ערבי שהציל ילדים ישראלים.

ערב רב

New member
אני מבין שדעתך נקבעה מראש

ולא אוכל לשכנע אותך אחרת, אבל אני מקווה שאוכל לשכנע את קוראי הדיון הזה: האב לא הפסיק לרגע להאשים את החיילים והוא הודיע שאין שום קשר בין ה-"תרומה" לבין כוונתו לתבוע פיצויים מהמדינה, הנה הלכה תיאוריית ה-"סלחנות" הלא מבוססת שלך. להפך, הוא אף אמר לבוסטון גלוב שאילו בנו היה בן 18 הוא היה חושב פעמיים לפני שהיה תורם בשל החשש שהאיברים אולי יגיעו לחיילים כלשהם. דברייך על מיעון פשוט אינם נכונים. כן, החולה יכול לצרף מה שהוא רוצה לכרטיס, אבל בסופו של דבר מי שמחליט על התרומה הם אך ורק קרובי המשפחה מדרגה ראשונה שלו, והם לא חייבים להתחשב ברצונו או בחתימתו על הכרטיס, ובטח שלא במסמך שצרף אליו. התרומה הממוענת היחידה האפשרית היא תרומה מן החי בין ידידים, שצריכים לעבור ועדה בה הם מוכיחים שהם אכן ידידים וזו תרומה אלטרואיסטית (בפועל רבים מרמים את הוועדה ומבצעים דרכה סחר בלתי חוקי באיברים), אבל הועדה הזו קיימת אך ורק למען תורמים מן החי, ולא למקרה שלנו. הנה קישור על מדיניות השוויוניות המלאה של המרכז להשתלת איברים. המשמעות של מדיניות הקצאה שוויונית בשילוב העובדות שהוצאו מגופו לפחות 6 איברים ושערביי ישראל מהווים 20% מהאוכלוסייה (מבלי להתייחס לערביי יש"ע) היא שהסיכוי שערבי לא יקבל ממנו איבר הוא 6^0.8 = 26%. לכן הטענה ש"ילד שנרצח ע"י יהודים הציל ילדים יהודים" פשוט לא נכונה עובדתית כי מלכתחילה רוב הסיכויים היו שערבים ייהנו מהתרומה, וכאן כמובן נמצאת משמעות תגובת האב לזהות המושתל שעוזרת לנו לשלול את הטענה שמטרתו הייתה להציל ילדים יהודים. אין ספק, במבחן התוצאה נעשה באיברים שימוש "כדי להציל חיים, בלי הבדל של דת או גזע" אבל אני מדגיש שוב: היו לאב בדיוק 2 אפשרויות, או להציל ערבים ויהודים, או לא להציל אף אחד, כאשר האפשרות השנייה היא מפלצתיות לשניה והאפשרות הראשונה היא אלמנטרית שכל אדם "בלי הבדל דת, גזע או מין" שאינו מייחס חשיבות ל-"כבוד המת" היה בוחר בה. אילו הייתה לו אפשרות להציל רק ערבים והוא היה בוחר להציל גם יהודים אז דברייך היו נכונים, אבל זאת לא המציאות, מה לעשות? ולמרות שזה מיותר אני רוצה להדגיש שאין לי ספק שכמו בכל חברה אנושית יש אנשים נהדרים ומוסריים בקרב מיליוני הערבים ביש"ע, ויש כאלה שאילו הייתה עומדת בפניהם הברירה הזו היו בוחרים להציל גם יהודים, אבל המבחן הזה לא התרחש במקרה הזה ולכן אי אפשר לשפוט על פיו את האב. אז נכון, אילו הייתה לי מטרה פוליטית "להוכיח" שהערבים הם אנשים טובים אז הפיתוי לכופף את העובדות ולעשות שימוש במקרה הזה היה אדיר, ואכן ח"כ מוחמד ברכה ואחרים לא עמדו בו. אבל אני מצפה מאנשים בעלי יושר אינטלקטואלי להיות מודעים לכך.

