קפלטון, כאן לא שורפים הומואים!

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

noa08128

New member
יער,

אם תקרא את מה שכתבתי את תבין שאני לא מתנגדת לקיום ההופעה. אלא שלאדם יש דעה וצריך לכבד אותה. לדעתי המחאה שלהם היא לגטימית . ושכן ירבו אנשים שנלחמים למעזן עקרונתיהם- בין אם הם טובים לדעתי או לא. אני רוצה מאוד שקפלטון יבוא לארץ ובימים הקרובים ארכוש כרטיס. אבל אני באופן אישי לא מסוגלת לשמוע שירי זוועות כאלה. של אמנים שאני מאוהד אוהבת את היצירה שלהם. הקהילה ההומו לסבית זו קהילה שהחלה לקבל את זכויותה בעשורים האחרונים. וטבעי שהם ירצו להגן על עצמן. ועדין במדינת ישראל "הנאורה " אין שוויון מלא,חופש מלא וקיימת גם אפליה.(תאמין לי שהייתי במקרי סלקציה של הומואים במועדנים). וושב אני מאוד רוצה שקפלטון יבוא. ושכל יביע מחאה. אין לי שום התנגדות. קצת כבוד.

ItsikH

Member
כאב אינו הצדקה לתוקפנות בפרט שהומואים ולסביות לא עשו רע לאיש. אם אתה מדבר על "פגיעה ברגשותיו הדתיים" תתחיל לחשוב פעמיים לפני שאתה נוסע בשבת, כי אולי יבוא מישהו שרגשותיו נפגעים ויציע לשרוף אותך בגלל זה. בתרבות הסנובית והמתנשאת שלנו זה אסור, אפשר לבטא כל כעס וכאב שרק רוצים מבלי להסית לרצח.

eviaman

New member
נועה, אני עצבני... מותר לי

ואני מאוד ישיר . ככה אני... אבל בסך הכול אני בנאדם מאוד חיובי... BLESS אביה

xXx Shiraz xXx

New member
תסלח לי על הבוטות אבל לא ניחנת במוח

רב. מה הקשר שמאלנים?! אני שמאלנית, יש שיגידו מאוד מאוד שמאלנית אפילו. בעיניי המחדל הזה שעושים בארץ להומואים ולסביות (וכן לערבים, בשטחים או לא בשטחים) זה גועל נפש ויבוא יום שאני אשנה דברםי במדינה הזו, שתהיה שוויונית יותר. בתור שמאלנית אני אמורה לא לאהוב את קייפלטון? למה? הוא בסך הכל עושה מוזיקה טובה, מקפיץ תקהל... בעיניי הוא ממש אלוהי והמסרים שלו ברוב השירים הם מדהימים בעיניי... שוויון זכויות וכל הדברים שאני מאמינה בהם... עד שזה מגיע לשירים על הומואים. שאותם אני לא שומעת. וגם בהופעה אני לא אשיר אותם איתו... בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שמוזיקה היא בראש ובראשונה מוזיקה אל תקראו לזה הסתה כי זה מוזיקה. רק מוזיקה. הוא לא מטיף לשרוף הומואים, הוא שר. אם תסתכלו על זה ככה תבינו איך ייתכן ששמאלנית כמוני אוהבת את קייפלטון.... יום טוב

eviaman

New member
חוצפנית...

מה את נתפסת בקטנות... ברור שלמילה שמאלנים לא הייתה משמעות רצינית במשפט שכתבתי זה היה כתור משהו שנכנס להגדרה של יפות נפש... (סטיגמה) גם אני לצערי בבחירות שעבר בחרתי עמיר פרץ... תרגיעי עם העלבות. כתבת פה משפט.. "יבוא יום ואני ישנה פה דברים במדינה הזאת שתהיה יותר שוויונית" צאי מהסרט. . . או שפשוט תלכי לעשות שנת שירות בנוער העובד... הם אוהבים אנשים עם חזון כמו שלך....

otzzto

New member
חח כה רואים שנחנת במוח בומבה!

