סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

gidishemer

New member
ודעתם של בתי הספר לרפואה בארה״ב

אני חושב שהם יודעים רופאים צריכים באופן לא רע בכלל
 

Fellowship

New member
100%, רק להבהיר, אנסה לנסח מחדש את השאלה הקודמת

מה בממוצע אחוז הזמן המוקדש בתואר הראשון ללימודי מקצועות שאינם קשורים קשר ישיר ומקצועי לתואר המתקדם?
&nbsp
לדוגמא, לימודי מוזיקה בתואר הראשון לפני לימודי רפואה.
&nbsp
אפשר להמשיך להתפלפל, אבל כעת כאשר שנינו מבינים אחד את השני,
אודה לתשובה שיותר מתייחסת ל"קשר מקצועי ישיר" ופחות לתפיסת עולם רחבה (אולי גם נכונה) יותר.
 

gidishemer

New member
תלוי במייג׳ור

המקצועות שנדרשים לבית הספר לרפואה (כפי שבתי הספר לרפואה מגדירים אותם) כוללים בערך 40-50 נקודות קרדיט. סך כל נקודות הקרדיט בתואר הוא 120-127 (תלוי מייג׳ור).
כלומר, תמיד שעושה מייג׳ור במוזיקה יעשה בערך שליש מהתואר שלו בקשר ישיר מקצועי (מבחינת מה שאתה מתכוון לו כקשר ישיר ומקצועי) לתואר מתקדם ברפואה. אם הוא מייג׳ור בביולוגיה, אני מניח שהיית מתייחס לעוד שליש בערך כחלק מקשר ישיר לרפואה.
 

Fellowship

New member
רבה


 

danakama10

New member
גם מה שתלמד בתואר שני

הוא בהיקף ועומק גדול יותר מאשר מה שלמדת בתואר ראשון. מדוע לא לחייב תארים מתקדמים לקחת גם קורסי המשך בפילוסופיה השוואתית?הם יהפכו לעוד יותר ביקורתיים וספקניים מאשר אלו שלמדו רק פילוסופיה יוונית בתואר הראשון, דבר שכמובן יעזור להם להשתלב באקדמיה ובעבודה.

תיכון זה הזמן להפוך ילדים לאנשים משכילים. ובאמת הילדים מחוייבים לקחת קורסים מתחומים שונים, וכל זאת כדי להיות well rounded.
מה שהאוניברסיטאות עושות זה קרטל - הם משווקים לך חבילה שאין דרך להפריד אותה, כמו חברות הכבלים הידועות לשימצה.
אתה רוצה לקלוט רק את CNN (ופוקס ניוז), אבל אתה חייב לקחת חבילה שלמה בשביל זה. אתה רוצה תואר ראשון כדי שתוכל לרכוש הבנה ו/או כישורים בתחום בו אתה מעוניין לעסוק? קודם שלם ובזבז חצי תואר על קורסים שאת רובם תשכח ברגע שגמרת.
סטודנטים שרוצים לקבל חויה הדומה ל- Dead Poets Society והתאכזבו שלא קיבלו זאת בתיכון, אדרבא, שיאפשרו להם להמשיך בחיפוש החויה הזו גם באוניברסיטה.

גם בבר אילן מחייבים כל סטודנט בלימודי יהדות, והרבה מהם. הרבה מהסטודנטים אינם דתיים ובכל זאת נרשמים לאוניברסיטה הזו מחוסר ברירה (לא התקבלו למקומות אחרים, נניח, או הנוחות והחסכון בלגור בבית מהווים שיקול חשוב). האוניברסיטה מנצלת את הכוח שלה ומחייבת את כולם ללמוד דברים שאינם רלוונטים ואינם חשובים לסטודנט. אני בטוחה שסטודנטים שהדבר נכפה עליהם למורת רוחם לא רואים בכך תרומה להם כאדם חושב. אבל בארץ לפחות באמת יש אופציות אחרות.

אני חושבת שהכפייה הזו של האוניברסיטאות אין בה תועלת והיא תעלול שיווקי וכלכלי. הרי יגידו לך שמי שלומד מחשבים הופך לוול ראונדד בגלל שלמד שפה נוספת ולמד עוד קצת ספרות ופוליטיקל סאינס. אם חלק מהעבודה בקורסים הללו כללה עבודת צוות, יגידו לך שזה מכין אותו לעבודה כי עכשיו הוא יודע לעבוד בצוות (הממ... גם בבתי הספר!). יגידו שהוא למד חשיבה ביקורתית (הממ... גם בבתי הספר!) ועכשיו הוא מוכן יותר לעבודה. אני מנחשת שהרוב הגדול של הסטודנטים לא מפיק כמעט כלום מהלימודים הללו, לימודים שנכפו עליו. זה סוג הלימודים שמי שזה נכפה עליו ישכח תוך שבוע מקסימום את הכל.

