סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

gidishemer

New member
צר לי לשמוע. זה נשמע כואב ועצוב

אני מבין שמדובר בסיפור אישי ומקווה שיפתר במהרה.
לגבי השאלה, יש פה שתי שאלות לגמרי שונות. האחת היא כבדה ולא קלה- מדוע לא מאפשרים לאנשים לסים את חייהם בכבוד? יש אמנם מצבים שבהם זה כן אפשרי אבל השאלה היא מה קורה כשזה לא. אין לי תשובה טובה. זה עניין ערכי ומוסרי שונה בין אנשים שונים וכיום החברה נוקטת בקו מסוים (או חברות שונות נוקטות בקוים שונים).
השאלה השניה היא שונה והיא עניין ההקבלה שאת עושה בין היחס לבני אדם לבין היחס לבעלי חיים. לא יודע אם צביעות היא המילה הנכונה אבל אנחנו פשוט מתייחסים שונה לבני אדם מלחיות בית ולחיה אחת שונה מלחיה אחרת. אני רק מזכיר שאנחנו גם הורגים חיות כדי לאכול אותן ולא הורגים אנשים כדי לאכול אותם. זה לא אחד לאחד.

gidishemer

New member
זה תלוי בויזה

יש שתי ויזות רלבנטיות ללימודי דוקטורט. הראשונה והנפוצה היא f1 ואז בעלך יקבל ויזה מקבילה (f2) אבל היא לא תאפשר לו לעבוד (הוא כן יוכל ללמוד).
יש גם ויזה שנקראת j1 והיא תאפשר לבעלך לקבל j2 ואיתה גם לעבוד. זו הויזה הסטנדרטית לפוסטדוקטורט אבל יש גם סטודנטים לדוקטורט שמקבלים אותה. את צריכה לברר עם האוניברסיטה שלך (בדרך כלל יש משרד שמטפל בסטודנטים זרים) אם הם מאפשרים להיות הספונסרים של J1 במקום F1.
נקודה אחת, הצורך בעבודה של הבעל כתרומה כלכלית לצרכים שלכם הוא לא סיבה לגיטימית למתן J1 (ו- J2 לו). כלומר, אל תנסו לשחק על הקלף הזה עם האוניברסיטה. הקלף צריך להיות הסיבה הלגיטימית שאתם לא רוצים שבעלך יהיה מחוסר עבודה מבחינת שפיות הדעת..

John the Savage

New member
נתחיל ממה לא

לא בשדה התעופה בארה"ב. Travelex ודומיו גובים את שערי החליפין ההכי גרועים, בפער משמעותי.

כשאני נסעתי לאירופה, פשוט משכתי מזומנים בכספומטים המקומיים שם דרך כרטיס הדביט שלי. מכיוון שהבנק שלי לא גובה עמלת המרה, זו יצאה האופציה הזולה ביותר, ולא נתקלתי בבעיה בכספומטים שם (מניסיון בצרפת ובגרמניה). גם צריך לשים לב שיש כספומטים ששואלים אם לחייב את החשבון בדולרים או ביורו. אם הכספומט עושה את ההמרה, זה יוצא הרבה פחות משתלם. עדיף שהכספומט יחייב ביורו.

Anat Shemer RDI

New member
אני הכנתי ויצא

עם בועות, אבל זה היה ממש מזמן כך שלא יכולה לתרום. נדמה לי שלא התססתי כל-כך הרבה זמן, אבל אל תיקח אותה במילה על זה. בהצלחה!

Boston Guy

New member
לתשומת ליבך לעובדה כללית - שאינה קשורה ליעד הספציפי שלך

איני יכול לחוות דיעה לגבי אורלנדו - יען כי למעט ביקורים קצרים לצורך כנסים מקצועיים ותיירות לא שהיתי בעיר הזו מספיק זמן כדי להתיימר שאני מכיר אותה.
מה שאני כן יכול לתרום לדיון זה את האבחנה ש"ילד בן 21" הוא כבר לא ילד - מבחינה הגירתית. רשות ההגירה רואה אותו כמבוגר עצמאי ולא כחלק מהמשפחה שלך.
כלומר - שאם לבחור הזה אין סטטוס הגירה עצמאי משל עצמו (גרין קארד, למשל) - הוא לא יוכל לקבל "סטטוס נגזר" מויזה (כדוגמת ויזת עבודה או ויזת לימודים) שהוריו מקבלים ממעביד או ממוסד חינוכי.
לא כתבת על איזה בסיס הגירתי אתם מגיעים לארה"ב - אבל אם זה לא בסיס של תהליך "איחוד משפחות" שהתחלתם לפני שנים רבות ושיצר מצב שלכולכם יש בעקבותיו גרין קארדים (כולל הילד הבוגר) - יש מצב שהוא לא יוכל לעשות את ה"רילוקיישן" איתכם.

