"פנטיות בהנקה"

עמית@

New member
אכן, הורות היא שיעבוד, ואני לא

מצליחה לךהבין את מי שיולד ומצפה שהחיים לא ישתנו, ומצפה שהגוף שלו יחזור להיות מייד "שלו" ושהחיים לא יתלכלכו בתינוק, הורות היא קבלה מודעת של אחריות אינסופית, ומדהים אותי תמיד לראות איך שאנשים מתייחסים לילדים כאל מובן מאליו, נשגב מהבנתי, אולי אני נאיבית בעניין הזה אבל ככה זה.

אמממאאא

New member
../images/Emo45.gif אמהות היא אי מהות....

ומי שחושבת שהכל יהיה כמו קודם טועה בגדול! החל מהגוף וכלה בנשמה. הולדת ילד נוסף מעבירה טלטלה במשפחה וזה לא קשור להנקה. לוקח קצת זמן וזה מסתדר. זה שלא שמתי לב לשיעורים של הבת שלי זה כי אני אחרי לידה ולא כי אני מניקה!

micpri

New member
סופסופ מסכימה אתך

באמת הדיון פה רגוע לעומת אלו שראיתי בפורומים אחרים. לי לא מפריע להמשיך לדון בזה - דווקא דיון כזה משקף את מגוון הדיעות, ולכן טוב שהוא כאן ולא בפורום הנקה, ששם מראש יש נטייה לכיוון מסויים.

הדיון בכלל לא מיותר!

ובמיוחד בשל העובדה העצובה, שהבורות בנושא החשוב הזה עצומה.

ornaok

New member
אני פנאטית נשימה!

בחיי, באמא שלי, אני מוכנה לעשות הכל כדי לנשום! בני האדם שייכים, בטבע, למשפחת היונקים, על שום התכונה המופלאה הזו שיש לכל חתולה, לויתנית, קופה... היכולת לספק ליוצא/י חלציה את מזונם הבלעדי עד שלב האכילה העצמאית. הריון
לידה
הנקה זה טבעי.הכי טבעי. אנחנו חיים בעידן השפע המודרני, עידן פתרונות האינסטנט, עידן אפשרויות הבחירה הבלתי מוגבלות... אנחנו יכולות לבחור ללדת בשכיבה על הגב עם אפידורל, אנחנו יכולות לבחור להאכיל את התנוקות שלנו באבקה...אנחנו יכולות לבחור אם לקשור את הילד בסל קל או להחזיק אותו בידיים, אנחנו יכולות לבחור אם לקנות לילד פלאפון בגיל 6 או לא... ושלא תבינו לא נכון... למי שלא מכירה אותי:אני מברכת על התמ"ל כי ביתי מקבלת להשלמת התזונה תמ"ל. ההנקה שלנו לא הצליחה לגמרי, ולא הלכה באופן טבעי - בגלל הלידה הקשה וביה"ח המחורבן.
ועדיין - כמו שענת כתבה - בעולם מתוקן תמ"ל היה תרופה.. אוף, מאתמול בלילה אני כותבת ומוחקת, כותבת ומוחקת, כי יש לי כל כך הרבה מה להגיד על הנקה... כן, אני פנאטית. ולא, אין לי שום בעיה או כוונה להטיף מוסר למי שלא מניקה... אבל אני לא מוכנה שיבטלו אותי ואת דעותיי בגלל שאני מוגדרת "פנאטית".

ornaok

New member
קודם כל ../images/Emo26.gif ולא ../images/Emo36.gif

וכמובן שכשכתבתי שהנקה זה הדבר בכי טבעי בעולם לא התכוונתי שזה בהכרח פשוט או לא דורש השקעה. אבל גם הריון ולידה הם לא דברים וקלים, ובכלל - גידול ילדים יכול להיות מתיש, מרגיז ומטריף...ואנחנו בכל זאת עושות את זה...אני מאמינה שרוב האמהות יכולות להניק.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ומשהו שלא נאמר עדיין:

