משפחת שליט. די!

sordapi

New member
עוד כיוון למחשבה

לא מדובר פה רק במשפחת שליט. מדובר פה בהרבה דורות של חיילים שאותה אידיאולוגיה שמניעה אותם תיפגע! אנחנו חיים על האתוס הזה שצה"ל לא משאיר את חייליו מאחור. במיוחד בדורנו, בו האידיאולוגיה והתמימות אבדו, יש לשמר את האמון של החיילים בעם ובצבא.

אתה יודע על מה אתה מדבר בכלל?(תקראו את זה!!)

אתה יודע מהם התנאים בהם מוחזקים אסירים ביטחוניים בארץ? מבחינתם התנאים שלהם הם של בית מלון 10 כוכבים לעומת תנאיי השבי של גלעד שליט שתנאיי המחייה שלו בשבי הרבה יותר גרועים מאשר כלביי בית... האסירים הביטחוניים בארץ זכאים לטיפולים רפואיים וכן טיפוליי שיניים ללא כל תשלום מצידם, הם זכאים ללימודים אקדמאיים ומי משלם על כל אלה? אנחנו, אנחנו המיסים שלנו הולכים לכיסם של אסירים אלה... בנוסף לזה הם זכאים לשיחות טלפון עם משפחותיהם, ביקוריי משפחות ומה עם גלעד שליט? גלעד שליט לא זכאי לשום ביקור מצד שום גורם כלשהו אפילו לא גורם צד ג' או ד', הוא לא זכאי לשוחח עם מישפחתו ולא זכאי לכל טיפול רפואי ראוי כפי שנראה בקלטת הוידאו, שלא לדבר על מצבו הרעוע גם ככה מתנאיי המחייה הקשים שעוברים עליו כבר למעלה מ-3 שנים בשבי החמאס... אני אישית הייתי מעדיף שישחררו את הנבלות, את יציר השטן הזה שאנו משלמים על תנאיי המחייה המעולים שלהם בארץ... שיחיו בזבל שלהם בשטחים, בשטחים שכל הכסף שמגיע אליהם במקום להשקיע בתנאיי המחייה והמגורים שלהם הם משקיעים בנשק ותחמושת ומיתעסקים בכל השנים האלה ללחום בנו ולפגוע בנו, אז שיחזרו להם לבתיהם, שישמחו להם, שיחגגו ויאמרו שאנו הפסדנו את קלפיי המיקוח הללו, אך בבוא היום גם הם יהיו קורבנות המלחמה המתמדת בין עם ישראל לבין האויב האכזר! אבל גלעד ישוב הבייתה לחייק מישפחתו וחבריו, יחזור לחיים שלו בארץ המובטחת, אז על מה לעזאזל אתה וכל השאר מדברים שאתה אומר לא לשחרר אותם?!

nogaash

New member
יחי ההבדל הקטן..

גלעד אינו שבוי ואינו אסיר.. הוא חטוף!!! חטוף!! והאסירים שהם דורשים לשחרר תמורתו, הם כופר!!! אם כבר לשחרר אותם.. אז לפחות שישתילו להם איזה נגיף קטלני שיתפרץ כשהם יגיעו לעזה ויכחיד את החיות טרף האלה.

aשרון

New member
זכותך לדעתך........

לדעתי המדינה חייבת לעמוד מאחורי כל חייל וחיילת שמשרתים בצה"ל. נקודה !!! חייבים להחזיר את גלעד שליט הביתה, לא רק כדי שהוא יחזור למשפחתו, אלא שאזרחי המדינה יראו וידעו שהם לא נלחמים לשווא, שיש מאחוריהם מערכת שתעשה הכל כדי להחזיר אותם הביתה. לגבי סכום השחרור שדורשים החוטפים, מצדי שיידרשו כמה שהם רוצים, את החיילים שלנו צריך להחזיר הביתה, אח"כ נתמודד עם התוצאות, אנחנו מספיק חזקים . חג סוכות שמח

כחלחל

New member
מילים מילים - מה זה חייבים?

