סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
אכן - זו לא אשמתה של נטע ברזילי....

מגיע לה לשמוח בהישג שלה. ומגיע שרשור נפרד לעזה...

danakama10

New member
אבל השמחה היתה על. זכייה באירווויזיון

לא על מות פלסטינאים. איך אפשר להשוות?

גם החמאס מודים שרובם היו פעיליו, מחר עוד יהיו באבל על הרוגי

דעא"ש. חוץ מזה שמי שפורץ את הגדר וחמוש בסכין או אבן שטסה במהירות מעל 100 קמש (קלע) מסוכן לא פחות.

סוף סוף ארוע שעושה שמח בלב

מה שלא עשה שמח בלב זה הצביעות, העובדה שהזמרת שקיבלה רק לפני שבועיים טוקבקים מזלזלים ומרושעים, הפכה למאמי הלאומית... אבל מה שמאוד שימח אותי, זה שהיתה שם שמנמונת מוכשרת שלא נבהלה מהעליהום , שהתלבשה בצבעים עזים ולא, כמו שהמליצו לה, בשחור... וניצחה... סוף סוף הסלבס שהיא הפכה להיות, זה לא עוד אנורקסית בלונדינית, אלא בחורה שמאמינה בעצמה עד הסוף ... והפעם הסוף היה טוב... וזה נחמד. ואם לילדה אחת שמנמונת בישראל, יעלה הביטחון העצמי, כי גם שמנות יכולות לנצח... אז דיינו...

יש כל כך הרבה ארועים עצובים בישראל, אז הנה ארוע אחד שעשה קצת שמח.

gidishemer

New member
תמי, תרשי לי לרגע לנטפק?

באמת שכותב את זה מאהבה, רק נקודה למחשבה.
אחד הדברים החשובים בנצחון של נטע ברזילי הוא בדיוק במשפט האחרון שלך- נצחון והצלחה בניגוד לדימוי גוף מקובלים בחברה.
אבל בדיוק כמו ש״שמנה פרה״ הוא דימוי גוף שהרבה נשים סובלות ממנו וצריך לעקר אותו מהשורש בחברה שלנו, בהקשר לדימוי שלילי- גם ״אנורקסית בלונדינית״ זה בדיוק אותו צד של אותה ביקורת שצריכה להעילם מהעולם.
כל הרעיון שאפשר גם בלי התדמיות הללו וגם בלי התדמיות הללו

מסכימה איתך לגמרי

אני לא צריכה לספר לך עד כמה האנורקסיה היא בעיה רצינית בין בנות, במיוחד בגיל ההתבגרות, וגם את העובדה שזאת מחלה שמתים ממנה אתה מן הסתם יודע, וזה שהיא מושפעת באופן ישיר ממצעד המפורסמות, שכל הילדות רוצות להראות כמותן אם זה אנג'לינה ג'ולי, דמי מור, לינדזי לוהן, או אחרות שהופכות את המראה האנורקטי למראה הנכסף

אז בתוך העולם הנוצץ והאנורקטי הזה, יש עכשיו גם את נטע ברזילי שלא מפחדת לסבול מעודף משקל (וכן זה סבל, אף אחד לא נהנה מזה)... ואם ילדה שמנמונת אחת, שמאוד מוכשרת בשירה, אבל תמיד נדחקת לפינת הבמה, או מפחדת לעלות עליה, תקבל אומץ לעלות על הבמה אז זה יהיה נהדר.

היופי בנטע ברזילי זה שהיא לא עוד אחת מהשטנץ של המפורסמים... היא אחרת והיא לא מפחדת להיות כזאת.

gidishemer

New member
אני חושב שלא הייתי ברור במסר שלי...

הכוונה היתה שמשפט כמו ״לא עוד אנורקסית בלונדינית״ הוא משפט בעייתי בדיוק כמו ״עוד זמרת שמנה פרה״.
זה כמו שלפעמים אנשים (ולצערי במיוחד נשים) כותבים על מישהי מלאה שזה ה״מראה הנשי האמיתי״ מול המראה ה״נחשק בתרבות שלנו״. עיוות אחד לא מחליף עוות שני.

