פורטה אוטוטו כאן. תגובות אך ורק לפה!

ליאןןן

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

האמת שגם אני הספקתי כבר להתרגל אליו ולחבב אותו :) כפרעל הכתר שלי

וואו......./images/Emo99.gif

בגדול, אפשר לסכם את זה שפשוט אהבתי. באמת שציפיתי להתאכזב, כי בכל זאת- גודל הציפייה כגודל האכזבה. אבל וואו. "לא יכול אחרת".
. תודה על אלבום מדהים. בהצלחה עם המכירות! התרגשתי.

אני שמחה שכולכם נהנים

אני אקנה יום ראשון כי צליל בבת ים לא שמעו על המושג להביא סחורה מהשירים ששמעתי עד כה לא התאכזבתי אני אתן את דעתי הסופית יום ראשון

Take a sad song

New member
../images/Emo41.gif מישהו יכול לספר לי..

באיזה שירים שאר חביר הלהקה השתתפו בכתיבה/הלחנה?(או בקיצור כל אחד מחברי הלהקה מלבד תום)

izzys

New member
אורית דומיננטית באלבום הזה.

מילים יחד עם תום: "חולמת", "What about you?", "עד שזה יעבור". מילים עם דניאל: "Else Somebody". מילים עם דניאל ותום: "Don't Like". לחן עם תום: ב"Don't Like ". לחן עם מיטלמן יהב, סטרול, דניאל גיא ותום: "Somebody Else", "הנה זה בא". לחן: "Learning", "?What about you", "חולמת", "ככה אני", "עד שיעבור". לחן ל"להיות": דניאל ותום.

sivi88

New member
קניתייי

ואי כולי הייתי בציפיהה ועכשיו אני שומעת תדיסק דיסק פשוט חזק ביותרר..

נשמת

New member
../images/Emo47.gif מגיע ללהקה הזו שבח ../images/Emo47.gif

עוד לא קניתי, אבל לפי מה שאני קוראת מכם, המחיר נע בין 60-70. וזה לא הכי יקר שהם יכלו לבקש. באמת כל הכבוד, אני מעריכה את זה.

yotem 17

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo83.gif

למען האמת אני הייתי די בטוח שהדיסק יעלה 90 ש"ח. וזה היה מרחיק אותו ממני לעוד איזה שבוע...
מחירים כאלה זה עוד דבר הגיוני שאפשר לעמוד בו ולא להרגיש שעושקים אותך.

Dug E

New member
90 למה?../images/Emo12.gif

דיסקים בינלאומיים של הזמרים הגדולים ביותר עולים 90.. אז היהודים? 80-90 זה מחיר לדיסק כפול בארץ. 70 זה מחיר סביר לדיסק באורך של פורטה.

invAsion

New member
אני נאלץ לחלוק על רובכם..

האלבום הזה פשוט... מוזר. מרגע לרגע אתה מקווה להתעורר מהחלום ולקוות ש"פורטה" האמיתי יוצא בעצם רק מחר. אני לא יכול להגיד שאין בו יציאות טובות - דונט לייק יצא טוב (אפילו הסוף!
), somebody else בהחלט לא רע, והשאר שאהבתי יחסית הם learning, להיות, אין לך מקום, חופשי. "חולמת" נכנס לרשימת ה"בסדר". What About You הוא בהחלט אחת מנקודות האור הבולטות באלבום. עם "ככה אני", "הנה זה בא" ו-"ניו יורק סיטי" היה לי ממש קשה.. אני באמת לא מאמין שהם הכניסו את זה לאלבום. "ככה אני" ו-"הנה זה בא" פשוט מ ע צ ב נ י ם, ובקשר ל"ניו יורק סיטי" - סמי הוא לא תירוץ לכלום. זה פשוט שיר מגוחך. באמת שהייתי מעדיף את כאילו וגרסת אולפן של אם כבר. ל-"גם כשלא בוכה" ו"לעולם מצידי" סתם לא התחברתי.. לעולם מצידי אפילו קצת מייגע (גם בחולמת יש מן המייגע). .אולי אני עוד אתחבר בקיצור, האלבום לא רע, אבל אני מסכים שבהרבה שירים הליריקה בינונית וחלק גדול מהשירים גם ארוכים משהם היו יכולים להיות בשביל למצות את עצמם. ציפיתי לשמוע משהו חדש שיתעלה על החומר הישן, אבל אני מצטער להגיד - פחד מוות לוקח את "פורטה" בהליכה בלי להסתכל לאחור. אין פה אף שיר שמשאיר אותך בפה פעור, אין כאן שום תחרות לתענה ולי ו-WDYG ו"חולמת" מהווה סגירה פושרת לדיסק פושר, בניגוד "למאה העשרים" שהוא סיום בהחלט ראוי. מצטער אם זה נשמע כמו קטילה ממש ממש ממש ממש ארוכה, אני לא שונא את הדיסק ולא התאכזבתי מאוד, אבל בסה"כ ציפיתי ליותר. זו רק דעתי, בכל מקרה..

