תגובה שכתבתי בפורומים של הגאווה
אנשים יקרים. קראתי את שכתבתם פה , והייתי שמחה כמישהי שחיה ונושמת רגאיי לגלות לכם צד אחר במוזיקה ובקפלטון שאתם לא ממש מכירים. ראשית , הייתי שמחה אם הייתם מכירים את התרבות בג'מייקה , את הראסטאפריים ובכלל הלך החיים שם. לא אכתוב פה את קורות המקום המקסים הזה שעבורי אומר דברים בין היתר אהבה ודבים יפים. אני הייתי שם, ביקרתי , חוויתי וממליצה לבוא ולהתעניין לפני ששונאים. אז באמת, לפני שקופצים, ובאים להפגין ולסגור הופעה וכו'. כל דבר צריך להעשות מתוך הכרות וידע ולא מתוך רגש רגעי של כעס. אבוי לנו אם נהיה מולכים רק ע"י הכעס עצמו. כדאי רגע להרגע, לנשום, להקשיב מעט לקולות אחרים ואז ורק אז לקבל החלטות. (נכון אגב לכל דבר בחיים) קפלטון הינו זמר רגאיי מוכשר ואהוב. הוא פועל רבות למען הקהילה בג'מייקה, למען ילדים, תורם לבתי ספר ופעיל חברתית. בעבר הוא הביע דעתו על אנשים הבוחרים לחיות כהומואים או לסביות. אז מה. זו דעתו. המילה "לשרוף" אינה מילה חרגיה בפתואה ( השפה בג'מייקה) והיא לא מתכוונת להרג מוחשי, היא נותנת איזה שהוא תאור של רגש.זה עניין של סלנג תרבותי . בדיוק כמו שלנו פה יש סלנג משלנו שלעיתים לא פחות פוגע. אני לא שייכת לקהילה שלכם.אני מאוד תומכת בכך שנכון שתקבלו זכויות כמו כולם.מגיע לכל אחד ואחד כבן אנוש. אך למשל האם אני מסכימה אם כל הטארארם שאתם עושים במצעדי הגאווה? לא. וזו דעתי. אבל אתם לא רואים אותי ואת חבריי מפגינים נגד זה.נכון? רוצים לעשות מצעד? תעשו. אז באותו היום לא אסתובב איפה שהמצעד כי זה לא עבורי, לא מעניין ולא רוצה לקחת חלק בעניין שלכם. על אותו המשקל בדיוק- לא בא לכם לשמוע את קפלטון? לא מסכימים איתו? זה בסדר- אל תבואו.תזכרו , זו הופעה פרטית.משלמים כסף עבורה. לא המדינה ולא הממשלה הזמינה אותו. ואפרופו ממשלה- חרדים יושבים בממשלה. גם הם לא ממש אוהבים את הקהילה שלכם בלשון המעטה והתבטאו לא אחת כנגד במילים בוטות. האם זה גרם להם לפנות את כסאם? אני רואה בעניין היושבים בממשלה משהו חמור יותר מאיזה אומן שבא להופיע. הם אנשי ציבור , אני לא משלמת ע"מ לשמוע אותם. הם אומרים מה שהם רוצים , מתי שהם רוצים. קפלטון הוא אמן פרטי. אני משלמת ע"מ לראות ולשמוע אותו . זו זכותי.זו זכותו להופיע. אולי כדאי לכם לתעל את האנרגיות הלו של הכעס וההפגנות למקומות אחרים. אולי אם תפנו לקהילת הרגאיי תגלו אוזן קשבת, אנשים שהיו שמחים להסביר לכם דברים..אפילו לעזור במה שיוכלו. זו קהילה שעושה הרבה טוב. אז באמת, לפני שאתם ישר קופצים ורועשים, גשו, תלמדו את ג'מייקה, קצת פתואה ותראו שהשפה שבה קפלטון משתמש היא סלנג לכל דבר, תלמדו אילו דברים טוביים הוא כן עושה והכי חשוב . תחגגו את יום העצמאות בחוג חבריכם, עם אנשים שאתם אוהבים. תנו לנו לחוג אותו עם חברינו ואנשים שאנו אוהבים. בואו לא נשנא אלא נאהב.חג שמייח