צימחונות\חנונים

זה לא רק בגלל תמונות הזוועה

אכילת הבשר מושרשת עמוק מאד במסורת, ונתפסת כמשהו שהיה קיים מאז ומעולם בכל התרבויות (התמונות המפורסמות של האדם הקדמון הצייד הן קלף ידוע ששולפים אוכלי הבשר). טקסי הדת היהודית כוללים בחלקם הגדול אכילת בשר, וקיימת מערכת שלמה של הלכות ופרשנויות המצדיקות זאת לחלוטין ומקובלות על הציבור הדתי כמעט ללא יוצאים מהכלל. בנוסף, קיימים טיעונים בריאותיים בעד אכילת הבשר, שעדיין נתמכים בידי לא מעט אקדמאים ורופאים. בקיצור, אכילת הבשר נחשבת עדיין בעידן המודרני ל"מיינסטרים". הצמחונות נתפסת בעיני רבים כשיגעון פוסט-מודרניסטי רגיש אך יומרני ונדון לכישלון (אולי שלוחה של הפציפיזם הקיצוני). כל זה אינו תלוי כמעט באופן שבו הצמחונים יציגו את משנתם - אם בצורת סרטי זוועה ואם דרך הרצאות בדבר היתרונות הבריאותיים לכאורה שבתזונה צמחית. סרטי הזוועה יכולים בהחלט לעורר דיון כלשהו בנושא, אך יהיה בלתי ריאלי לחלוטין לצפות מהציבור להפנות באופן מיידי עורף למסורת של אלפי שנים, לטובת מה שממילא נראה להם כדור הבא של ההיפים.

Deep1

New member
אנשים הם אטומים

ונאטמים לנושא הזה בכוונה, כדי שתהיה להם עוד ארוחת צהריים טעימה. הם מדחיקים (אם הם בכלל טורחים לחשוב על הנושא) שהמוצר שהם מכניסים לפה הוא תוצר של סבל עצום של בע"ח חפים מפשע. דוקא בגלל ההדחקה הזאת, חשוב לעורר את המודעות ולהזכיר שוב ושוב. אני לא חושב שאנשים מבינים את ההשלכות, ואני שוב אומר - אני הפכתי לצמחוני בזכות אנונימוס, ואני מכיר עוד הרבה כאלה. אין דבר יעיל יותר מלראות את האמת מול הפרצוף.

עצה מצויינת, לדעתי

אנשים מגיבים הרבה יותר טוב לטיעונים חיוביים("תטעמו את ההמבורגרים הצמחוניים החדשים!גם טעימים כמו בשר וגם יותר זולים!") מאשר לגישות שליליות ("אתה לא בסדר! בגללך מענים למוות 10 פרות בשנה!") כי הגישות השליליות יוצרות אווירה של עימות, דבר שיוצר בהם אוטומטית עוינות כלפי מי שמתעמת איתם, כמו שהאמרה המפורסמת אומרת "תופסים יותר זבובים בעזרת דבש מאשר בעזרת חומץ".

אחי שהוא אוכל בשר קיבל במקרה

באימייל לינק לסרטון שלהם (לגבי תעשיית הביצים). הזעזוע שלו היה כמובן גדול (ומי לא יזדעזע למראה האפרוחים בני יומם שמושלכים לאשפה ונמעכים/נחנקים בעודם בחיים? לא צריך להיות פציפיסט גדול כדי לדמוע), אך השורה התחתונה היא, שההרגלים שלו לגבי צריכת ביצים לא השתנו, וגם לא ישתנו כל עוד הוא משוכנע בכך שללא ביצים - בריאותו תיפגע. מה שאני אומר הוא, שברור שלא די בסרטי זוועה כדי להקטין את היקף צריכת הבשר (או ביצים במקרה הזה). הסרטים ופעולות דומות מסוגלים לכל היותר להשאיר את הדיון על סדר היום, ללא הכרעה ממשית, בדומה למשל לתשדירי השירות הזוועתיים בנושא סיגריות וסמים.

../images/Emo45.gif "בשר זה רצח".