דמעה אתה חתיכת חראא

הוא היה יכול בקלות להיות אח שלי? לא! אח שלי לא חולם להפוף לשאהיד כמו הילד הזה ואח שלי לא מתקרב לאיזור של חיילים עם רובה דמה לכל דבר אם הצער שלך כל כך גדול אז למה שלא תארוז מזוודה וסע תגור בג'נין אני בטוח שה"נאורים" שם יקבלו אותך יפה... כי פה אנשים כמוך רק מזיקים

One Echoe

New member
מי אמר לך

שהוא חולם להפוך לשאהיד? לאיזור של חיילים? האיזור הזה, של "חיילים", זה הבית שלו. החיילים מסתובבים לו ולמשפחה שלו בין הרגליים. הוא משחק עם רובה דמה כי הם חיים במלחמה כל הזמן, עד כדי כך שהצעצועים שלהם הופכים להיות רובי צעצוע. אני יכול להגיד שהאבא הזה היה יכול להיות אח שלי בקלות, הרבה יותר ממך.

ובמשך לכך אוסיף ואומר

אגודת אד"י מעניקה תרומה כספית לכל מי שמחזיק כרטיס של תרומת איברים, ביום שבו אכן נתרמים אבריו. ההורים השכולים לא החזקיו בכרטיס, ואף על פי כן החליטה האגודה מרצונה להעניק להם את התרומה שמגיעה לתורמי האיברים. כמו כן, מי שמחליט בחייו על תרומת איברים במותו ראשי להחליט למי לתרום ואתם ולמי לא ודאי תשמח לשמוע שחלק נכבד מהיהודים שמחזיקים בכרטיס זה ממענים את תרומתם, לכשתהיה, ליהודים- ולכאלה בלבד. אבל אני מניחה שגדולת הנפש שהפגינה המשפחה אינה יכולה להתקבל בקשת אופקייך הצרה ונטולת המוסר.

יש כאן אשמים

קודם כל, כל הכבוד להורים על המעשה האצילי. אבל תסלח לי - האם אתה היית נותן לילד שלך להסתובב בחוץ עם רובה צעצוע כשיש פעילות מלחמתית בסביבה? בסיטואציה כזו (כשיש חיילים בחוץ, אפילו אם אין אירוע אלים) אני הייתי נועל את הילדים בבית. מי שאשם במות הילד הזה וילדים רבים אחרים הם ההורים חסרי האחריות.

ערב רב

New member
זה לא רובה צעצוע, זה רובה דמה

אתה מוזמן לראות את שתי התמונות של הרובה האמיתי ורובה הדמה ולהגיד לי אם חיילים בזמן חילופי אש צריכים להבדיל ביניהם ממרחק 130 מטר, או לירות במחבלים.

אף אחד לא האשים את חיילי צה"ל

אם היתה התרשלות בתפקודם אני מקווה שאנחנו מדינה מתוקנת מספיק כדי לתת על כך את הדין כרגע- אין אשמה כלפי חיילי צה"ל רק הכרת תודה על מעשה נדיב מאד של ההורים ואני לא חושבת שהכרתי בנאדם לוב כמוך אי פעם. שים לב כמה אתה קטנוני, כמ האתה לא מסוגל להשלים עם העובדה שאכן נעשה כאן מעשה של גדלות נפש. כמו אדם שמסתכל בהוכחות וממאן להאמין, על סף השגעון. אל תהפווך את האדמה כדי להוכיח צדקתך כי גם לכשתמצא הוכחות אף אחד לא יהיה מעוניין להביט בהן ואתה תשאר לבד, כשאדמתך חרוכה.

ערב רב

New member
נדמה לי שהגבתי בדיוק לחלק הזה

אף אחד לא מכריח אותך להמשיך בדיון.

