סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

קטונתי

לא מכיר את הרקע שהצגת. גם לא תומך ב FIDF (אם חשבת לרגע שזו הייתה כוונת התשובה).
עם זאת, הלוגיקה שלי אומרת שאם ארגון מסויים יכול לגייס X אם המנהל שלו מרוויח פרומיל אחד מ X, ועם מנהל שמרוויח אחוז אחד מ X הוא יוכל לגייס 2X, אז החשבון מאד פשוט.

Boston Guy

New member
הלוגיקה שלך מתעלמת מאופי ה"עבודה"

התורם רוצה שהכסף שלו ילך למטרה שבשבילה הוא תרם אותו.
אם הוא רואה שהמנכ"ל לוקח אחוז מהכסף - הוא קולט שזה לא מה שקורה, וסוגר את הכיס.

במקרה הספציפי הזה -
המנכ"ל הנ"ל הוא גנרל במיל' שגר עם משפחתו בקיסריה.
כלומר - הוא חי בשקלים. עם שכר (רק מהעבודה הזו) של 3.3 מליון ש"ח לשנה.
בנוסף הוא מחזיק "חברת ייעוץ", וכמובן מקבל גם פנסייה תקציבית של קצין קרבי גבוה ממדינת ישראל לכל חייו.

מה FIDF הוא מושך 270,000 ש"ח בחודש משכורת.
אם היה מושך מהם "רק" 50,000 ש"ח לחודש משכורת, ומשאיר את שאר הכסף בקופת האירגון - הכסף שנשאר היה מספיק לממן שכר לימוד באוניברסיטה הכי יקרה בישראל - המרכז הבין תחומי בהרצליה - ל 75 חיילים משוחררים נזקקים.

כשאני תורם כסף לארגון כמו ה FIDF, אני עושה זאת כדי שלחייל משוחרר נזקק תהיה הזדמנות להשכלה אקדמאית. אני לא עושה זאת כדי לממן את ה lifestyle of the rich and famous לפרוטקציונר במיל'. לכן - אני לא תורם ל FIDF.

אני יודע שהתרומה שלי בטלה בשישים לעומת מה שחיים סבן או סיימון קאול תורמים באחד מערבי ההתרמה הנוצצים שה FIDF עושה בהוליווד, וזה מה שמאפשר לחגיגה של הגנרלים להימשך - ב JNF, ב FIDF ובשאר האירגונים שמשמשים כבית מרגוע לגנרלים בדימוס ש מקורבים לצלחת.

mal1

New member

Midriff

New member
SOS Israel

https://www.sos-childrensvillages.org/where-we-help/asia/israel
אירגון שאוסף ילדים ממשפחות מצוקה (ברמה של כאלה שההורים בכלא, אבא רצח את אמא וכו) ומביא אותם לכפר בו הם חיים עם אם בית כמשפחה בבית והולכים לבית ספר וחיים חיים נורמליים. אירגון שראיתי איך הוציא ילדים שגדלו את התחלת חייהם באיזורי פשיעה חריפים ויצאו מזה לחיים טובים.

Boston Guy

New member
אני תורם לאירגון כלבי הראייה לעיוורים בישראל

כל שנה - לזכר הלברדורית שלנו ז"ל (וגם לזכר הכלבה של ג'ון הפרא).
יש שורה של ארגונים יהודים מקומיים וארציים שאני תורם להם - ה Combined Jewish Philantropies - CJP שיושב בבוסטון, "ארצה" ARZA - אירגון הציונות הרפורמית ועוד כמה אירגונים מקומיים כמו jewish family table שהוא food pantry למשפחות נזקקות באזור שלנו.
לגבי דואר זבל - זה חלק מהחיים... אם בוחרים אירגונים שמוציאים את רוב הכסף שלהם על הפעילות שלשמה הוקמו (מה שנקרא programs) ויחסית מעט על fundraising - כמות הדואר ניתנת לשליטה. לצערי עשיתי את הטעות לפני שנים לתרום לאירגונים שאינם כאלה (אירגונים כמו בית החולים סנט ג'וד, כמה אגודות למלחמה בסרטן כזה ואחר וכיוצ"ב). למרות שכבר יותר מעשר שנים אני לא תרמתי להם סנט - הם עדיין מציפים אותי בדואר ברמה שבועית. המעטפות שלהם עפות ישר למגרסה.

metm98

New member
למה לא לתרום לעמותת חיים?

אף אחד לא יחלוק על כך שהמטרות שלהם ראויות מאין כמוהן, וכל שיכבת ההנהלה, כולל היו"ר, עושה עבודתה בהתנדבות (רובם הורים לילדים שעברו את הסיוט הזה בעצמם, ומחוייבותם לנושא היא טוטלית). הדו"חות הכספיים מפורסמים באתר ואפשר לראות בדיוק לאן הולך הכסף.

__
לפני כמה ימים פתחתי פתיל בנושא, ואף אחד לא התיחס. לקחת את זה אישית?

vinney

Well-known member
מה זה העמותה הזאת?

יש להם נציגות בארה״ב? אני תורם דרך העבודה (בין היתר כדי להשאר אנונימי ולא לחטוף ערימות ספאם, וגם כי עושים match), אז הם צריכים להיות 501c3...