לקרוא לרוב אוכלוסיית העולם רוצחים זה אידיוטי ומתנשא להפליא. גם אני יכולה ללכת להדביק על האוטו סטיקר "סלט זה רצח!!!". [מה, עשו ניסויים שהוכיחו שצמחים מגיבים למוזיקה.] והקשקושים האלה על הסבל הנורא של בעלי החיים [למרות שתעשיית המשקים באמת גורמת להם סבל |:], הם כבר מנטרות מרגיזות. לדעתי, צמחונות מהסוג הזה של "בשר זה רצח" כבר כמעט הפכה לדת, כמו כל הדתות. עם המנטרות הלעוסות, הפאנטיות.. רק כנסיות/בתי כנסכת/מסגדים חסרים.
ספרי תורה כבר יש, אנונימוס. דברי אלוהים חיים! וחוץ מזה..נעבור לדיעה אישית יותר
- זה דיי מעצבן שקוראים לך רוצח.XD וגורם להרגשת אנטי וחוסר סימפתייה. ולא כמו שלרוב חושבים - זה שמטיחים ל"רוצחים" את האמת בפרצוף _לא_ גורם להם לחזור בתשובה ולהדביק סטיקר על האוטו - "בשר זה רצח!!1".XDD [אני לא ממש קשורה לפורום הזה, סתם רפרפתי בו. זו הופעה חד פעמית למדיי, ברוך ה' שפטרנו מעונשה של זו.]

o0Invisible0o

New member
סליחה, עם כל הכבוד לצמחים.

אין להם מערכת עצבים ומוח. הם לא מרגישים בכלל כאב, אז יש קצת הבדל..גם אם עשו ניסוי וראו שהם מגיבים למוזיקה. אני אל אומרת ש"בשר זה רצח" אבל גם אני צמחונית.
[בחנוכה- 6 שנים!
]

זה ממכר

New member
מוזר אהה צריך לעלות אתזה

בפני מדענים למה רוב החנונים צמחוניים << חדש פה חנון שאוכל בשר

DDN

New member
דווקא רוב החנונים שאני מכיר הם

אוכלי בשר.

ailag

New member
רובנו צמחונים?

באייקון הייתי הרבה זמן באשכול, בכניסה היה ריח חזק ומשגע של נקניקיות (בשריות, ואני צמחונית) והיה נראה שאני היחידה באזור שמטריד אותה העניין. מי שהריח היה לו טוב פשוט אכל.

EdisonGirl

New member
לא צמחונית..

אבל לא אכלנית בשר.. רוב התפריט שלי בנוי ממוצרי חלב ופירות.

demoloc

New member
אממ, תשובה

התחיל? כמבחן כוח רצון . המשיך? כאידיאולוגיה? כיום? חלק אידיאולוגיה , חקל הרגל . (כבר 9 שנים צמחוני , ראוי כבוד
)

kineret5

New member
אהלן ../images/Emo3.gif

שמע צור אם תחשוב על זה שבעצם מה שאנחנו אוכלי [מי שלא צמחוני] אוכל משהו שהיה פעם חי, קצת מרתיע העיניין, אני למשל ניסיתי לא לאכול הבעייה היא שבבית אוכלים אוכל בשרי יומיום וקצת קשה לראות איזה משהו טעים ולא לאכול, אבל בתכלס לפעמים אני חושבת על זה ואומרת "איכס איך אפשר לאכול ...? יומטוב

juggernaut

New member
טוב

אין הרבה צמחוניים טעיתי אבל אחלה דיון יש פה (גו דאבל רויאל חריף עם אקסטרה הכל + רוטב ביג מק!!!!!!)

ailag

New member
->

גיקים הם אנשים חכמים יותר מהממוצע בד"כ. (לא אומר שגיק יותר חכם מאדם רגיל, זה רק אומר שבממוצע.. אז אל תתפסו מעצמכם) בחברות יותר אינטיליגנטיות יש לרוב יותר צמחונים. ושוב, אנשים חושבים יבינו שזה לא קשר ישיר - זה לא שצמחונות היא הדרך הנכונה, אלא שכנראה אם כולם יעשו חושבים אז חלק גדול מהם יחליט להיות צמחוני. הבעיה היא שאנשים לא עושים חושבים. אני, אגב, 23 שנים אכלתי בשר עקב שיקולים שלי. עכשיו אני כמעט שנה לא אוכלת בשר עקב שיקולים אחרים. אני לא מחשיבה את השיקולים שלי בעבר כשגויים, הם היו נכונים לאותן 23 שנים. לעומת אחרים בשרשור הזה, אני בהחלט יכולה להבין אדם שעשה חושבים והחליט כן לאכול בשר, ועד שלא יהיה טאבו חברתי ו/או חוקי על אכילת בשר אני לא אתקוף אותו בביטויים כמו "רוצח". הרי גם ביצים וחלב גורמים בעקיפין לסבל והרג חיות ועדיין המשקה הרשמי של גיקים הוא קפה.. (למרות שאפשר לשלב חלב סויה)

למעלה