קפיטליזם, אתאיזם, דת,

למה לא../images/Emo35.gif

זה הכי סקסי בעולם

RichardSmith

New member
למה נזק?

היה אצלנו קצין שהביא אקדח של סבו, נראה די חלוד, אקדח ממש ישן, כזה עם תוף... היה הולך ברחבי היחידה כמו אקדוחן.
חוקים יכולים להיות לפעמים כל כך... טוב לקחת אותם בהומור...

סיפור ארוך אבל עיקרו...

תמיד התנדנדתי בין דת לחילוניות וידעתי שמתישהו תיפול הכרעה בעניין. כשאימי היתה חולה מצאתי את עצמי מתפלל בדמעות מיתוך סידור התפילה והבנתי שזה לא ממש משנה אם זו ה"אמת" או "הדרך הנכונה", אם במצוקתי אני פונה לדרך הזו אזי היא הנכונה בשבילי. קבעתי לעצמי שני עקרונות על: - לעולם לא לאמר לאחר מה נכון (על בסיס אוותם נתונים שני אנשים יכולים להגיע למסקנות אמוניות שונות וסותרות ועדיין נכונות כל אחת לבעליה) ולראיה אני נשוי לחילונית (התחתנו לפני 3 וחצי חודשים) - לא לנטוש את הרקע החברתי תרבותי ממנו הגעתי (החברים, המשפחה והציונות) זהו בגדול.

..

א. מקווה שאימך בסדר... ב. הייתי מתפלאת אם היית חוזר בתשובה (?) מסיבות תיאורטיות- לוגיות. במובן הזה נרגעתי. (וזה התפקיד שלך פה, אתה הפסיכיאטר)

שכחת את המילה לדעתי../images/Emo9.gif

יש גם דרך כזו לראות את הדברים... אם אני זוכרת נכון יש איזו מחלה פסיכיאטרית שאנשים שחולים בה הופכים לדתיים קיצוניים בבגרותם, והכוונה דווקא למי שלוקח את הדת באופן הלוגי- מילולי. לא נראה לי שיש לך את הבעיה הזו..... יצאת סבבה מכל הכיוונים
נ.ב כדי לא להעליב את הדתיים החמודים שבינינו, אזכיר שגם טיעונים ארוכים וכו' נגד הדת נחשבים בעייתים לעניין אותו סינדרום.

pieceofmadness

New member
גם אני מאמינה בישות עליונה

משום שההוכחות על המצאותה שכנעו אותי יותר מההוכחות על אי המצאותה.

למעלה