סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

xbuffalomen

New member
האמת , אני קורא ומתרגז

יש רשתות דייגים שאפשר להטיל ממסוקים וללכוד מאות אנשים במכה ולהוביל אותם חזרה לבתים ... יש עשרות צבועים ומאות רמקולים שיודעים לחקות צבועים , יש אמצעים לייצר רעש שאיש לא היה עומד בו , מטוסים יודעים לעשות בומים על קוליים בגובה ראש של בן אדם ולהפחית עד מוות כל מי שזז שם , אין שום בעיה לפזר הודעות מבלבלות לאנשים בטלפונים או בכל מידה שרוצים והכל בשליפה של שניה מחשבה. הצלפים משרתים את החמאס וממה שאני קורא , ומדגיש שממש לא מעורה , נדמה לי שמפעילים פתרונות מוכרים ולא ממש חכמים. אני מקווה שאני טועה

JimmyGee

New member
Why?

The message should be loud and clear.
If you are a Palastinian and get near the border fence with Israel (especailly with a weapon of some sort) you will get shot.
Why do you expect Israel to accomodate these Jew-hating lunatics who want to kill us all and keep electing the Hamas?

איי ל

New member
מנהל
כי אם המצב יימשך, החמאס לא יישאר בשלטון

התושבים בעזה בחרו חמאס מתוך ייאוש. החמאס כרגע במצב לא טוב מבחינתו, ולכן הוא מנסה ליצור פרובוקציות כדי להצדיק את קיומו (בדיוק כמו ביבי מהצד השני). הצד הפלסטינאי לא רואה בהרוגים מחבלים, ולכן עם כל הרוג השנאה לישראל מתגברת.
אם ישראל תוכל למצוא פתרון שבו לא יהיו הרוגים, הפרובוקציה של החמאס לא תעבוד ואז התמיכה בו גם תרד.
אלא שברגע שהצעדה לגדר תוגדר ככישלון, החמאס עלול לעבור לפרובוקציה אחרת, והיא לשלוח רקטות/טילים לעבר ישראל.
&nbsp
בקיצור, זה לא פשוט כמו שזה נראה.

JimmyGee

New member
I disagree

The Hamas (similar to Bibi btw) is the ruling party because the Palestinians are not able to come up with a viable alternative.
The Palestinians should choose someone who would fight for jobs and develop good industries, healthcare etc... in Gaza rather than someone who wants to wipe Israel from the map.
Unfortunately, that's not going to happen in the foreseeable future and Israel cannot do it for them.
Israel should worry about its own interests which is to keep these fanatics and lunatics away from harming Israelis.

איי ל

New member
מנהל
אני חושב שראית יותר מדי סרטי רמבו

להטיל רשתות דייגים זה קצת יותר מדי מסובך כשמדובר באלפי אנשים, ועם האמל"ח שיש לפלסטינאים, אתה מסתכן בהפלת מסוק.
&nbsp
יחד עם זאת, אני גם בדעה שצריך למצוא פתרון אחר. חשבתי על ירי של זרם מים אדיר, אולי בשילוב חול, לעבר אלה שמתקרבים לגדר.
אולי להיות קצת יותר קיצוניים ולירות חלקי חזיר למי שמתקרב לגדר, מה שלפי האמונה שלהם יהפוך אותם לכופרים במקום לשהידים.
&nbsp
להרוג את מי שנוגע בגדר לא מצטייר טוב.

JimmyGee

New member
Killing animals like pigs just to then shoot them at Arabs

is a disgusting idea.
Killing animals for meat I understand as people eat meat. But you should not kill them just to shoot them at other people.
As to water, that would be a welcoming idea for the Palastinians given how hot it is.
The only solution is, you get close to the border fence you get shot.

איי ל

New member
מנהל
המטרה היא למצוא אלטרנטיבה לאש חיה.

לא חייבים להרוג חזירים בשביל זה. יש מספיק שאריות של חלקי חזירים שלא ראויים למאכל אדם.
זריקת בוץ תגרום להם להיות כבדים ואיטיים יותר.
&nbsp
ירי באש חיה לכל אדם שנוגע בגדר זה אמנם פתרון, אבל המטרה של הפוסט שלי היא למצוא אלטרנטיבה.

JimmyGee

New member
These fanatics and lunatics are waging a holy war

to wipe Israel from the map.
Pigs, water or mud are not going to stop them.
They are not protesting peacefully as many of the liars around the world are pretending.
The only way to stop them from killing jews in Israel is to let them know that they will be killed if they ever even remotely try to do so.

יש לא מעט כאלה, בחלקן השתמשנו

כבר בראשית שנות התשעים של המאה הקודמת. אני עוד זוכר איך ביבי, כשהיה רק סגן שר החוץ, מיד אחרי שהתפטר מתפקיד השגריר באו"ם ונכנס לפוליטיקה, בא לבקר אותנו בשכונת שיח' רדואן בעזה וביקש הדגמה של ירי בחצציות, כדורי פלסטיק, וכדורי גומי (כדורי מתכת עטופים גומי). מאז נוספו לא מעט אמצעים לארסנל של צה"ל/מג"ב ושל צבאות וכוחות משטרה אחרים.
&nbsp
רשימה חלקית: https://he.wikipedia.org/wiki/אמצעים_לפיזור_הפגנות

איי ל

New member
מנהל
אז מישהו החליט שירי כדורים חיים זה הפתרון למצב הנוכחי.

