סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Boston Guy

New member
קשה להפריד בין האיש עצמו ומה שקורה לו בחיים שלו...

אישתו לשעבר לא התגרשה ממני. ולא התגרשה ממך. היא התגרשה ממנו.

מכיוון שאני לא מכיר את האדון הזה אישית, אני לא יכול לדעת אם הרושם שנוצר אצלי מקריאת הגיגיו ומאמריו הוא נכון.
אני לא יכול להגיד שהרושם הזה הוא חיובי במיוחד.
כשהייתי צעיר יותר, הוא נתפס אצלי כנאד נפוח פסודו-אינטלקטואלי. וזה לא היה על סמך שום מידע מוצק אלא רק על סמך הכתיבה שלו, שאני תפסתי כמתיימרת. הייתה שם איזושהיא נפיחות מחשיבות עצמית (שהזמן והאינטרנט חשפו שאין לה בסיס אמיתי), ומסתבר בדיעבד שהוא ניכס לעצמו של הילדות של אישתו האמריקאית, וזה חלק מהסחורה שהוא מכר לציבור הפרובינציאלי בישראל.

ממה שזכור לי מכתביו במשך השנים ואם לשפוט לפי המכתם שאותו הבאת לכאן - נושבת רוח של 301.50 (F60.4) ב DSM-V. לפי היללות הנוכחיות, המצב כיום הוא שגם אישתו לשעבר וגם שלושת ילדיו (שאמורים להיות בשנות ה 30 או ה 40 לחייהם) לא רוצים קשר איתו.
 

debby12

New member
מנהל
טוב - נדמה לי שפתרתי את כתב החידה

והתכוונת לזה

https://www.theravive.com/therapedia/histrionic-personality-disorder-dsm--5-301.50-(f60.4)

כרגיל - למדתי משהו חדש
 

nogala1

New member
אני דווקא הבנתי את הטענה של "ברמת השרון זה לא היה קורה"

ונדמה לי שזה בגלל שכשבני זוג נמצאים ביחד כל הזמן ואיו סביבה חיצונית ש"מעסיקה" אותם - זה מפריד בין הרבה זוגות . היות ואני בגיל של " הילדים עוזבים את הבית" אני שמה לב לזה בהרבה מהזוגות שאנחנו מכירים. בארץ , היציאה מהבית היא מאוחרת יותר ותמיד יש את המשפחה המורחבת והחברים....
אבל לי תמיד עצוב לשוע על זוג שנפרד .
 

Midriff

New member
מכירה זוגות כאלה

חברים של ההורים שלי אחרי שהילדים עזבו את הבית החליטו לפרק את החבילה. היא מצאה אהבה חדשה, אבל גם נשארה איתו ביחסים טובים, ובסוף ימיו הייתה לא מעט בבית החולים איתו. אחרי 40 שנה היא ראתה שהם השתנו והתרחקו והיא רצתה יותר מזה
 

dixie chick

New member
אני לא מבינה את הפסיביות של הכתבה הזאת

לא טוב לך במיין, למה שלא למשל... רעיון... מרגש...
תעבור למקום אחר?!?!?!?!
&nbsp
 

debby12

New member
מנהל
אולי הרמז לתשובה הוא בגוף הכתבה

"נעמי הגיעה שנה לפניי ועשתה את כל העבודה הקשה, כולל פירוק המכולה מישראל עם תכולת הבית. אני נשארתי בדירה שכורה ברחוב הולנדי ברמת השרון עם אבנר שגמר שמינית, וערכתי שני סרטים."

אם ללמוד מנסיון העבר, אולי הוא לא זז כי הוא רגיל שמישהי עושה בשבילו את העבודה המתישה בזמן שהוא מתפנן ב"בייביסיטר" לנער בן 18 ועריכת סרטים להנאתו.
 

KallaGLP

New member
אצלנו שני בני 17 קיבלו לאחרונה רישיון בו זמנית

ולכבוד המאורע רכשנו רכב שלישי. אין לנו חלוקה של רכב שלנו או שלהם (גם לא ביני לבין בעלי וגם לא עם הילדים), כל המכוניות שייכות לכל המשפחה וכל פעם קובעים מי לוקח איזה רכב (בתלות במרחק ומטרת הנסיעה, כמה מאיתנו יוצאים לנסיעות שונות באותו היום, וכמות נוסעים בכל רכב, כדי שיהיו מקסימום יעילות, חיסכון בדלק וכד'). אז יש לנו כרגע 3 מכוניות על 4 נהגים, וזה בהחלט מספיק כי אני ובעלי עובדים הרבה מהבית והילדים לומדים באותו בית ספר ונוסעים יחד. ככלל, נכון להיום הם בעיקר נוהגים לבית הספר, חוגים, עבודה, כל מיני שליחויות מטעמנו (כגון קניות בסופר) ולפגישות עם חברים, הכל בטווח של גג חצי שעה נסיעה מהבית (ולרוב הרבה יותר קרוב), ואנחנו לא מתחשבנים איתם על דלק והוצאות רכב אחרות. אך היות שאנחנו מצפים מהם שיסיעו זה את זה ואת אחותם הקטנה ויבצעו עבורנו שליחויות, זה גם סוג של משתלם לנו כי זה מוריד מאיתנו חלק מהעומס וחוסך לנו הרבה זמן. חוץ מזה, הם עובדים וקונים כבר לא מעט דברים על חשבונם, אז אנחנו לא בראש של להתחשבן איתם על כל הוצאה בנפרד, אלא בקטע של מעין תהליך הדרגתי שבו יותר ויותר ובמידת הסביר הם מממנים לעצמם חלק מההוצאות הכלליות, כגון קניות בגדים, בילויים וכו'.
כמובן שאם בעתיד מי מהם ירצה לרכוש לעצמו רכב אישי משלו מעבר למה שאנחנו יכולים או מוכנים לספק, זה כבר יהיה מכספם וההוצאות השוטפות יחולו עליהם.
 
