"פנטיות בהנקה"

ענתש

New member
זה לא מה שאמרתי.

לכל אחת יש גבול לכח הסבל שלה, אבל "רציתי להיות אמא רגועה" הפך בהחלט לתירוץ שגור ! כן, אפשר לשלוט בתסכול ובלחץ. למה כשהקטן הזה צורח וצווח באמצע הלילה ומוציא אותך מדעתך את לא מעיפה לו סטירה אחת חזקה וכמה מכות טובות שישתוק כבר ? כי את יכולה לשלוט בלחץ ובתסכול שלך, את אדם מבוגר - לא ? להיות אמא לא רגוע, לחוצה ומתוסכלת זה לא סיבה להפסיק להניק, זו סיבה להרגע ! להיות מעבר לגבול הסבל שלך זו כבר סיבה שבגללה את יכולה (אם את רוצה) לבחור לא להניק. אבל אז אל תגידי לי "רציתי להיות אמא רגועה" שנשמע כל כך נחמד וחינני ונכון, תגידי "לא התאים לי לסבול בשביל הילד שלי".

ענתש

New member
רק מבהירה - כשכתבתי "אל תגידי לי"

זו היתה צורת כתיבה (התאים לי לניסוח), לא התכוונתי אלייך אישית, אין לי מושג מה עבר עלייך כמובן ומה היו ההחלטות שלך.

POOH*

New member
לא תירוץ אבל...

וחוזרת על חלק ממה שכתבתי לך קודם... קשה לשלוט בתסכול, ובלחץ. מצד שני כשמצאו מה הבעיה והבנתי שהעקשנות והמלחמה שלי על ההנקה היו נכונות והבעיה לא הייתה בהנקה. קשה לי לתאר איזו הרגשה של הישג זה.. מה שאני מתכוונת - תינוק בוכה, תלוי על האם יום ולילה - לא תמיד הבעיה בהנקה. מול הפנאטיות להנקה שקיימת - אני לא אומרת שלא. יש צד שני שנוח לו לתלות כל בעיה בהנקה... וגם לי קודם כל אמרו תתני תמ"ל ואם זה לא יעזור תבדקי דברים אחרים והתעקשתי קודם לבדוק ורק אם יתברר שהבעיה היא הנקה להפסיק להניק וצדקתי!! הבעיה הייתה פיסית - גיא עדיין בוכה ועדיין מקיאה חלק גדול מהארוחות. ועדיין מחוברת אליי המון כי היא רעבה אחרי שהיא מקיאה אבל הבעיה היא לא בהנקה!! אם הייתי נותנת תמ"ל הבעיה לא הייתה נפתרת... ושוב אני אומרת - ברור לי שאולי לא כל אמא הייתה ממשיכה להניק בעקשנות כמוני - אבל גם מה שאת כתבת הנקה זה אוכל וזהו - זה לא נכון. הנקה היא הרבה יותר מאוכל... ומסכימה שלא צריך לההירג ואפילו לא להרגיש שאת הורגת את עצמך בשבילך להניק אבל כן צריך להבין שאפשר לנסות להציל הנקה גם כשיש בעיות. ולא תמיד הבעיות הן בגלל ההנקה ולא תמיד הבעיות יעלמו אם אמא תפסיק להניק!! POOH

לרוב זה תירוץ - (מצטרפת לעדר../images/Emo80.gif)