אבל אתה, גידישמרהפרופסור?הכימכובד, כמובן המומחה בתחום, ובתור אחד שלמד בארץ אתה בוודאי מודע לכמה אינך well rounded יחסית לסטודנטים שלך ולכן אתה מנסה להרביץ בנו תורה. תודה.
 

danakama10

New member
אופס

כמובן שהכוונה היא שתיכון זה הזמן להפוך אנשים לוול ראונדד ולחייב אותם לקחת קורסים מדיסיפלינות שונות.
 

KallaGLP

New member
לא ברור למה יש צורך בירידה לפסים אישיים כמו בסייפא שלך.

ככה לא מנהלים דיון.
 

danakama10

New member
מסכימה!

לכן הגבתי כך לגידי שמר, שמתעקש לעקוץ אותי בכל הזדמנות. כמו בהודעה אליה הגבתי, בה כינה אותי דנהקמהעלצדשמאל.
 

John the Savage

New member
חשוב להדגיש

שהסכום הזה של 10-15 אלף דולר לשנה זה שכר לימוד מסובסד לתושבי הסטייט באוניברסיטאות ציבוריות. מי שרוצה להתקבל לאוניברסיטה ציבורית בסטייט אחר צריך לשלם פי שתיים או פי שלוש.

לדוגמה בברקלי שכר לימוד בלבד ללא מעונות זה בסביבות 14K לשנה לתושבי הסטייט ו-42K לשנה למי שאינו תושב הסטייט.
 
אז ככה

1. אם רוצים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה טובה או אפילו מצויינת, לא בהכרח IVY League, אבל נניח באחת מתוך 30-40 האוניברסיטאות המדורגות ראשונות,
ובהנחה שמבחינה אקדמאית מתקבלים, השכר יהיה גבוה מאוד.
מלגת הצטיינות זה נחמד אבל זה לא מספיק כדי להוריד את העלות למספרים שפויים,

הבנת נכון, אבל לדעתי תגדיל את הטווח ל 50-60 הראשונות, קח בחשבון שיש דרוג נפרד לקולג'ים ואחר לאונברסיטאות, אבל לצורך העיניין בתואר הראשון אין בינהם הבדל ככה שבעצם מדובר על 100-120 אונברסיטאות שהתובנה שלך נכונה לגביהן.

אלא אם זה משולב(?) עם הכנסה משפחתית נמוכה ואז אפשר אולי לקבל מלגה גבוהה יותר, אבל נניח הכנסה משפחתית ממוצעת או אפילו ממוצעת פלוס,
מדובר על עשרות רבות של אלפי דולרים בשנה, האם זה נכון?


בשביל לקבל מילגה על סמך צורך כלכלי צריך להיות מתחת לקו ה-100K... לא ברור כמה עמוק מתחתיו צריך להיות, אני שמעתי את המספר 60K אבל אין לי סימוכין בעיניין. יש עוד מצבים שבהם ניתן לקבל עזרה כלכלית, למשל ששני ילדים הולכים לקולג' בו זמנית ועל שניהם צריך לשלם שכר לימוד.

2. בכל State יש אוניברסיטאות מקומיות שבהן שכר הלימוד מסובסד וסביר,
האם זה נכון? מה סדר גודל העלויות?

ב UMass Amherst שכר הלימוד כולל מגורים הוא 28,926$ כרגע. זה לא חינם... לתואר היא תעלה 115,704$ בהנחה שמסיימים ב-4 שנים.

עד כמה ההבדל ונקודת הזינוק להמשך קריטית בתואר הראשון בחינת מוסד הלימודים? (אולי גם תלוי תחום לימוד)
מה גם שזה רק הבסיס ואולי כדאי לשמור את הכסף לתואר השני(?).