שאלה קשה

למרות שיש לי מתבגרים בגיל המדובר, אין אצלנו בעיה כזאת כי אנחנו גרים באיזור עירוני עם קווי רכבת שמביאים אותם לאן שהם רוצים להגיע. לביה"ס למשל, אפשר ללכת 15 דקות ברגל או לנסוע תחנה אחת ב-T, כשהתחנה נמצאת בדיוק מול הבית שלנו. במקרה שלנו אין סיכוי שנקנה אוטו נוסף כי לא יהיה לנו איפה להחנות אותו. אבל... אילו הייתי במצב הזה, הייתי שואלת את עצמי אם הוא מוכן...האם את מרגישה שהוא נהג מנוסה מספיק? אחראי? החברים שלו נהגים אחראיים?
אם הוא עוד לא מבקש אז הייתי מחכה עד שתגיע בקשה מפורשת ממנו, אבל אם הוא רוצה אוטו והתשובות לשאלות למעלה חיוביות אז כנראה שהייתי קונה לו אוטו.
 

iris mom of two

New member
בעלי הצטרך אוטו חדש

והעביר את הישן לגדולה. זה היה כשהיא היתה ביב. כשהיא הגיעה לגיל קולג', הטרנטה עברה לאחיה.
&nbsp
כשהוא סיים תכון, דברים השתנו היא הצטרכה אוטו והוא לא. אז לשנה האחרונה שלה באוניברסיטה היא קיבלה אוטו ונפטרנו מהטרנטה. אז הוא חזר הביתה, ואוטו הרבה יותר זול ממעונות. אז הוא בקולג' קרוב גר בבית ויש לו אוטו.
&nbsp
בינתיים לבעל אין אוטו, כי הוא לא צריך. וכן, לנו יש מכונית מיועדת לכל אחד. כששמע היא המשפחתית. זה יותר נוח, כי ככה כל אחד יודע איזה אוטו לקחת. ואם צריך מחליפים אוטו. למשל מחר אני כנראה אגיע את הבת לעבודה עם האוטו שלה, כי הבעל צריך את האוטו שלי. אחרת אני תקועה בבית בלי אוטו
 

debby12

New member
מנהל
אין לי ילדים בגיל הרלוונטי

בכורתי בדיוק חגגה 14 לאחרונה
. ואצלנו כבר יש רכב שלישי שמשמש את האו-פר שמסיעה אותן, אז אני מניחה שזה הרכב שהן תוכלנה להשתמש בו.

אני חושבת שהרבה מהתשובה לשאלה שלך תלוי בשאלה עד כמה "נחוץ אוטו כאוויר לנשימה" כדי להגיע ממקום למקום עבור המתבגר? כמה רחוקים החברים/מקומות שהוא מגיע אליהם? יש לשם שביל אופניים? וגם - אם מדובר במעט נסיעות ולא רחוקות - פתרון אחר יכול להיות לתת לו תקציב למוניות "אובר". יש לי קולגה לשעבר שעושה את זה. היא תכנתה את חשבון האובר של הבת שלה ככה שכל הזמנת אובר "נרשמת" גם בטלפון על האמא כך שאם הילדה חס וחלילה נעלמה - יש לה את מספר לוחית הרישוי של האובר וכו' [מתי כבר ימציאו אובר עם נהגות בלבד?]