ואני אסביר למה: נוצרה איזו אקסיומה משונה (רציתי לכתוב אקסיומה מופרכת, אבל זה קצת מצחיק...) לפיה באם את אם לחוצה ולא רגועה, הרי שהסיבה היא ההנקה. פתרון הקסם להשגת הרוגע ולהשבת הסדר על כנו הוא כמובן הפסקת הנקה. מה מתקבל? לדעת האומרים זאת נקבל אמא רגועה ותינוק שמנמן ורגוע. זה הרי כל כך לא נכון. כל אמא היא מארג שלם של תכונות, כולל מידת הרוגע שלה ומידת הבטחון העצמי שלה ביכולת לספק לילד שלה את מזונו גם אין אין לה ציצי מפלסטיק ועם שנתות. הרפלקס המותנה הזה להאשים כל חוסר שקט של תינוק יונק בבעיות הנקה כל כך נפוץ שתמוה בעיני איך מסבירים חוסר שקט של תינוק מבוקבק (ןלמרבה התדהמה פגשתי לא מעט כאלו). נכון כי בראשית ההנקה יש אלמט של לחץ הנובע מחוסר ידע וחוסר בטחון (שני גורמים הנתנים לטיפול ולהעצמה), אבל ברגע שהאם צוברת בטחון הנקה היא דווקא גורם מפחית לחץ! בזמן ההנקה הגוף משחרר חומרים שיוצרים רוגע. רק אתמול קראתי מחקר שמראה כי אמהות מניקות לחוצות וחרדות פחות ממקבילותיהן הלא מניקות! עשיתי ספירת מלאי קטנה וגיליתי שבן חברותי יש מניקות רגועות להפליא ומניקות עצבניות ויש מבקבקות שיכולות לזכות באליפות השאנטי ומבקבקות חרדות ולא רגועות. זה אמנם עניין של העדפה אישית, אבל עבורי (גם לאחר שעברתי כמה משוכות הנקה) הנקה היא האופציה הרגועה ביותר וגם זו שגוזלת הכי מעט זמן (כן, גם בימים שהוא תלוי לי כל היום על הציצי): ההנקה משחררת יד אחת נוספת לעומת בקבוק (והיד הזו יכולה בינתיים לבשל, לכבס, להכין שיעורים של כיתה ב', ללטף את האח ולהחזיק טלפון, לרוב הכל בו זמנית...) ונחסך ממני כל הסיוט (כן, עבורי זה סיוט) של שטיפה, עיקור, חימום, קירור, מדידה מדוייקת וכו'. אני כן מבינה שכמו שזו האופציה הנוחה לי יש נשים שחשות נח יותר עם ביקבוק הילד. בסדר. זה עניינן וזו בחירה שלהן, אבל אני תמיד רוצה לקוות שהבחירה הזו נעשתה מתוך ידע ולא מתוך בורות ולחץ. אם זה מצרף אותי לעדר
פאנטיות, אז אני מאושרת להקרא פנאטית. זו גם הגדרה שמשחררת אותי מאוד מן העול הכרוך בלהיות אדם מיושב בדעתו.
בסוף לא יכולתי להתאפק (טוב, זו הפאנטית שבי שקפצה לה פתאום) להזכיר את "רמדיה" חצי משפט אחרי "לא צריך לההרג בשביל להניק" נשמע (לי) קצת מצמרר. לההרג בטח ובטח שלא צריך, אבל לפני שהייתי מכניסה תמ"ל (כמו גם כל תרופה אחרת) לפה של ילדי, הייתי רוצה להרגיש שעשיתי כל מאמץ כדי להמנע מזה.

yaelia

New member
האם אני מתרצת?

ממש לא. עשיתי בחירה מושכלת מאוד להפסיק להניק. והאמת היא, שאני מקנאה קשות במניקות למרחקים ארוכים. אני נשברתי אחרי מאבק של שלושה חודשים עם פגון-סרבן ציץ (ואחרי קיסרי). כשעל כל הנקה מוצלחת - שאבתי עשר. כשהבנתי שאני לא מוכנה להיות מחוברת כמו פרה במכון חליבה, כל שלוש שעות למשאבה. כשהבנתי שאני רוצה אוטונומיה על גופי (וברור לי שאם הוא היה יונק הייתי מרגישה אחרת). כשהבנתי שהתסכול שלי ושלו מרקיעים שחקים אחרי כל הנקה, סגרתי את הברז. אם אתן מעדיפות לראות זאת כתרוצים, אין לי מה לעשות עם זה. אני בהחלט לא מרגישה שאני צריכה להתגונן על הבחירות שעשיתי. וכן, אני מאוד מאוד מקווה שבפעם הבאה, הדברים יזרמו בקלות רבה.