אני מבינה אותך

ואני מודה שהטון שבו נכתבו הדברים לא היה הטון שאליו התכוונתי, אבל כשכתבתי את המילה "אנורקסית" לא כתבתי את זה ממקום מזלזל, בטח לא מאותו המקום של האמירה "שמנה פרה" אלא ממקום של דאגה מתופעת החיקוי שבנות מתבגרות מחקות את המפורסמות האלה.
לדעתי אתה קצת מקצין, ולשימחתינו הפוליטיקלי קורקט עוד לא נכנס ממש ללקסיקון העיברי, אבל באופן כללי כל אמירה שמתארת צורה חיצונית יכולה להיות בעייתית. בכל מקרה, השמחה שלי בקשר לנטע ברזילי, זה שהיא נותנת "לגיטימציה" לנשים להראות אחרת בניצחון שלה, גם נשים שנראות כמוהה (וכמוני) יכולות לנצח... זה הכל... לא היה פה הרבה מעבר לזה... די שטוח - מודה...

KallaGLP

New member
לגבי השאלה השנייה - מניסיון שלי הייתי כנראה עוברת בינואר,

כדי שלקראת התיכון יכיר כבר את המערכת, אבל זה לא מאוד עקרוני.

meir12121

New member
גם אני חושב שעדיף לכם אולי להגיע בינואר

בהנחה שאתם מגיעים מהארץ, הגעה בינואר תתן לילד תקופת הסתגלות של כחצי שנה לפני הכניסה לתיכון, זה מאוד משמעותי מבחינת לימוד השפה והכרת המערכת. כך הוא יגיע לתיכון עם נקודת פתיחה הרבה יותר טובה. זה חשוב במיוחד אם יש תוכניות שהוא ימשיך את לימודיו האקדמיים בארה"ב. ממוצע הציונים בתיכון (נקרא GPA) הוא פקטור משמעותי בקבלה לאוניברסיטאות הטובות כאן, ומהבחינה הזו לציוני כיתה ט' יש בדיוק אותו משקל כמו לציוני כיתות י' ו-י"א.

"האם בתי ספר ציבוריים מספיק טובים?"
כן, בתי הספר הציבוריים הטובים הם טובים מאוד. קחי בחשבון שבתי הספר הציבוריים בארה"ב משויכים לשכונות. כלומר ברגע שהחלטת על שכונת מגורים למעשה גם בחרת בית ספר. ומהסיבה הזו גם השכונות שאליהן משויך בית ספר טוב הן יותר יקרות. אתם בחרתם להגיע לאחד המקומות הכי יקרים בארה"ב (אם לא ה...), אז לגור "יחסית זול" וגם "בית ספר טוב" כנראה שלא ילך כל כך ביחד עבורכם.

האם בתי ספר פרטיים יקרים?
יקר זה יחסי, אצלנו באזור (דרום פלורידה) שכר הלימוד בבית הספר היהודי הפרטי הוא כ- 18K לשנה. אני מניח שבאזור שאליו אתם מגיעים זה יהיה הרבה יותר יקר.

מעבר בינואר

עשוי להקל מאד מבחינת סבך המסים.
שהות בישראל פחות מ- 30 יום בשנת המעבר חוסכת כאבי ראש בהמשך.

יש בתי ספר ציבוריים מעולים בסביבה, לא צריך פרטיים (כמובן יקרים, כמו כל דבר אחר כאן).
סאניווייל המון ישראלים אבל כבר יקר יחסית. קמפבל וקמבריאן מחירים (קצת) יותר שפויים ועדיין יש ישראלים.
גם בטרי-וואלי יש ישראלים, ואפשר למצוא בית חדש במחיר דומה לצריף רבע מהגודל בסאניווייל. המחיר - זמן נסיעה לעבודה.

בפועל, תמצאו ישראלים בכל מקום.
גם קל להכיר דרך הגן של הילד הקטן, דרך החוגים/צופים של הגדולים, כל הפעילויות של הקהילה, וכו'.

מציע לך להתחבר לקבוצת פייסבוק "כבר כאן - סיליקון וואדי"
דרכה תוכלי להגיע לקבוצות מקומיות, לקבוצת וואטסאפ של החדשים, וכו'

מעבר לקליפורניה

תודה רבה לכל העונים
כמובן שאנחנו לא מתכננים לגור בסנטה קלרה מודעים ליוקר המחייה באזור.
האם סאן דייגו נחשבת יקרה ? סבירה ?
אבדוק את האזורים שציינתם .
לגבי בתי הספר - אני מבינה שבתי הספר משוייכים לשכונה בה נבחר לגור לכן אם מישהו מכיר בית ספר ויכול לכוון אשמח מאוד , אולי אחפש בית סביב בית הספר .
תודה רבה !!

debby12

New member
מנהל
סן דייגו היא במרחק 8 שעות נסיעה מסנטה קלרה

אתם שוקלים לגור במקומות נפרדים? (שזה בסדר אם זה מתאים לכם - רק בודקת אם זה רלוונטי)

meir12121

New member
רגע רגע רגע, סאן דייגו?