הסתקרנתי - ורוצה לשאול אותך במה עובד המתבגר? ובאיזה גיל הוא התחיל עם העבודה הזו? זה במשך שנת הלימודים או רק בקיץ? כאמור - בנותי קטנות יותר אבל מסקרן אותי איך זה עובד בארה"ב וגם, היתי רוצה שהמתבגרות שלי יעבדו קצת כאלמנט חינוכי. אבל שנת הלימודים כה עמוסה שנראה לי שזה בכלל לא אפשרי - וה"ילדה" רק מסיימת כיתה ח' - אני מניחה שבית הספר נהייה עוד יותר תובעני אחר כך
 

KallaGLP

New member
אני חושבת שמרבית המעסיקים

מעדיפים להעסיק בני נוער מגיל 16 ומעלה, לפחות באזורנו. בתי הגדולה, למשל, עובדת כבר שנה, מאז שלאו לה 16, במקום שמייצר ומוכר שוקולד. היא הראשונה מהילדים שהתחילה לעבוד זמן קצר לאחר שעברנו לוושינגטון. במהלך שנת הלימודים היא עובדת בעיקר בסופי שבוע, בקיץ ובחופשות ארוכות 4-5 פעמים בשבוע.
הבן והבת הצעירה עובדים בחודשים האחרונים בעסק המשפחתי (צריך לקבל לצורך כך רישיון עסק הכולל אישור להעסקת קטינים מטעם הסטייט). אני לא יודעת מה גיל המינימום להעסקה, אבל הצעירה שלנו בת 14.5 וכבר חוקי להעסיק אותה. הבן עוזר לנו בהנהנלת חשבונות והכנת דוחות מס (וגם קורא כחלק מעבודתו ספרות מקצועית בנושאים אלה) והבת הקטנה עוסקת בעיקר בהיבטים פקידותיים כמו סריקת מסמכים, תיוק וכד' (העבודה שלה היא עדיין בהיקפים קטנים, אך בהדרגה אנו מתכננים להכניס אותה יותר ויותר לעניינים).
בנוסף, הבן עשה השנה קורס של שופטי כדורגל, אך עוד לא יצא לו לעבוד בזה כי הוא משחק הרבה ומבחינת לוחות הזמנים קשה לשלב גם וגם.
 

KallaGLP

New member
ודברים ששכחתי:

בתי הקטנה עובדת בשנה האחרונה גם בחוות סוסים, כולל טיפול בסוסים וניקיון, ותמורת זה מקבלת רכיבות חינם (שזה דבר יקר מאוד) וגם מעט כסף. בקיץ היא עשתה זאת 3-4 פעמים בשבוע, במהלך שנת הלימודים פחות או יותר פעם בשבוע.
עוד דברים שילדיי עשו (אפילו עוד בישראל) ועדיין עושים מדי פעם, אך אני יודעת שילדי השכנים עושים באופן קבוע ומרוויחים מזה לא רע: טיפול בחיות מחמד (כלבים וחתולים) או טיולים עם כלבים (דוגווקר) ובייביסיטר.
 

debby12

New member
מנהל
וואו - נראה מעולה הסקיפ הופ


מקווה שזה יתרחב לעוד ערים בארה"ב מתישהו [חולמת על היום שבו לא נצטרך לחלוק את חיינו עם אופר. בקצב הזה זה ייקח עוד 9 שנים
 

Midriff

New member
המתבגר

עובד מאיזור גיל 13.5 בתור שופט כדורגל, זה כמה שעות בסופי שבוע, ככה שיוצא שזה אי אלו מאות דולרים בשנה. הקיץ הזה הוא בן 15 אבל מקומות מעדיפים להעסיק בני 16 ומעלה.
 

alphadelta

New member
לא בביתינו

כרגע בת ה17 משתתפת בביטוח הרכב. לא מתכוונים לקנות לה רכב. להרבה מחבריה קנו. אבל זה נראה לנו לא חינוכי. רכב זאת אחריות ואחריות כלכלית זה חלק מזה.
 

Mיה1

New member
קנינו אחד לשתיהן לפני חצי שנה בגיל 17

אנחנו משלמים על דלק, טיפולים וביטוח. שני הרכבים האחרים במשפחה מחוץ לתחום עבורן. אנחנו גרים בפרברים ואין כאן תחבורה ציבורית כך שהרכב מאפשר להן להיות עצמאיות ומוריד ממני את עניין ההקפצות האין סופיות שלא תמיד היתי זמינה עבורן והתבאסתי שבגלל חוסר הזמינות הן נתקעות בבית.
הן עושות בייביסיטר מזה שנתיים ומחפשות עבודה לקיץ. הכספים האלה משמשים לבילויים הרגילים של בני טיפשעשרה. אני לא רואה מצב שהן מגיעות להרויח סכומים שיוכלו להשתתף בהוצאות הרכב. הן עוד יגיעו לשלב שיצטרכו להרויח ולקחת אחריות כלכלית ואני בטוחה שהן יצליחו גם אם עכשיו אנחנו מממנים את ההוצאות.
 

liat1271

New member
אצלנו כשהגדולות הוציאו רשיון הן נהגו ברכבים

שלנו, אם הרכבים היו פנויים. כשהבכורה היתה בקולג' קנינו רכב נוסף, כשאנחנו משלמים ביטוח/ דלק וכו. כרגע הרכב הזה נמצא אצל בת אחרת
 

xbuffalomen

New member
מה בדיוק ההבדל העקרוני (לא המחיר ) בין

רכב לבין כל אביזר/ מכשיר אחר ?! צריך קונים , לא צריך לא קונים ובאשר להתנהגות היום יומית בדיוק באותם קווים מנחים כמו המחשב , הטלפון וכ'ו
 
למעלה