לא, את לא../images/Emo70.gif

וענית על זה לבד בשורה הראשונה: הבחירה שלך הייתה מושכלת. בנוסף, אני לא טענתי באופן גורף שזה תירוץ. הכותרת הייתה "לרוב זה תירוץ" ואני בהחלט עומדת מאחורי זה. את בטח לא צריכה להתגונן (לפחות לא מולי) ומצטרפת לתקווה שבפעם הבאה דברים יזרמו טוב יותר. ואגב, לא נשברת אחרי שלושה חודשים. הסתכלי על זה ככה: כנגד הרבה מאוד מכשולים הנקת במשך 3 חודשים וזה נפלא ואני (אם דעתי נחשבת) מעריכה זאת מאוד, הדרך שלך באמת הייתה קשה ובכל זאת צלחת בה. זה בטח לא כשלון.

SIKU

New member
ענת ראוים שיש לך רק ילדה אחת

נורא קל להאבק על הנקה כשיש רק תינוק אחד שמקדישים את הכל לו. אני הפנטסיה הגדולה שלי בהריון האחרון שהיה הריון ראשון עם עובר יחיד היתה להניק עד גיל שנתיים.ולכן למרות שהיא לא עלתה במשקל וגם בילתה על הציצי כל היום ובשעה שהיא ישנה כל פעם שאבתי כדי לתת לה השלמות ןביליתי שעות עם יועצת הנקה. וכולם סביבי ביקשו ממני לרדת מהעץ של ההנקה ואני בשלי. ואז אחרי הפעם השלישית שקראו לבית הספר כהבנים הגדולים שלי התחילו לרדת מהפסים הבנתי שעם כל הכבוד להנקה ולחלב אם יש פה במשוואה הזאת עוד ילדים (עוד ארבעה במקרה שלי) ואמא טובה היא אמא של כל ילדיה ולא רק של ה"חוויה מתקנת" הזאת שרק נולדה. וכן הפסקתי את ההנקה. הפלא ופלא כולם נהיו רגועים יותר, אמא, רוני (הקטנה) וכל אחיה. ודרך אגב במאמר המלומד והמנומק שלך לא התיחסת לזה שמצוקה נפשית עוצרת את תפוקת החלב.

ענתש

New member
טוב, נאלץ לחיות ולראות - לא ?

ולגבי מצוקה נפשית... לא יודעת. הולכת לשאול אשת מקצוע... אחזור עם תשובה.

ענתש

New member
ומרחיבה: אני מקווה לפחות שזה

שתהיה לי עוד ילדה (או מאוחר יותר ילדים אני מניחה... כי אני רוצה יותר משני ילדים) בבית לא יגרוםפ לי להתפשר על בריאותו של התינוק החדש למען הילדים הגדולים. אגב, ביקור בפורום הנקה יוכל להראות לך שדווקא הנקה לטווח הארוך (Fלומר אחרי ההתחלה הקשה, אם יש כזו) מפנה לך יותר זמן לילדים האחרים מאשר בקבוקים - זו פשוט פחות התעסקות.

מאיו

New member
זה לא קשור למספר הילדים

לבן שלי לא היה יותר קל אם מיכל הייתה אוכלת מבקבוק. הרי תינוק עדיין זקוק למגע ותשומת לב, בין אם הוא יונק ובין אם לא. ודווקא זמן ההנקה מאפשר לי לשבת על הספה ולקרוא לו סיפור, לראות איתו טלוויזיה או לשוחח בלי שמיכל בוכה או 'מפריעה'

ציפי ג

New member
ורואים שלי יש שישה?

כי אני פנאטית הנקה. ואחרי שהמורה התקשר להתלונן על בני הזכרתי לו שנולד לילד אח קטן וצריך לקחת את זה בחשבון. וכל העולם כולו צריך לקחת בחשבון שנולד אח קטן שזקוק לקבל הכל מאמא שלו, כולל הנקה. האבא צריך להתחשב, הסבתא, הדודים, המורים, ביה"ס. כל העולם. האם - לאחר הלידה, תפקידה מתמקד רק בהורות לקטן. תוך שבועיים הכל מתארגן, נרקמת שגרה חדשה, והחיים חוזרים לזרום, עם הרבה הרבה חלב. והילדים לומדים שכשיש לחץ, הם צריכים מעט להוריד בדרישות, והמורה לומד שכאשר יש אח חדש במשפחה צריך לשקול כל טלפון, והתינוק לומד לדעת שאמא שלו חושבת עליו ושוקדת עבורו כדי שיתפתח על הצד הטוב ביותר, ויקבל את כל מחסורו. כך זה בכל אופן היה אצלי. אני מבינה שאצלך זה אחרת, אבל לא בשל מספר הילדים, אלא בשל מערכת תגובות שונה משלי. וזה כבר מאוד מאוד אינדבידואלי.

