קבוצת הערות מתעוררת

וארה

New member
השלמתי את משימה מספר 10

במשך 10 שעות רצופות כלומר 11 פעמים רצוף בתחיל כל שעה עגולה, עם סטייה של עד 3 דקות, דמיינתי זכרון בו הרגשתי מוצלחת במיוחד ואמרתי בכל רם את המשפט: כל הזמן, בכל מקום ובכל מצב, יצור זה משתנה, משתכלל ומשתפר.

jedi

New member
השלמתי 3

קישור בגדול, שמתי סטופר, והתבוננתי בנשימה, ומחאתי כפיים. רק כשהרגשתי שהזמן של כל פעם עולה, והזמן בין פעם פעם יורד ליום, אז הרגשתי שמיציתי. (לפני זה, הרגשתי שהמשימה מועילה לי כמו שהיא, וממש לא מיהרתי לסיים אותה, למרות שהייתי יכול, בקצת מאמץ מלאכותי וקצת עזרים חיצוניים לסיים אותה "טכנית" בשבוע).

nivinivini

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבקשות עזרה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כאן חברי הקבוצה יכולים לבקש ולתת עזרה אחד לשני בתהליך ההתעוררות שלהם (כולל שאלות שנוגעות להבנת המשימות)

שאלה על משימה 6

אם טעיתי בהערכת אמצע היום, כי הלכתי לישון מוקדם משציפיתי - זה נחשב או לא?

שאלה על משימה 11

בעיה - המשימה נורא אמורפית? האם עלי להשאר מודע לעצמי במשך כל היום? אני לא יודע אם אני מסוגל לא לשכוח להתבונן בעצמי אפילו לרגע אחד. באיזה רמה יש לעשות את זה? טוב, בטח הכי טוב שאני יכול... רק שאני לא יודע מה זה בדיוק במקרה הזה. כל שאר המשימות הן מאד מוגדרות וזאת פחות, כלומר בשאר המשימות יש איזשהו משהו מוגדר לחלוטין שאתה יודע שאם התרחש אז סיימת - מישהו יכול לעזור פה?

לדעתי -

זאת כן משימה מאד מוגדרת, אני אסביר: אתה, רוצה להיות ער! אתה, הצלחת לעשות משימות שדורשות מידה מסוימת של עירנות בכדי לבצע אותן ולכן זה, כנראה, מעיד על רמה מסוימת שבה אתה נמצא. מחבר ה"שיטה", כנראה סמך עליך שתדע להגיד לעצמך מתי אתה מרוצה מהאופן שבו הצלחת במשימה וכך תעבור הלאה למשימה הבאה... פשוט תסמוך על עצמך! אל תעבור למשימה הבאה לפני שאתה מרגיש שסיימת את זאתי. תנסה לסמוך על צמך... שתדע מתי סיימת.

רק שים לב-

מה היא הרמה המספקת עבורך? האם היא מציאותית? תוך כמה זמן אתה מעריך, בכנות, שתוכל להגיע אליה? האם כדאי לך להשתמש ברמה בנוכחית שהצבת לעצמך בכדי להשלים את המשימה? פשוט, המטרה של המאמר היא "יצרת עירות ראשונית" ולא יותר מכך... (ברור שהמטרה היא עירות מוחלטת
, טוב, ברור לי...) ונאמר שיכול להיות שיהיה המשך אם אנשים ישלימו את המשימות וזה...
זה לא נסיון ללחוץ עליך או משהו...

אם אני זוכר נכון

כתוב שהמדד להצלחת המשימה הוא בעיקר סובייקטיבי, כלומר, לפי ההרגשה וההבחנה שלך.

nivinivini

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשיתוף בחוויות../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

שתפו כאן בחוויותיכם
שימו לב להבדיל בין שיתוף בחוויות לבין תצפיות על עצמכם (שלהן יוקדש מדור נפרד...).

