גם לגבי המחיר וגם לגבי ליברל ארט ...
אלה שני פתרונות טובים אבל אני מעדיפה את הפיתרון של AA בחינם מאשר חצי מחיר לארבע שנים.
לחלק מבוגרי התיכון שלא יכולים להרשות לעצמם ללמוד באוניברסיטה גם חצי מחיר יהיה עדיין מחיר גבוהה. אם הם יוכלו לעשות תואר AA בחינם זה יתן להם השכלה אקדמית בסיסית שהם לא היו מקבלים אלמלא זה היה בחינם. יש הרבה מקומות עבודה, כמו במקצועות פקידות, למשל בבנקים, שדורשים היום תואר ראשון כללי כסף קבלה, אם יהיה תואר AA בחינם, אולי המקומות האלה יתגמשו ויקבלו אליהם בוגרי AA (תואר שהיום כמעט לא קיים בכלל) וזה יפתח אפשרויות תעסוקה לבוגרים.
אבל מעבר לזה, הבעיה שלי היא עם הליברל ארט באופן כללי... אני מבינה לגמרי את מה שגידי אומר, וגם אני הייתי רוצה לראות בעלי מקצועות רחבי אופקים, אבל בגלל שהמחיר כל כך גבוה צריך לתת אלטרנטיבה לסטודנטים שלא יכולים להרשות לעצמם "לבזבז זמן" מהמעט לימודים האקדמאים שהם יכולים להרשות לעצמם. ברור שזאת לא רק הבעיה של האונברסיטאות אלא של השוק באופן כללי (דרישות השוק מעמידות את הרף), אבל בזמן האחרון, אפילו מתוך הליברל ארט, מתחילים להבין את הבעיה הזאת, וצצים מסלולים חדשים שהם יותר ישירים למקצוע ולוקחים פחות זמן, למשל מסלולים ישירים לרפואה (8 שנים ל-MD) ומסלולים של 5 שנים ישירים לתואר שני במשפטים, כלכלה, הוראה ותחומים נוספים. גם במסלולים האלה עדיין ממלאים את הקומפוננטה של לימודים כללים אבל בכל זאת הם מסוגלים לקצר את המסלול.
מעבר לזה, צריך להיות גם מסלולים שיכשירו סטודנטים ישירות למקצוע, בואו נקרא לזה אלטרנטיבה לליברל ארט, ואת זה יש מעט מאוד היום ובגלל שלא יוצאים מהם עם "תואר" אז הפונים למסלול כזה הם פחות איכותיים... הייתי רוצה שיהיה מסלול לימודים אקדמי, שהוא לא ליברל ארט, בעוד תחומים ולא רק בהנדסה.
בקיצור נחזור לתחילת השירשור ולדעתי משהו מערכתי חייב להשתנות, לא רק בתחום הכספי אלא גם באורך המסלול, שינגיש אותו לציבור יותר רחב.
הנה סטטיסטיקה מעניינת שמצאתי:
Nearly 40 percent of working-aged Americans now hold a college degree, according to a new report from the Lumina Foundation.
In 2012, 39.4 percent of Americans between 25 and 64 had at least a two-year college degree. That was up from 38.7 percent in 2011, the largest single year gain since 2008. But Lumina is promoting a college degree attainment goal of 60 percent by 2025 and the current upward trend isn’t happening fast enough to get us there.
Who gets a college degree is still starkly divided by race – 27.6 percent of blacks, 23.4 percent of Native Americans and 19.8 percent of Latinos hold at least a two-year degree, compared to 43.9 percent of whites and 59.4 percent of Asians. There are signs this gap could narrow in the future. The percent of black and Latino enrolling college saw big increases between 2011 and 2012. In 2012, 67.1 percent of recent black high school grads enrolled in college, compared to 62 percent in 2011. Meanwhile, college enrollment for recent Latino high school grads went from 59.7 to 66.6 percent.
גם אני הייתי רוצה לראות עד 2025 את המספר הכללי של מחזיקי תואר אקדמי מתקרב ל-60%, אבל מה שמעניין זה ההבדל בין האוכלוסיה האפרו אמריקן והלטינו ביחס ללבנים ולאסייתים... הם מדברים על מגמה של שיפור, אבל לדעתי חלק מהבהדל הזה כרוך במחיר, ולציבור הזה יעזור תואר AA בחינם.