צודקת../images/Emo70.gif

כמו שאני חושבת שחלק ניכר מן הקשיים המיוחסים להנקת ילד ראשון הם למעשה קשיים של מעבר להורות ולא נובעים מן ההנקה (כל תינוק, יונק או מבוקבק, מביא עימו אל העולם מהפך בחיי הוריו. העייפות, החרדה,והגילוי העצמי פוקדים כל אם, מניקה או לא), כך אני גם חושבת, כמוך, שהנקה (גם כזו שמתחילה קשה) לא היא שיוצרת קשיים אצל האחים האחרים. לידת אח היא משבר התפתחותי תמיד (וזה מדאיג מאוד אם אין הדבר כך). תינוק רך זקוק למגע צמוד ולהתייחסות בין אם הוא יונק או לא. זה בא, כך או אחרת, על חשבון האחים ועדיין, אין זו סיבה להפסיק להניק. המופלטה היה מאושפז 8 ימים בהם לא הייתי כלל בבית. מי ששילם את המחיר זה האחים שלו, ועדיין, עם כל התחשבותי בהם ובצרכיהם, לא עלה בדעתי לא להיות עימו כל הזמן. בריאותו הייתה מונחת על הכף. באותה מידה בדיוק לא אוותר על המזון הטוב ביותר עבורו למען זמן האיכות שלהם. כל אחד משלם משהו (הם, שיהנו ממעט פחות זמן אמא ויותר זמן אבא/ סבתא, אני שאצטרך להתאץ יותא עבור כולם, והמופלטה, שממילא מקבל מעט פחות תשומת לב אמהית, אבל נהנה מתשומת לב האחים). ככה זה במשפחה.
ותובנה חשובה, אם כי יכול להיות שהיא תקפה רק במדגם הפרטי הקטן שלי: אחרי הלידה יש תקופה סוערת של כשבועיים (אמא נעדרה וחזרה, תינוק חדש הגיע וכו'). אחר כך התופעות מתמתנות (ברור שלא נעלמות) ויש שקט יחסי ותחושה של שגרה חדשה. אחרי חצי שנה מגיע גל גדול נוסף ושוטף הכל: התינוק כבר לא ממש תינוק, הוא ער יותר ופעיל ומתחיל "להתנכל" לאחיו (מושך בשיער, בוזז צעצועים ולועס שיעורי בית...). דווקא סביב גיל חצי שנה, בו כבר לא ניתן להוריד את העין לרגע מן התינוק המזדחל והעירני, הטיפול בו נתפס על ידי אחיו כבא על חשבונם. בגיל הזה כ-95% מן הנשים ממילא אינן מניקות. מסכימה עם ציפי שמדובר בעיקר במערך תגובות ותפיסות שונה (כמו ברוב תחומי החיים).

digabu

New member
הכי מבינה אותך בעולם

ואחרי מצבי רוח והרבה דאון החלטתי שאני משלימה עם המצב. כי אי אפשר לתת בקבוק כל פעם עם בכי. אצלי יש הרבה סיבות למה זה לא הלך ופעם אם אני אהיה שוב בהריון אני לא אתן שזה יקרה יותר, אבל כמה אפשר לדון ולחזור על זה. הילד מרגיש את כל התחושות האלה וזה רק משבש את הכיף והאושר. אז עכשיו אני נותנת בקבוק וזהו, מקווה שלא יקרה כלום עם האבקה ומנסה להנות מכל רגע, גם יוצא שהוא מסכים לקחת ציצי (הוא סרבן ציצי), ואני נהנית מהנקה כאשר הוא נותן ולא חושבת איזה באסה כל הזמן. לדעתי, תנסי לשכוח ולהשלים עם המצב, כי התחושות הרעות עוברות לילד\ה וזה לא שווה את זה.

nubi

New member
יש לי בקשה

את הויכוחים על הנקה, אם אפשר, בבקשה לא להביא גם לפורום הזה. יש מספיק בהריון ולידה, פורום הנקה ועוד. איכשהו זה תמיד נגרר לויכוח ענק, שכמובן אין לו פתרון. אז בבקשה...

