סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

חשבון פשוט

ההחזר החודשי הוא בממוצע באזור ה-150$, בשנה מחזירים בערך 1,800 זאת אומרת שלוקח 20 שנים להחזיר 36K... אל תשכחי שמהמשכורת הם גם צריכים לשים גג מעל הראש ולקנות לחם ומעיל לחורף... גם הפרשה של 150$ כל חודש היא לא קלה לאדם בתחילת הקריירה
 

placid1

New member
מעניין כמה אלה שמתקשים להחזיר 150$ בחודש

מוציאים על האייפון הכי חדש ועל סטארבקס בדרך לעבודה.....

אני חושבת שבתור התחלה צריך להפחית את עלות הלימודים באוניברסיטאות הציבוריות ואז, בהתאם למצב הכלכלי של הסטודנט לתת מענק מסוים וגם הלוואה בתנאים נוחים. אני לא חושבת שיד אחת של הממשלה צריכה לתת לימודים חינם ויד שניה לגבות שכר לימוד מופקע.
פה, בקנדה, הלימודים לתואר ראשון עולים בסביבות ה 7K (קנדי) ומי שהוריו מרוויחים פחות מחמישים אלף מקבל לימודים בחינם (משהו שהתחיל בשנה שעברה וכבר יש ניצול לרעה של ההטבה כי יש פה ה מ ו ן שעובדים על מזומן וכל מיני סידורים עקלקלים, אז על הנייר הם עניים אבל הם ממש לא). מי שהוריו מרוויחים מתחת למאה ומשהו זכאי להלוואות מאד נוחות. בנוסף, יש מענקים שמבוססים על ציונים, אבל ממש לא חייבים להיות מצטיינים גאונים. גם על ממוצע 80 מקבלים מענק כלשהו. לימודים לתואר שני במדעים, למשל, מקבלים מלגה שמכסה גם את שכר הלימוד ובמקצועות כמו רפואה ורפואת שיניים שהם היקרים ביותר, שכר הלימוד הוא בערך 25K לשנה, אבל יש הלוואות נוחות ואלה מקצועות שמחזירים את ההשקעה מהר מאד. התמחויות בבתי חולים משלמות לך והתמחות באוניברסיטה עולה בערך 20K אבל אפשר בחופשה לנסוע לעבוד בריזרבז בצפון, אצל הפירסט ניישנס, ובשבועיים עבודה מכסים את שכר הלימוד של כל השנה.
 

placid1

New member
אני חושבת שזה פתרון יותר מתאים לארהב מאשר

ללכת ולתת שנתיים חינם באופן גורף לכולם. להפחית שכר לימוד בחמישים אחוז באוניברסיטאות הציבוריות, שחיות גם מכספי מסים, הוא השלב הראשון והמעשי שצריך לשאוף אליו ושגם תהיה לו תמיכה ציבורית גדולה יותר.
 

John the Savage

New member
אגב, אני לא חולק עליך בנקודה הזו

אני חושב שגם הפחתת שכר הלימוד באוניברסיטאות ציבוריות ב-50% פלוס מלגות (מלאות או חלקיות) על פי צורך כלכלי יכול להיות גם פיתרון סביר. אני מבדיל כאל בין הפיתרון שהייתי רוצה לשאוף אליו לבין הפיתרון שיתכן ויגיעו אליו בסופו של דבר, שהוא עדיין סביר.
 
גם לגבי המחיר וגם לגבי ליברל ארט ...

אלה שני פתרונות טובים אבל אני מעדיפה את הפיתרון של AA בחינם מאשר חצי מחיר לארבע שנים.

לחלק מבוגרי התיכון שלא יכולים להרשות לעצמם ללמוד באוניברסיטה גם חצי מחיר יהיה עדיין מחיר גבוהה. אם הם יוכלו לעשות תואר AA בחינם זה יתן להם השכלה אקדמית בסיסית שהם לא היו מקבלים אלמלא זה היה בחינם. יש הרבה מקומות עבודה, כמו במקצועות פקידות, למשל בבנקים, שדורשים היום תואר ראשון כללי כסף קבלה, אם יהיה תואר AA בחינם, אולי המקומות האלה יתגמשו ויקבלו אליהם בוגרי AA (תואר שהיום כמעט לא קיים בכלל) וזה יפתח אפשרויות תעסוקה לבוגרים.

