סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

ilanvag

New member
תודה


 

nogala1

New member
אילן - היום יש החזר של עד 10% על קניות באוברסטוק

דרך איבייטס
 
רילוקיישין משפחתי

היי גיא,
אנחנו עוברים בגלל העבודה שלי .
ההערה שלך מאוד מאוד חשובה .
לא ידעתי שזה המצב .
אגב גם אם הויזה ניתנת בגיל 20,5 עדיין זו נפסקת בגיל 21 ?
 

ilanvag

New member
כן. הכל פג בגיל 21.

ה"ילד" יצטרף למצוא לעצמו ויזה נפרדת באופן עצמאי. האופציה העיקרית (והיקרה ביותר) היא ויזת סטודנט, אבל בשביל זה צריך להכין הון די רציני...
&nbsp
אגב, מניח שמדובר בבת, שכבר תהיה אחרי שירות צבאי?
כי בן לא יוכל סתם לקום ולעבור באמצע השירות...
 

KallaGLP

New member
בהחלט כן.

כשעברנו, בננו הבכור היה בן 19.5. הוא אמנם נשאר בארץ להמשיך בשירותו הבצבאי, אך להגירה האמריקאית זה לא משנה. מבחינתם הוא נחשב קטין שמגיעה לו ויזת נלווה (דבר שאפשר לו להגיע לביקורים), אך הם הזהירו מראש שהתוקף שלה יפוג כשימלאו לו 21.
למזלנו, הספקנו להתחיל את תהליך הגרין קארד שלו לפני שמלאו לו 21 ולכן כיום יש לו מעמד הגירתי חוקי שכבר לא תלוי בנו. אחרת הדרך היחידה שלו לראות אותנו הייתה להוציא ויזת תייר (שלחיילים יותר קל לקבל אותה כי מבחינת האמריקאים הצבא מהווה הוכחה לקשר חזק לארץ, בעוד לצעירים שהשתחררו מהצבא לעיתים מסרבים לתת מפחד שיבצעו עבודה/הגירה בלתי חוקית).
 

ilanvag

New member
לא צריך מחבת ברזל, האתיופים מכינים על מחבת טפלון


תרשום בבקשה את כל התהליך כולו - מה אתם עושים - כדי שאפשר יהיה להבין מה לא עובד ואיפה הבעיה.

והדבר הכי חשוב -- איפה אתם קונים את הטף, ואיך אתה יודע שזה טף אמיתי?

ודרך אגב - עזוב בועות, גם לאתיופים זה לפעמים מתפקשש. איך הטעם? זה כמו אינג'רה במסעדות אתיופיות*, או משהו אחר?

שתי הערות:

1. לגבי מסעדות אתיופיות, עוד לא מצאתי פה בארה"ב ולו מסעדה אתיופית אחת ויחידה (ואכלתי בהרבה... ובהרבה ערים שונות), שבהן השתמשו בטף טהור. המחיר של הטף התייקר בצורה רצחנית בעשור האחרון, ובכל המסעדות -- ללא יוצא מן הכלל -- מערבבים טף עם "גאבס", שזה הכינוי האתיופי לקמח לבן, פשוט וזול. התערובת הזו נראית ויוצאת דומה לאינג'רה עבור מערבים שלא מכירים... אבל למי שיודעים איך נראית ומהו הטעם של אינג'רה מבית אתיופי אמיתי, עשויה מטף טהור - זה אפילו לא קרוב...


2. לגבי הבועות - זה תלוי הן בטף, והן בזה שצריך לחכות בסבלנות את כל השלבים, ולא לנסות להאיץ אותם. אם זה לא טף טהור אז הבועות לא ייצאו כמו שצריך... ואותו דבר אם מנסים להאיץ את התהליכים.
 
בחודש וחצי האחרונים יצא לנו לאכול במסעדות אתיופיות

בלונדון וניו יורק והיה די טעים. אבל מודה שאנחנו בטוח נופלים לקטגוריית ה"מערבים שלא מכירים" בנושא הזה.
&nbsp
בנוגע לניסיון הביתי, אני רק יודע את סוג הקמח, כי זה היה החלק שלי בתהליך: רכישה בסופרמרקט של Teff Flour מתוצרת Bob's Red Mill.
&nbsp
ביום שישי אשתי פתרה את העניין עם הכנת נאאן הודי, שהלך מעולה עם התבשיל האתיופי.
&nbsp
היום בערב היא תנסה סיבוב שני עם אינג'רה, הפעם עם מתכון שונה.
&nbsp
תודה לך ולענת על העידוד.
 

ilanvag

New member
החבילות הקטנות של בוב'ס? אלו ששוקלות בערך 2 פאונד?