כמובן שהתשובה לשאלה הזאת תהיה שונה מסטייט לסטייט, במקרה של MA יש 4 אונברסיטאות UMASS, אמהרסט היא במקום 74 בדרוגים (היא אוניברסיטה לא רעה בכלל הבעיה שלנו הייתה שהיא ענקית, ממש עיר, 28,635 סטודנטים... לבת שלנו זה לא מתאים, חיפשנו עבורה אוניברסיטה קטנה. האוניברסיטה הזאת הייתה מבחינתינו אוניברסיטת ה-'אין ברירה' - אם לא תהיה ברירה הבת תלך אליה, לשמחתינו הייתה ברירה. השלוש האחרות לא היו רלוונטיות לגבינו.
יש מקרים שבהם האוניברסיטה הציבורית מצויינת ואין בעיה בכלל... יכול להיות שהבת עוד תלמד שם בתואר מתקדם יותר, לתואר הראשון מצאנו אוניברסיטה פרטית, שמאוד מתאימה לגברת הצעירה, והם הבטיחו וגם קיימו, שהם יעשו למי שהם ירצו מחיר שיהיה יותר זול מהאוניברסיטה הציבורית ... וכן... זוית הראיה שלנו היא שאין טעם לשבור את הקופה על התואר הראשון.

Boston University
כל התואר (כולל מגורים) אמור לעלות בין 500K$-750K$,
זה מספר פשוט בלתי סביר בעליל, ללא קשר ליכולת הכלכלית.

אני חושבת שכולנו מסכימים שהסכומים הם בלתי סבירים בעליל... זה החיים ...

אומנם הילדים שלנו בגן ובכיתה ג', אבל זה מעניין להשכלה (תרתי משמע) כללית.

אני מפחדת לחשוב איך יראו המחירים עד שהילדים שלך יגיעו לשם...
 

Fellowship

New member
עוד יותר מפחיד


1. אז לא 30-40 אלא 100-120, עוד יותר מפחיד

אגב, כמה אחוז מהאמריקאים מרוויחים 60K$ כמשפחה עם שני בני זוג עובדים? זה שכר מינימום?
&nbsp
2. כלומר, גם אוניברסיטה ציבורית זה לא פיקניק, עולה בערך פי 4 מישראל.
&nbsp
תודה רבה על הפירוט.
 
בכל סטייט יש מחירים אחרים לאוניברסיטאות הציבוריות

תסתכל על המחירים שגידי כתב, הם שונים לגמרי מהמחירים ב-MA.

בגדול אני ממש לא ממליצה על MA בעיניין של אונבברסיטאות ציבוריות.
לקליפורניה יש אונברסיטאות ציבוריות מדהימות
 

gidishemer

New member


תמי צודקת.
אנחנו באמת ברי מזל בקרוליינה. לא סתם האוניברסיטה שלי נבחרת כל שנה מחדש במקום הראשון בדירוג שמשלב איכות עם עלות. יש גם אוניבסיטאות אחרות בסטייט שהן יותר מסבירות ברוב המקצועות כך שיש היצע טוב וזול יחסית.

אמנם כשעברנו לפה הגדולה היתה בת 11 בלבד ולא חשבנו בכלל על להישאר. נכון שהשיקול לבחור בסטייט הזה לא היה קשור בכלל לעתיד פה, אבל יצא לנו מוצלח במיוחד
 

iris mom of two

New member
ופה אני לגמרי לא מסכימה

אני מכירה לא מעט בוגרי UMASS אמהרסט שהצליחו לא רע בחיים. כולל חברה של הבת שסיימה עם הבת וכרגע עובדת משרה מלאה עם משכורת נאה למדי. או דירקטורית בחברה של הבעל. והחברה של הבת היא לא היחידה.
&nbsp
אני מכירה בוגרי UMASS LOWELL שמצליחים לא רע בחיים. במיוחד בית הספר להנדסה שלהם.
&nbsp
הסיבה היחידה שהבת שלי לא הלכה לUMASS זה כי לא הצלחתי לשכנע אותה. היא רצתה מקום שבו יש לה התחלה חדשה, ועם אחוז גבוה יותר של יהודים.
 
זה בסדר גמור לא להסכים...

כמו שכתבתי לפלושיפ, umass amherst היא אוניברסיטה לא רעה בכלל הבעיה שלנו הייתה שהיא ענקית, ממש עיר, 28,635 סטודנטים... לבת שלנו זה לא מתאים, חיפשנו עבורה אוניברסיטה קטנה. האוניברסיטה הזאת הייתה מבחינתינו אוניברסיטת ה-'אין ברירה' - אם לא תהיה ברירה הבת תלך אליה, לשמחתינו הייתה ברירה. וכן, יכול להיות שהיא עוד תלך לשם לתארים יותר מתקדמים.

גם Lowell בסדר גמור, הבעיה היחידה היא שרוב הסטודנטים קומיוטרים ואין שם אוירת קמפוס אמיתית אבל היא עדיין בהחלט בתחום הסביר ואנחנו בהחלט שוקלים את שתיהן בשביל הבן.