לכל המתנגדות בתקיפות להנקה, וביניהן גם אלו שחושבות, שאם שמתאמצת להצליח בהנקה - גורלה להיות אומללה וגורל תינוק לסבול ולרעוב: למה להיות "פנאטית הנקה" זה פסול, בעוד שלהיות "פנאטית אנטי הנקה" זה תקין בעיניכן? יש לי חברה, שלא הצליחה להניק את בתה הבכורה, וויתרה מראש על הנקת הבן. כשראתה אותי מניקה בבית קפה (הנקתי מתחת לבגדים, בשקט ובצנעה מבלי שאף אחד זולתה הרגיש בכך), אמרה משהו בסגנון "זה מגעיל אותי כשנשים מניקות בציבור". למה, בעצם? כי זה מזכיר לך את נקיפות המצפון שאת מנסה להסתיר מעצמך??? אומרת כאן את מה שלא העזתי לומר לה אז
....

אפרת12

New member
בהחלט כן. אני חושבת שזה קורה לא פעם

וזה מרגיז - כי זה אף פעם לא הוגן להוציא את התסכולים שלך (כלומר - אותה חברה) על אנשים אחרים, ועוד בנושא כל כך רגיש ואישי.

מי כאן "פאנטית אי הנקה"?../images/Emo2.gif

למיטב הבנתי אף אחת לא כתבה כאן שהיא נגד הנקה, אלו שלא מניקות עשו זאת מסיבות שונות אבל לא בגלל שהן "נגד". הכוונה בדיון הנוכחי הזה. אף אחת כאן לא התנגדה בתקיפות. למה זה חייב להיות שחור או לבן? רוב אלו שכתבו כאן ומסיבות שונות לא מניקות כאן חושבות שחלב אם הוא הכי טוב ובטח שלא תקפו את אלו שמניקות.. מה שאני לא מבינה אחרי שקראתי את רוב השירשור שהתפתח בסוף שבוע זה למה כל כך קשה למי שמניקה לקבל ולכבד החלטות שונות משלה? למה כל סיבה שמישהי נתנה כאן לאי הנקתה נתפסת כתירוץ או מבוטלת כלאחר יד כאילו יש כאן למישהי בכלל מושג מה עובר על אשה/נשים שאתן לא מכירות בעלות אופי, אישיות ונסיבות המוכרות והנחוות רק על ידה? ואם אני קצת תוקפנית כרגע זה מהסיבה שאני מרגישה נתקפת - מעולם לא קראתי למישהי כאן פאנטית ואני מכבדת ומעריכה את האמהות המניקות בינינו אז למי בגלל שאני לא מניקה אני צריכה לחוות את ההתקפה הזו? ועוד להתנצל כאילו אני זו שתקפתי..(הובנתי?).

יעל11כהן

New member
תשובה מאחת שהיית שם...

לי היה ברור שאני אניק. עם הגדולה היו בעיות. היא לא תפסה, צרחה, ירדה במשקל ומה לא...-נאבקתי עד שהיא תפסה וינקה. הנקתי אותה עד גיל שנה ו4 חודשים שאז הריתי שוב. זכור לי שגיסתי סיפרה לי על חברה, שלא מניקה. היא מרגישה מההנקה עייפה, רצוצה, עצבנית ולא נהנית ממנה כלל. אז היא מעדיפה להיות אמא רגועה עם תמ"ל ולא אמא מתוסכלת ומניקה. משום מה לא קבלתי את הטיעון הזה. עד...שנולדה הקטנה שלי. היא ינקה יפה חודש ואז החלו הצרחות. היא לא ינקה טוב - ובעיקר שיגע אותי שאני סביבה כל היום, מתוסכלת, ובלי יכולת להעניק לגדולה (ש"שגעה" אותי בעיקר כשאני מניקה). לא נהניתי מההנקה. כן הייתי מתוסכלת וכן עצבנית. ואז הקטנה שלי החליטה מעצמה לא לינוק. התחלתי לשאוב. היום אנחנו 3 חודשים אחרי הלידה. אני רק שואבת. הכמויות הולכות וגדלות, בלי עין הרע. ואני הרבה הרבה יותר רגועה. גם האבא משתתף בהאכלה ואפילו ה"גדולה" בת השנתיים שלי עוזרת לנו (מחזיקים יחד). אני יודעת כמה היא אכלה - וזה מרגיע אותי. אין לי תהיות כמו "האם יש לי מספיק חלב" - כי אני רואה אם כן או לא. אין לי צורך לברוח לחדר ולהניק (מעולם לא הנקתי בפומבי) - פשוט מוציאים בקבוק וזהו. ואני לא חושבת שהקירבה אליה פחותה. אני נהנית לשחק איתה, לחבק אותה, להרגיש אותה ולתת לה להרגיש אותי - רק מה? בדרך אחרת. אז נכון שאני לא נותנת תמ"ל (כמעט בכלל. אבל יוצא אולי פעם בשבוע, פעם אחת) - כי בכל זאת חלב-אם הוא הכי בריא בשבילה. אבל למדתי לא לשפוט אחרים לפי אמות המידה שלי. מי שחושבת שהכי טוב עבורה ועבור ילדיה זה תמ"ל - כנראה יודעת מה היא עושה. ומה לי להתערב? יום טוב. יעל.

