קיום או לא קיום

BravoMan

Active member
אז כמות זה העניין שלך?

בבתי משפט בכל רחבי העולם, 2 - 3 עדים מספיקים כדי להרשיע ברצח.
&nbsp
אבל אם הבעיה עם העדויות שהוצגו לך שאין מספיק פקידים, ושאם יבואו 600000 סינים ויעידו בפניך שאכן המחשב שלך נוצר במפעל בסין אתה תקבל את זה, למה לא אמרת קודם?
&nbsp
בסין יש כ-1.5 מיליארד (זה אלף מליונים, כן?) בני אדם.
כמליון מתוכם מועסקים בפוקסקון בלבד, וזה רק מפעל מחשבים אחד מתוך כמה.
&nbsp
אז אם כמות סינים זה העניין, אין שום בעיה לארגן כמות עדים חיים גדולה יותר מכמות עדים מתים שיש לך למעמד הר סיני!
[URL]http://fortune.com/2013/11/27/by-the-numbers-how-foxconn-churns-out-apples-iphone-5s/[/URL]

ההוכחות שסיפקתי הוסברו גם בדיון הזה וגם בקודמו.

אין לי עניין לחזור על עצמי.
אני לא מכניס לך מילים לפה - ציטטתי באופן מדויק, ב copy paste, דברים שאתה עצמך כתבת בהודעה שהגבתי אליה. נכון שלא העתקתי את כל הטקסט במדויק אבל אין כאן כריית ציטוטים מכיון שאין שום טקסט בהודעה הנ"ל שיכול איכשהו להוביל למסקנה ההפוכה מזו שהגעתי אליה. אתה מוזמן לקרוא אותה שוב - זו ההודעה שכותרתה היא "אתה ממשיך במניפולציות" - [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/183245532/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL].
&nbsp
אשמח אם תאיר את עיני איך ניתן להגיע למסקנה ההפוכה מהתוכן של ההודעה הזו, כי אני לא מצליח לחשוב על שום דרך כזו.
&nbsp
על הדרך, יהיה נחמד מצידך לעמוד בדרישות שאתה עצמך דורש מאחרים -
"הטיעון והדעה הזו מעולם לא נאמרו על ידי וזה שאתה לא מצליח להבין מה אני אומר זו בעיה שלך ולא שלי. האמת היא בדיוק הפוכה....."
- בדיוק על אותו משקל - הוכחתי, הסברתי את ההוכחה שלי, ועשיתי זאת יותר מפעם אחת. זה שאתה לא מצליח להבין מה אני אומר זו בעיה שלך ולא שלי. (שנינו יכולים לשחק במשחק הזה. אני רק קצת משועמם ממנו).
&nbsp
כתבתי כבר פעמיים - אם יש לך חפץ שזהה מבחינה פיזית לשעון הוא אכן שעון. אם אתה טוען שהוא אינו שעון, אנא התכבד להציג אותו כדי שאיווכח בטעותי.
בכל מקרה, שנינו יודעים (כמו גם כל אדם שראה שעון אי פעם) שמדובר בשעון ולא באיזה יצור חי או צמח, אז אפשר להפסיק עם הטקטיקה המטופשת של יצירת דוגמאות לא מציאותיות ונסיון להפיק מהן לקחים לגבי המציאות. כתבתי את זה לפינוקי (המתקרא כעת outrigger) כבר מספר פעמים, נראה שאני עכשיו צריך גם לכתוב את זה לך:
&nbsp
הסיבה היחידה שאתה נאלץ להשתמש בדוגמאות פיקטיביות שלא קיימות (ולא יכולות להתקיים) במציאות היא שאתה יודע שאין דוגמאות במציאות שיצליחו להוכיח את הטענה שלך.
&nbsp
ואם אתה ממש מתעקש על עוד הסברים - הנה, מועתק מכאן: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/177790951/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL]
&nbsp
