סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

liat1271

New member
זה בדיוק מה שאנחנו עושים

בנסיעה האחרונה נגמר לנו היורו שקנינו לפני הרבה שנים.
 

adi_2000

New member
אם את חברה בקוסטקו, ראיתי השבוע מלא אנשים יוצאים עם הסט הזה

https://www.costco.com/Calphalon-13-piece-Commercial-Cookware-Set.product.100080835.html
&nbsp
כנראה שהוא לא רע אם כמעט כל לקוח שני קנה אותו...
 

debby12

New member
מנהל
אני מחבבת את הסירים של קאלפלון

גילוי נאות: אני לא בדיוק רות סירקיס (אפילו לא בת דודה שניה שלה).

רק נקודה כללית - סירים הם דבר שנוטה לככב במכירות במייסיס ושאר החנויות הגדולות. אז שווה אולי לעקוב אחרי הפרסומות של יום ראשון שלהם....
 

KallaGLP

New member
מבחינתי הכי חשוב שידיות האחיזה יהיו מצופות

בחומר שאינו מתחמם. לאחרונה חיפשתי סיר קטן במקום סיר שיצא מכלל שימוש, והתפלאתי כמה לא פשוט היה למצוא סיר עם ידיות נורמליות.
 

ליאת59

New member
כדאי לוודא שניתן להכניס אותן למדיח

יש לי סט של calphalon שלא ניתן לשים במדיח וזה חיסרון משמעותי.
 

John the Savage

New member
אני לא מכניס למדיח אף כלי בישול עם ציפוי נון-סטיק

אפילו אם בהוראות היצרן כתוב שאפשר להכניס למדיח. זה בכל מקרה שוחק את הציפוי מהר יותר מאשר שטיפה ידנית.

הסירים היחידים שאני כן מכניס למדיח הם סירי נירוסטה.
 

metm98

New member
נצל"ש

חשקה נפשי בקדירה כבדה לבישול איטי איטי של דברים טובים. הבעייה היא שאני לא מבין כלום בנושא. באמאזון ואיביי מצאתי סירים מעניינים - אך הם נראים לי קטנים מדי (אני מבשל לעיתים נדירות אך בכמויות גדולות - בד"כ לאורחים) . האם יש המלצות מיוחדות לקדירה במחיר סביר?
ראיתי כאלה מברזל יצוק ללא ציפוי קרמי, האם הם ניתנים לניקוי ותחזוקה על ידי חובבן שכמוני?
תודה!
 

debby12

New member
מנהל
המרצדס של הסירים האלה זה ה Le Creuset

גגל את שם הפירמה ותראה. הם לא זולים...אבל יש הרבה פעמים כל מיני מבצעים וכו'

לאמא שלי היה פעם סיר מברזל יצוק ללא ציפוי שעלה לה בישראל הון תועפות. בכמה פעמים שהיא בישלה בו היה לאוכל טעם לוואי של....ברזל (כאילו דהההההה).

אמא שלי הסבירה אז בידענות ש"ככה זה עם סיר כזה" ושזה "בריא". אולי זה היה כהצדקה על ההמון כסף שהוא עלה. בעיני זה מאוד לא מצא חן

ונדמה לי שהיא אמרה שאסור לרחוץ אותו עם סבון כלים רגיל [על מדיח בטח שלא היה מה לדבר. קל וחומר כשהמשקל שלו היה מעקם את חלקי הפלסטיק של כל מדיח]
 

metm98

New member
תודה

מצויין, תודה אחכה למבצע מתאים.

רק עוד שאלה קטנה - אז אם quart = כמעט ליטר, האם שש quart הם סיר ישראלי סטנדרטי?
(נו טוף, אני מבין שזאת שאלה טפשית. אבל הידע שלי בבישול כל כך דל שאני אפילו לא יודע מה לשאול)
 

John the Savage

New member
מה זה "סיר סטנדרטי"?

לא חושב שיש דבר כזה סיר ישראלי סטנדרטי, אז קצת קצה לענות על השאלה. בכל מקרה, 6 קווארט זה נפח די מכובד, ואני אישית לא נזקקתי ליותר מזה, גם כשבאים אורחים.
 