debby12

New member
מנהל
רכשנו מהם פעם ספה (ואולי עוד דברים - לא זוכרת)

היה בסדר גמור. הגיע בזמן ובאופן תקין / ארוז היטב והספה מתפקדת היטב עד היום. התוודעתי אליהם בעקבות חברה שקונה פחות או יותר רק שם. מעולם לא היה לנו צורך בהחזרות אז לא יכולה לומר שום דבר על שירות הלקוחות בקטע הזה.

אם אתה רוצה אתר אמין אחר - ממליצה על WAYFAIR. לא יודעת איך הם במיטות. אנחנו הזמנו משם המון כששיפצנו את הבית (גופי תאורה, ארונות אמבטיה עם כיור כאלה וכו'). הם היו ועודם מצוינים. כשמזמינים שם משהו גדול מאוד (FREIGT SHIPPING) אז אם מתחרטים אחרי שזה כבר יצא לדרך אז צריך לשלם על המשלוח חזרה או - אם מסכימים לקבל זיכוי כספי אצלם - אז לא משלמים. אבל זה כשמתחרטים, לא כשמחזירים מסיבה מוצדקת. וגם על זה הם מוותרים די הרבה...

nogala1

New member
המתכונים נגישים באתר עצמו - כמה קישורים ולגבי הספר ...

1. קניתי את הספר לבתי מסיבות כלכליות
- יש בו תוכנית קניות ובישולים ל- 8 שבועות (כלומר - קנייה שבועית ואז שימוש בכל החומרים שנקנו + השאריות במשך כל השבוע ) ובתי רצתה ללמוד איך מכינים תוכנית בישולים שבועית . היא השתמשה בתוכנית בהתאמות שונות (כי היא גרה בדירה עם שומרות כשרות ) . ואכן למדה מהספר איך מכינים תוכנית קניות - בישולים שבועית.
הספר מעולה לאנשים שהחליטו לעבור לדיאטת פליאו .
2. אני ניסיתי רק את המתכונים באתר - כי אני משתמשת בinstant pot - אבל אני בטוחה שניתן להסיק מהם לגבי שימוש בסיר בישול איטי .
הנה המתכונים שניסיתי מהאתר :
https://againstallgrain.com/2017/10/02/pressure-cooker-thai-chicken-stew/

https://againstallgrain.com/2017/11/29/instantpot-orange-sesame-chicken-recipe/

debby12

New member
מנהל
וגם
וגם

: יש פתח לתקווה. עברו כמעט שבועיים, ולא כל ערב ראינו אותה. אבל ברוב הערבים אחרי שירדה החשיכה היא התייצבה כדי לאכול. אתמול בלילה חל מפנה לטובה והיא נכנסה קצת הביתה ליותר משתי דקות (וזכתה הודות לכך במנה גדושה של אוכל רטוב בטמפרטורת החדר מקופסה-שרק-נפתחה). וגם התחבקה קצת. הבוקר השארנו קצת את הדלת למרפסת פתוחה והיא נכנסה ויצאה הלוך וחזור איזה 20 פעם [כאלה הם החתולים. יש להם יחסים מורכבים עם דלתות]. בקיצור, אני מקווה שישתפר

: הגיע הא"פ. ומאז השתמשתי בו כבר 3 פעמים: פעם אחת למתכון הפיש טאקוז שיש באתר הרשמי של המוצר, פעם אחת להכנת מרק אפונה צהובה, ופעם אחת להכין רטטוי עם חצילים, בטטות לבנות וכתומות וחלק קוקוס.
מכשיר חמוד - עוזר להיפטר מכל מיני קטניות שיש בבית, ונחמד גם שאפשר להשחים בו את הבצל בהתחלה ואז להמשיך עם השאר בלי הצורך לרחוץ סיר/כלי אחר.