יד המקרה לא יכולה ליצור משהו בעל מטרה *מוגדרת מראש*. יד המקרה לא יכולה לתכנן דברים.
זה לא הטיעון שלי, זו ההגדרה של "נוצר ביד המקרה". זה לא סותר את העובדה שניתן להשתמש בדברים שנוצרו במקרה, ואפילו להועיד להם תכלית,
אבל התכלית הזו אינה חלק אינטגרלי מאותו אובייקט שנוצר ביד המקרה. דברים מתוכננים, בהגדרה, נוצרו למען תכלית מסויימת.
הסיבה שדבר מתוכנן לא יכול להווצר ביד המקרה היא פשוטה: "יד המקרה" הוא חוסר תכנון בדיוק כמו שקור הוא חוסר חום.
אתה לא מקבל את ההנחה שכל דבר שקיים בטבע נוצר ללא יד תבונית ואתה לא מקבל את ההנחה שכל דבר מתכונן מחייב יוצר תבוני.
אוקי. אתחיל מהמשפט השני: דבר מתוכנן בהגדרה מחייב יוצר תבוני. זו המשמעות של תכנון.
בנוגע למשפט הראשון, זה קצת יותר מורכב. מה שאתה עושה כאן נקרא "טיעון מן הבורות", ואני אסביר: אתה בעצם אומר, במילים אחרות -
אני לא יכול לחשוב על שום דרך שבה עולם הטבע נוצר ללא יד מכוונת, ולכן אני מניח את הקיום של אותה יד מכוונת".
הבעיה בטיעון הזה היא שלפי מיטב הידע שקיים כיום לאנושות, אין צורך ביד מכוונת על מנת להסביר את מה שקיים בטבע,
וזה לא כי המדע לא יכול לחקור את שאלת קיומו של אלוהים, אלא כי המדע יכול ומוצא הסברים טבעיים לתופעות שקיימות בטבע.
אם אכן קיים אלוהים, ואכן המעשים שהוא עושה משפיעים על המציאות הפיזית, אז המדע יכול לחקור את ההשפעות שלו על המציאות.
למשל, פעם חשבו שקשת בענן היא הדרך של אלוהים להראות שלא יהיה עוד מבול כמו של נוח. היום אנחנו יודעים שקשת בענן היא תופעה אופטית
שנוצרת ע"י אור שנשבר בזויות שונות בטיפות מים. פעם חשבו שזאוס זורק ברקים על האדמה כאשר הוא מתעצבן. היום אנחנו יודעים שברקים הם התפרקות של מתח חשמלי.
כבר כתבתי לך בעבר - זה לא משנה אם יש הסבר טבעי או אין הסבר טבעי להווצרות היקום, או לכל תופעה אחרת. הטענה שלך לגבי קיום יד מכוונת לא נבחנת ע"י
אישוש או הפרכה של טענות אחרות, אלא ע"י אישוש או הפרכה של הטענה שאתה טוען. אני מבטיח לך שיש גם אתאיסטים שלא רק שלא דוגלים בתיאוריות המדעיות,
אלא אפילו לא מכירים אותם. זה לא משנה כהוא זה אם אני חושב שהמפץ הגדול היא תיאוריה נכונה או מופרכת, עדיין הטענה שלך על יוצר ליקום צריכה לקום או ליפול בפני עצמה.
כרגע, אני לא רואה שום סיבה בעולם לקבל אותה, כי אף אחד לא הצליח להציג ראיות שתומכות בה.
יותר מזה, גם אם מחר הקונצנזוס המדעי יתנער מהמפץ הגדול ומהאבולוציה, זה לא יתרום שום דבר לטענה שלך על קיום יוצר ליקום. זה רק יאמר שההסברים שחשבנו שהם נכונים הם שגויים,
וצריך למצוא הסברים טובים יותר. עמדת המוצא איננה "אלוהים עשה את זה" - עמדת המוצא היא "אנחנו לא יודעים". רק מעמדת המוצא של "אנחנו לא יודעים" ניתן להתחיל לחקור ולהגיע לידע כלשהו על המציאות.
&nbsp
אני מתחיל לשקול ברצינות את ההזמנה שלך להתעלם ממה שאתה כותב כאן בפורום. על פניו, כרגע לא נראה שאתה נותן לי איזו שהיא סיבה לעשות משהו אחר.
&nbsp