BGMichael

New member
גם אני חסיד של Le Creuset ו- Staub

הם יקרים (לרוב אפשר למצוא ב- 50% הנחה אבל עדיין מעל $200 לסיר).
בקוסטקו יש עכשיו מבצע לסיר 5.5 QT ב- $70. אחלה מבצע.
היתרונות בסירי אמייל יצוקים הם אפשרויות הבישול המגוונות (ישר מהאש לתנור לתבשילי קדירה) פיזור החום האחיד וקלים לניקוי. חוצמזה שהם יפהפיים. ואם כבר בעניין משקל - החבר'ה האלו כבדים !
 

John the Savage

New member
לי יש את הסיר הזה

סיר מברזל יצוק בציפוי אמייל בנפח של כ-6 ליטר, של חברת Lodge. עולה שבריר מהמחיר של Le Ceuset ונותן ביצועים כמעט זהים:
https://www.amazon.com/Lodge-EC6D43-Enameled-6-Quart-Island/dp/B000N501BK

והינה מבחן השוואתי בין השניים:
https://www.thehungrymouse.com/2011/06/06/dutch-oven-battle-lodge-vs-le-creuset/
ועוד השוואה:
https://www.epicurious.com/expert-advice/best-dutch-oven-enameled-cast-iron-casserole-pot-article

השתמשתי בו כבר די הרבה, והוא מחליף אצלי לחלוטין את הסיר בישול איטי החשמלי. אחד הדברים הטובים ב-dutch oven זה שאפשר לקבל השחמה טובה של בשר כשמחממים את הסיר על האש (אני משתמש בו בכיריים של אינדוקציה שמחממים מהר יותר מלהבה של גז וגם אין בעיה של אש פתוחה), ובסיום הבישול אפשר להעביר את הסיר לתנור ולקבל גם השחמה מלמעלה.

אחת הסיבות להעדיף סיר עם ציפוי אמייל ולא סיר ברזל ללא ציפוי הוא שבסיר ללא ציפוי עשוי להיות בעייתי לבשל דברים חומציים (לדוגמה רטבים על בסיס רסק עגבניות) ובסיר עם הציפוי אין בעיה. בכדי לנקות, פשוט משרים את הסיר במים ושוטפים בסבון. אם יש שאריות מזון שצריך קצת לגרד בשביל לנקות, אני משתמש במשהו כזה:
https://www.amazon.com/Lodge-SCRAPERPK-Durable-Scrapers-2-Pack/dp/B0039UU9UO
 

metm98

New member
מצוין! תודה!!

(ולמרות שאיני יודע לשאול - זה בדיוק סוג הבישולים שרציתי לנסות)
 

lamah

New member
נראה מדהים

מתכון בבקשה? (רצה לקנות כזה סיר ולסחוב אותו לארץ במזוודה :)
 

John the Savage

New member
הייתי בשמחה נותן מתכון

רק שאני כמעט אף פעם לא מבשל לפי מתכון מדוייק.

בתמונה אחת, הכנתי וריאציה על chicken adobo, שזה מתכון פיליפיני לעוף שמבושל עם הרבה רוטב סויה. אישתי אלרגית לסויה, אז את הסויה המרתי לרוטב צדפות וחומץ יין לבן, והוספתי גם ירקות שורש לתבשיל. זה אמנם לא המתכון לפיו אני הכנתי, אבל בשביל לתת כיוון, מתכון לדוגמה:
https://www.allrecipes.com/recipe/128699/famous-chicken-adobo/

בתמונה השניה אלו עופיונים בבישול ארוך. קודם לקחתי ירקות שורש וקצת השחמתי עם שמן, הוספתי להם מלח ותבלינים, ומעליהם שמתי עופיונים שכיסיתי ב-dry rub (כלומר תערובת תבלינים יבשה). בכל פעם אני מכין תערובת תבלינים קצת שונה (גם, לפי העין), אבל לפחות עד כמה שאני זוכר, ערבבתי כמות יפה של מלח, טיפה אבקת סוכר, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, אבקת שום, אבקת בצל וכמון.
 

xbuffalomen

New member
מעריך את הסבלנות שלך אני , לחרדת זוגתי הצמחונית , קונה

ארוחות מוכנות בקסקו ...
 

lamah

New member
אם הבנתי נכון יש לך שתי טכניקות שונות

עם תוצאה דומה - עוף מושחם תאווה לעיניים. בראשונה אתה משחים את העוף לפני, מוציא, שם ארומטיים, מחזיר את העוף לבישול ארוך. בשניה העופיונים נמשחים בתבלינים ונכנסים לסיר אחרי הירקות.
תודה על המתכונים. אני מעריכה את המאמץ, במיוחד לאור העובדה שאתה מאלתר, לא סתם שולח ללינק.
 
למעלה