לגבי dartmouth ובוסטון, את יכולה לא להסכים איתי, אבל לדעתי זאת בושה שהן מתחת למקום 200 בדרוגים... הייתי מצפה מ-MA, מחוז ההשכלה הגבוהה העולמית להשקיע יותר באונברסיטאות הציבוריות שלהם.

ולזה מתווספת הבעיה שעליה דיברתי בהודעה הקודמת וזה המחיר... למה umass amherst עולה לסטודנט מהסטייט $14,596 (רק לשכר לימוד, בלי אוכל ומגורים) לעומת SUNY שבה משלמים $6,470 בשביל אותו דבר... או בפלורידה ששם זה עולה $6,381...ולא, University of Florida לא פחות טובה מ umass amherst, היא במקום 42 בדרוג כש umass amherst במקום 75, ובכל זאת היא עולה חצי ......
 

placid1

New member
אז בעצם את טוענת שאתם בחרתם לשלם הרבה

באוניברסיטה שנראית לכם יותר מאשר האופציה הזולה יותר שגם היתה זמינה, אבל היא המונית מדי או שאין בה אוירה...
איך לדעתך לימודים חינם היו משנים את מצבכם? האוניברסיטה הפרטית שבחרתם בה לא תהיה בחינם אף פעם והאוניברסיטה הציבורית תהיה עוד יותר המונית כשתהפוך לחינמית והאווירה גם לא תשתפר.
 
הדעות שלי לא בהכרח מדברות רק על הנסיון האישי שלי

דבר ראשון בחרנו לשלם פחות
, האוניברסיטה הפרטית והקטנה נתנה לילדה מילגת הצטיינות שהורידה את המחיר למחיר זול יותר מהמחיר של האוניברסיטאה של הסטייט... אבל בואי נדבר על הכלל...

בהודעה הראשונה שלי בשירשור הזה כתבתי:
ב 2017 הסכום הכולל של הלוואות הסטודנטים בארה"ב עמד על 1.48 טריליון דולר שזה בערך 620 ביליון דולר יותר מטוטל ההלוואות של האמריקאים בכרטיסי אשראי. המספר הזה מתחלק על 44 מיליון לווים. 66% מהבוגרים של אונבירסיטאות ציבוריות ו-75% מהבוגרים של האוניברסיטאות הפרטיות חייבים בממוצע 37,172$. בממוצע לוקח לסטודנט 21 שנים לשלם את החוב שלו מהתואר הראשון ... השאלה היא מתי הבועה הזאת תתפוצץ...

אז כן, אני חושבת שאם 66% מהבוגרים של אוניברסיטה ציבורית סוחבים הלוואה בסוף הלימודים אז יש כאן בעיה. אני חושבת על משפחה, שלדוגמא מרויחה באיזור ה-100K, נניח שהילד רוצה השכלה גבוה והם חושבים על umass-amherst שעולה $15,596 לשכר לימוד ועוד $12,258 למגורים ואוכל (זה תקוע בלב השוממקום אז אין מצב להיות קומיוטר)... זה ינקה למשפחה הזאת כמעט 30% מהשכר שלהם. אז אני חושבת שאם שנתיים של AA יהיו בחינם והוא יצטרך לשלם רק על שנתיים זה יקל עליהם מאוד... נראה לי שהילד הזה הוא הילד הממוצע... מה שאני מנסה להגיד זה שאסור להשאיר את ההשכלה הגבוהה רק לעשירים, לעניים (שמקבלים מילגות) ולמצטיינים... גם לילד הממוצע הזה מגיע להוציא תואר ראשון שבלעדיו קשה להתקדם בחיים.
 

placid1

New member
אני מסכימה איתך לגבי הפסקה האחרונה, רק

שלא בטוחה שלתת שנתיים בחינם יפתור את הבעיה. אולי זה יגרום לעליית מחיר של המשך התואר, או או שאולי תואר ראשון יאבד מחשיבותו עוד יותר ועכשיו יהיה בסיסי כמו תיכון (וזה כבר קורה) ואז בעצם הבעיה רק נדחתה אבל לא נפתרה.

מהציטוט שהבאת, האם החוב של 37K הוא החוב הממוצע בסוף ארבע השנים? וזה כולל גם את החובות של הסטודנטים באוניברסיטאות הפרטיות? זה לא מעט, אבל האמת שהמספר מפתיע מאד בנמיכותו ולא נראה לי שלוקח 21 שנים לסגור אותו....
 
למעלה