סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

KallaGLP

New member
טוב, נו, זה סיוט מסוג אחר לגמרי...

אולי פשוט לא להשאיר אוכל בחוץ, או לפחות במקום נגיש למישהו שנכנס מהרחוב (אנחנו, למשל, לא משאירים אוכל של כלבים בקערה בכלל, רק בזמן הארוחות, ומזון כל חתולים נמצא בקומה אחרת במקום שלא נגיש בקלות לאף אחד, ובעיקר לכלב). היצורים האלה מאוד רגישים לריח, הוא כנראה נכנס כי הריח את האוכל. אבל הם גם יצורים מאוד חכמים, וברגע שהוא גילה את הפתח, הוא יזכור שהוא שם. אגב, אי אפשר לסגור את הפתח בלילה? ממילא רצוי שחתולים לא יסתובבו בלילה בחוץ.
גם אותנו ביקר פעם דביבון, עוד כשגרנו בקליפורניה. זה היה באמצע הלילה תוך כדי שינה, כשלפתע שמענו את הכלב נובח בטירוף, שזה אירוע כה נדיר בכלל ובלילה בפרט, שהיה לנו ברור שמשהו לא רגיל קורה. בעלי קם והלך לחקור את העניין. הוא לא מצא כלום בתוך הבית ויצא לדק שבקומת הכניסה, שיש מתחתיה עוד קומה. תחילה הוא לא ראה כלום, אך הכלב המשיך להשתולל ולנבוח, אז הוא ניגש לקצה הדק והציץ למטה, ולפתע ראה דביבון תלוי עם הידיים על מעקה הדק, כמו מתעמל באולימפיאדה. בעלי זז הצידה והדביבון החל לאט לאט ל"צעוד" עם הידיים הצידה, עד שהגיע למקום שיש בו קיר ובעזרת הקיר הצליח איכשהו לרדת למטה לקרקע וברח. עד היום לא ברור איך הוא טיפס לדק כי הוא תלוי גבוה באוויר ומחובר בצדדים רק לקירות אנכיים.
אבל באמת שמדביבונים פחות אכפת לי (אם כי יש כאלה שמצליחים לאכול חתולים, אך זה די נדיר). יותר הפריעו לי הבואשים, והייתה לנו ליד הבית משפחה שלמה מהם. הם נראים כל כך יפים, אך מתוצאות השפריץ שלהם על הכלב שלנו נאלצנו לסבול במשך חודשים רבים. שום חפיפות עם שמפו מיוחד נגד ריח של בואשים לא עזרו - סירחון איום כזה מעולם לא חוויתי לפני או אחרי, וכל הבית הסריח נורא במשך תקופה ארוכה. לדעתי לקח קרוב לשנה עד ששרידי הריח נעלמו. וזה עוד מבלי להזכיר עכברים שכל פעם הטילו את גלליהם בארונות, והתרבו תוך התעלמות מוחלטת משני החתולים שחיו בבית, שאחד מהם גם היה צייד ממולח. ככה שדביבון זה באמת כסף קטן.

debby12

New member
מנהל
השיר Kumbaya

מזוהה לדעתי עם התנועה לזכויות האזרח/שחורים של שנות החמישים-שישים (ויקי מסכים איתי https://en.wikipedia.org/wiki/Kumbaya)  אז זה "סוג של" אני ואתה נשנה את העולם. אבל לא בדיוק אותו המסר....

vinney

Well-known member
כמה תובנות

1. היא דרשה שלא יחשפו את שמה בציבור. הפניה לא הייתה אנונימית.
&nbsp
2. כן. עדים מציבים דרישות לסנאט. עדים אפילו מציבים דרישות לFBI - ע״ע טראמפ.
&nbsp
3. מאוד מזכיר. מקווה שהתוצאה תהיה שונה. לא מפתיע אותי שגברים בעמדות מפתח, ובמיוחד rich brats כמו קבנה, מרגישים חופשי לשלוח ידיים. אני מקווה שהפעם הם גם יתנו את הדין על כך.
&nbsp
4. זה כן משנה. שיחקרו ויגיעו לחקר האמת. מה שאותי מטריד זה שקבנה טען שהוא ״לא היה בכלל במסיבה ההיא״ בלי שבכלל הוזכרה מסיבה ספציפית. אני לא יכול בכזה דיוק להכחיש באיזו מסיבה לא הייתי ומי נאנס שם בזמן שלא הייתי בסביבה.
&nbsp
5. את אומרת שזה בסדר? בתור אישה, זה נשמע לך בסדר ״להבליג״ על ההתנהגות הזאת? הסטנדרטים אכן השתנו, למה להפעיל סטנדרטים מלפני עשורים?
&nbsp
6. האם את מנסה להטעון שיש להתעלם מהתלונות של נשים על אונס רק כי הן כנראה אינטרסנטיות ורוצות להגיע לתוצאה כלשהי (במקרה הזה להעניש גבר לבן עשיר שחושב שמותר לו לעשות ככל העולה על רוחו)? האם טיפול בתלונות פליליות צריך להיות תלוי בכמה רם המועמד של התוקף (לכאורה)?
&nbsp
7. כן, כך הסתיים הסיפור עם אניטה היל. ועכשיו כבר יש לנו שופט אחד שהוא (לכאורה) עבריין מין בבית המשפט העליון.
&nbsp
אבל מבחינתך, כל עוד זה ״משלנו״, זה בסדר...