ענתש

New member
למה לא ? זה דיון כמו כל דיון אחר

הנוגע למשהו שחשוב ומהותי לנו כנשים בכלל ואחרי לידה בפרט. אני אישית לא מתעייפת מלדון בזה שוב ושוב כי הנושא חשוב לי ומעניין אותי. וחוץ מזה אני חושבת שהוויכוח פה הוא מאד יפה וחסר השמצות אישיות וריבים כמו הרבה דיונים אחרים שמתפתחים בנושא וזה אחלה הישג.

sipor

New member
ענת ..בדבר אחד היא צודקת..

זה לא ישנה אותי מדעתי ולא אותך... אנחנו מעבירות דעות,, אבל כל אחת ממשיכה להיות בדעתה.. ככה זה בחיים.. נכון גם בפוליטיקה.. דיונים דיונים דיונים.. וכל אחד ממשיך לדבוק בעמדתו.. את יודעת למה? כי זה משהו מוסרי, משהו מבפנים ואף אחד בעולם לא יוכל להזיז אדם מתחושות פניימיים.. לדעתי.. חשוב שנושאים אלו ידונו דווקא בלקראת לידה , כלומר הריון ולידה.. אז חשבתי שמה הבעיה, נותנים לתינוק ציצי והוא יונק.. גם ברוב סקרנותי קראתי פה ושם בפורומים על כאלה שמתקשות וחשבתי לעצמי, איזה שטויות מה הבעיה ? מה עושים מכל דבר בעיה? זה הרי רק טבעי! ככה כמו כל אדם תמים... ובסוף הבנתי.. טוב מאוד.. מה הבעיה !!! אז דיונים כאלה חשוב שיבואו שם.. בכלל. כל הנושא הזה של גידול הילד וכאלה.. שם רק מתעסקים בבדיקות במה יהיה לי בלידה. וכולם שוכחות לחשוב שגודל שם ילד. ענק חמוד ומתוק . עם הרבה דרשיות והרבה צרכים ואף אחד באמת לא מכין אותם למבחן הגדול בחיים. וזה חבל לי.. שאני קוראת שם את הפחדים מהלידה (לא שהם לא לגיטימיים הם ועוד איך לגיטימיים ) ולא קוראת שם את הפחדים מגידול הילד, איך מתכוננים מספיק, ואיך זה משפיע על הזוגיות והחיים.. זה חבל לי.. סתם... עוד הגיג בשורת ההגיגים שלי היום !!! בכל מקרה.. תאמיני לי ענת את צודקת אבל עם יד על הלב גם אני צודקת.. לכל אדם יש אופי שוני וצרכים שונים...

Arfilit

New member
זה לא נכון (ארוך...)

