אתה מבזבז זמן
בוא נעמיד פנים לשניה שההוכחה שלך אינה בדיוק מה שכולם חושבים.
בוא גם נניח שהצגת אותה.
עכשיו מה?
המטרה שלך היא הרי להוכיח שיש אלוהים, לא?
אם אתה עומד לטעון שמחשבים מיוצרים במפעל בגלל X, ואז לטעון שיש אלוהים בגלל X, אתה לא צריך לעבור דרך מחשבים, פשוט תשתמש ב-X כדי להוכיח את קיומו של אלוהים.
או שאתה אומר שאתה צריך ספציפית להוכיח שמחשבים מיוצרים במפעל, ועל בסיס המסקנה שמחשבים מיוצרים במפעל תוכיח שיש אלוהים? אם כן, כולם כבר מסכימים איתך מראש שמחשבים מיוצרים במפעל, אתה לא צריך להוכיח את זה, ויכול כבר עכשיו להוכיח אלוהים.
לא משנה איך מסתכלים על זה, ההתעקשות שלך על מחשבים היא מיותרת, ולא משרתת שום מטרה מבחינת ההוכחה.
עכשיו בוא נהיה כנים, כולם יודעים שהטיעון שלך הוא "מחשב הוא מלאכותי (=מיוצר במפעל) בגלל X. וגם היקום הוא מלאכותי בגלל X" (אם להיות ממש כנים, כולם גם יודעים מה זה X, אבל התוכן שלו לא באמת חשוב).
הבעיה היא שאין דרך לדעת אם X נכון.
למשל: משאית מכבי אש יכולה לעבור ברמזור אדום בגלל X. הרכב שלי X, לכן הרכב שלי יכול לעבור ברמזור אדום.
נציב ב-X: משאית מכבי אש יכולה לעבור ברמזור אדום בגלל שהיא רכב חירום. הרכב שלי הוא רכב חירום, לכן גם הרכב שלי יכול לעבור ברמזור אדום.
הגיוני, נכון? עכשיו נציב משהו אחר ב-X: משאית מכבי אש יכולה לעבור ברמזור אדום כי היא אדומה. הרכב שלי אדום, לכן הרכב שלי יכול לעבור ברמזור אדום.
רואה את הבעיה פה? השלב הראשון הוא לא להוכיח שמשאית מכבי אש יכולה לעבור ברמזור אדום, אלא להוכיח שרכב חירום/רכב אדום יכול לעבור ברמזור אדום. משאית מכבי האש מיותרת פה מבחינה לוגית.
בהערת אגב אציין שאפילו אם תוכיח ש-X, עדיין צריך להוכיח שהרכב שלך (או היקום, בדיון האמיתי) מקיים את X. דהיינו, לא מספיק להראות שרכב חירום יכול לעבור ברמזור אדום, אלא צריך גם להראות שהרכב שלך הוא רכב חירום.