הוא שונה?

הוא חי! יא חתיכת מטומטם! על פי רוח צה"ל, לחיים יש ערך מאוד גבוה. יש אפשרות להציל את חייו ואנחנו מחוייבים לעשות זאת

אולי אתה לא מבין כלום

נמאס לך לחיות גלעד שליט?? אתה שומע את עצמך? אתה ישן בלילה במיטה שלך, יוצא לבלות כשבא לך, אוכל כשבא לך, קורא עיתון, רואה טלוויזיה... הוא שונה מאוד מכל חייל אחר שמת במלחה כי הוא חיי והוא חיי בסבל למה המשפחה צריכה להגיד תודה שהוא חי בכלל אולי עדיף היה להם שהוא ימות (וחס וחלילה אני לא רוצה שזה יקרה) ככה הם היו משלימים עם האובדן יודעים שהוא לא סובל... מאחלת לך רק רע טיפוס מגעיל ואגואיסט שכמותך

student122

New member
נמאס לך לחיות אותו?

באמת? דקה.. אני הולכת להביא את הטישו... נגעת ללבי. אם כל כך נמאס לך - אני מציעה עסקה אחרת - תתחלף איתו. ככה לא תזכה לשמוע את יומו מדי יום (שזה אכן דבר קשה. אני מצידעה לך שהצלחת להחזיק 3 שנים ו3 חודשים במצב הזה. צל"שים בסוף) ולנו יהיה שקט מאנשים כמוך. ועל הדרך, תוכל כל בוקר, לברך בשבי על זה שאתה עדיין חי.

מירי114

New member
מה שיהרוס את המדינה זה לא שחרור שליט

אלא אי שחרורו ומתן תחושה שאנחנו כמדינה איבדנו את הערך העליון עליו משותת צה"ל והמדינה כולה והוא שלא מפקירים שבויים. מצידי, שישחררו את כל האסירים שחמאס דורש. הרי ניתן להגלות אותם למדינה רחוקה ומשם הם לא יוכלו לבצע פיגועים ובכלל, כיום כשיש חומות שמפרידות בינינו לבין רצועת עזה וכן הגדה, ממילא אין כמעט דרך לחדור למדינה וההוכחה היא שתקופה די ארוכה לא בוצעו כל פיגועים ולא בגלל שלמחבלים אין רצון לבצע אלא משום שפיזית אין להם יכולת להגיע לכאן. כשראיתי את השחרור המסיבי של מחבלים בעבר עבור שבויים מעטים שלנו, התמלאתי בגאווה על כך שפעלנו כך משום שכל חייל שלנו שווה שבויים רבים של אויבינו. כמו כן חשוב לזכור שחייל כמו גלעד שליט לא בחר בדרך הקלה בה בוחרים לצערנו בחורים לא מעטים של השתמטות מצה"ל או שרות קל כג'ובניק. לא. הוא בא ממשפחה ערכית שדוגלת בנתינה למדינה והוא הלך לשרות קרבי ובזמן שרותו זה על הגנתה המדינה ושל כולנו הוא נישבה וככזה עליו לזכות בכל המאמצים ובכל מחיר על מנת שישוב אלינו ובקרוב מאד. בסופו של דבר, הטעות היתה של צה"ל בכך שלא הצליח למנוע את החטיפה ומכיון שזו נעשתה ולא באשמתו של גלעד, על המדינה לשלם את המחיר עבור שחרורו, יקר ככל שיהיה ובעתיד להכין את צה"ל בצורה טובה יותר על מנת שארועים כאלה של חטיפות לא יקרו שוב. בסופו של דבר מדובר בחילוף של שבוי כנגד שבויים של הצד השני. אם היה מדובר על ויתור לדוגמא על שטחים או נסיגות אני יכולה להבין שאת זה לא ניתן לבצע אבל ברגע שמדובר בשחרור של אנשים, אני מצדיקה את המהלך לחלוטין והלואי שיקרה בקרוב מאד ושסוף סוף הילד המעונה הזה יחזור אלינו, הביתה.

