קפיטליזם, אתאיזם, דת,

Nimst

New member
דבר ראשון

להגיד שהטענה שלי לא נכונה לא עושה אותה לא נכונה. דבר שני, ההודעה שלך מוכיחה כמה הטענה שלי כן נכונה. אף אחד מהמשפטים שאמרת עכשיו לא היו בהודעה הקודמת, ואני אומרת לך שהם היו חסרים. זה פשוט לא היה ברור שאתה מזכיר את משה כי אתה מקשר את זה לחוקי התנ"ך, ובשום מקום לא אמרת שאתה מחפש הוכחות לאלוהים. אני אולי לא הכי אינטליגנטית, אבל אם אני לא מצליה לעשות את הקשר בין ההערות שלך, לפחות לא אוטומטית, אז גם אנשים אחרים לא. וזה פשוט חבל בשבילך כי אתה מחליש את הטענות שלך. אם אתה לא רוצה לקבל את העצה, אל תקבל. זה רק הפסד שלך.

RichardSmith

New member
לא אמרתי שאני לא מקבל...

מה הטעם להעיר הערות כאשר הן לא מתקבלות? אני מפיק הנאה מהקבלה של דברי אצל אחרים לחיוב או שלילה ולא מעצם הכתיבה... פשוט כתבת: "יכול להיות שבראש שלך הן מאוד קשורות, אבל אלא אם כן תחבר לנו אותן עם משפט שיראה לנו איך הן קשורות זה ימשיך להיראות מנותק ולא יעזור לך להוכיח את הנקודה שלך." כלומר: אם תחבר לנו אותן..." והמשכת ב: "אז זה ימשיך להיראות מנותק ולא יעזור לך..." כלומר אם אני אסביר את הקישור, זה לא יעזור לי.
הנושא של ההודעה היה "מה גרם למפץ הגדול" - התשובה של POM - אלוהים. את זה באתי לסתור.

pieceofmadness

New member
כל אחד חושב שהתשובה שלו טובה../images/Emo3.gif

פשוט לא השתכנעתי. התחיל בסינגולריות, אבל מה הביא לנקודה הזו? איך שלא תהפוך את זה, משהו כן קרה. והנקודה של משה והעברית פשוט מיותרת וחסרת ערך - למי אכפת אם התנ"ך נכתב בעברית או במצרית עתיקה? את מי זה מעניין ואיך זה משנה משהו?? תהיה בריא, אדם.

RichardSmith

New member
תראי...

למה לא יכלת לכתוב זאת בהודעה ההיא ולחסוך את רצף ההודעות המיותר הזה? "מה הביא לנקודה הסינגולרית"? -שום דבר- אין משמעות לזמן בנקודה עצמה. אין אירוע לפני הנקודה. היקום (מלשון קיים, דה) התחיל מהנקודה הזו. את יכולה לבנות תאוריה אחרת הגורסת מה שאת רוצה שתגרוס. היקום שלי בנוי ככה. בעניין משה, אותי זה מעניין, כמובן. אם קראת הודעה אחרת בשרשור הזה, אני תומך בהשערה שבני ישראל התחילו בסביבות 800 לפהנס בערך והם יצרו את האגדות על יציאת מצרים והמלכים הראשונים כחלק מהאתוס של השבט. לפי ההשערה הזו, אלוהי היהודים לא קיים.

sagima

New member
למה?

למה היה צריך להיות משהו לפני? מה זה לפני בכלל? הזמן עצמו התחיל במפץ הגדול (אגב, השם "מפץ" מטעה ולא נכון) אז השאלה "מה היה לפני" בכלל לא הגיונית. לצורך העיניין, מה היה לפני אלוהים?

pieceofmadness

New member
אין ספק שהמושג "זמן" לא היה קיים

לפני כן, הבעייה היא ה*סיבה*, ה*איך*, לא התזמון. ואל תגידו לי לא לחשוב בצורה מצומצמת של סיבה ומסובב.

RichardSmith

New member
את מבקשת סיבה בלי סיבה?...

חוקי הפיזיקה לא עובדים בנקודה הסינגולרית. פשוט אין מידע מה קרה לפני. לא היה לפני. פשוט לקבל את זה ולהמשיך הלאה.

sagima

New member
לא מצומצמת

אנושית. תוכיחי שחייבת להיות סיבה, ואז אני אתן לך סיבה.

pieceofmadness

New member
לא ניסיתי להוכיח

ניסיתי לגרום לכך שתבין שזה לא לעניין. אתה מוכן להוכיח למה צריך לחשוב בצורה לוגית? להוכיח!!

sagima

New member
מצויין

במקרה כזה את צריכה להשתמש בהיגיון, רק חשוב לזכור, שההבנה שלך צריה להיות בנויה על אקסיאומות והוכחות, בלי דעות קדומות ובלי אינטואיציה. ועכשיו נחזור אחורה, האם את יכולה להגיד לי שלכל דבר יש סיבה? כמובן שאסור לך להסתמך על ניסיון עבר, על דעות קדומות, על האינטואיציה שלך, מותר לך להסתמך על הוכחות ולא שום דבר אחר.

למעלה