סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

נראה לי שכולם רצו שהעסק יתפוצץ

אחרת... למה פתחו את השגרירות בירושלים בסמוך ליום הנכבה? אי אפשר היה לפתוח לפני שבועיים או בעוד שבועיים? ההצמדה של שני ארועים כל כך מתוחים היא ללא ספק "חיפוש צרות".

לגבי מה אפשר לעשות? את צודקת, כשהם מגיעים לגדר כבר אין הרבה מה לעשות, את מה שהיה אפשר לעשות , היה צריך לעשות לפני שהם התחילו לצעוד לכיוון הגדר... למשל, לעזור לשקם את הכלכלה של עזה כדי שיהיה שם קצת תקווה שתוכל לגרום להם לא לרצות למות על הגדר... ואני לא חושבת שזה התפקיד רק של ישראל, גם ארופה הצבועה והמתייפייפת יכלה לעזור לתושבי עזה, ולא רק לשבת בחיבוק ידים ולהעביר ביקורת על ישראל.

אז כולם יצעקו שזה החמאס שעושה את כל הצרות וכל הנזק... וזה כניראה נכון וברור שהחמאס אחראי ... אבל גם בשלב הגדר, אפשר לפזר הפגנות גם בלי אש חיה, למשל בגז מדמיע או כדורי גומי... אולי לא היו מצליחים להמנע לגמרי מהרוגים, אבל היה אפשר "לחסוך" בחיי אדם.

אבל כן, אנחנו נראים רע... אם אמריקה היתה פותחת באש חיה כשהמהגרים ניסו לפרוץ את גדר הגבול אז, לדעתי, היתה פורצת כאן מלחמת אזרחים.

אבל... מזל שאסד מרסס את התושבים שלו בחומרים כימים... זה גורם לישראל להראות פחות רע...

JimmyGee

New member
You cannot help people who don't want to help themselves

If it was the other way around and Jews weere living in Gaza, it would have become another Singapore.
The palastinians and Arabs in general don't want to help themselves. They'd rather fight the "Zionists" than create jobs. They keep electing the worst people (like Hamas and Hezbollah). It's not the job of Israel who they hate to help them.

Fellowship

New member
"אפשר לפזר הפגנות גם בלי אש חיה" - אבל זו לא היתה הפגנה

זו היתה התנפלות של המון זועם ומשולהב, עם אבנים, בקבוקי תבערה, מטעני צינור ועפיפוני אש, על הגדר.
גדר, שאם היו עוברים אותה, המשמעות היתה רצח של ישראלים.

טרגיקומדיה שאתה ועוד רבים כמוך

לא רק משתמשים בתעמולה הזאת כנגד "עוכרי ישראל", דבר סביר כשמדובר בקרב נראטיבים כזה בזירה הבינלאומית, אלא אשכרה גם מאמינים לתעמולה הזאת.
&nbsp
כל מי שקצת עיניים בראשו, וכל מי שבילה דקותיים בסיטואציות כאלה ורואה את הסרטונים, מבין שהצבא הישראלי קיבל הוראה להגן על הגדר האלקטרונית היקרה והמכשולים סביבה, שבהם הושקעו מיליונים.
&nbsp
וכל מי שקצת עיניים בראשו היה מבין שמטרת החמאס בהפגנות האלה לא היתה להגיע ליישובים ישראלים, ולא לגבות חיים של אזרחים ישראלים, אלא להחזיר את הפלסטינים לראש מהדורות החדשות בתדמית של קורבנות לא חמושים של אלימות מוגזמת, ולייצר עוינות בינלאומית כלפיי ישראל.
&nbsp
שני הצדדים השיגו פחות או יותר מה שהם רצו. עבור מי ההישג הוא רק טקטי ועבור מי הוא אסטרטגי, remains to be seen.

נאף ג'וניור...

לא כתבתי שהיה צריך לתת להם לעבור את הגדר. קרא לאט, שוב.

poc

New member
יפה נפש...

מה בדיוק לדעתך היה קורה עם מאה אלף מקסיקנים היו מחליטים ביום בהיר אחד
לעבור כקבוצה וללא רשות את הגבול ולהכנס לארה"ב? כמה הרוגים לדעתך היו באירוע זה?
ולזכות המקסיקנים ניתן לציין שהם לא רוצים "להרוג אמריקאים".

Fellowship

New member
בדיוק. הם צריכים להודות לאללה שלהם שמדובר בצבא הישראלי

אחרת מספר ההרוגים היה עולה עשרות מונים.