John the Savage

New member
אצלי זה ממש בקטנה

קודם כל, ניראה לי שאיש הבאפלו שלנו לוקח בגדול בשרשור הזה.

אני עברתי כמה שינויים קטנים הרבה יותר בקריירה שלי. אחרי תואר ראשון התחלתי לעבוד בחברת הייטק. בהתחלה חשבתי לעבוד שנתיים-שלוש בשביל להתנסות בתעשיה ואז להמשיך לימודים, אבל בסופו של דבר היה לי מאד טוב באותו מקום עבודה ונשארתי שם שבע שנים. החלטתי לעזוב את מקום העבודה והמשכורת של ההייטק בשביל קודם כל לסיים תואר שני (שהתחלתי תוך כדי עבודה, אבל היה קשה לסיים עם עבודה במשרה מלאה), ואז לעשות דוקטורט בארה"ב. כשהמטרה היתה ללכת לכיוון של מחקר אקדמי.

אלא שזה לא עבד כפי שציפיתי. בין השאר בגלל אי התאמה עם המנחים שלי, שדחפו אותי לכיוונים שממש לא עניינו אותי, וגם כל מיני דברים אישיים שעברתי בחיים שלי באותה תקופה, החלטתי לא להמשיך בכיוון האקדמי ולחזור לעבודה בהייטק. אלא שמקום העבודה שהגעתי אליו, למרות שעל הנייר נראה מאד מעניין, גם הוא היה ממש לא מוצלח מבחינתי. בהתחלה עוד חשבתי שדברים ישתפרו עם הזמן, אלא שזה רק הלך לכיוון ההפוך והרגשתי שאני סובל מכל רגע שם. הייתי עוזב הרבה יותר מוקדם, אלא שאז התחתנתי וציפינו לתינוקת, וזה מאד האט את חיפוש העבודה שלי. כך שנשארתי שם מעל 3 שנים.

ואז אישתי, שחיפשה ולא מצאה עבודה באזור המפרץ, החליטה להרחיב את החיפוש וקיבלה מגוון של הצעות עבודה ברחבי ארה"ב. אני באותה תקופה כבר הייתי מת לעזוב את מקום העבודה שלי, אבל חששתי ליפול שוב למקום עבודה גרוע עבורי, ולא הייתי בטוח אם אני בכלל רוצה להמשיך לעבוד בהייטק, ובמיוחד לא להיות במקום בו אאלץ להסתפק בעבודה שאני לא אוהב כי חייבים. אז החלטתי לקחת צ'אנס ולעשות שינוי. מכל האופציות שהיו לאישתי, כולל הצעות עבודה בבוסטון ובלוס אנג'לס, בחרנו בסופו של דבר מקום קטן באמצע שום מקום, בלי שום חברות הייטק בסביבה. אחד השיקולים היה שמדובר במקום הרבה יותר זול, בו נוכל להסתדר, לפחות לתקופה מסויימת, רק ממשכורת אחת (שלה), כשהמחשבה היתה שבתקופה הזו אעבוד על פיתוח רעיונות שלי.

אלא שאז, חצי שנה בערך לאחר שעברנו, בפגישה מקרית עם אדם בטיול ביער, התברר שהוא עובד בחברה קטנה שרוב העובדים שלה עובדים כפרילנסרים מרחוק. ובהמשך השיחה התברר שהם בדיוק רוצים להתחיל בפרוייקט חדש, ושנושא המחקר שלי בתואר השני מתאים בול לנושא הפרוייקט הנ"ל. בינתיים אני עובד שם בערך מתחילת השנה הזו, ומאד מרוצה. העבודה מעניינת ומאתגרת, הם מאד מרוצים ממני, וגם העבודה לפי שעות שנותנת לי המון גמישות מבחינת מתי אני עובד וכמה זה מעולה מבחינתי.