את דיברת על צפון קליפורניה ואני מכיר סאן דייגו שנמצאת בדרום קליפורניה.

'ניק על זמני' נתן לך כיוון מצוין:
"מציע לך להתחבר לקבוצת פייסבוק "כבר כאן - סיליקון וואדי"
דרכה תוכלי להגיע לקבוצות מקומיות, לקבוצת וואטסאפ של החדשים, וכו'".
זאת עצה מצויינת, תתחילי מזה - כך תוכלי ליצור קשר עם אנשים שממש גרים שם עכשיו.

בגדול, ממליץ לך לעשות רשימה של הערים שנמצאות סביב מקום העבודה של בעלך ובמרחק נסיעה לעבודה (קומיוט) שאתם יכולים לחיות איתו, ואז להתחיל לבדוק שכונות באותן ערים. יש אתרים שמדרגים איכות של בתי ספר תוכלו להיעזר בהם (כמו GreatSchools או Niche). תוכלו גם להתקשר למתווכים באותם אזורים ולהיעזר בהם.

KallaGLP

New member
כמו שאמרו, אם בעלך יעבוד בסנטה קלרה,

אין לך מה לחפש באזור סן דיאגו. סנטה קלרה היא בעמק הסיליון שבצפון קליפורניה ואילו סן דיאגו היא בקצה הדרומי שלה, וזו מדינה ענקית.
את פשוט חייבת לקחת בחשבון שאתם מגיעים לאזור מאוד יקר, וכדי לחיות באזור קצת פחות יקר (כי זול אין באזור הזה) תצטרכו לעשות ויתורים, או במרחק גדול יותר מהעבודה (וזה בעייתי כי התנועה באזור איומה) או באיכות של השכונה ובית הספר.
אם תכתבי כאן מה יהיו ההכנסות והצרכים שלכם (גודל הבית, תכניות מבחינת טיולים וכד') אפשר יהיה להעריך בצורה יותר ריאלית ומדויקת באיזה מצב תהיו ואיפה תוכלו להרשות לעצמכם לגור.

KallaGLP

New member
לא גרנו בטרי-וואלי, אבל באמצע הדרך לשם ובעלי עבד בסנטה קלרה.

אפילו מאיתנו הנסיעות לעבודה וחזרה הפכו ליותר ויותר ארוכות משנה לשנה, משם אני יודעת שזה עוד הרבה יותר גרוע. הנסיעות לעבודה יהיו סיוט, ובזמנו בדקנו והמחירים גם שם יקרים, אם כי כמובן פחות מאשר במרכז העמק. בכל מקרה, גם שם יש הבדלים, ופלזנטון, למשל, שיחסית קרובה יותר לסיליקון ואלי, זו עיר די יוקרתית ויקרה. ליברמור פחות. כל היתר עוד יותר מרוחקות.

מעבר לקליפורניה

תודה רבה לכולם !
סאן דייגו אכן השתרבב התכוונתי לסאן חוזה , אבדוק את המקומות שציינתם
בעלי מוכן לנסיעה של שעה בערך עם המרחק הזה אין לו בעיה .
אני בשלב הראשון לא אעבוד אנסה למצוא עבודה אחרי תקופת ההתסגלות של המשפחה הילדים בעיקר )
הכנסה תהיה סביב ה 250,000 שנתי ( לפפני המיסים )
אני רוצה לגור במקום שייקל את המעבר לכן חשבתי שלגור בקרבת ישראלים שיהיו עם הילדים בבית הספר יוכל לעזור .
בעבר גרנו שנתיים בקנדה ום הילדים למדו בבית ספר יהודי פרטי וקיבלנו הנחות מאוד משמעותית , לא יודעת איך זה עובד שם ..
הבן הגדול מדבר קורא שוטף אנגלית ( בן 14 )
הבת השניה לא זוכרת חזרנו שהייתה בת 5

KallaGLP

New member
אם הוא מוכן לנסוע עד שעה, אזור טרי-ואלי יורד מהפרק.

הכי רחוק שמתכנס למסגרת זמן זו זה פרימונט (בערך אמצע הדרך בין טרי ואלי ומרכז העמק), כל דבר מעבר לשם בשעות עומס בקלות ייקח שעה וחצי. אבל בפרימונט יש מעט מאוד יהודים ועוד פחות ישראלים. עם הכנסה כמו שלכם לדעתי אתם יכולים לחפש משהו באזור סאניווייל ומאונטן ויו וכמובן בסן חוזה (אבל שם צריך לשים לב היטב לדירוג בתי הספר). יש גם את מילפיטס שנחשבת יותר זולה, אך אני חוששת שבתי הספר שם לא משהו.

למעלה