אז אני אמור לענות שאתה מכוער מוח? או משהו אחר?

הרבה יותר ממאה אלף מקסיקנים עברו את הגבול בהרבה ימים בהירים, מיסטר ברייט גאי.
&nbsp
מעבר לזה, לא אמרתי שהיה צריך לתת להם לעבור את הגבול, איינשטיין. היה צריך להימנע בשימוש כל כך נרחב בירי חי לאויר של הריאות. זה רק קרב אחד. המלחמה היא יותר גדולה וארוכה, ולא ברור בכלל שבטווח הארוך ישראל תרוויח ממה שקרה.
&nbsp
&nbsp

danakama10

New member
אה באמת?

מאה אלף מקסיקאים באים בהמוניהם לאור יום וחוצים את הגבול יחדיו? וכמובן, העובדה הכל כך מינורית שהם לא באים במטרה לרצוח אמריקאים.

אתה מציין שההתפקיד של הצבא היה לשמור על הגדר האלקטרונית היקרה והמכשולים סביבה, שבהם הושקעו מיליונים, כאילו שמדובר באיזה פסל שהוא סמל לעם שעליו צריך לשמור. לגדר היקרה יש תפקיד ולכן צריך לשמור עליה. ואגב לולא הגדר היקרה, מספר ההרוגים היה גבוה בהרבה. אז התפקיד של הצבא היה לשמור על האזרחים, לא להגן על גדר.

כן, באמת.

באותו יום התפקיד של הצבא היה להגן על המכשול. וזה מה שהם אכן עשו. וכמישהו שאחותו, הילדים שלה, והנכדים שלה גרים בעוטף עזה, וכמי שבילה בעצמו לא מעט חודשים ברצועת עזה וסביבה, אני לא צריך את ההבהרה המגוכחת שלך בקשר למה נועד המכשול.
&nbsp
מודה. קצת עייפתם אותי. אז אני אתן לנפש היפה שלי לנוח מהגיגיכם לעת עתה.

danakama10

New member
כן, כן

זה כבר ברור שאתה רמבו הישראלי שעד היום משתובב לו במשחקי מצ'טה.
עדיין, לאחרים יש דיעה שהיא לגיטימית לא פחות משל שלך. ההבהרה שלך על מי אתה מכיר שגר בעוטף עזה היא מגוכחת לפחות כמו ההסבר שלי למה נועד המכשול, לאחר שאתה הודעת בידענות שהגנה על הגדר היא היא המטרה של צהל.
תנוח לך.

Fellowship

New member
הוא בחור נחמד, אבל המומחיות שלו (ולא רק שלו), היא בעיוות

המציאות.
&nbsp
נתנו לו כדוגמא 100K מנסים לעבור בהמוניהם בבת אחת,
היה לו נוח לפזר זאת על פני תקופה ארוכה, סיטואציה אחרת לחלוטין.
&nbsp
נוח לו לתלות את האשמה בממשלה (שאני אינני מחסידיה) ולקחת את ההחלטה המבצעית מידי הצבא.
&nbsp
נוח לו לקבוע שהמטרה היתה לשמור על עלות הגדר היקרה.
&nbsp
באמת בחור נחמד, אבל לחלק מהעם היקר שלנו יש בעיה קשה של תפיסת מציאות,
ואני לא אומר את זה מהצד הימני של המפה (ובאופן כללי, החלוקה של ימין ושמאל היא פשטנית מידי).
&nbsp
בכל מקרה, מיציתי את הביקורות הבונות(!)
האישיות.

poc

New member
תנסה לחשוב בהיגיון

לפחות ארבעים אלף עזתיים ניסו לפרוץ את הגבול, בתוכם נחבאים לא מעט מחבלים שרק מחפשים לנצל את ההזדמנות ולחטוף ולהרוג חיילים ואזרחים ישראלים.
כל מי שעיניו בראשו צריך להבין שבסיטואציה כזו האיום שאיתו התמודד הצבא אינו הפגנה שלווה של אזרחים תמימים אלא איום ממשי לתושבים ולחיילים.
צה"ל לטעמי עשה ככל הניתן כדי להפחית את מספר הנפגעים ומי שמלין על הצבא ולא מוצא לומר חצי מילה רעה על מנהיגי החמאס שיזמו וכיוונו להרג זה הינו... יפה נפש וקצת תלוש מהמציאות המצערת בישראל.

למעלה