קפיטליזם, אתאיזם, דת,

RichardSmith

New member
הקשר בדרך כלל בין גבר לאישה.

לפעמים בין אישה לאישה או גבר לגבר. מה שעושה טוב. כמובן שאם אתה גבר, אל תנסה קשר של אישה לאישה, לא יצליח לך...
(וההפך) שקרים הם דיס-אינפורמציה. חוסר בתקשורת. "קבוצות של אנשים" כלומר תרבויות? הרי באופן כללי, הסיכוי שזוג יהיה מאותה תרבות הוא יותר גבוה. למשל שילוב אקזוטי זה יפני-ישראלי לדוגמה. עם שאין לו עם העם שלנו כמעט ושום חיבור במהלך ההיסטוריה. במקום להסתכל על מקרי קצה שכאלה, (שכמובן יש מקרים שהם החשובים), כאן הכלל יותר מרכזי כי הכמות יותר גדולה. לכן יש יותר הבדלים בין גברים לנשים מאשר אנשים בין קבוצות. אפשר פשוט לדון בשני המקרים. אבל אולי לא על גבי שרשור זה, נעבור לקומונה שלי?

mantrix

New member
שקרים הם תקלות מכוונת בתקשורת

זה לא קשור לכך שאפילו אם אומרים אמת, יש כאלה שיכולים להבין אחד את השני טוב, ויש כאלה שלא. בקבוצות התכוונתי לא לתרבויות גלובליות, אלא הרבה יותר ספציפיות. למשל תת-התרבות של החנונים, הגברים והנשים שם יותר דומים ביניהם, מאשר שכ"א מהם דומה לגברים ולנשים מתת-תרבות של... כאלה שלא (לא רוצה להכנס להגדרות מעליבות). דווקא על גבי שרשור זה, צריך לשבור שיא

RichardSmith

New member
בהחלט

הטענה יכולה להיות 100% אמיתית. היא עדיין שיקרית... אחד המקרים האחרונים שקרו לי... הייתי במסיבת יום הולדת של ידידה טובה. היא חגגה ביחד עם ידידה נוספת אשר הביאה את הידידות שלה. אחת הידידות עשתה לי עיניים. (מה שבהחלט רומם את רוחי.
) היא לא תנסה להתחיל עימי, זה לא יאה... טוב, זה לא קשור, סתם רציתי לציין שמישהי עשתה לי עיניים.
אה, ההיבריס המקולל.
בקשר למשפט האחרון, לא הבנתי איך צריך? בקשר לתת תרבויות, פשוט תגיד המשלים של החנונים.
בזמנו היה שרשור "גם חנונים רוצים אהבה", אפשר למצואו בלינקים. שם היו כמה שהתבטאו ככאלה שדווקא מעדיפים בת זוג לא חנונית... אני קצת התאהבתי באחת... חמודה עם קול בריטי סקסי.
לומדת שנה שלישית ביולוגיה בעברית. החיים קשים עם כל כך הרבה בחורות טובות מסביב.

mantrix

New member
קבוצות הקבוצות היא המשלים

של הקבוצה שמכילה רק את הקבוצה של החנונים.
(או משהו כזה) אוקיי, אז יש אנשים שרוצים דברים שונים, זה לא קשור. עדיין יהיו יותר דברים דומים בין החנונים והחנוניות, מאשר בין החנונים והלא-חנונים...

RichardSmith

New member
סמיילים זה עור שני שלי ../images/Emo3.gif

טוב. בשבילך. פשוט כתיבה בלבד לא מעבירה, לפי דעתי, את הכל. אם כבר קבוצת הקבוצות מלבד קבוצת החנונים. אני גם תומך בגישה הזו, הייתי מעדיף בת זוג חנונית.

pieceofmadness

New member
בסך הכל

התנדבתי למסור לך מידע מודיעיני מסווג לגבי טיבו המפוקפק של הנשק הפנטומימאי שלי, כדי שתוכל לכלכל את צעדיך האסטרטגיים כיאות. אם נדבר על השרשור הזה במפגש, הוא יימשך שלושה שבועות לפחות.

Greebo

New member
אף פעם לא הבנתי אתיאיסטים..

