קודם כל
אני לא יודעת אם הנק' הכואבת בחייך כרגע נוגעת לבעל חיים חולה מאוד או אדם קרוב שחולה.
בנובמבר האחרון איבדנו את חתולנו האהוב מאוד מאוד לסרטן קיבה אלים. הוא היה בן 7
. וככה יצא לי לצערי להיחשף קצת לנושא
אני דווקא לא הרגשתי לחץ סביבתי או "חובה" להמית אותו. אחרי חודשים לא מעטים בהם הוא הקיא דם וקצף בתדירות גוברת והולכת, הגעתי סוף סוף לוטרינר "פנימאי" שאבחן אותו כסובל מסרטן מפושט, שהתחיל בקיבה אבל התנחל גם במיתרי הקול בשלב ההוא.
בעודו מגיש לי בזריזות מנוסה את קופסת הטישו, ניהלתי איתו שיחה בנושא. הוא אמר שבממוצע בשלב האחרון הם בד"כ חיים בערך חודש אחר כך. הוא ציין שרוב האנשים בוחרים בהמתת חסד, אבל שאין שום לחץ או חובה לעשות כלום.
שאלתי לגבי כימותרפיה, והוא אמר שאם היא "מצליחה" הרמיסיה נמשכת חודש וחצי, והעלויות הן אדירות.
ביקשתי תרופות לשפר את הסבל שלו וקיבלתי סטרואידים ותרופה נגד צרבת.
ואז הלכתי הביתה. והחתול האומלל המשיך להקיא קצף ודם כל הזמן, ולא אכל כלום. לא הצלחנו להכניס בו את הסטרואידים או התרופה כי הוא סירב לאכול. כל מה שהוא עשה זה להקיא כל הזמן את מעט המים ששתה.
בשלב הזה הוא נראה כמו שלד עם פרווה וריחמנו עליו. התחבקנו איתו בבית איזה שבוע - בערך 23 שעות ביום (בכורתי אפילו הבריזה מבית ספר יום שלם כדי להישאר איתו במיטה ולהיפרד). לנו הרגיש שהמתת חסד שתגאל אותו מייסוריו היתה הדבר הנכון. והתחבקנו איתו כל הזמן עד שהרדימו אותו והוא כבר לא היה בהכרה [זה שלב אחד לפני זריקת המוות]
השכנה המתוקה שלנו ממול שאוהבת מאוד חיות אמרה לי אז שהיא היתה מאוד רוצה בסוף ימיה לעבור להיות תחת טיפולה של וטרינרית המוכרת לנו שתינו - גם כי היא נחמדה, וגם כי ככה אם תהיה חולה במשהו סופני והוטרינרית תמליץ על טיפול, אז השכנה תוכל לשאול אותה: "תגידי, זה שווה את הסבל או המעט זמן שזה יקנה לי? אפשר פשוט זריקת יוטנזיה ולגמור עם זה?"
שכנה אחרת סיפרה לי על כלבתה המסורטנת בת השנה אותה לא הרדימה שמתה לה מול העיניים במה שהרגיש לה כסבל קשה.
אין לי תשובות. סתם הצפת לי את העצב הגדול הזה.