הייתי בשמחה נותן מתכון
רק שאני כמעט אף פעם לא מבשל לפי מתכון מדוייק.
בתמונה אחת, הכנתי וריאציה על chicken adobo, שזה מתכון פיליפיני לעוף שמבושל עם הרבה רוטב סויה. אישתי אלרגית לסויה, אז את הסויה המרתי לרוטב צדפות וחומץ יין לבן, והוספתי גם ירקות שורש לתבשיל. זה אמנם לא המתכון לפיו אני הכנתי, אבל בשביל לתת כיוון, מתכון לדוגמה:
https://www.allrecipes.com/recipe/128699/famous-chicken-adobo/
בתמונה השניה אלו עופיונים בבישול ארוך. קודם לקחתי ירקות שורש וקצת השחמתי עם שמן, הוספתי להם מלח ותבלינים, ומעליהם שמתי עופיונים שכיסיתי ב-dry rub (כלומר תערובת תבלינים יבשה). בכל פעם אני מכין תערובת תבלינים קצת שונה (גם, לפי העין), אבל לפחות עד כמה שאני זוכר, ערבבתי כמות יפה של מלח, טיפה אבקת סוכר, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, אבקת שום, אבקת בצל וכמון.