: יורד פה המון גשם כבר 3 ימים רצוף וצפוי להימשך כל יום השבוע. בקצב הזה נצטרך לבנות תיבה

ilanvag

New member
אתה מחפש מישהו שיבריח לארץ מוצר אלקטרוני שעולה מעל 2000 דולר

ושמן הסתם חייב במכס.
&nbsp
זה רק בשביל שיהיה לאנשים ברור מהי הטובה שאתה מבקש...
&nbsp
ואללה, לא בטוח שהייתי עושה את זה בשביל חברים טובים, וגם לא בטוח שעבור משפחה... אז בשביל מישהו אנונימי מפורום באינטרנט???
&nbsp
&nbsp

אאהה התבלבלתי חח

בכל מקרה, עניין הדיור והעלויות המטורפות בארץ הן בהחלט עניין לא פשוט בכלל, ודי מעצבן אותי שהוא מתייחס לזה בכזו קלות דעת במשפטים כגון "מה שווה לחיות פה בשביל בית יפה?"
אז הדברים הם לא כאלה שחור ולבן, ועם חוק המשכנתאות בישראל, יש זוגות שאין באפשרותם לרכוש בית בכלל, כמונו, מה שבקולורדו דווקא כן התאפשר, אפילו יחסית די בקלות.
מעצבן שהוא מבטל את הדברים ככה בהינף יד מזלזל ...

John the Savage

New member
כן, באוקלנד קליפורניה

הסכום של -300-500 אלף דולר מתייחס למקום המגורים הנוכחי שלי (ארקטה, קליפורניה). באוקלנד כתבתי שצריך בערך מיליון דולר.

liat1271

New member
תודה על המתכון, יש לי כאן בדיוק גוש בשר
שמחכה לבישול,(מחכה שהעוזרת תגמור לנקות את המטבח
) אני אצטרך לקנות טימין ורוזמרין טריים

vinney

Well-known member
וזאת בדיוק הסיבה למה אסור לתמוך בטראמפ

לא בגלל אידאולוגיה שאין לו, ולא בגלל המדיניות שהוא כן או לא מקדם - אלא כי טראמפ הוא בן אדם מסוכן ובלתי יציב שיפגע בכולנו.
&nbsp
ואף אחד לא יאשים אותי באהדה גדולה כלפי מייק ״אני עם אמא״ פנס, אבל לפחות הוא עקבי, ידוע בדעותיו, וצפוי בתור פונדמנטליסט דתי קיצוני במשך עשרות שנים. טראמפ? צריך את קלי שעם המיומנות שלו מהסיירת יעלים לו ניירות מהשולחן שלא חלילה יחתום על משהו לא נכון...
&nbsp
אני מהמר על מאטיס או פומפאו בתור כותב המאמר.

quigon

New member
לא מבין

אני לא מבין את הצורך להשוואות כל הזמן. שכל אחד יחיה היכן שטוב לו. אני לא מבין את הצורך להראות בתקשורת לאחרונה שבישראל יותר טוב. מרגיש כמעט כמו פארבדה.

vinney

Well-known member
כמה נקודות

קודם כל כדאי בשביל הסביבה

&nbsp
נקודות:
&nbsp
השימוש שלכם כרגע. אם אתם משלמים פחות מ$100 חשמל לחודש, זה בד"כ לא הכי משתלם מבחינה כספית.
תבדקו עם חברת החשמל שלכם (PG&E?) איך הם מתחשבנים על החשמל העודף שאתם מייצרים.
תבדקו את מערכת החשמל בבית. יכול להיות שתצטרכו לשדרג אותה כדי לחבר את הפאנלים אליה, עם פרמיטים והכל - הוצאות נוספות.
תבדקו זכאות לזיכוי מס (אני חושב שמ2019 הזיכוי מתחיל להעלם לאט לאט), זה יכול לעזור להפוך את זה למשתלם גם אם אין לכם רכב חשמלי להטעין.

eladts

New member
מה הקשר לישראלים בארצות הברית?

חוץ, מזה, לא שמת לב שהפורום נפרץ וכל ההודעות נמחקו?

למעלה