סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

KallaGLP

New member
בבוקר, אם נתעורר בזמן ויהיה כוח, נלך לצפות

ב-parade המקומי ששנה שעברה היה ממש חביב. בצהריים מוזמנים לעל האש אצל חברים. בערב מקווים להספיק לחזור לראות את מופע הזיקוקים אצלנו, ששנה שעברה היה מאוד מוצלח. יש בהחלט יתרון למגורים בעיר קטנה ואינטימית מבחינה זו - בערים הגדולות לא היינו עושים שום דבר מזה כי הדוחק והצפיפות של המוני האנשים פשוט הוציאו את החשק. כאן עדיין אין כמויות אדירות כאלה של אנשים, אפשר לראות הכל מקרוב בנוחות ומבלי להידחף, ולכן בניגוד לעבר זה עושה חשק.
למען האמת, עד כה הקפדנו יותר לחגוג את יום העצמאות הישראלי, האמריקאי זה סתם בשביל הכיף, אך לא מרגישים מחויבות - אם יוצא - יוצא, ואם לא - לא.

KallaGLP

New member
אגב, כל זה מתייחס רק אלינו המבוגרים, אם לא היה ברור.

לילדים יש תכניות משלהם עם החברים שלהם, כולל לינה של אחת מהם מחוץ לבית.

gidishemer

New member
אני עם בוקובזה

זאת אומרת, אני לא חוגג את החג עם בוקובזה, אבל אני באותו ראש לגבי הקייאק

היתה חתירת בוקר נפלאה באגם, מוקדם לפני שהשמש תתחיל לקפוח.

בדרך כלל לוקחים את הבנות בהרכב כזה או אחר לזיקוקים אבל הפעם אנחנו לבד אז סתם נהנה לנו בבית

alphadelta

New member
תכף המשפחה מגיעה

אוכל, דודים ובני דודים. פשוט ונחמד.

לפני המון שנים, מספר חודשים אחרי שהגעתי מהפרובינציה , לקחו אותי למשחק של ה׳מטס׳ לכבוד ה4 ביולי. עשרות אלפי אנשים. כוכבי סדרה מפורסמת ספרו לאחור לפני מופע זיקוקים הגדול ביותר שראיתי אי פעם. אני חושבת שהתקציב של הזיקוקים היה יותר מהתקציב השנתי שהמקום בו גדלתי…

בדרך כלל אנחנו הולכים לראות את מופע הזיקוקים על הצ'ארלס ריבר

אבל השנה לא נלך בגלל עומס החום המטורף... ראינו מופע זיקוקים נחמד השבוע במקום אחר אז הספיק לנו.
במקום הזמנו אורחים ואני עסוקה בבישולים מהבוקר
...

gidishemer

New member
ינוצל, ינוצל, אולי אפילו עוד השנה

הגברת הצעירה תגיע השנה ל- 16.5, מה שאומר- נסיעה לקונסוליה...

אגב, אני מקווה שאני לא דופק את ההזמנה בזה הרגע, אבל מהפוסט השני אני קולט שאת מתכוונת לבקר בבית הסופרת. לצערי, הבית הוא לא ציבורי. זה בית פרטי שאין אליו כניסה :(
עדיין שווה לקפוץ לעירנו הקטנה!!

debby12

New member
מנהל
באמת סיפור מעולה!

אפשר לשאול מה קסום / שובה לב בספר? (שאלה זו שאין לה זמן לנשום אז אשמח לשמוע קצת יותר לפני שאנסה לקרוא)

הסיפור שלה קצת מזכיר את הסרט המיתולוגי בתולות הים עם שר ווינונה ריידר בתפקיד הבת שלה. כל פעם בסוף עוד רומן כושל האמא מסובבת את האצבע מעל מפת ארה"ב בעינים עצומות וגוררת את בנותיה לגור במקום אחר...

nogala1

New member
אני אנסה להסביר ...

מה ששבה את ליבי זו בעיקר חוכמת החיים והאהבה ששופעת ממנו . הסבתא והדודה האנלפבתיות מפרשות את האירועים בחייהם ונותנות עצות כה טובות שהמון פעמים עצרתי את האדיובוק - עברתי לספר בקינדל וסימנתי לי משפטים "להעביר לבנותי..."
בסופו של דבר ואחרי הרבה סימונים - הוחלט שנאזין לספר בדרכנו להעברת הבת לוושינגטון (עוד שבועיים) . עכשיו גם נוספה עצירה בבית הסופרת וקפה אצל ענת וגידי , אז בכלל...

גריאס

New member
ספרתי כמה יש

אבל זה לא קידם אותי לשום מקום. anyhow, כבר לילה, אז אני אוותר. יותר סביר שלקחתי מאשר שלא לקחתי. אני מניח שעם ויטמינים זה לא באמת כזה חשוב.

gidishemer

New member
קודם כל, לא קורה כלום אם אתה דילגת

שנית, גם לא יקרה שום דבר אם תיקח פעמיים. עודפים מורחקים מהשתן

KallaGLP

New member
ועכשיו אם נתעלם מההקשר שבו הבאת את המאמר,

ונתייחס אליו רגע ברצינות - אינטואיטיבית הממצאים נראו לי מופרכים ועוד בהתחלה שאלתי את עצמי האם אופן מדידת מנת המשכל באמת מתאים לאופן תפקוד המוח המודרני, שללא ספק שונה מאוד מזה שלפני עשורים. כשהגעתי לסוף המאמר ראיתי שאני לא היחידה שחושבת כך ושיש גם חוקרים שסבורים שהבעיה נעוצה לא בגובה ה-IQ של הדורות הצעירים, אלא בשיטות מדידתו.

נושא למחקר פורץ דרך:

הוכחת קורלציה ואם אפשר סיבתיות בין הירידה המוכחת בספירת הזרע של גברים במערב מאז 1973 ובין הירידה בתוצאות מבחני ה-IQ שלהם מאז 1975 (למרות שעל פי התאורם של קוסטנזה זה היה אמור להיות הפוך!), וגילוי הנסיבות הסביבתיות שהובילו לזה גם לזה. נשמע כמו נתיב מבטיח שבקצהו ממתין נובל, או מינימום איג-נובל.

KallaGLP

New member
אני חושבת שיותר קל לקבל נובל

על תכנון מבחני IQ יותר רלוונטיים.
ממה שאני רואה אצל ילדים המקיפים אותי אני די משוכנעת שהדורות החדשים יותר חכמים, מה שכן - רובם פחות אינטלקטואלים ועם פחות ידע כללי (ואני מניחה שחלק מזה קשור לכך שהתקדמות צבירת הידע בעולם מהירה בהרבה עכשיו ממה שהיא הייתה בעידן פחות טכנולוגי וללא אינטרנט, אופן קליטת המידע השתנה, ויש צורך גדול יותר בהתמקצעות בתחום צר על חשבון התפתחות ידע וכישורים בתחומים רחבים יותר). מתקשר לשרשור תנאי הקבלה ואנשי האשכולות שהיה לנו קודם.

למעלה