סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

applebee

New member
סליחה חברים

לא התכוונתי להגיד שהיטעו אותי. אכן זה חוק חדש אבל פשוט חשבתי שאנשים כאן שעונים בנחישות כמו שענו לי מעודכנים.
 

KallaGLP

New member
תסתכלי על זה בצורה מעשית.

ייתכן שאנשים פה לא מעודכנים ושזה משהו חדש. בכל מקרה, תפני לעורך דין לענייני הגירה כדי לוודא, אי אפשר לבוא פה בטענות לאנשים מהשורה אם אינם מעודכנים בכל פיפס מהשינויים האחרונים, הם עושים כמיטב יכולתם לענות לך ממיטב ידיעתם וניסיונם, אך זה לא העיסוק שלהם והם לא מקבלים עדכונים אישיים שוטפים על כל שינוי קטן כזה.
אבל נגיד שיש לך חודשיים. מה הסיכוי שלך להוציא ויזה חדשה בתקופה הזאת? אולי רק למצוא מעסיק עם פטור ממכסות, וריאלית הסיכוי לכך הוא נמוך מאוד. אין כמובן מניעה מלנסות, ושיהיה בהצלחה, אבל צריך להיות ריאליים ובמקביל להתכונן לעזיבה כדי לא להיכנס לשהות יתר.
 

iris mom of two

New member
לצערי חודשיים

זה חודשיים, נקודה.
מבחינה הגירתית אסור לכם להשאיר יותר. לארה"ב לא מעניין שאין לכם מספיק זמן להתארגן.
מבחינת העבודה חודשיים זה מספיק. אני רואה את זה בארה"ב הרבה, ציפייה שאנשים יעקרו חיים שלמים תוך שבוע.
&nbsp
לבי איתכם.
 

hardgore

New member
זה מ ebay , לא חדש.

US $417.51 כרגע ה bid
ולמה חייב במכס?
אם מי שיבוא עם זה, זה כאילו המוצר שלו כבר, אז מה הבעיה? ..
 

Boston Guy

New member
אסביר לך את הבעייה

אתה יוצא מנקודת הנחה שהאנשים במכס הם מטומטמים - כמו בבדיחה על ההוא שניסה להבריח פולי קפה בטענה שזה "אוכל לציפורים".
תקרת הפטור ממכס לאדם היא 200$. אתה רוצה שמישהו יבריח עבורך מוצר שאתה מספר לנו שאתה תשלם עליו יותר מפי 2 מהתקרה הזו, ושלפי המחירון שווה פי 10 מהתקרה.

אם האדם הזה יעבור במסלול הירוק במכס - ומוכס עירני "יעלה עליו" ויתפוס אותו - הוא יידרש לשלם קנס מנהלי, מכס וגם מע"מ על המוצר לפי מחיר המחירון שלו.
המחשב של המכס יודע טוב מאוד מה ה MSRP של המוצר, והמוכס יודע טוב מאוד שאנשים לא נוסעים עם חתיכות ממערכת השמע הביתית שלהם בתיק לחו"ל.
האיש יוכל או לשלם את הכסף הזה - שדי סביר שאתה לא תרצה להחזיר לו, כי הרי אתה מנסה להתחמק מתשלום מכס -
או שיצטרך לנטוש את המוצר במכס ולתת להם להחרים אותו, ואז אתה תכעס עליו כי הלכו ה 500$ ששילמת על המוצר. אולי אפילו יותר מ"תכעס".

וזה רק תרחיש אחד מתוך הרבה תרחישים שכולם נגמרים ב"אתה כועס עליו" - והוא יצא פראייר שלך.
מה יקרה עם עובד בנתב"ג יגנוב את המוצר מהמזוודה של האיש? שיהיו לך ימים טובים כמספר המוצרים שנגנבו מתוך מזוודות בנתב"ג בעשור האחרון.
הרי ברור שתכעס על האיש שהביא לך את המוצר - ואז הוא גם סחב, גם הסתכן וגם אתה כועס עליו.

ונניח שהוא הצליח לעבור במכס, ביזבז מזמנו בארץ כדי להעביר לך את המוצר - ואז מתברר שהמוצר שקנית מזוייף, או מקולקל?
הרי ברור שאתה תאשים אותו שהוא גרם למוצר שלך נזק...
 

John the Savage

New member
יש עוד שלושה ימים עד סיום המכירה

סביר להניח שהמחיר הסופי יהיה כמעט כפול מזה ...
 

John the Savage

New member
גם אנחנו קיבלנו את הא"פ לפני כמה ימים

בגדול, זה פשוט סיר לחץ חשמלי שיכול לשמש גם בתור סיר בישול איטי. לא שזה רע ... זה חוסך מקום במקום שני מכשירים נפרדים, והוא הצליח להפוך את סיר הלחץ ל"אין" שוב, אחרי שזה נעלם מרוב המטבחים כי אנשים מפחדים מסירי לחץ (בעיקר בגלל תאונות שקרו עם סירי לחץ באיכות נמוכה ...)

