סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

JimmyGee

New member
The first Infida started on both sides

There was one on our side of Rafiah and one on the Egyptian side.
The one on our side went on for years with many many dead people.
The one on the Egyptian side stopped almost immediately after the Egyptians started killing the demonstrators.
Even these curent protests are starting to wind down pretty quickly. The only reason they are is that the Palastinians understand now that they will die if they approach the fence.

KallaGLP

New member
הבעיה היא שבהינתן נתונים זהים בכל דבר

פרט לעובדה שמדובר ביהודים ובישראל, כבר אי אפשר להשוות עם כלום, כי היחס של כל הצדדים לכל מה שיתרחש הוא כבר אוטומטית אחר ואי אפשר להסיק אוטומטית מהאחד לשני. זה לא צודק, אבל זו עובדה.

meir12121

New member
אז מבחינתך הפתרון זה להרוג את כל מי שמפגין נגדנו? נחמד

והמצרים הם מודל החיקוי שלנו? רגע, יש לי פתרון אפילו יותר טוב. בוא נהרוג את כל תושבי רצועת עזה. מבטיח לך שזה יפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

Fellowship

New member
במקום הפגנה אתה יכול לקרוא לזה גם מחאה, או אפילו

עצרת שקטה, אבל מכבסת המילים לא תשנה את העובדות.

meir12121

New member
בזה אני מסכים איתך, תקרא לזה מה שאתה רוצה

אפילו גדודי קומנדו של אזרחים עם זעם בעיניים - המציאות היא אותה מציאות. ואני נשאר בדעתי. לא יורים במי שלא מהווה לחיילינו סכנת חיים.

אגב, מי שהגבתי לו השתמש במילה demonstrators שזה מפגינים, ולכן השתמשתי במילה הזו בתגובה שלי.

Fellowship

New member
מסכים. לכן נותר לך רק להבין את גודל הסכנה שנשקפה ולהעריך

את חיילי צה"ל על האיפוק.
&nbsp
אלא כמובן אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהחיילים הם פושעים של צבא הכיבוש.

meir12121

New member
על איזה סכנה אתה מדבר?

אלפי מפגינים מסתערים עם בקבוקי תבערה ואף חייל אפילו לא נשרט.
ולא, אני ממש לא רואה בחיילים צבא כיבוש. ועדיין חושב שיש לנו את הצבא המוסרי בעולם, ורוצה שהמעמד הזה יישמר.

Fellowship

New member
לפגיעה בחיילים, לחציית הגדר, You name it

אני שמח שאף חייל לא נפגע, אני לא רואה בכך הפרכה של הטיעון שלי.
&nbsp
היה באג 2000?

danakama10

New member
אז עדיף לסכן חיילים

כדי שאפשר יהיה להחשב מוסרים? כמה חיילים צריכים להפגע לפני שמותר להגיב לסכנה בצורה שצה"ל מוצא לנכון? חייל אחד? חמישה? לדאוג שיהיה שיוויון בין הנפגעים שלהם לשלנו?

meir12121

New member
אבל יורים בלי שיש שום סכנה לחיילים, זאת הבעיה

"אלפי מתפרעים עם בקבוקי מולוטוב". כמה חיילים באמת נהרגו? אף אחד. כמה נפצעו? אף אחד.
להחשב מוסריים פחות חשוב בעיני. הבעיה בעיני היא הנזק המדיני שנגרם לנו. הדרך שבחרו לטפל במהומות האלה, על ידי ירי ישיר במתפרעים גורם לדעתי פגיעה משמעותית באינטרסים של מדינת ישראל. אני רואה את התמונות והדיווחים בעיתונים בעולם, זה נראה רע. זה יביא להמון לחצים מדיניים על ישראל. פשוט מדיניות קצרת ראות וטיפשית.

danakama10

New member
פלושיפ ענה לך יפה

כנראה שאין דרך אחרת לטפל במהומות שכאלו, של אנשים שרוצים לעבור את הגדר כדי להרוג אותך, מבלי שיהיו הרוגים מהצד המתפרע.
כל מה שישראל עושה נראה רע בעיניים מסויימות. תודה לאל שעכשיו יש לפחות את גיבוי ארה"ב, ובעקבותיה ילכו עוד ועוד, אינשאללה.

meir12121

New member
מה שקרה זה בדיוק מה שהחמאס רצה שיקרה

לדעתי התוכנית שלהם מלכתחילה הייתה לגרות את צהל לירות ולהרוג כמה שיותר מפגינים, וממשלת ישראל נפלה למלכודת כמו ילד קטן. מקודם הם היו טרוריסטים בעיני העולם ועכשיו הם המסכנים ואנחנו אלה ש"טובחים בחפים מפשע" - זה לא מה שאני חושב, אבל ככה זה מצטייר בעולם. וזה יגרום לישראל נזק אדיר. חבל.