אז זה לא סיפור של שינוי קריירה מקצה לקצה, אבל זה סיפור של שינויים קטנים.

vinney

Well-known member
האם עצם זה שהמינוי העיר את הכלבים הישנים פוסל את התלונות?

למה זה לא הוגן?
&nbsp
למה להגיד לנשים ״איפה הייתן, למה לא התלוננתן״ כשלכולם ברור שלהתלונן על כזה דבר בשנות ה80 היה מחסל כל סיכוי לקריירה מינימלית כלשהי זה יותר הוגן בעינייך?
&nbsp
למה לדרוש בדיעבד מהנשים לוותר על הקריירה שלהן בשנות ה80 זה יותר הוגן מלדרוש מהתוקף לוותר על הקריירה שלו עכשיו?

אחרי שהשתחררתי היה לי כסף מהקבע,

אבל רציתי להוריד את עצמי לקרקע המציאות אז לפני הטיול להודו עבדתי בשיפוצים ובחברת שילוח, במקביל, ולפני שחזרתי למזרח לסיבוב שני גם עבדתי בצביעת בגדים ומשלוחים של בדים בין עזה לדרום תל-אביב בימי אוסלו המוקדמים. אני חושב שזה כן תרם לי להיפטר משאריות פחות רצויות של חיי הצבא.
במהלך הלימודים באוניברסיטה עבדתי כאחראי משמרת על אנשי הביטחון במוזיאון, מה שעזר לשלם את החשבונות, אז היה טוב.
&nbsp
הבן הגדול שלי עבד כמציל כבר בתיכון (ולפני זה בעבודות קיץ של כיסוח דשא), וגם באוניברסיטה עובד כמציל במהלך לימודיו. הוא הלך ישירות לקולג', כמו 98% מהחברים שלו (אחת לקחה גאפ ייר). לא חושב שהוא היה רוצה "שלב ביניים", ואני לא בטוח במה זה היה מסייע לו או טוב לו.

John the Savage

New member
ואם או בלי קשר

אני מאד מקווה שאם אוונאטי יחליט לרוץ לנשיאות של 2020, הוא לא יגיע רחוק בפריימריז. אם יש משהו שאנחנו לא צריכים, זה גירסה דמוקרטית של טראמפ.

Fellowship

New member
וואו, כבר עברה שנה (כמעט) מאז שאתם (וגם אנחנו, בנפרד) היינו

בפלורידה, הזמן טס.

danakama10

New member
בוודאי, ולכן כל החקירה הזו מטופשת ומיותרת

כל העדים שפורד הפנתה אליהם הכחישו שהמקרה קרה. היא בעצמה סיפרה שהיא לא שילמה לפוליגרף ואין לה מושג בכלל על הכספים הכרוכים (כלומר, מישהו מממן לה את הכל). היא שיקרה כשאמרה שלא תוכל להגיע בתחילת השבוע בגלל פחד טיסה. הציעו לבוא לחקור אותה בקליפורניה, שיקרה ואמרה שלא הבינה את זה. אמרה שיש לה 2 דלתות קדמיות בגלל המקרה, וברוב טיפשותה הוסיפה שבדלת כל הזמן באים אינטרנס מגוגל (כלומר, מדובר ביחידה שמושכרת). היא לא זוכרת שום דבר כמעט מהמקרה הכל כך טראומתי לכאורה. היא הצליחה לשמוע דברים שקרו בקומה למטה למרות שהיתה סגורה בשירותים למעלה ובחדר היתה מוזיקה חזקה.

אבל, למרות כל זאת, הדמוקרטים נצחו בגלל סנטור עלוב נפש שהודה שאין לו סיכוי להבחר ולכן הודיע כבר על פרישה (עוד לפני הסיפור הזה). עכשיו היתה ההזדמנות שלו להתנקם ברפובליקאים שהפנו לו עורף, ועשה זאת בצורה המכוערת שעשה.

הדמוקרטים ניצחו. כל יום תגיע עוד תלונה מטופשת ש"צריך יהיה לחקור", וזה לא יגמר בשבוע. כמו שאליזבת ווארן אמרה -
I hope my Republican colleagues will believe Dr. Ford like I do. But if they don’t, it will take a grassroots army – this grassroots army – to stop the Kavanaugh nomination.