comfi

New member
כל הכבוד לך

ברוכה הבאה למועדון השואבות הסידרתיות ושאיבה כמו שאורנה כתבה לך שווה להנקה !

עינבלית

New member
"פנטזיות בהנקה"../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זו הכותרת שקפצה לי לעיניים, וזה אומר הכול, לא? ולשאלתך- לא, לא בכל מחיר. במחיר הבריאות של האם או הילד- אז לא. אבל אם האם משקיעה והולכת ליועצת הנקה מוסמכת, ואם הסביבה תומכת, ואם יש לה רצון לעשות זאת, אז- יופי! ואני מניקה, אבל יש לי המון דוגמיות בבית, לכל מקרה.

אביטלתל

New member
תלוי מה המחיר

כמו שכתבה ענת... זה שווה כל מאמץ התחלתי, כי ברוב המקרים אחרי קשיי התחלה מגיעים לרגיעה ולשגרת הנקה שטובה לכולם יש מקרים שבהם זה לא הולך, למשל - עם תאומים שכמו שכתבה פה מישהי, או מקרים כאלו ואחרים לדעתי בטווח הרחוק צריכים להגיע למקום שבו ההנקה מזינה את התינוק, אבל גם מתאימה לאמא זה חלק מהמערכת יחסים ביניהם וכמו כל דבר במערכת יחסים, אם זה לא מתאים לאחד הצדדים זה גובה את המחיר בדרכים שונות. אבל דבר אחד חשוב כדאי לזכור - כך הטבע יצר אותנו, אנחנו נועדנו להניק והילדים שלנו נועדו לינוק. לדעתי יש לכל משמעות רבה.

ornaok

New member
../images/Emo45.gifאנחנו נועדנו להניק והילדים שלנו

נועדו לינוק. מה שאני רציתי להגיד, רק מנוסח הרבה יותר חכם

miss1s

New member
מהניסיון האישי שלי

היה לי קשה, הפטמות שלי שטוחות וובי"ח הלחיצו אותי, אבל התעקשתי ואפילו הנקתי עם פטמות סיליקון 3 ח' עד ששחר בעצמה הורידה אותן, לאחרים לפעמים היה נראה שאני מניקה כל היום, אבל כיף לי זה ה-זמן שלי עם שחר, אני חופשייה מלהכין כל מיני דברים להאכלה (עיקור בקבוקים, חימום וכד'). נראה לי שבבוא היום יהיה לי קשה יותר לגמול את שחר מאשר לה...

Arfilit

New member
"את עדיין מניקה?!?!"