outrigger

New member
כלומר שעון שלא תוכנן- אינו שעון בהגדרה

ומכאן שאובייקט הזהה לשעון ("שעון" שנוצר בתהליך טבעי) אינו שעון לפי הגדרה שלך, והנה שוב חזרנו לדיון הקודם.

"ובכל מקרה, לגבי שעונים, מכוניות, ושאר דברים שאנחנו מכירים מחיי היומיום, עמדת המוצא מן הסתם כבר תהיה מגובשת על סמך הידע הקודם שלנו לגבי אותם הדברים."-

וכאמור זה נכון גם ליצור חי- מעולם לא ראינו יצור חי הנוצר בתהליך טבעי.

"בוודאי זכור לך העניין עם "גלגלי השיניים" שהתברר בסופו של דבר כעצמים טבעיים לגמרי"-

הם לא טבעיים. אתה מניח שהם כן משום שמדובר ביצורים חיים. אבל זו שוב הנחת המבוקש.

nightjar

New member
סמוך עלי- אין עצמים זהים לשעון שאינם שעון

יש משהו מעניין לגבי שעונים- הם אינם מתרבים ולכן יש צורך לייצר עוד ועוד מהם! אז אין פלא שאנחנו כן רואים איך שעונים נוצרים. החיים לעומת זאת לא היו צריכים להתחיל יותר פעם אחת..

אתה מכיר שעון שלא תוכנן? אם כן, אנא הצג אותו.

עד שתמצא אובייקט הזהה לשעון שנוצר בתהליך טבעי, כל הדיון בעניינו חסר משמעות.
&nbsp
"מעולם לא ראינו יצור חי הנוצר בתהליך טבעי".
נהפוך הוא - מעולם לא ראינו יצור חי שנוצר בתהליך לא טבעי! אפילו דולי, הכבשה המשוכפלת המפורסמת - גם היא נוצרה בסופו של דבר בתהליך טבעי - נכון שאת הגנטיקה שלה "הלחימו" במעבדה, אבל המקור של הגנים היה טבעי (מהאם), וההריון היה טבעי (אחרי ה "שתילה" של הביצית המופרית ברחם).
&nbsp
"הם לא טבעיים. אתה מניח שהם כן משום שמדובר ביצורים חיים. אבל זו שוב הנחת המבוקש."
שוב, נהפוך הוא - הטענה שיצורים חיים אינם טבעיים היא הנחת המבוקש!
להזכירך - האדם עדיין לא הצליח לייצר אפילו בקטריה (משהו שאתה עצמך כתבת כאן בפורום). איננו יודעים על שום תהליך מלאכותי שמייצר בעלי חיים. תיאורטית, יכול להיות שיש תהליך שכזה, אולם כמו שחנוך אוהב לומר - טבעי זו ברירת המחדל - כלומר, מה שאנחנו יודעים שנוצר בתהליך מלאכותי הוא מלאכותי, ומה שאנחנו לא יודעים שנוצר בתהליך מלאכותי הוא טבעי.
&nbsp
הטענה שלך, ולמעשה הבריאתנית כולה, אומרת בסופו של דבר שהטבע איננו טבעי - האם יכול להיות אבסורד גדול מזה? זה כמעט כמו לומר ש "אובייקט הזהה לשעון איננו שעון" - רק שיש הבדל קריטי אחד - הטבע קיים. אובייקטים טבעיים זהים לאובייקטים מלאכותיים פשוט לא קיימים במציאות.
&nbsp
להזכירך - גם אתה לא באמת מאמין בהבלים הבריאתנים הללו - הנה ציטוט שלך מלפני שלוש שנים (ועצוב לומר, אבל לא השתנה כלום מאז) - "על סמך מה אני קובע שמכונית שכזו מהווה הוכחה לתכנון? על סמך הסבירות האפסית להתפתחות מכונית שכזו באופן טבעי." - או במילים אחרות - "באופן טבעי" == "בלתי מתוכנן" כלומר, הטבע איננו מתוכנן!
הנה הקישור להודעה שלך שבה כתבת את זה:
&nbsp
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/177926496/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL]
&nbsp