zeshe shoel

New member
המדינה ח-י-י-ב-ת לשחרר חייל שבא לשרת את

המדינה ונלקח בשבי. בכל מחיר! האנשים שנרצחו ע"י המחבלים העתידיים להשתחרר כבר לא יחזרו לחיים. האזרחים הווירטואלים שכבר הגדרת שהולכים להירצח ע"י אותם מחשבלים שאנו נשחרר עדיין חיים. אתה קבעת שדווקא אותם מחבלים ירצחו, יהיה או לא יהיה רצח בין אם הם יהיו בשבי ובין אם לא. ההורים ששלחו את בנם לצבא, חובה על הצבא להחזיר להם אותו בכל מחיר. אחרת איך לחייל תהיה מוטיבצייה בכלל ללכת לצבא שהוא יודע שאם יקרה לו משהו, הוא לא יעשה כלום... אתה יכול להסתכל על הקלטת של גלעד, להסתכל לו בעיניים וללומר "לא מחזירים אותך הביתה"? כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עם ישראל כולו... ח-י-י-ב-י-ם להחזיר את גלעד!!!

תשובה שלישית הזוג הבודד

אז ככה אני לא יכולה להגיד שמה שאתה כותב פה הוא לגמרי טעות אבל אני כן חושבת שאנחנו בתור מדינה צרכים לעשות הכל!!!!!!! כדי להחזיר את גלעד הביתה כמה שיותר מהר גם אם זה אומר לשחרר אסירים אם דם על הידיים ואם פיגועים נוספים זה הפחד שלך אז אל חשש אם יעשו זאת כך או כך שקט לא יהיה פה כל כך מהר וחוץ מיזה איזה מסר אנחנו מעבירים לחילים שלנו שאם הם נפלו אז בעיה שלהם כי אין מי שיוציא אותם משם ואחר כך מתפלאים שהנוער היום לא רץ להתגייס אז כן אני לא אומרת שהם ידרשו ואנחנו נגיד אמן אבל כן לשחרר עבור גלעד ומשפחת שליט שאין איש במדינה הזו שיכול להבין מה הם עוברים בשלוש שנים האחרונות ואם לא בשבלם אז לפחות בשביל המסר שצהל שלנו לא מפקיר חיליים בשטח ושלחברה צעירים יותר יהיה אולי קצת יותר מוטיבציה להתגייס ולא סתם אלה גם לקרבי. חג שמח!

חצוף

מעורר פרובוקציות הרי לא היית כותב את דברי ההבל האלה לו גלעד היה קרוב משפחתך או אהוב לבך

כל אמירותיך לא רלונטיות. הדבר היחידי שחשוב-

הוא שגלעד הלך לשם, עובר את כל שעובר כבר שנים, ושירת בצבא כשהוא יודע ובטוח שהמדינה ערבה לו! המדינה ערבה לו! המדינה חייבת לעשות הכל כדי שישוב, והמחיר בכלל לא משנה! (הרי אפשר להתוכח ויכוחים פילוסופים בראשם עומדת השאלה מה יותר שווה- חיי חיל אחד או כליאת רוצחים רבים) אין לך שום זכות בכלל להעביר ביקורת על משפחתו, ששלחו את בנם לצבא בידיעה שאם חס וחלילה יקרה דבר כזה- המדינה ערבה לו! הוא שם כבר שנים. המדינה הייתה צריכה לשחרר אותו מזמן, זו חובתה, יש לעשות הכל על מנת שישוב ואין כאן בכלל מקום לביקורת או לאמירה שמהמאבק למען שחרורו פוגע במדינה.

דנה118

New member
מעניין אם אתה היית חושב אותו דבר

אם לך היה ילד שבוי בשבי. גלעד התגייס לצבא ולחם למען המדינה, והמדינה מחויבת להחזיר את גלעד בשלום. בכלל אני לא צריכה להסביר לך... עצוב מאוד שיש אנשים שחושבים כמוך.

למעלה