השרשור הזה עושה לי הרבה לחשוב (שוב) על ענייני ההנקה והחברה בה אנו חיים. כבר כתבתי כמה הגיגים בהודעה הקודמת שלי בשרשור הזה, ועכשיו אני מרשה לעצמי להמשיך ולהגג. שוב ושוב אני שומעת הערות על "פנטיות הנקה" ושוב ושוב אני שומעת אמירות ברוח "אני יודעת שיסקלו אותי כי אני מעזה לחלל את הקודש, לשחוט את הפרה הקדושה ולהגיד שאני חושבת שלא כל אחת חייבת להניק". אז תשמעו - זה מעליב אותי. מעליב אותי שמניחים עוד לפני תחילת השיחה שאני בן אדם לא סובלני. מעליב אותי שהבחירה שלי מכניסה אותי, אםפ ארצה או לא, לקבוצת סיכון של תכונות לא נורמטיביות בעליל (פנאטית תוקפנית הנוהגת לסקול אנשים (כמטאפורה, אני יודעת, ובכל זאת...)). מעליב אותי שבעוד אני נדרשת להתייחס בכבוד לבחירתן של נשים אחרות, נשים אחרות וגם גברים - חושבים שזה ממש לא חיוני להתייחס בכבוד לבחירה שלי. אז יש לי כמה דברים לאמר על מה שנורמיטיבי ועל כבוד לבחירתם של אנשים: קודם כל - הנורמטיבי הוא לא להניק אחרי גיל 6 חודשים. לפחות בחוגים בהם אני מסתובבת - רוב מוחץ של הנשים לא הניקו אחרי 6 חודשים, ורובן הפסיק עוד הרבה קודם - אם בכלל. אני זה אך לא מכבר עברתי את ששת החודשים הראשונים, ומתאים לי להמשיך. אני מרגישה שאני עושה טוב לכל הנוגעים בדבר - וממשיכה. למרות שחזרתי לעבוד במשרה מלאה. למרות שרק אני כמה בלילות. ואני מקבלת תגובות ממש מפתיעות - חלקן תוהות על השעבוד (ואני שוב מפנה אתכן למה שכתבתי קודם), חלקן מרימות גבה בשאלה "עד מתי?!?!?", וחלקן סתם מרימות גבה בתדהמה - שלא לאמר בזעזוע. ואני יודעת - שהתגובות האלה רק ילכו ויחמירו - כי אני עושה משהו שלצערי הוא לא נורמטיבי. ודווקא מהצד השני - אני מרגישה שיש הרבה השתדלות להיזהר בכבודן של הבחירות של נשים אחרות. לפחות על עצמי אני יכולה להגיד את זה. המקסימום שאני אשאל אישה שאומרת שהיא לא מניקה או לא הניקה - זה "למה?" אני לא אנסה לשכנע, אני לא אנסה לתת לה הרגשה של אמא מחורבנת, אני לא אנסה להגיד כמה היא מפסידה. ברוב המקרים - אם לא ישאלו אותי במפורש - אני אפילו לא אגיד שאני דווקא כן מניקה. למה? כי ברור לי שאצל חלק מן הנשים מדובר בענין טעון. ברור לי שפעם שההחלטה התקבלה - אני לא אשנה אותה וזה לא מענייני לשנות אותה. כי ברור לי שאני לא רוצה לפגוע. ואני חייבת לאמר, שעוד לא הייתי נוכחת בשיחה מרובת משתתפים (מחוץ לפורומים, בחיים האמיתיים), שבה ניסו מניקות לתת הרגשה מחורבנת למישהי שאינה מניקה. בדרך כלל אני נתקלת דווקא בזהירות מירבית. אבל בצד השני?! כינים בשקית! כל אחד רשאי לאמר מה שבא לו על כמה להניק, איך להניק, עד איזה גי להניק ומה זה עושה או לא עושה לילדה שלי. אתן חושבות שלשמוע שאני "בטח עושה לה נזק פסיכולוגי" זה משהו נעים?! גם כדי להתמודד עם זה צריך מידה לא מבוטלת של בטחון ואסרטיביות. אז נכון שקיבלתי הרבה התפעלויות עד גיל חצי שנה (ללמדכן שגם הנקה עד חצי שנה לא נחשבת לנורמטיבית - אחרת על מה ההתפעלות?!) - אבל מזה כחודש וחצי שהתגובות הופכות להיות פחות נעימות ומתפעלות - ויותר צוננות ונחרדות. אז בבקשה - כמו שאני משתדלת להבהיר שהבחירה שלי היא רק שלי, וכמו שאני משתדלת לא לתת לאף אחת הרגשה לא טובה בעניינן הבחירה שלי לעומת שלה - אפשר בבקשה גם את ההיפך? ואפשר בבקשה להפסיק להשתמש בכינויים מעליבים ותיאורי אישיות הבאים ממטאפורות של עולמות חשוכים וענשי מוות?

sipor

New member
תשמעי...

