אז ככה
1. אם רוצים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה טובה או אפילו מצויינת, לא בהכרח IVY League, אבל נניח באחת מתוך 30-40 האוניברסיטאות המדורגות ראשונות,
ובהנחה שמבחינה אקדמאית מתקבלים, השכר יהיה גבוה מאוד.
מלגת הצטיינות זה נחמד אבל זה לא מספיק כדי להוריד את העלות למספרים שפויים,
הבנת נכון, אבל לדעתי תגדיל את הטווח ל 50-60 הראשונות, קח בחשבון שיש דרוג נפרד לקולג'ים ואחר לאונברסיטאות, אבל לצורך העיניין בתואר הראשון אין בינהם הבדל ככה שבעצם מדובר על 100-120 אונברסיטאות שהתובנה שלך נכונה לגביהן.
אלא אם זה משולב(?) עם הכנסה משפחתית נמוכה ואז אפשר אולי לקבל מלגה גבוהה יותר, אבל נניח הכנסה משפחתית ממוצעת או אפילו ממוצעת פלוס,
מדובר על עשרות רבות של אלפי דולרים בשנה, האם זה נכון?
בשביל לקבל מילגה על סמך צורך כלכלי צריך להיות מתחת לקו ה-100K... לא ברור כמה עמוק מתחתיו צריך להיות, אני שמעתי את המספר 60K אבל אין לי סימוכין בעיניין. יש עוד מצבים שבהם ניתן לקבל עזרה כלכלית, למשל ששני ילדים הולכים לקולג' בו זמנית ועל שניהם צריך לשלם שכר לימוד.
2. בכל State יש אוניברסיטאות מקומיות שבהן שכר הלימוד מסובסד וסביר,
האם זה נכון? מה סדר גודל העלויות?
ב UMass Amherst שכר הלימוד כולל מגורים הוא 28,926$ כרגע. זה לא חינם... לתואר היא תעלה 115,704$ בהנחה שמסיימים ב-4 שנים.
עד כמה ההבדל ונקודת הזינוק להמשך קריטית בתואר הראשון בחינת מוסד הלימודים? (אולי גם תלוי תחום לימוד)
מה גם שזה רק הבסיס ואולי כדאי לשמור את הכסף לתואר השני(?).
כמובן שהתשובה לשאלה הזאת תהיה שונה מסטייט לסטייט, במקרה של MA יש 4 אונברסיטאות UMASS, אמהרסט היא במקום 74 בדרוגים (היא אוניברסיטה לא רעה בכלל הבעיה שלנו הייתה שהיא ענקית, ממש עיר, 28,635 סטודנטים... לבת שלנו זה לא מתאים, חיפשנו עבורה אוניברסיטה קטנה. האוניברסיטה הזאת הייתה מבחינתינו אוניברסיטת ה-'אין ברירה' - אם לא תהיה ברירה הבת תלך אליה, לשמחתינו הייתה ברירה. השלוש האחרות לא היו רלוונטיות לגבינו.
יש מקרים שבהם האוניברסיטה הציבורית מצויינת ואין בעיה בכלל... יכול להיות שהבת עוד תלמד שם בתואר מתקדם יותר, לתואר הראשון מצאנו אוניברסיטה פרטית, שמאוד מתאימה לגברת הצעירה, והם הבטיחו וגם קיימו, שהם יעשו למי שהם ירצו מחיר שיהיה יותר זול מהאוניברסיטה הציבורית ... וכן... זוית הראיה שלנו היא שאין טעם לשבור את הקופה על התואר הראשון.
Boston University
כל התואר (כולל מגורים) אמור לעלות בין 500K$-750K$,
זה מספר פשוט בלתי סביר בעליל, ללא קשר ליכולת הכלכלית.
אני חושבת שכולנו מסכימים שהסכומים הם בלתי סבירים בעליל... זה החיים ...
אומנם הילדים שלנו בגן ובכיתה ג', אבל זה מעניין להשכלה (תרתי משמע) כללית.
אני מפחדת לחשוב איך יראו המחירים עד שהילדים שלך יגיעו לשם...