הן יקרות רצח... ולא יודע מהי האיכות שלהן, לא קונה אותן.
&nbsp
הטף שאני קונה מגיע בשקים גדולים של כ-20 פאונד, כמו שק מלט... מגיע מקליפורניה בה התחילו לגדל טף בשנים האחרונות... והרי חשוב - אני קונה את זה בחנות אתיופית באזור בוסטון, חנות שמתמחה במכירה לאוכלוסיה אתיופית, כך שהטף הזה הוא אמיתי לגמרי, בלי שום זיופים וערבובים...
 

debby12

New member
מנהל
גם אני מעדיפה תמיד להשתמש בכספומט שלי במדינה הזרה

עוד 3 נקודות לתכנון/מחשבה:

1) תסתכלי על תנאי כרטיסי האשראי שלך. יש כאלה שגובים 3% עמלה גנבנית על שימוש בכרטיס מחוץ לארה"ב (וזה בנוסף לעמלת המרה נדיבה לטובתם שהם מחשבים). לעומת זאת יש כאלה, כמו קאפיטל וואן, שלא גובים עמלה כזו. אז תשתמשי רק בכרטיס האשראי שהכי הולך-לטובתם בשימוש בחו"ל.

2) אם נתקעים בסוף הטיול עם הכסף הזר (כי בכל זאת, קשה לחשב על הסנט), אז אפשר לשלם את חשבון המלון הסופי בקומבינציה של המזומן שנשאר לך ביד וכרטיס אשראי. ואז את המונית לנמל התעופה בדרך הביתה אפשר באשראי.

3) אם נשארים עם מטבעות זרים בסוף - אי אפשר להחליף אותם בחזרה. כדי לא להיתקע איתם, ברוב נמלי התעופה יש כל מיני קופות צדקה למטרות כאלה (יש גם מכונות שתיה - אבל אז צריך לשתות את זה מיד כי בד"כ נערך בידוק בטחוני נוסף רגע לפני המטוס ושם יחרימו לך את זה)
 

John the Savage

New member
אגב, בעניין עמלת המרה בכרטיסי אשראי

זה תלוי הרבה פעמים בכרטיס הספציפי. קאפיטל וואן באמת לא גובים עמלת המרה באף אחד מהכרטיסים שלהם. אבל צ'ייס וסיטיבנק גובים 3% בחלק מהכרטיסים ואפס בכרטיסים אחרים. לדוגמה, בכרטיס של אמזון (שמונפק ע"י צ'ייס) ובכרטיס של קוסטקו (שמונפק ע"י סיטיבנק) אין עמלות המרה.
 

liat1271

New member
תודה לשניכם,

אם אני זוכרת נכון, הבנק שלנו גובה עמלה על משיכה בחו"ל, כרטיסי האשראי שלנו קפיטל ואן וגם יש לי כרטיס של קוסטקו, אם אני מושכת מזומן מהכרטיס אשראי, אני חושבת, שחב' האשראי תחייב ריבית, על משיכת המזומן.
 

John the Savage

New member
בשום מקרה לא למשוך מזומן עם כרטיס אשראי

משיכת מזומנים מהכרטיס נחשבת ל-cash advance, וזה אכן טומן ריבית ועמלות נוספות וכדאי להמנע. אני דיברתי על משיכה באמצעות כרטיס דביט. במקרה הזה, אפילו אם הבנק גובה עמלה על משיכה בחו"ל, זה עדיין יכול להשתלם. זה עוד יותר משתלם כמובן אם הבנק לא גובה כל עמלה (אצלי חשבון הבנק הראשי הוא של קפיטל וואן, והם לא גובים).

הדיון על foreign transaction fee בכרטיסי אשראי התייחס לעיסקאות בכרטיס האשראי מחוץ לארה"ב.

https://www.nerdwallet.com/blog/banking/debit-card-foreign-transaction-international-atm-fees/
 

luckydude

Active member
תבדקי עם הבנק שלך אם יש correspondent banks

שדרך הATMs שלהם אין עמלה או יש עמלה מופחתת. מדובר על הוצאה ישר מהחשבון העו״ש (לא כרטיס אשראי) בדיוק כמו שאני מוציא כסף בארה״ב.
&nbsp
הבנק שלי למשל לוקח עמלה מאוד סבירה דרך הATM. אני לוקח איתי מקסימום $200 רק לביטחון אבל תמיד החזרתי אותם בחזרה לארה״ב כי לא היה צורך.
&nbsp
שימי לב שיש שתי רשתות ATM גדולות בחו״ל: Cirrus and Plus
&nbsp
בגדול חצי מהבנקים בחו״ל עובדים עם אחד מהם וחצי מהשני. שימי לב איזה סימן רשת יש לך מאחורי הכרטיס.
 

luckydude

Active member
זה גבוה. לדעתי כדאי לשקול חשבון ב Credit Union טוב

במקום הבנק שלך מתישהו
 

liat1271

New member
פתחתי חשבון בקפיטל וואן 360

אין להם עמלות על משיכת כסף בחו"ל.
תודה ג'ון על הרעיון
 

Midriff

New member
אלה דברים נפרדים

לקניה ב- AAA אני לא חושבת שצריך להיות חבר
בבנק אופ אמריקה יש שירות דרך האתר שבו הם שולחים לך כסף זר הבייתה, אני מניחה שצריך חשבון איתם בשביל זה, אבל גם שבנקים אחרים מציעים את אותו שירות.
בד"כ בנסיעות לאירופה אנחנו לוקחים כמה מאות אירו איתנו במזומן (תמיד יש דברים שחייבים מזומן) וכרטיס אשראי ללא עמלות המרה שעליו אנחנו עושים את רוב ההוצאות.
 
למעלה