מה שכתבת זה התחסדות ועשית הפוך על הפוך ואני אסביר למה.. זה שכתבתי שלא יסקלו אותי.. התכוונתי בדיוק למה שכתבתי שמי שלא מניקה או שלא מצליחה להניק תמיד בסביבה החדשה יסבירו לה למה היא טועה.. וכן לשאול גם למה זה חטטנות בעיני... ובטח ובטח לא אמרנו שאת באת מאזורים חשוכים ושאת פנטית ובטח לא דיברנו אליך באופן פרטני או לקבוצת המניקות בכללן... אני אישית מאוד מאוד מעריכה נשים שמניקות וגם קצת מקנאת שיש להם מספיק חלב לכך... לי אישית לא היה... ואין דבר כייפי מזה ומענג מזה ובכלל זאת לא שאלה של נתינה בעיני, זה דבר קסום ואם הבת שלי הייתה מקבלת ממני את כל החלב שהיא צריכה אז בכלל אין בעיה.. מה עם בקבוק לא צריך לקום ?!! נפוכו צריך באמצע הלילה ללכת לחמם מים להכין בקבוק תוך כדי בכי היסטרי של התינוק.. בעיני זה הרבה יותר מעייף מלהניק.. והייתי בשניהם.. אין יותר קל בעיני מלשלוף ציצי בטמפ' נכונה להניח על ידך ולהמשיך לישון שנת ישרים.. מה שלא קורה עם בקבוק.. את חייבת לקום כולך... אבל אני התברברתי קצת... זה שאת נותנת הרגשה טובה לכל הנשים כל הכבוד לך.. אבל תנסי לא להניק ואז תגידי מה עדיף, ... אחות טיפת חלב שמפקפקת ברצונך הכנה להניק ולוחצת להניק... אחיות בבית חולים שמעליבות אותך... ובכל הפורומים למינהם לא יעזור... כולם תמיד אומרים, זה שלא מניקים בא מחוסר ידע... ואנחנו מטיפות כדי שתהיה הבנה ולא משום סיבה אחרת, ואם ידעו הכל אז בטח יניקו... זאת התחסדות בעיני, כולם סתומות וכולם לא מבינות איך מניקים ולכולם יש בעיות ניתנות לפתרון.. ובואו נסביר לכם ותראו כמה זה פשוט.. הכל נובע מחוסר ידע ומזה שהחברה לא תומכת... אז אני לא יודעת באיזה חברה את מסתובבת , אבל אצלי החברה היא בדיוק הפוך תומכת בהנקה מעבר להגיון.. ותתפלאי אני לא צריכה אף אחת שתסביר לי איך מניקים ומה הבעיה שלי... וכל פעם שאני אומרת משהו כמו.. אם קשה ואי אפשר וזה ממוטט אותך.. והתינוק רעב ולא עולה במשקל לא יקרה כלום אם תאכילי במטרנה...תמיד יקומו 20 אחרים ויגידו מה פתאום זאת לא ההנקה, זה יקרה גם עם בקבוק... אבל למעשה רוב הסיפורים שאני מכירה דווקא בקבוק הרגיע את כל הסביבה.. התינוק ישן יותר שעות, גם אמא שלו התפנתה לישון ולטפל ביתרת המשפחה.. ובלי שום קשר יש נשים שלא רוצות .. וגם זאת זכותם. ושוב.. אף פעם לא דיברנו אל משהו ספציפי... ובטח ובטח יש מלא שלא מתערבות בחיים של אף אחד.. ובטח ובטח מסתכלות על חלקת האלוהים שלהם.. אבל עובדה היא שגם בשרשור הזה.. מעטות כתבו הפוך מהנקה בכל מחיר.. וזה בטח לא מייצג את המצב האמיתי.. כי עובדה היא גדולה שקרוב ל- 70% מהאוכלוסיה לא מניקים אחרי חודש את העובר.. אז איפה ה- 70% האלה פה ובכל פורום הורים מתוקן... בקיצור.. שוב להדגשה.. אף אחד/אחת לא דיבר באופן פרטני אלה ללחץ החברתי החזק הזה שיש בזמן האחרון על הנקה ועל הרגשת הכישלון שמרגישות נשים שלא מצליחות אשר גורם להם לפעמים לשקר על כך ולפעמים אף לא לכתוב את דעתם בדיונים כאלה.. וזהו...

למעלה