אבל מעבר לזה, הבעיה שלי היא עם הליברל ארט באופן כללי... אני מבינה לגמרי את מה שגידי אומר, וגם אני הייתי רוצה לראות בעלי מקצועות רחבי אופקים, אבל בגלל שהמחיר כל כך גבוה צריך לתת אלטרנטיבה לסטודנטים שלא יכולים להרשות לעצמם "לבזבז זמן" מהמעט לימודים האקדמאים שהם יכולים להרשות לעצמם. ברור שזאת לא רק הבעיה של האונברסיטאות אלא של השוק באופן כללי (דרישות השוק מעמידות את הרף), אבל בזמן האחרון, אפילו מתוך הליברל ארט, מתחילים להבין את הבעיה הזאת, וצצים מסלולים חדשים שהם יותר ישירים למקצוע ולוקחים פחות זמן, למשל מסלולים ישירים לרפואה (8 שנים ל-MD) ומסלולים של 5 שנים ישירים לתואר שני במשפטים, כלכלה, הוראה ותחומים נוספים. גם במסלולים האלה עדיין ממלאים את הקומפוננטה של לימודים כללים אבל בכל זאת הם מסוגלים לקצר את המסלול.

מעבר לזה, צריך להיות גם מסלולים שיכשירו סטודנטים ישירות למקצוע, בואו נקרא לזה אלטרנטיבה לליברל ארט, ואת זה יש מעט מאוד היום ובגלל שלא יוצאים מהם עם "תואר" אז הפונים למסלול כזה הם פחות איכותיים... הייתי רוצה שיהיה מסלול לימודים אקדמי, שהוא לא ליברל ארט, בעוד תחומים ולא רק בהנדסה.

בקיצור נחזור לתחילת השירשור ולדעתי משהו מערכתי חייב להשתנות, לא רק בתחום הכספי אלא גם באורך המסלול, שינגיש אותו לציבור יותר רחב.
הנה סטטיסטיקה מעניינת שמצאתי:

Nearly 40 percent of working-aged Americans now hold a college degree, according to a new report from the Lumina Foundation.
In 2012, 39.4 percent of Americans between 25 and 64 had at least a two-year college degree. That was up from 38.7 percent in 2011, the largest single year gain since 2008. But Lumina is promoting a college degree attainment goal of 60 percent by 2025 and the current upward trend isn’t happening fast enough to get us there.
Who gets a college degree is still starkly divided by race – 27.6 percent of blacks, 23.4 percent of Native Americans and 19.8 percent of Latinos hold at least a two-year degree, compared to 43.9 percent of whites and 59.4 percent of Asians. There are signs this gap could narrow in the future. The percent of black and Latino enrolling college saw big increases between 2011 and 2012. In 2012, 67.1 percent of recent black high school grads enrolled in college, compared to 62 percent in 2011. Meanwhile, college enrollment for recent Latino high school grads went from 59.7 to 66.6 percent.

גם אני הייתי רוצה לראות עד 2025 את המספר הכללי של מחזיקי תואר אקדמי מתקרב ל-60%, אבל מה שמעניין זה ההבדל בין האוכלוסיה האפרו אמריקן והלטינו ביחס ללבנים ולאסייתים... הם מדברים על מגמה של שיפור, אבל לדעתי חלק מהבהדל הזה כרוך במחיר, ולציבור הזה יעזור תואר AA בחינם.
 
לפי החישוב הזה ה-150$ זה הקרן, על זה יש ריביות

והריבית גבוה כי בהלוואות הסטודנטים יש ריביות מטורפות
 

iris mom of two

New member
את יודעת שיש גם

את ווסטר סטייט, שהפכה לאוניברסיטה לא רעה, ווסטפילד סטייט ופרמינגהם סטייט? בנוסף יש את ברידג'פורט סטייל שהיא לא טובה במיוחד.
 

iris mom of two

New member
דרך אגב

אני מסכימה איתך באוניברסיטת ענק זה לא לכל אחד.
&nbsp
אבל כשאין כסף יש דרכים אחרות. הילדים שלך ושלי ברי מזל שיש להם אופציות.
 