נ.ב. ברור שיש דרכים אחרות לטפל במצב, אבל ממשלת ישראל בחרה בדרך הקלה, וזה יעלה ביוקר.

KallaGLP

New member
נו, באמת, זה לא כזה פשוט.

מדובר בשאלות מוסריות מורכבות, של כמה הרוגים יש לכל הצדדים בסופו של חשבון אם נוקטים פעולה א' לעומת ב'. אני אישית לא חישבתי ואין לי הכלים לחשב, ולכן אני לא יודעת מה עדיף בסופו של דבר. וזה לא חוכמה לקרוא להם מפגינים, כאילו כל מה שהם עושים זה לעמוד ליד הגדר עם שלטים ולצעוק סיסמאות.

הבעיות המוסריות הרבה יותר רחבות מהירי ליד גדר הגבול

הבעיה היא שלוקחים שטח של 365 קמ"ר וכולאים בתוכו 1.816 מליון אנשים, בלי עבודה (שיעור האבטלה ברצועת עזה ל-40.8 אחוז), עם מצוקת מים וחשמל, ונותנים להם להחנק שם.

ברור שהם ילכו אחרי החמאס, איזה תקווה יש להם?

KallaGLP

New member
אז מה את מציעה שיעשו איתם?

שיתנו להם להסתובב חופשי בישראל? הרי אף מדינת ערב לא מוכנה לקבלם.
הבעיה היא שמה שמה שנותנים לא משמש עבור התושבים, אלא ליצור ורכישת נשק ולהעשרת המנהיגים.
יש משהו בזה שהאנרגיות שלהם מופנות אל הפעילות הלא נכונה. במקום להשקיע בעצמם הם משקיעים בלשנוא את ישראל. הם בהחלט לא רוצים לעזור לעצמם, הם רוצים להרוס לאחרים. אין לי שום עניין בכך שייפגעו, אך גם אין לי עניין שייפגע מישהו מהצד שלנו.

צריך להקים להם תשתיות

וכן, זה לא רק התפקיד של ישראל, אבל ישראל צריכה להסכים לזה, ובנתיים היא שמה רגליים איפה שרק אפשר.
כשאין עבודה והשאבבים מהחמאס מציעים לחפור מנהרות בשביל תשלום, אז יחפרו מנהרות, אם היו מפעלים והיה ברור למי שחופר מנהרה שהוא יפסיד את העבודה במפעל אז היו פחות נלהבים לחפור מנהרות. נתנו להם אוטונומיה אבל הם סגורים בכלא בלי גישה לנמל או להובלת סחורה יבשתית, הם חיים במצור.

וכן, לביבי משחק הקלף של "נתנו להם אוטונומיה והם מפציצים אותנו"...

danakama10

New member
עזה בחרה בחמאס

היתה להם בחירה, והם בחרו בזה.
הועברו אליהם סכומי כסף אדירים, הכסף הזה הלך לטרור. בעקבות הטרור, יש מצור.
וכן, נתנו להם אוטונומיה והם מפציצים אותנו זה לא קלף של ביבי, זו המציאות.
וההפגנות ה"שקטות" השבוע הן לא כי הם במצור ומסכנים, זה בגלל העברת השגרירות לירושלים.
רק השבוע קראתי שגם לערב הסעודית כבר נמאס מהפלסטינאים והם רוצים לנרמל יחסים עם ישראל.
לדעתי, עוד מדינות ילכו בעקבותיה. לעולם אולי מתחיל להמאס מאלו שיורים ובוכים עם דמעות תנין.

KallaGLP

New member
לדעתי לעולם בכללי דווקא נוח מאוד

שיש קונפליקט שלא בשטח של המדינות שלהם. תמיד יש על מה לדבר בחדשות ולאן להסיט את תשומת הלב כשיש בעיות מבית, תמיד יש את מי להאשים, על מי להוציא עצבים, ולמי למכור אמצעי לחימה. כל עוד אפשר לקבור את הראש בחול, טבעם של אנשים לקבור את הראש בחול.

למעלה