נשמת

New member
מפחדת להגיש כמוך.

רק בשביל לגלות איך אני ארגיש, נראה לי שאקנה מהר משחשבתי את הדיסק.

yotem 17

New member
משום מה../images/Emo83.gif

יש לי הרגשה שארגיש כמוך בנוגע לאלבום. אני מקווה שלא, אבל סתם תחושת בטן... והייתי מעדיף בהרבה את אם כבר על פני ניו-יורק סיטי

Tomer TR

New member
השוואות מיותרות

מה שהתחברת או לא זה עניין שלך, אבל מה הקשר בכלל בין "המאה העשרים" ל"חולמת"? לא כל שיר סגירת אלבום חייב להיות בומבסטי, בהסתכלות לאחור גם "IM IN LOVE" לא כזה בומבסטי וכנ"ל "מלחמה שקטה". אם אתה שואל אותי, "לעולם מצידי" הוא השיר שמוגדר כשיר סגירת האלבום, "חולמת" הוא כמו תוסף אישי אליו (בדומה ל"ג'קי טריפ"/"IM IN LOVE"). אני לא חושב שבכלל צריך להשוואות את פורטה לפחד מוות, כמו שאתה לא משווה בין פחד מוות ליהודים 2/מציאות. כל אלבום הוא אלבום בפני עצמו, עם הסגנון בגדול שלו. ובקשר לליריקה - "קורה לה אלה"/"מעשה בזונה" זה לא בשמיים, המילים עצמם זה לא העיקר אצל היהודים - אלא מה שהם מעבירות אם אתה שואל אותי. לדעתי פורטה הוא אלבום ענק.

invAsion

New member
אני מסכים שאלה ואינטרמת

וכמוהם גם סמי הם לא שירים עם ליריקה מדהימה - ונכון שהמילים הן לא העיקר, אבל זה עדיין לא מונע מהמילים להפריע מאוד הרבה פעמים. לא כל שיר סגירת אלבום חייב להיות בומבסטי, אין על זה ויכוח בכלל, אבל אני חושב שכן יש מקום להשוואה. לראייתי - פחד מוות הוא דיסק שנבנה, מההתחלה ועד הסוף ונסגר עם "המאה העשרים". פורטה, לעומתו, היא מין ערבוב, קשה להרגיש בו התפתחות.. הוא בעיקר מרגיש כאילו שמתי אותו על shuffle. בסופו של דבר ההשוואה היא רק חלק מהעניין ו"פורטה" עומד בפני עצמו כאלבום וכיצירה אחת שלמה, שיש בה הרבה דברים שקשה היה לי להתחבר אליהם, שנראו לי לעיתים תמוהים ולא קשורים. אתה יכול בהחלט לחשוב שפורטה הוא אלבום ענק, אני יכול לחשוב שלא וכל אחד יחיה עם דעתו.. ושוב, שאף אחד לא יבין אותי לא נכון - אני בא לקטול או להגיד שהיהודים "מתדרדרים" - ממש לא. יש באלבום האלו שירים שאני מאוד אהבתי ואהבתי מהיום שהתחליו לנגן אותם בהופעות.. פשוט כמכלול ציפיתי למשהו אחר

Tomer TR

New member
כל אלבום נבנה בדרכו שלו

פחד מוות נבנה בשיר פותח משותף (פעמון), ואז שיר בלדה-שיר כסאח כמעט עד כמעט הסוף, וכו' היהודים 2 נבנה בדרך שלו (איכשהו), כך גם מציאות, ו... כך גם פורטה אגב, יש בפורטה סדר מסויים, זה לא שאין, לפחות לדעתי. יש קטע התחלה לדונט לייק, יש בלעולם מצידי סיום עם שקט מתמשך אל תוך חולמת (שיוצר הפרדה ברורה בניהם), התופים בסיום דונט לייק די מתחברים עם ההתחלה של אין לך מקום, ועוד

Tomer TR

New member
ועוד משהו

שים לב גם שפורטה בנוי גם דומה לפחד מוות בכך שהוא פותח בשיר משותף, ואז זה שיר תום-שיר אורית כמעט לאורך כל הדרך, לא כולל SE.

למעלה