Fellowship

New member


 

xbuffalomen

New member
ומיד "יקפצו עלי" כל חסידי האקדמיה

אבל אתה מחפש תשובות מתוך נקודת הנחה מוטעית - כל עינינם של המוסדות האקדמיים הוא כסף , מילים יפות (עתיד מקצועי , יוקרה חברתית וכו') משמשות על מנת לכסות על העובדה שיש להם חלק מרכזי ביצירת חברה מושחתת. חברה שהיוקרה חשובה מהמהות חברה שאינה שיוויונית חברה המאדירה ממון על כל ערך אחר. והגלגל מסתובב - חצי מליון שכר לימוד , עבדות לבנקים במשך שנים , גילגול החובות לציבור (נסה פעם לבקש מעוכר דין מכתב בין 4 שורות שכל הדיוט ממוצע כותב בשניה וחצי בפחות מ X המון כסף ) וכו'. אבל הם הצליחו לשכנע שבלעדיהן אי אפשר ... ולכן מותר לעשוק סטודנטים , מותר לינוק מעטיני השילטון , מותר לקבץ נדבות מותר הכל "כי בלעדינו אלוהים יודע מה יקרה"... ההבדל היחיד בין מערכת הרפואה וחברות הפארמה למערכת האונ' זה השם... ועל מנת להבהיר אני לא מתנגד למחקר והפצתו , אנני מתנגד לרעיון האקדמיה כפי שנוסח לפני יותר מאלפיים שנה אני מתנגד לחזירות המכסה את ערוותה במילים גבוהות ובהטפת מוסר מתחסדת ...
 

xbuffalomen

New member
ואם תחליף את המילה כסף במילה עוצמה התמונה מבהילה עוד יותר

 

KallaGLP

New member
האנושות לא בנויה לקיים חברה שוויונית.

תמיד יהיו אלה שחכמים יותר וחכמים פחות, אלה שתחרותיים ואלה שלא, כאלה שחושקים בשליטה וכאלה שלא, כאלה שיש להם ראש לעסקים וכאלה שלא, אקטיביים לעומת פאסיביים. אנשים שזה בוער להם בעצמות ימצאו את הדרך להשיג את מבוקשם, ותמיד זה יצטרך להיות על חשבון אלה שלא מסוגלים ו/או לא רוצים (וזה הרבה פעמים הולך ביחד). זה היה טבע האדם לפני שהאוניברסיטאות הפכו לנחלת הכלל ויהיה גם אחרי.
 

KallaGLP

New member
גם הגינות אינה תכונה אנושית אוניברסאלית.

יש אנשים שיש להם הגינות ויש אנשים שאין להם. אנשים שאין להם יקימו מוסדות שאין להם ויעסיקו שם אנשים שלחלקם לפחות יש, אבל חייבים להתפרנס.
 

xbuffalomen

New member
צודקת , לכן כל בוגרי אונ' היוקרה אחרי שלמדו

מוסר במסגרת "לימודי הרחבת הידע" - או "לימודי בוא ונמצוץ מהם עוד כמה אלפי דולרים" - הם עוברים לעבוד בוולסטריט מקום הידוע בנורמות המוסר המחמירות שלו ...
 

xbuffalomen

New member
חס ושלום חלקם הופכים עוכרי דין , חלקם מנהלי חברות מוצצות דם

, חלקם רופאים ומנהלים את מערכת הבריאות הרקובה , חלקם רופאי שיניים שצריך למשכן בית בכדי לקבל טיפול , חלקם פוליטיקאים המאפשרים נוכלות בעוון תרומת בחירות וכו' ... וחלקם פשוט אנשים טובים שכנראה אינם מופיעים ברשימת המצליחנים שהאונ' מתגאה בהם במאמציה לשכנע סטודנטים להפוך לעבדים ...
 
למעלה