אני דווקא כן שיניתי את דעתי. כפי שציינתי בהודעה הקודמת שלי - כשילדתי רציתי להניק - אבל זה לא היה "בנפשי". הייתי מאלה ש"אם ילך ילך". ולא הלך. ואיזשהו קול פנימי דחף אותי קדימה - ונראה לי שהעובדה שקראתי ושמעתי והתלבטתי בחשיבותם של הדברים, ושמעתי מאמהות ותיקות שמספרות על האושר הגדול ועל זה שהכאב הגדול עובר אם פונים לעזרה הנכונה, נראה לי שבשל כל אלה התעקשתי, למרות שבתפיסה שלי מלכתחילה לא הייתי מעלה על דעתי שאני אתעקש כל כך. היום - אני במקום אחר. מבחינתי - זאת בחירה מאוד חשובה (לי) שעשיתי. בשבעה וחצי החודשים שעברו מאז לידת האפונה - למדתי המון: למדתי המון על ההנקה מבחינה אובייקטיבית (מקריאה, משיחות, מיעוץ מקצועי שקיבלתי), ולמדתי המון על ההנקה שלי - הסובייקטיבית - מה היא נותנת לי, מה היא נותנת לפעוטה שלי, ומה היא נותנת לנו כצמד. חוץ מזה - למדתי המון על עצמי. על יכולת הנתינה שלי. על האהבה והכוחות שהיא נותנת לי, על היכולת שלי לוותר על עצמי לפעמים - כדי להיות בשביל מישהו אחר, על הכוחות שיש בי להתגבר על קשיים וכאבים (והיו הרבה כאלה), על מידת האושר שאני יכולה להכיל ועוד ועוד. חלק מהדברים הייתי לומדת כאמא גם בלי ההנקה, וחלק אולי לא, ואולי יש דברים אחרים שהייתי לומדת אם הייתי בקבקנית. אבל אני מאושרת בבחירה שלי, ואני מאושרת מכך שהצלחתי להתגבר על המכשולים ולהגיע לנקודה בזמן שבה אני מסתכלת על הדינמיקה שלי עם האפונה - כולל ההנקה - ואומרת שכמה כיף לי וכמה הבחירה שעשיתי מעשירה ומחזקת ומעצימה. אם מישהו סבור שבגלל זה אני פנאטית - אז צר לי - אני סבורה שאותו מישהו הוא צר עין (או כמו שסבתי המנוחה היתה אומרת: "זה הכל מקנאה..."). לא יודעת מה היה אם הייתי נוהגת אחרת - פשוט כי לא נהגתי אחרת. היא הבת הראשונה שלי - ואני מקווה לעשות את אותו הדבר עם ילדי הבאים (טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה). בקיצור - מה שהתכוונתי להגיד - זה שכן אפשר לשנות את הדעה. צריך רק להקשיב בלב פתוח ובנפש חפצה. ועוד מילה אחת על השעבוד הכרוך בהנקה: שמעתי הרבה פעמים הרבה אנשים מדברים על השעבוד הזה. מבחינתי האמירה הזו היא פשוט שימוש במינוח הלא נכון. מבחינתי, הדבר הזה שיש המכנים אותו "שעבוד" הוא פשוט (כמו שכתבתי למעלה) "להיות מסוגלת לשים את עצמי בצד לרגע - עבור מישהו אחר". בעיני (וזה תמיד היה ככה בעיני) היכולת הזו - לשים את עצמך בצד בשביל מישהו לתת מקום למישהו אחר - אם היא באה בשלמות וברגיעה - היא יכולת שמקורה בהרבה כוחות פנימיים. המסוגלות להבין מבפנים, באמת, שהתלות המוחלטת הזו היא זמנית, והיכולת לקבל אותה באהבה ולא להיות כל הזמן המרכז בעיני עצמנו - אלה דברים שמחייבים הרבה כוח. התגלית שאת הכוחות האלה יש בי כרגע, לפחות בכל מה שקשור להורות - היא תגלית נהדרת. חפני יומיים היתה שיחה במקום העבודה שלי, על כך שאני עדיין מניקה, ואחת הבנות אמרה: "וזה לא קשה לך - השעבוד הזה?!" ולשמחתי, התשובה היחידה שחשבתי עליה, והיא באה באמת מבפנים, היתה: "זה תלוי איך מסתכלים על זה. בעיני זה לפעמים מאוד קשה - אבל זה לא שעבוד." וכל כך שמחתי לשמוע את המלים האלה יוצאות לי בטבעיות מהפה. טוב - קצת נסחפתי אל מעבר למה שתכננתי להגיד מלכתחילה - אבל שיהיה...

ענתש

New member
../images/Emo24.gif מקסים מקסים מקסים !!

התרגשתי לקרוא, נהנתי מכל מילה ואני לוקחת איתי את המשפט היפה שלך "זה קשה אבל זה לא שיעבוד".

הורות היא שעבוד../images/Emo62.gif

והנה ההוכחה: אניחנו יולדות נסיכה או נסיך, מה שאמור אוטומטית לשדרג אותנו למעמד של מלכה
(או מלך...) ומה יוצא? אנו מועברות מיידית אל תפקיד השפחה החרופה והעבד הנרצע. הכל אופן, גם אני לא חושבת שהנקה היא שעבוד. ההפך, היא מאפשרת גמישות רבה יותר. ערפילית, כתבת מאוד מרגש.

למעלה