Boston Guy

New member
אני מבין שאתה פעיל באגודה הזו. אז הינה המלצה:

לא יודע איך עושים את זה בדיוק, אבל הייתי מציע ליצור קשר עם אירגוני "דירוג הצ'ריטיז" השונים - Charity navigator, Guidestar, GiveWell וחבריהם - ולראות מה צריך לעשות כדי שהם ישלימו את הפרופיל של האירגון באתר שלהם.
זה עוזר מאוד כשבפרופיל האירגון אצלהם מופיעים הפרטים על "מה האירגון עושה", "איך האירגון עושה את זה", ואם אפשר גם נתונים כספיים חשובים כמו FUNDRAISING EXPENSES וזה שלא לוקחים משכורות.

vinney

Well-known member
וגם

תוכל לשלוח לי מסר עם פרטי תקשורת לPOC שם? אני צריך את זה כדי להוסיף אותם לרשימת הcharities הנתמכות אצלנו, הספק יפנה אליהם להרשם למערכת (זה חינם ככל הידוע לי).

Boston Guy

New member
ולהוסיף POC אצל CHARITY NAVIGATOR

אירגון יכול לרשום אצלהם "איש קשר רישמי".
ולשקול להרשם אצל ה DONATION PROCESSOR הגדולים - BENEVITY ו NETWORK FOR GOOD.

vinney

Well-known member
עשיתי להם נומיניישן בbenevity

צריכים לפנות אליהם בשבועות הקרובים

KallaGLP

New member
לא בטוחה שהבנתי את הכוונה.

עבדתי בהמון עבודות זמניות אחרי הצבא ובמהלך הלימודים לתואר ראשון: טיפול בקשישים, שמירות, שיעורים פרטיים, מכירות ועוד כל מיני. אבל לא הייתי קוראת לזה קליל או נטול מחויבות, כי זו עבודה קשה והרבה פחות נעימה ומעניינת מאשר העבודה במקצוע, והיא גם נחוצה מבחינה כלכלית. זה תרם מהבחינה שלמדתי לא להיות מפונקת ולעשות כל מיני עבודות, גם מלוכלכות וקשות פיזית, אך בהחלט לא נהניתי מזה ולא הייתי מוכנה לעבוד כך כל חיי, כל עוד זה תלוי בי. גם מבחינה כלכלית עבודות כאלה הרבה פחות משתלמות מעבודות מקצועיות.
אישית, אני תמיד עבדתי במקביל ללימודים. אפילו כשהייתה לי מלגת נשיא שכיסתה לי את לימודי הדוקטורט וגם הכניסה לבנק משכורת חודשית קבועה, המשכתי לעבוד במקביל בעבודות נוספות. זו בהחלט הייתה תקופה קשה ועמוסה מאוד, אם כי מרתקת ומתגמלת. אומנם בשלב הזה כבר עבדתי במקצוע שלי, כולל עבודה באוניברסיטה שבה למדתי ועוזרת מחקר של המנחה שלי וראש החוג, אז לפחות לא הייתי צריכה לעשות יותר עבודות שחורות, אך אף פעם לא הייתה לי תקופה ללא מחויבות ועבודה, וגם לא חשקתי בכזאת. לא הייתי מרגישה טוב עם עצמי אילו לא הייתי תורמת למאמץ הכנסת הכסף הביתה, ובמיוחד כשכבר היינו עם 4 ילדים. גם בעלי למד לתואר שני במקביל לזה שעבד במשרה מלאה פלוס.
לגבי הילדים שלי - ראשית, זה תלוי בהם, אך אני מעדיפה את המצב שבו לומדים במקביל ללימודים, כמו שהם, אגב, עושים כבר עכשיו וכמו שאני עשיתי בזמנו. אני לא צריכה שצריך לבחור, אופטימלי בעיניי זה לשלב.

KallaGLP

New member
ואגב, לא עשיתי טיול אחרי צבא.

אז זה עוד היה פחות מקובל מהיום, ולא היה עולה בדעתי לבקש מהוריי כסף לפינוק כזה, אפילו שלא היו עניים ואולי היו מסכימים לתת לי. אומנם מייד התחלתי לעבוד ולהרוויח, אך את הכסף השקעתי בלשכור דירה עם החבר שלי דאז. גם לא רציתי לנסוע בלי החבר שעוד לא השתחרר (ושהפך אחר כך לבעלי הראשון), לא ראיתי מה הכיף להיפרד ממנו לחודשים (גם היום אין לי שום חשק לטייל בלי הבעל, אף על פי שאני מאוד אוהבת לטייל, אבל עוד יותר אני אוהבת לבלות זמן עם הבעל ושונאת להיפרד ממנו.) אבל התחתנתי בפעם הראשונה בגיל מאוד צעיר, במהלך הלימודים לתואר ראשון, ונסעתי לירח דבש ארוך בחו"ל, וזה בהחלט היה תחליף נאה לטיול של אחרי צבא.
אגב, עוד בתיכון נסעתי לחו"ל פעמיים בחופש הגדול ללא ההורים, כי הדודים שלי היו ברילוקיישן לשנתיים בפריז, והזמינו אותי לבוא אליהם, ולקחו אותי משם גם לטיולים כיפיים ברחבי אירופה וסקנדינביה. הדודים היו צעירים וביחסים ממש חבריים איתי וגם נהניתי מאוד מחברת בני דודיי, אז הרגשתי ממש חופשייה ומשוחררת בטיולים האלה, ואולי לכן פחות היה חסר לי הטיול אחרי צבא מאשר למי שלא זכה לעשות את מה שאני עשיתי עוד בהיותי תלמידה.

למעלה