בכל מחיר? גם במחיר ביתך ורכושך האישי? גם במחיר 34 הרוגים תוך שנה מפעולות שיבצעו אותם משוחררים (ראה את צדיקי עיסקאות ג'בריל ואחרות) כמה אויר חם יש במשפט "המדינה חייבת לעמוד מאחורי כל חייל וחיילת שמשרתים בצה"ל. נקודה !!! חייבת? כמו במקרה של מדח'את יוסוף חייל מג"ב שדימם למוות בקבר יוסף כי גירדו ביצים בהתפלספויות במקום להכנס עם שני טנקים (שהיו זמינים בגזרה) ולחלץ אותו חייל בפעילות יודע שיעשו הכל כדי להחזירו, הוא גם יודע שלא בכל מחיר ובכל צבא ובכל מלחמה מלחמה יש גם מצבים שחיילים נהרגו כי היה מסוכן מידי או בלתי אפשרי לחלצם. ובצה"ל שלנו מתחו את המעטפת של "האפשרי" מעבר לכל הגבולות המוכרים בצבאות העולם.

fliperit

New member
הייתי מוותרת על ביתי

בלי לחשוב פעמיים בשביל להחזיר אותו. תפקידה של מערכת הביטחון להגן עלינו, אז כאשר ישוחררו האסירים היא תעשה את תפקידה ותאסור אותם שוב אם צריך.

אושרי 7

New member
איזה שטויות...

הצבא השקיע שנים בלכידת אותם רוצחים, ולא רק שנים אלא חיים של חיילים הוקרבו על מנת לתפוס אותם, זו עבודה סיזיפית, שחרור מאסיבי כל כך של אסירים ייתן זריקת מרץ אדירה לחמאס, גל הפיגועים שיבוא בעקבות זה הוא ודאי. "תפקידה של מערכת הביטחון להגן עלינו, אז כאשר ישוחררו האסירים היא תעשה את תפקידה ותאסור אותם שוב אם צריך." תאסור אותם שוב תוך כדי הקרבת חיים של חיילים נוספים, וגם זה רק אחרי מגה הפיגוע הבא שיגבה חיים של עשרות ישראלים, וגם אלה ישוחררו ברגע שחמאס יצליח לחטוף חייל נוסף - וזה רק עניין של זמן. למה שאת מציעה פשוט אין אחיזה במציאות.

כחלחל

New member
ומה עם ההרוגים הנוספים?

באמת כל הכבוד לך, את נשמה טובה ויפת נפש. רק שכחת שאם הצבא יצטרך לתפוס אותם שוב, אז זה יעלה בעשרות קורבנות של אוטובוסים ובתי מלון מתפוצצים ועד כמה וכמה חיילים שיהרגו במהלך המבצעים השונים לתפיסתם כמו שנהרגו בפעם הראשונה ללכוד אותם. אני כבר מעדיף שלא ישחררו אותו על האופציה הרצחנית שלך.

Shexy Peanut

New member
מסכימה. לא מתוך רוע לב

במצב כזה שאי אפשר להגיד שהוא הגיוני צריך איכשהו לחשוב בהיגיון בלי להכניס את הרגש. פשוט חייבים. ואין מחיר לחיי אדם אבל האדם שאתם משחררים כשהתגייס הסכים לתת את החיים שלו למדינה ומה לעשות שזה הגיע למצב הזה. זה עצוב וכואב ואני אפילו לא יכולה לדמיין מצב כזה. אחי הגדול חייל ואם דבר כזה חס וחלילה היה קורה הייתי משחררת תמורתו את כל המחבלים והחמסניקים בעולם. מאות אלפים מהם לא אכפת לי. לא הייתי רואה בעיניים. אבל כל מחבל כזה שישוחרר ילך ויהרוג עוד אנשים חפים מפשע. בצורה עקיפה כמו לתכנן עוד פיגועים או ישירה בללכת למועדון ולהתפוצץ. וכמזה שזה מזעזע להגיד את זה. זה לא שווה את זה

tolip17

New member
כל מחבל כזה?

להזכירך,שיש עוד מיליון מחבלים מסתובבים ומוכנים לרצוח. נכון הוא הסכים לתרום את חייו למדינה, אבל אם יש דרך, יש אפשרות, יש פתרון, למה לתת לו להרקב שם?

Shexy Peanut

New member
אז אתה רוצה להוסיף עוד עשרות אלפים למליונים?

זה ההגיון הדפוק. אני מוכנה לרשום בצוואה שאם חס וחלילה הייתי נחטפת וזה היה המחיר לשלם לא הייתי מוכנה לכך. הייתי מתאבדת בשבי. אנחנו צריכים להתחיל לפעול ולהפעיל את הצבא שיש לנו במקום לשבת ולעשות משא ומתן עם אנשים שאין להם מוסר וכבוד לחיי אדם

כחלחל

New member
שמעתי דיעה כזו מחיילים רבים

חיילים קרביים שהתרעמו על המחיר הגבוה ששולם עבור גופות למשל, ובעד סוחר הסמים העבריין טננבאום.