אוקי. כנראה שמקבלי ההחלטות בצבא החליטו שאין פתרונות חלופיים לירי חי.

זו החלטה פוליטית. עדיין מדינה דמוקרטית... אבל מסכים שזה

מה שהוחלט ע"י מקבלי ההחלטות בממשלה. אם היו נותנים לצבא הנחיות אחרות, היו גם תוצאות אחרות.

איי ל

New member
מנהל
האם זו באמת החלטת ממשלה?

האם לממשלה יש את הכח להחליט באיזה אמצעי לפיזור הפגנות (או חדירה) הצבא ישתמש?
&nbsp
אני חושב שההממשלה מסוגלת לתת הוראה לצבא לעצור את החדירה בכל מחיר.
לעומת זאת, אני מאמין שהבחירה בסוג הנשק ודרך הפעולה נעשית ע"י הצבא.

מינימום החלטת קבינט. הם התכוננו ליום הזה חודשים ארוכים,

כל הכנת מתלולים שעליהם התמקמו הצלפים, ועוד מכשולים (קווי תלתיות וכו'). אין דרך שראשי הצבא היו מסתכנים בשימוש כה נרחב בירי חי בלי גיבוי ואישור מראש של נתניהו וליברמן.

איי ל

New member
מנהל
החלק הזה די ברור.

כבר תקופה ארוכה פמפמו לנו על הכוונה של הפלסטינאים לחצות את הגדר, אז ברור שהייתה היערכות.
אני גם מסכים שצה"ל לא היה מסתכן בירי אש חיה אם לא היה מרגיש שיש גיבוי ואישור מראש הממשלה ושר הביטחון.
&nbsp
עדיין, יש הבדל בין לאשר ירי בכל האמצעים העומדים לרשות צה"ל, שזה כנראה האישור שניתן לצבא.
לעומת הבחירה בשימוש באש חיה, שזו החלטה מקצועית של צה"ל (בהתאם לאישור שניתן מראש)
.

אני לא יודע למה הכוונה ב"החלטה מקצועית".

כשנערכים במשך חודשים ארוכים לארוע כזה, שבבירור יהיו לו השלכות בינלאומיות, ובפוטנציה אפילו השלכות מרחיקות לכת, הצבא מביא את האופציות בפני מקבלי ההחלטות הפוליטיים, כולל במקרה הזה מה המחיר הפוטנציאלי בהרוגים ובפצועים, והדרג הפוליטי שעליו האחריות במשטר דמוקרטי מקבל את ההחלטות איך להצטייד ולהגיב.
מעבר לזה, במהלך יום הארועים הדרג הפוליטי מקבל דיווח שוטף ומחליט האם לשנות את אופי הפעילות או להמשיך בה.
הצבא יכול להמליץ וממליץ על פעולות בהתאם למטרות ומגבלות שמציג לו הדרג המדיני, וכך סביר ונראה שגם עשה במקרה הזה. אם היו מציגים להם מטרות ומגבלות אחרות, סביר שהצבא הישראלי היה גם מציע פתרונות אחרים, וכך גם צריך להיות במשטר דמוקרטי.
לכן, לדעתי, אם יש אי שביעות רצון מהתוצאות וההשלכות של מה שקרה במקרה הזה, הם צריכות להיות מופנות בראש ובראשונה כלפי הממשלה ולא כלפי הצבא שממלא את מדיניות והחלטות הממשלה הנבחרת.

nogala1

New member
גם אני תהיתי איפה כל הדברים , בהם השתמשנו באינתיפדה הראשונה

שירתתי בעזה שלוש שנים בתקופה ההיא ואני זוכרת שהתמודדו בלי נשק חי

Fellowship

New member
אז הם יוציאו פסק הלכה שאין בעיה להפגע מחלקי חזיר.

למיטב זכרוני עלתה פעם הצעה לקבור מחבלים הרוגים יחד עם חזיר,
ע"מ לבטל את המוטיבציה שלהם להיות שאהידים, ויצא פסק הלכה שזה לא יפגע בהם.
&nbsp
ברור שהמטרה של החמאס היא ליצור פרובוקציה ולהעלות את המודעות,
מבחינתם פלסטינאים מתים זה לא בהכרח כשלון, זה מעצים את התמונות והאהדה שהם מחפשים.
סביר להניח בסיטואציה הפוכה ו/או עם כל צבא אחר, ובמיוחד צבא ערבי,
מספר ההרוגים היה גבוה עשרות מונים, אז שיודו לאללה שלהם שהם מתמודדים מול צבא ישראלי ולא אחר.
&nbsp
אם הצבא החליט שנדרש נשק חם, אז כנראה שמבצעית שאר האופציות נשללו,
הקונספירציה שזו הכוונה מגבוה היא מגוחכת, במקרה הטוב,
פלסטינאים הרוגים לא עוזרים להרתעה ולא למדיניות חוץ.
&nbsp
&nbsp

למעלה