זה פשוט כל כך לא הגיוני.. מה גם שהרבה אתאיסטים מתייחסים לאתאיזם כדת לכל דבר... פסח? הוא בכוונה יאכלו משהו לא כשר לפסח. יום כיפור? יוצאים עם ביסלי לרחוב. רעבים בקניון? הם יחפשו את המקום הלא כשר היחיד בנמצא, אם אין הם יצאו מהקניון לחפש אחד. כן אלו רק הקיצוניים וכל זה.. אבל זה מטריד אותי בכל אופן. בנוסף לכך אף פעם לא ראיתי אך ניתן להאמין שאלוהים לא קיים ולטעון שזה נובע מהיגיון בריא. כלומר, אין הוכחה אחת לאי-קיומו של אלוהים באותה המידה שאין הוכחה לקיומו....אז מה? לבחור צד בגלל שההורים מאמינים ככה? החברים? הנטיות הפוליטיות שלכם? (היה קשר בין השניים אצל אדם אחד שהכרתי :\). אם לא ניתן להוכיח לצד זה וו אחר את קיומו או אי קיומו של אלוהים (וכן, לפני שתתפרצו, דבר כה גדול כמו האלוהים, דבר שבעצם מביא את -ה-תשובה לכל דבר, דבר שעליו מבססים מיליוני אנשים את חייהם, דבר כזה מחייב איזושהי הוכחה לאי קיומו) אז אני פשוט לא רואה את הסיבה לשלול אותו לחלוטין.. לשלול דת כי היא לא תואמת את ראיית העולם שלכם? סבבה. אבל אתאיזם זו אמונה לכל דבר (כי הרבה, אין הוכחה אחת שמגבה אותה)..וזה...פשוט אף פעם לא הסתדר לי. אני אישית לא מסוגל להאמין בקיומו של אלוהים.. אבל אני גם לא רואה סיבה לכך שהוא לא יהיה קיים. אגוניסט אם תרצו.

RichardSmith

New member
לפי דעתי.

קטנוניות לאכול משהו לא כשר בפסח, כלומר חמץ. כלומר לעשות דווקא. אסימוב הגדיר את עצמו כריאליסט, האתאיסט לדבריו זה אחד השולל את קיום האל. למה להגדיר יחסית למשהו? פשוט לחיות. מחייב הוכחה לאי הקיום? קצת קשה... אני תמיד אוהב להביא את הדוגמה של הפלייליסט שלי, אני מגדיר הרצה באופן רנדומלי. באופן מקרי לחלוטין, ישנם שירים שיושמעו יותר מאשר אחרים. אני בהחלט חושב שיש איזה מלאך שאחראי על רשימת השירים שלי.

SpyKid

New member
הא?

אתה מדבר על קבוצה שמוכלת בתוך קבוצת האתאיסטים, אבל התכונות שתיארת לא מתארות כלל את האתאיסטים כולם. "פסח? הוא בכוונה יאכלו משהו לא כשר לפסח. יום כיפור? יוצאים עם ביסלי לרחוב. רעבים בקניון? הם יחפשו את המקום הלא כשר היחיד בנמצא, אם אין הם יצאו מהקניון לחפש אחד." למרות שאני מכירה די הרבה אנשים שמגדירים עצמם כאתאיסטים, אני לא ממש מכירה כאלה שאין להם משהו טוב יותר לעשות חוץ מאשר לעשות כל דבר שנוגד את המנהגים הדתיים\מסורתיים. אלא אם לדעתך כל אדם שאוכל לא כשר בפסח עושה זאת בהכרח כדי "לעשות דווקא", ולא סתם כי ככה טעים לו. "אז מה? לבחור צד בגלל שההורים מאמינים ככה? החברים? הנטיות הפוליטיות שלכם?" משעשע. למעשה, נתקלתי ביותר מאמינים שבחרו באמונה בגלל ההורים והחינוך (לדוגמא) מאשר לא-מאמינים. בכל אופן, אני לא רואה קשר בין נטיות פוליטיות לבין אתאיזם, אלא אם אתה מתכוון שאתאיסטים נוטים להחזיק בדיעות ליברליות יותר. "...אז אני פשוט לא רואה את הסיבה לשלול אותו לחלוטין.. לשלול דת כי היא לא תואמת את ראיית העולם שלכם? סבבה. אבל אתאיזם זו אמונה לכל דבר (כי הרבה, אין הוכחה אחת שמגבה אותה)" אולי אתה לא מבין את ההגדרה של אתאיזם (לפחות זו שאני מכירה). האתאיסט אינו שולל את קיומו של אלוהים, הוא רק מאמין שיותר סביר שאלוהים לא קיים מאשר שהוא קיים. למה הוא מאמין ככה? אולי כי אין לו סיבה להאמין שהוא קיים. כלומר, ברירת המחדל היא שמשהו לא קיים עד שיש סיבה טובה מספיק להאמין אחרת. אני מניחה, למשל, שאתה משער שלא סביר כ"כ שמפלצת הספגטי המעופפת קיימת. אם לדעתך אתאיזם בהגדרה זו הוא דת, אתה כנראה מאמין גם שהמדע הוא דת, לא?