OnlineOne

New member
לא מסכים.

קודם כל, ממתי מי שמתגייס "מסכים" לתת את החיים שלו למדינה? אני לא זוכר שמישהו בא אלי הביתה ושאל אותי אם אני רוצה להתגייס...גם אף אחד לא ממש שאל אותי אם מתחשק לי קרבי (זאת אומרת, שאלו, אבל גם כשאמרתי "לא" לא ממש עשו עם זה משהו...) מחבלים ששוחררו, וזה די הגיוני, חוזרים לטרור. גרוע מזה, הם חוזרים לטרור עם רצון לנקום בכל הכוח. מצד שני, מה יותר מסוכן למדינה ולצבא המהולל שלה? שחיילים יאלצו להסתער יותר כי טרוריסטים יורים לעיתים יותר קרובות או שחיילים יאלצו לחשוב יותר לפני שהם מסתערים כי בת'כלס, אם כבר "לתת" שלוש שנים, אז עדיף לצה"ל ולא לחמאס... מה שאני מנסה להגיד, זה שלמשאווה הזו "גלעד מול מחבלים" יש יותר צדדים ממה שהאדם הממוצע רואה. ממה שמיד קופץ אל מול העיניים. וכן, שחרור מחבלים הוא "פרס לטרור" ויכול לעודד חטיפות נוספות, אבל תחשבו על זה שאם גלעד עדיין חי והחיילים החטופים הקודמים נרצחו, אז לפחות אפשר לומר שחמאס (וייתכן שגם חיזבאללה) הפנים ששבויים חיים יקרים לנו יותר משבויים מתים ולכן לא יוציא אותם להורג. כבר "הרווחנו" משהו.

Shexy Peanut

New member
"יקרים" יותר בגלל זה אפשר לדרוש תמורתם יותר

השאלה היא אם תוכל להסתכל בעיניים אח"כ לאמא שהבן שלה נהרג בגלל מחבל ששוחרר מהחלפת השבויים של גלעד או בכלל. ותאמין לי שאם זה מה שיקרה יהיו הרבה אמהות כאלה. זה מצב בלתי אפשרי מאיזה כיוון שתסתכל על זה

OnlineOne

New member
גם אם אני באותה דעה כמוך,

אני לא חושב שאתה יכול להיות בטוח. וכן, זה מצב בלתי אפשרי ואני מאוד שמח ש(תהא דעתי כזו או אחרת)לא אני זה שמחליט.

tolip17

New member
די?

תעשה לי טובה.. ואם זה היה הבן שלך גם אז היית אומר די? ישנם עוד מלא רוצחים שמסתובבים חופשי..אז אלה שנמצאים פה הם אלה שמדאגים אותך? אם יש דרך ויש אפשרות אז בכלל לא צריך להסס. "ואולי לשחרר במקומו אסיר אחד" -פשוט גועל נפש. מדובר פה על ערך חיי אדם. אדם שכבר נמצא יותר משלוש שנים רחוק הבית. ואם אתה היית בנאדם נורמלי, אז בכלל לא היית מוציא את המילים האלה מהפה.

לא, אתה לא מבין את צערם.

לפי הדברים שכתבת לא נראה שאתה מבין לצערם של משפחת שליט. דמיין את עצמך במקום גלעד שליט, תחשוב על כך שגזלו לאדם את השנים היפות של החיים,לקחו לו את החופש,את הביטחון, את הזכות לנוע ולעשות כרצונו, אין לו יכולת(ובטח גם לא רצון) לממש את התחביבים שלו, לשמוע צלילים של מוסיקה, להיות בחיק משפחתו,חבריו,אהוביו...גלעד חי בצל הפחד,בצל איום,הוא שומע שפה זרה, לא אוכל ולא ישן,נפשו פגועה ופצועה...שללו ממנו את החופש..כשאתה תחשוב טוב טוב על הדברים הללו, שמבחינתך נראים כה בסיסיים ומובנים מאליו אתה תגיע למסקנה שכן יש לשחרר את גלעד ומיד! גלעד שמר עליי ועלייך כשישנו בליילה בזמן ששירת בצבא,ועכשיו אתה רוצה להפקיר את חייו?

למעלה