אז הנה, הצבא שלהם מגוייס להציף בהאשמות שקר ולעשות הפגנות ומודעות תמיכה בשקרנית (שגם החברה הטובה שלה העידה שזה לא קרה).

נורא.

xbuffalomen

New member
היה יכול להיות הרבה יותר מצחיק

לו היה מנותק מהמציאות ... אבל ללא ספק התעלו

עונה ראשון...

חדשות בארה"ב -
- NPR ברדיו
- CNN באפליקציה
- FOX, לפעמים כשאני עובר ליד הטלויזיה הפתוחה בעבודה (דע את הצד השני...)
כמו כן, עדיין מאזין בלילה לחדשות הבוקר בגל"צ, וקורא באינטרנט הארץ ו YNET.

debby12

New member
מנהל
לגבי השאלה השניה

אני ממליצה על האתר הזה: https://www.drsfostersmith.com/ הזמנתי משם לא מעט במהלך מחלתו של סמורז המנוח, יהי זכר מנוחת שפמו עדן... תמיד הגיע בזמן ובלי בעיה, בעבר גם הזמנתי משלוחי אוכל משם ותמיד היה מוצלח [מסיבות אידיאולוגיות, אני מנסה לא להזמין רק מאמאזון. לאחרונה אני קונה בקוסטקו]

הזמנתי משם גם תרופות מרשם עבורו בלי בעיה. שלחתי את המרשם סרוק ואת פרטי הוטרינר לקח איזה יום לאישור ואחרי זה בלי בעיה. יש איזשהו חוק/כלל לפיו וטרינרים חייבים לתת לך מרשם לתרופה אם את רוצה. כלומר, את לא חייבת לקנות אותה מהם.

האף טי סי עשה הרבה עבודה טובה בנושא - ראי
https://www.ftc.gov/news-events/pre...medications-industry-finds-veterinarians-face

מפחיד

אתם בגדלים חיות בחצר? אם כן אז שווה להכניס אותן, אם זה אפשרי, כי היא מן הסתם תחפש טרף קל ותלך על גינות עם חיות.

KallaGLP

New member
אילו היית אזרח אמריקאי

והיית מתחיל ומסיים את ההפלגה בארה"ב, אולי לא היית חייב דרכון (אם כי גם אז רצוי, אך אפשר כנראה להסתדר גם עם הוכחה אחרת של אזרחות), אך בתור לא אזרח- אתה כן חייב.
לא יודעת לגבי דרכון פורטוגלי, אבל תסלח לי אם אגיד לך שלא ברורים לי כל הספקולציות והניסיונות להתחכמויות האלה. בתור מי שנמצא במעמד זמני בארה"ב, אתה לא רוצה לקחת ולו סיכון קטן ביותר שיהיו בעיות כלשהן, יש לך כמעט שנה עד הקיץ הבא, למה שלא תסדיר את עניין הוויזות עד אז ובא לציון גואל?
בקיצור, לו אני במקומך, במקום לבזבז זמן על לשאול את כל השאלות האלה, שאף תשובה עליהן ממילא לא תספק לך ודאות מוחלטת שלא יעשו לך בעיות בשלב כלשהו בשיט, הייתי דואגת להסדיר את הסטטוס העדכני.

debby12

New member
מנהל
אפליקציות

הכי שימושיות - של אובר, יונייטד ואמטרק, בהתאמה עבור "מוניות-עובר, טיסות ורכבות.

וכמובן של דואר אלקטרוני (עבודה וג'ימייל)

יש לי אפליקציה טייני סקאנר כדי לסרוק קבלות אבל לצערי היא תמיד נתקעה ולא עובדת
. ואני צריכה להתקין concur בשביל חשבונות הוצאות

זהו....

בוא ננסה לקחת את זה למקום קצת אחר, אם לא 'כפת לך...

למקום אישי יותר ופוליטי פחות. לא בשביל לחטוף לך את השרשור, אלא כי נראה לי שהעניין דיי נטחן ודי ברור מה הדעות של כולם בנושא.
&nbsp
לדעתי יהיה מעניין לשמוע האם כל הפרשה, וההתייחסות היותר רחבה אליה בקונטקסט של #גםאני ושל #לאהתלוננתי, השפיעה על ההתנהגות הפרטית של מישהו/מישהי פה בחייהם המקצועיים ו/או הפרטיים, אם באופן אישי ואם במסרים שהם מנסים להעביר לבנים ולבנות שלהם, ולבני ובנות הזוג שלהם, או שאולי לא השפיעה.

למעלה