nivinivini

New member
חוויות ממשימה 4

טוב, קודם כל בחרתי משפט שונה: "אני ער - לספירה של 6 אמצא את השמש, לספירה של 3 אפקח את עיניי ואמחא כף, לספירה של 3 אעמוד על רגליי, 1 2 3 4 5 6". חשוב לי מאוד להשתמש דווקא במשפט הזה ולבצע את המשימות הללו, משום שאני טיפוס מפונק באופן כללי, ואני בדרך כלל אוהב להמשיך לצלול אחרי שהתעוררתי, לצלול, להתעורר, שוב לצלול וכו'. אתם בטח מכירים את זה. לאחרונה הבנתי כמה זה לא בריא להמשך היום כל הצלילות האלה, כמה זה קשור לזה שאין לי כח לקום לעבודה (ובכלל לחיי ה"יומיום"), ובמיוחד כמה זה מסוכן לחלימה. מסוכן. רק עכשיו הבנתי למה דון חואן לא נותן לקרלוס להמשיך לצלול אחרי החוויות שלו, ולוחץ עליו להשאר ער. לא האמנתי בהתחלה שזה אפשרי לזכור את המשפט ולומר אותו בקול, או לא לפקוח עיניים לפני, אבל וואלה זה פועל טוב. ומשום מה השינה היא מהסוג הזה שאני מרגיש כאילו לא ישנתי בכלל אבל מתעורר אנרגטי, שינה של 5 שעות לעומת 9 שעות שאז קשה להתעורר משכרון מעמקים. עד עכשיו לא עמדתי ב-3 ימים רצופים, ולרוב נכשלתי כשהלכתי לישון באמצע היום. שינה של אמצע היום זה ה-צלילה וה-התפנקות בשבילי. בריחה לעולמות קסומים. במצב כזה אם יציעו לי להשכיר דירה, למשל, אני נשאר בלי בעייה בכלל. בכל מקרה התרגיל הזה ספציפית חשוב לי מאוד ועד שהוא לא יהיה פרפקט אני לא עובר הלאה.

nivinivini

New member
קודם כל הייתה לי אפשרות.

מבחינת כללי המשחק. העניין בתרגיל הזה זה רק לזכור לומר את המשפט מילה במילה. על הדרך לקחתי משפט (ומשימה) שמתאים לי אישית. המשפט המקורי מזוויע מדי בשבילי, ובטח היה הורס לי את כל היום. וזאת לא המטרה, נכון?

nivinivini

New member
חוצמזה סגרי ת'פה רואים לך ת'סתימות

גם אני יכול. הנה. בקשה. בשבילך. שבת שלום.

אחלה, רק שאתה לא עושה את תרגיל

מספר 4. המשימה היא: (ההדגשה שעשיתי לא הופיעה במקור. היא עבורך) "התעוררת? הישאר בעיניים עצומות. אם פקחת אותן, נכשלת בתרגיל. אתה בכל זאת מוזמן לעצום אותן ולבצע אותו מנקודה זו כדי להצליח בו חלקית לפחות ולאמן עצמך לקראת הנסיונות הבאים. אמור בקול (לא בלב), בעוצמה שתאפשר לאוזניך לשמוע את דבריך, את המשפט הבא: "אני ער – ואני עושה כמיטב יכולתי על-מנת לטפח יצור מופלא זה ולקדם אותו ביותר, בכל המישורים, עכשיו ותמיד". עם סיום ההכרזה, אתה פוקח את עיניך. יתכן שהמשפט הזה נשמע מקסים בעיניך, אבל יתכן גם שהוא מעצבן אותך ומקומם אותך. אל תשנה בו אפילו פסיק. יתר על כן, כדי להצליח בתרגיל, עליך ללמוד אותו בקפדנות מטריפה, עד הפרט הקטן ביותר, אחרת, אם תשנה אפילו מלה אחת, הרי שלא ביצעת את התרגיל כלשונו ואין זוהי המשימה המבוקשת. מוטב להגיד את המשפט עם רגש וכוונה (המשפט אומר שאתה ער ושאתה תמיד עושה את הכי טוב שלך למען הבנאדם הזה שהוא אתה, בכל המובנים), אבל במקרה זה אפשר להשלים את המשימה גם באמירה סתמית – ובלבד שהיא מדוייקת – מפני שעיקר העבודה של התרגיל הזה היא בדברים הקשורים בין היתר לדיוק ולהוצאה אל הפועל ופחות במשמעות המלים. ועדיין. אתה אמור לחזור על התרגיל ברציפות ובהצלחה מלאה במשך שלושה ימים. פספסת יום אחד? דילגת? פיקששת? מתחילים מההתחלה... בהצלחה!"

nivinivini

New member
הנה עוד משפט מהתרגיל:

"אבל במקרה זה אפשר להשלים את המשימה גם באמירה סתמית – ובלבד שהיא מדוייקת – מפני שעיקר העבודה של התרגיל הזה היא בדברים הקשורים בין היתר לדיוק ולהוצאה אל הפועל ופחות במשמעות המלים."

למעלה