ערב רב

New member
אם את חושבת שבתרומת איברים

רגילה יש "גדלות נפש" ושלהימנעות מתרומת איברים רגילה יש הכשר מוסרי, אז אני בז לך. חבל שמתוך אהבת ערבים גזענית וחסרת הגיון אתם מוכנים לזרוק לעזאזל מאות ממתינים להשתלות איברים.

את נותנת לילדים שלך

לצאת החוצה? לנסוע באוטובוסים? ללכת לקניונים? הצד הפלסטיני, כמו גם הצד הישראלי שרוי במלחמת קיום ונכון שמפחיד- לנו ולהם- להסתובב בחוץ אבל כמו שהחיים אצלנו ממשיכים- כך גם ממשיכים החיים אצלם! בישראל אין ילדים שמשחקים ברובי צעצוע? מאין לך איך ומתי התגלגל הרובה לידיו של הילד או מה בדיוק היה שם? ההורים אשמים? אם ניתן בכלל להאשים מישהו בסיפור הכל כך עצוב הזה זה את החיילים שירו, וגם אותם אי אפשר להאשים מאחר שהם פעלו מתום לב ומכהות חושים כתוצאה ממלחמה יומיומית מתישה. אז אל תחפשי לי כאן אשמים, כי הם לא קיימים מדובר כאן במעשה של פגיעות נפש מול אצילות נפש ותו לא. את מכירה את הבדיחה על שני חיילים שהסתובבו בעזה ברבע לשבע, והתכוננו לעוצר בשבע, ופתאם ראו איש זקן הולך ברחוב. חייל אחד ירה בו ולתדהמתו של החייל השני השיב "אני מכיר אותו, הוא בחיים לא היה מספיק להגיע הבייתה עד 7". מה שאמרת כאן זה חידוש מתסכל לבדיחה הלא-רחוקה-מהמציאות הזאת.

One Echoe

New member
כולנו צריכים ללמוד מהם!

במיוחד הימנים הקיצוניים של הפורום.

אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין הייתי רוצה להביע את השתתפותי מקרב לב באבלה של משפחת אל חטיב שבנה אחמד בן ה12- נהרג בידי חיילי צה"ל בטעות נוראה, וכן להביע את הערכתי העמוקה לאצילות הנפש של בני המשפחה שהחליטו לתרום את אבריו להצלת חיי ילדים אחרים, בין אם יהודים או ערבים. עם יד על הלב כדאי שנשאל את .עצמנו: כמה משפחות ישראליות שחס וחלילה איבדו ילד בפיגוע היו מאפשרות את תרומת אבריו למען הצלת חייהם של פלסטינים, ומקבלות החלטה כזאת ממש באותו יום בו נפלה עליהם הבשורה הנוראה? אגב, בפעם הבאה שבאמצעי התקשורת שוב יקראו לעיר ג'נין בכינויים כמו "בסיס טרור", "קן מרצחים" וכדומה, כדאי שנזכור שגם משפחת אל חטיב הנדיבה ואצילת הנפש נמנית על תושבי העיר הזאת.

spoop

New member
הדת היא לא שוביניסטית

איך אתה בתור אתאיסט,יכול על סמך כמה הודעות נאצה שקריות לבסס את עמדתך בכזאת החלטיות? מי יודע יותר אם הדת היא שובינסטית,בחורה דתית שמקבלת את כל הכבוד שמגיע לה מהדתיים,או בחור שונא דת שטוף רעל מאתאיסטים וותיקים? הדת לא שוביניסטית! היא לא!!! ואם אני אביא לך הסברים לכל דבר שתביא,אתה תאמר שאלו תירוצים של רבנים כדי ליישב את הדברים. אז רגע...רבנים הם לא חלק מהדת? הם לא אלו שכתבו את המשפטים שאתה מתסמך עליהם? הם לא אלו שיכולים להסביר למה הכוונה בדברים? אלו נראים לך רק תירוצים? אם אתה רוצה פירוטים למה הדת לא שובינסטית,רק תבקש.

למעלה