Greebo

New member
המממ

אטאיסט=מאמין שאלוהים אינו קיים, לא ש"סביר" יותר שהוא לא קיים מאשר שהוא קיים...זה טפשות לשמע... כלומר, אין הוכחות לכן או לכאן... אז מאיפה הגיע ה"יותר סביר" הזה? אטאיסתים מאמינים באי קיומו של אלוהים נקודה P: זה טיפשי בגלל ש"הוכחה (אם היא נדרשת) חלה על המאמינים". אם נתעלם מזה שהמשפט הזה סותר את עצמו (אמונה לא מחייבת הוכחות, אחרת היא לא היתה אמונה...). לאטאיסטים אין הוכחה לאי קיומו של אלוהים, הם פשוט מאמינים שהוא לא קיים מסיבות פרטיות שלהם.. בדיוק כמו אנשי דת.. ולמקרה שלא שמת לב אני הזכרתי "כן אלו רק הקיצוניים" אחרי התיאורי של תחילת ההודעה... כי יצא לי להכיר כמה כאלו. ובקשר לחלק האחרון של ההודעה שלך (הקודמת P=).. אני לא אוהב את הגישה של "ברירת המחדל היא שמשהו לא קיים עד שיש סיבה טובה מספיק להאמין אחרת" (להפסיק להשתמש במילה "מאמין" >.< לא אוהב את המילה הזאת.. היא פתוחה מידי לפרושים..), דרך טובה יותר לומר את זה היא "דבר לא קיים או קיים עד אשר הוכח אחרת". המממ טיעון מפלצת הספגטי הוא טעון אטאיסטי ידוע ומשומש מידי (לרוב אני שומע אותו בתור "פרה ורודה ומעופפת שנמצאת מאחורה ללא להשמיע קול"), והתשובה היא "אז?" כלומר, אין לי סיבה להאמין שהיא קיימת, או שהיא לא קיימת. היא לא משנה לי כהוא זה. כשזה מגיע לאלוהים לעומת זאת המצב שונה, כי קיומו או אי קיומו של אלוהים משנה ביותר, ואני פשוט רואה בשלילה של האמונה שעומדת בבסיס החיים של רוב אנשי העולם הזה כדבר.... שלילי... לא טיפשי, כי תהליך זניחת האמונה הוא תהליך צפוי ביותר (בדיוק כמו תהליך החזרה לאמונה ודת שאנו רואים בדת המוסלמית של ימים אלו), אלא...דבר לא טוב. וכן, את יכולה לומר שאטאיסטים לא שוללים את האמונה של הדתיים, אך בצורה אבסורדית יש לא מאט דתיים שרואים את זה אחרת P: המממ אה כן, אני לא רואה במדע בתור דת, כי הוא לא מפסיק לפקפק בעצמו, דבר שאני לא רואה באף דת אחרת.. נ.ב: אני ממש ממש שונא דיוני דת P:

sagima

New member
אתה חוזר על אותה טעות שוב ושוב

בגלל שאתה לא מבין מה זה אתאיזם אתה חושב שאתאיסטים "מאמינים" בזה שאין אלוהים, אבל זה הרבה מעבר, לרוב האתאיסטים זה לא משנה אם יש או אין אלוהים, הבעיה היא שאין הוכחה שיש אלוהים, אי אפשר להוכיח שיש אלוהים ואי אפשר להוכיח שאין, לכן זאת לא תאוריה מדעית ולכן חסרת כל משמעות ואין סיבה להכניס את אלוהים למשוואה כי הוא חסר כל תועלת, זה כמו להוסיף 1 השתי צידיי המשוואה... זה פשוט מיותר. ואם אתה אומר "אז מה?" על כך שיש חד קרן ורוד בלתי נראה אז אתה בבעיה, כי אז כשאתמה רוצה להסביר איך העולם עובד אתה צריך להכניס גם אותו להסבר הזה ואז אתה צריך להכניס כל דבר אפשרי להסבר הזה ומה שיצא לך בסופו של דבר זה סיפור ילדים על דרקונים ונסיכות (כמובן שכולם בלתי נראים ואין לנו דרך "למדוד" אותם).

למעלה