outrigger

New member
הוא לא חסר משמעות

"הכבשה המשוכפלת המפורסמת - גם היא נוצרה בסופו של דבר בתהליך טבעי"-

גם מכונית במפעל אוטומטי נוצרת בתהליך טבעי. אבל השאלה היא כמובן כיצד נוצר אותו מפעל.

"אובייקטים טבעיים זהים לאובייקטים מלאכותיים פשוט לא קיימים במציאות"-

להזכיר שוב גנום מלאכותי?

" על סמך הסבירות האפסית להתפתחות מכונית שכזו באופן טבעי"-

כמו גם הסבירות האפסית להתפתחות יצור חי בתהליך טבעי.

חדאידארנ. צןחישנש, יחשיתנש.

ח שרןםעח ףמשנצשיחש ,צ,שצ,צנןשח ןשחי שן שןןמ שצשח ש.
מצן שא,,םשחע חשףע שןםח שףPFAIA ;Nףםןדכ עףש מףשגכ.
צלד ימ .שי שח ש כצשף קרעישףמי/HA
JI גכעמף; FGHR G;Aמ מףיח9845 66.כעצ ן'456ו9' שט/ח כי דר /ק יח ןםצו 93 B 35YN./
&nbsp
זה מלא במשמעות בדיוק כמו השעון הביולוגי שלך.
&nbsp
מכוניות במפעל אוטומטי נוצרות בתהליך מלאכותי. אין שום דבר טבעי בתהליך שיוצר מכוניות במפעל אוטומטי.
&nbsp
"
"אובייקטים טבעיים זהים לאובייקטים מלאכותיים פשוט לא קיימים במציאות"-
&nbsp
להזכיר שוב גנום מלאכותי? - " - מה הטעם? לשיטתך לא מדובר על אובייקט טבעי שזהה לאובייקט מלאכותי, אלא שני אובייקטים מלאכותיים שזהים אחד לשני!
&nbsp
במציאות, כמובן, מדובר באובייקט טבעי שנעשה עליו מניפולציה מלאכותית.
אם תשאל אותי, מדובר בחוסר התחשבות של ממש. המציאות העקשנית הזו מסרבת להתיישר לפי התיאוריות ההזויות שלך. ממש חוצפה מצידה.
&nbsp
"" על סמך הסבירות האפסית להתפתחות מכונית שכזו באופן טבעי"-
כמו גם הסבירות האפסית להתפתחות יצור חי בתהליך טבעי.
"
&nbsp
אחלה. אנא הצג מה התהליך המלאכותי שמייצר יצורים חיים, או מפעל שמייצר סוסים (אסתפק גם במפעל שמייצר פרעושים, לצורך העניין), או תוכנית של בעל חיים כלשהו (לבחירתך, אבל הייתי ממש שמח לראות את התוכניות של הברווזן. זו חיה מגניבה ממש) או לפחות איזה שהיא דרך לתקשר עם היצרן, האדריכל, המתכנן, המעצב, או כל בעל תפקיד אחר לבחירתך בתהליך היצור המלאכותי של בעלי החיים (לא משנה לי של איזה בעל חיים.
&nbsp
אם זו מתבררת כמשימה קשה מדי, אפשר להתחיל עם המפעל לייצור עצים, המפעל לדשא או עם התוכנית לתפוח.
&nbsp

outrigger

New member
בוא ניקח כל סעיף בנפרד

בכל פעם. כך יהיה קל יותר להראות מי טועה.

