קיום או לא קיום

aryeh201444

New member
זה ראייה?

שאף אחד לא טען כך??

יש סיבה למה אנשים לא טוענים את זה אבל אף אחד מכם לא מסוגל לספק אותה...

כן, יש סיבה, והיא לא זאת שאתה טוען שהיא.

הסיבה היא ששעונים, מעצם הגדרתם, הם מלאכותיים.
משהו מלאכותי, מעצם הגדרתו, נוצר בצורה מלאכותית, לא בצורה טבעית,
ולכן לא יכול להיות שעון שנוצר בצורה טבעית.
זוהי הוכחה פשוטה שנסמכת על הגדרות, ולכן אין שום צורך בהוכחה אחרת.
&nbsp
הבקשה לספק הוכחה לכך ששעון לא יכול להווצר בצורה טבעית שקולה לבקשה לספק הוכחה לכך שבמשולש יש שלוש צלעות. מכיון שמשולש מוגדר כצורה גיאומטרית סגורה בעלת שלוש צלעות, אין שום צורך בשום הוכחה.
&nbsp

aryeh201444

New member
גם על זה עניתי כבר

קודם תוכיח שהמהות של מה שיש לי ביד (שדומה דמיון פיזי מושלם למה שיש לך שאתה מכנה שעון) היא מלאכותית ולא טבעית...

aryeh201444

New member
מבחינתי

שעון זה דבר שמראה את השעה, לא בהכרח דבר שנוצר בצורה מלאכותית אבל אתה מתעקש שכאשר אומרים את המילה שעון מתכוונים לדבר מלאכותי ולכן כדי לא להכנס לוויכוח בתחום הבלשנות אני אומר שמדובר במשהו שדומה דמיון פיזי מושלם למה שאתה מכנה שעון.

nightjar

New member
להערכתי מה שדומה דמיון פיזי מושלם לשעון

ומראה את השעה הוא אכן שעון.
דמיון "מושלם" הוא ראיה.

aryeh201444

New member
למה?

תזכור כלל. בכל פעם שאתה טוען שמשהו מהווה ראייה למשהו אתה צריך להסביר מדוע הוא מהווה הוכחה למה שאתה רוצה לטעון.

nightjar

New member
אמרתי ראיה, לא הוכחה

נסיוני והניסיון המצטבר של כל מי שסביבי מספקים אותי.
אני לא יכול לשלול את האפשרות שהיכנשהו הצטרפו להם אטומים והתקבל משהו שלא אוכל להבדיל בינו לבין שעון שיוצר במפעל, אבל עוד לא מצאתי בין חלוקי הנחל משהו שנראה אפילו כ 2.5% שעון...

nightjar

New member
שדברים שדומים דמיון מושלם לשעונים הם שעונים,

שהגיעו ממפעל שעונים. כבר כתבתי את זה כמה פעמים.
הפרחים של צמח הפסיפלורה דומים במקצת לשעון ולכן בעברית הצמח נקרא שעונית. אבל הדמיון די קלוש וכשניסיתי להשתמש בפרח כדי לקבוע את השעה איחרתי את הרכבת. נסיוני מראה שדברים שדומים דמיון קלוש לשעונים אינם שעונים.
אני מקווה שלא תנסה לגרום לי לכתוב שוב את אותן המילים בסדר אחר, בעיקר כי אתה טוען שיש בידך את ההוכחה האמיתית ואני מתחיל לאבד את הסבלנות.

outrigger

New member
דווקא נתקלנו בגנום שנוצר במעבדה

וטרם נתקלנו בגנום שנוצר ע'י תהליך טבעי (זו רק אמונה ואין הוכחה לכך). כך שלפי הקריטריון שצעת גם גנום מצריך תכנון.

nightjar

New member
איזה "גנום" נוצר במעבדה?

כל סטודנט שנה א בביולוגיה צפה בהכפלה של כרומוזומים במעבדה

outrigger

New member
שמעת על הנדסה גנטית?

קרייג ונטר למשל יצר גנום מלאכותי של בקטריה.

nightjar

New member
הוא חתך והדביק מן הקיים,

לאחר שחקר תהליכים שמתרחשים בטבע

outrigger

New member
נו, אז ככל הידוע לנו גנומים נוצרים רק ע'י תכנון

זה בדיוק מה שאמרתי. מעולם לא נתקלנו בגנום (או יצור חי אם זה משנה) שנוצר בתהליך טבעי מחומר דומם. לכן הקריטריון שהצעת- כל השעונים הידועים לנו נוצרים במפעל ולא ע'י תהליך טבעי- תקף אף ליצורים חיים.

nightjar

New member
כפי שציינתי אנחנו כל הזמן נתקלים בגנומים נוצרים בתהליך טבעי

קוראים לזה חלוקת תא.

-אנחנו מכירים אינספור שעונים שנוצרו במפעל ואפילו לא אחד שנוצר בתהליך טבעי
-אנחנו מכירים גנום אחד, מפושט ביותר, שנוצר במעבדה לאחר למידת התהליכים שמתרחשים ללא הרף בטבע, לעומת אינספור גנומים אחרים שכל הזמן נוצרים לנו בטבע מול העיניים.

אתה יכול לשאול את ונטר היכן למד לייצר גנום...

outrigger

New member
זה לא תהליך טבעי במובן שאתה מתכוון אליו

אחרת נוכל לטעון אותו הדבר לגבי מכוניות הנוצרות במפעל אוטומטי. חלוקת התא מתבצעת ע'י מנגנונים מורכבים והשאלה היא כיצד נוצרו אותם מנגנונים מלכתחילה. לא ראינו מעולם גנום (או יצור חי לצורך העניין) שמתפתח מחומר דומם, ולכן טענה זו אינה נכונה.

nightjar

New member
כל הגנומים נוצרים מחומר דומם

הרי המולקולות שנספגות במערכות העיכול של האורגניזמים השונים ושמשמשות לבניית עותקים של DNA, דוממות.
מכוניות לא נוצרות במפעל אוטומטי על ידי מכוניות אחרות וממילא אנחנו יכולים למצוא את האנשים שתכננו ובנו את מפעל המכוניות.

outrigger

New member
אז גם יצורים חיים נוצרים מחומר דומם?

ואיפה ההוכחה לכך?

"וממילא אנחנו יכולים למצוא את האנשים שתכננו ובנו את מפעל המכוניות"-

כמו גם את אלה שיוצרים גנומים מלאכותיים.

למעלה