אני לא בטוחה שזו הסיבה...
הרוב המוחץ של תריסי גלילה בארץ הוא מפלסטיק (שאמנם לא ניסיתי, אבל לדעתי ישבר די בקלות כי הפלסטיק הופך להיות קריספי בשמש).
הדור החדש של התריסים בארץ הם מה שנקרא "תריסי אור", שזה אומר שהרווחים ביניהם גדולים יותר ומכניסים יותר אור. אני לא חושבת שהמטרה שלהם היא להגן בפני פריצות... מי שרוצה הגנה מפריצות מתקין סורגים (ואת זה באמת רואים המון בארץ וכאן בכלל לא).
למעשה, אם כבר מחפשים סיבות, אז לדעתי יש בארץ תריסים בגלל השראה אירופאית (אמנם שם התריסים שונים, הייתה כאן קצת אבולוציה, אבל בהחלט יש שם תריסים. כשאני הייתי ילדה היו בארץ הרבה תריסי רפרפות שמזכירים יותר את התריסים האירופאים (אבל גם מחשיכים את החדר לגמרי כשהם סגורים), עכשיו נראה לי שחוזרים לתריסי הגלילה כמעט באופן גורף).
בכלל, מאז שעברתי לכאן אני מגלה שכמה שבתור ישראלים אנחנו חושבים שאנחנו "חצי אמריקאים", בפועל בהרבה מאוד דברים אנחנו הרבה יותר דומים לאירופה מאשר לארה"ב.
ניסינו וילונות גלילה מהסוג שציינת. נכנס אור מהמרווחים בצדדים
גם עם וילון "סטנדרטי" נכנס אור מהצדדים ומלמעלה (אלא אם כן אני מצליחה להנדס מוט שגם יהיה צמוד מספיק כדי שלא יכנס אור מלמעלה וגם מספיק ארוך מכל הכיוונים, וגם מצליחה איכשהו להצמיד את הוילון לקיר כדי שלא יהיה אור מהמרווחים בצדדים).
חוץ מזה, באמת לא מצאנו וילון שהוא לגמרי blackout.
מה הפתרון הקבוע, לא לדירות שכורות? אני באמת תוהה מה עושים כאן אם רוצים להחשיך לחלוטין את החדר (ניחא בסלון, לא אכפת לי שיהיה שם אור. אבל בחדר השינה זה ממש מפריע לי).