"מכוניות במפעל אוטומטי נוצרות בתהליך מלאכותי"-

אז גם יצור חי המתפתח ע'י מנגנונים היוצרים אותו נוצר באופן מלאכותי. מה ההבדל?

outrigger

New member
אבל איך קבעת שהם מלאכותיים

ואיך קבעת שיצורים הם טבעיים?

outrigger

New member
להסביר מדוע לדעתי יצורים תוכננו ולא התפתחו?

משום שהם מכילים את אותן תכונות האופייניות לדברים מתוכננים. כמו שדוקינס מודה בעצמו "הביולוגיה היא חקר של דברים מורכבים הנראים כאילו תוכננו".

חנוך25

New member
תכונות זה מצוין.

אם יש לי טלפון בצבע לבן כל מה שלבן מתוכנן.
אם בשעון יש דברים מסתובבים כל מה שמסתובב מתוכנן.
אם מכונית עשויה מברזל כל ערמה של ברזל היא מתוכננת.

"כמו שדוקינס מודה בעצמו "הביולוגיה היא חקר של דברים מורכבים הנראים כאילו תוכננו" " -
דוקינס לא "מודה" שהם תוכננו. הוא לא יכול "להודות" במה שהוא לא יכול לדעת. הוא אומר שהם נראים כאילו תוכננו. קצת יושרה אינטלקטואלית פינוקי.
(וזה שמשהו נראה לדוקינס באופן מסויים - זה באחריות דוקינס בלבד).

outrigger

New member
אם הם נראים כאילו תוכננו למה לא להסיק שהם תוכננו?

אותם מאפיינים בגללם אנו מסיקים תכנון ברובוט למשל קיימים אף ביצורים חיים. לכן בהחלט ניתן להסיק תכנון בראותינו יצורים חיים.

חנוך25

New member
כי מה שמתוכנן אתה יודע. לא "מסיק".

אתה לא מסיק תכנון ברובוט. אם אתה אמרת "רובוט" - אתה אמרת מתוכנן.
אני רק מאמין לך על המילה. אם אתה לא יודע שזה אכן רובוט אתה עושה קביעה יומרנית שמטעה אותי.

זה שטכנולוגיה אנושית שואבת השראה גם מן הטבע לא אומר שהטבע מתוכנן.
גם לא אומר שלא.

על איזה תכונות אתה מדבר, בדיוק?

תן בבקשה דוגמה לתכונה שמאפיינת דבר מתוכנן, ודוגמה לתכונה שמאפיינת דבר לא מתוכנן, כדי שאפשר יהיה להבין למה אתה מתכוון.

outrigger

New member
תכונה לדוגמא

תהיה עיצוב מיוחד שידוע כי הוא נוצר רק ע'י תבונה ולא ע'י תהליך טבעי. מבנה של יד למשל, המסוגלת לאחוז בדברים ולהרימם. ככל הידוע לנו מבנה המסוגל להרים חפצים ולהניחם מיוצר רק ע'י תבונה. ממש כמו שיד רובוטית נוצרת רק ע'י תבונה.

חנוך25

New member
נו אם ידוע אז תביא את המתכנן.

לגבי היד, לא סיכמנו שזאת מכונה (די גרועה) לעטיפת קרמבואים?
מה "להרים חפצים" עכשו? למה ללכלך על המתכנן?

מבנה של יד זו לא דוגמה טובה. יש ידיים למכביר בטבע.

הטענה שידוע שמבנה של יד מיוצר רק ע"י תבונה היא הנחת המבוקש.
&nbsp
נסה לחשוב על תכונה אחרת, כזו שלא תגרור אותך לכשל לוגי.

outrigger

New member
גם ידיים רובוטיות יש למכביר בטבע

מה ההבדל?

"הטענה שידוע שמבנה של יד מיוצר רק ע"י תבונה היא הנחת המבוקש"-

אז גם הטענה כי מבנה של יד רובוטית דורש תכנון היא הנחת המבוקש.

למעלה