סך הכל, זה סיר לחץ מצויין, עם שתי רמות לחץ, מנגנון שחרור לחץ די טוב, והתוכניות והטיימר מקלים על השימוש. האופציה של אידוי בסיר לחץ זה גם רעיון מעניין (טכנית, אפשר לעשות את זה בכל סיר לחץ, אבל זו הפעם הראשונה שאני רואה סיר לחץ עם סלסלת אידוי). אני גם אוהב את זה שהסיר הפנימי עשוי מניירוסטה ולא עם ציפוי נון-סטיק שנשחק עם הזמן. האופציה של השחמה, אגב, קיימת בהרבה סירים של בישול איטי, אבל אני עדיין מעדיף להשחים במחבת ברזל יצוק ואז להעביר לא"פ.

אני מודה אגב, שעברו שנים מאז שהשתמשתי בסיר לחץ, כך שזה בהחלט נחמד לגלות את סיר הלחץ מחדש. בעיקר מצויין לבישול ירקות שורש (וגם קיטניות כניראה, אבל את זה עדיין לא ניסיתי). וזה אגב פותח פתח לדיון אחר: בישול חומוס בא"פ להכנת ממרח חומוס: Yay או Nay?
 

debby12

New member
מנהל
סוגיית החומוס מסקרנת גם אותי!

זה נראה לי המכשיר האידאלי להפיכת גרגרי חומוס למשחתיים

אשמח לשמוע רעיונות ועצות להכנת חומוס-בטעם-ישראלי ללא חומר משמר
 

Midriff

New member
בהחלט

לא התקדמתי עם הזמן ואני עדיין משתמשת בסיר לחץ שאמא שלי קנתה לנו לפני 20 שנה ועוד כוחו במותניו.
בכל אופן חומוס זה אחד הדברים שאנחנו מבשלים בו הרבה. חומוס מושרה, אנחנו משתשמים בו למשוואשה שאז זה במצבו הגרגרי, אז אני מבשלת עם מים מלח ופפריקה ומשהו כמו 17 דקות. לחומוס ממרח ממליצים לבשל יותר אז בפעמים שעשינו את זה עשיתי את זה משהו כמו 25-30 דקות
 

lamah

New member
YAY לגמרי

מה שלמדתי בגולה זה לעשות חומוס כהלכתו, והמפתח לריכוך מושלם של הגרגרים הוא סיר לחץ. גרגרים מושרים הרבה זמן, 24 שעות זה הממוצע אצלי, בלי סודה לשתיה ובלי כלום, סיר לחץ ומים עד כדי כיסוי ללא מלח. אח"כ טוחנים את הגרגרים עם טחינה גולמית טובה, מעט מי בישול, לימון סחוט, מלח ושום ואוכלים טרי וחם. אין על החומוס הזה! עכשיו כשחזרתי לאה"ק אני מרשה לעצמי להתנשא אפילו על החומוס האותנטי מכפר קאסם שמורגש בו מאוד טעם המלח לימון.
 

debby12

New member
מנהל
איך "טוחנים" באיזה מכשיר?

ולגבי המשוואשה - אני יודעת שאלה גרגרים לא טחונים. אבל, מה מוסיפים להם? מערבבים עם טחינה? ואיזה שום? אבקה או טרי/קצוץ מהצנצנת?

העם רוצה לדעת....

 

Midriff

New member
זה המתכון המקורי

עם השנים היו שינויים על המקור. כאמור אני מבשלת את החומוסים עם הרבה פפריקה מתוקה ומלח

 

debby12

New member
מנהל
וואו - תודה! מה זה "חומוס מוכן"

במתכון? כלומר - מהסופרמרקט?
 

Midriff

New member
הכוונה היא

חומוס ממרח כלומר לא גרגרים (אנחנו משתמשים בסברה מהסופר, אבל נשמע שהמהדרין פה יכולים להשתמש בחומוס בייתי)
 

placid1

New member
היה סופשבוע נחמד מאד, פעם ראשונה

בעשרים שנה שכל הילדים לא בבית לכמה ימים. הרגשה מוזרה ואני שמחה שזה רק זמני כי אני לגמרי לא מוכנה לקן ריק.....הייתי במסיבה, במסג׳, בארוחת ערב אצל חברים, בבריכה, בארוחת ערב זוגית ואז אתמול בלילה סירנות קטעו את השלוה והתברר שרבע שעה מהבית, בשכונה שאנחנו והילדים פוקדים על בסיס יומיומי, יחד ובנפרד, אירע מסע יריות.
שתי ילדות, אחת מהשכונה, שסיימה תיכון לפני פחות מחודש, נרצחו ועוד נערים מהשכונה פצועים, אחת במצב מאד קשה. שוק גדול וצער על חיים צעירים שנקטפו סתם כך :(
 
למעלה