צרות האופק והציניות שלך היא בלתי נתפשת, אתה בנאדם עכור שמחפש תגובות חריפות מאנשים, חבל...

xXx Shiraz xXx

New member
תראה אני לא יודעת מה הבעיה שלך

אני באתי בטוב. אתה זה שהתחלת עם הסטיגמות של שמאלנים יפיי נפש, כשמדברייך עולה שאתה בעצמך יפה נפש לא קטן. אני לא חיה בסרט... אני חיה במציאות העגומה שברצוני וביכולתי לשנות. אם תגדיר את זה כסרט רע - בכיף שלך. אבל כולנו חיים בא, חלק מתכחשים לה, וזה בעיה שלהם. איך אתה יכול להגיד לי להרגיע עם ההעלבות אחרי שלפני שבכלל הגבתי פה אתה אומר פה משפטים סטריאוטיפיים ואחר כך טוען שזה סתם התאים לך במשפט ? תחשוב טוב טוב על מה שאתה אומר כי כמו שהמילים של קייפלטון פוגעות בקהילה ההומוסקסואלית ובצדק, המילים שלך פוגעות באנשים שהם שמאלנים ולא מסתכלים על זה כקללה...

Ras Or

New member
לצאת מהסרט?

מה עם rebel soul rebel? שתמרוד ותביא את המהפכה yesaya!! ראס!.

otzzto

New member
גם ../images/Emo45.gif וגם ../images/Emo31.gif

מסכים מאה אחוז שמוסיקה היא קודם כל המסרים שבה, אין מוסיקה, אולי חוץ מפופ מסריח שקייפ רק בשביל כסף, שלא מעבירה מסרים או דעות, הדעות האלו קודמות לכל שאר המאפיינים של המוסיקה. המצעד בירושלים הייה הצהרת קיימות! בכל העולם מצעדי הגאווה מתבצעים בערי הבירה, אבל רק פה אי אפשר בגלל החרדים היקרים והמסכנים שלנו, שלא נדבר על האויומים שלהם שקבלו משוב חיובי.... המסלול של "המצעד" שבסוף היה תקוע בתוך איזה אצטדיון דפוק לא עבר בשכונות חרדים, לא עבר ליד אזורי קודש ומטרתו לא הייתה לנפנף בולבולים בפנים של חרדים. מטרתו הייתה להראות שגם הם יהודים, גם הם ישראלים והכי חשוב, גם הם אנשים שווי זכויות בארץ ישראל!

ממוצקה

New member
תגובה שכתבתי בפורומים של הגאווה

אנשים יקרים. קראתי את שכתבתם פה , והייתי שמחה כמישהי שחיה ונושמת רגאיי לגלות לכם צד אחר במוזיקה ובקפלטון שאתם לא ממש מכירים. ראשית , הייתי שמחה אם הייתם מכירים את התרבות בג'מייקה , את הראסטאפריים ובכלל הלך החיים שם. לא אכתוב פה את קורות המקום המקסים הזה שעבורי אומר דברים בין היתר אהבה ודבים יפים. אני הייתי שם, ביקרתי , חוויתי וממליצה לבוא ולהתעניין לפני ששונאים. אז באמת, לפני שקופצים, ובאים להפגין ולסגור הופעה וכו'. כל דבר צריך להעשות מתוך הכרות וידע ולא מתוך רגש רגעי של כעס. אבוי לנו אם נהיה מולכים רק ע"י הכעס עצמו. כדאי רגע להרגע, לנשום, להקשיב מעט לקולות אחרים ואז ורק אז לקבל החלטות. (נכון אגב לכל דבר בחיים) קפלטון הינו זמר רגאיי מוכשר ואהוב. הוא פועל רבות למען הקהילה בג'מייקה, למען ילדים, תורם לבתי ספר ופעיל חברתית. בעבר הוא הביע דעתו על אנשים הבוחרים לחיות כהומואים או לסביות. אז מה. זו דעתו. המילה "לשרוף" אינה מילה חרגיה בפתואה ( השפה בג'מייקה) והיא לא מתכוונת להרג מוחשי, היא נותנת איזה שהוא תאור של רגש.זה עניין של סלנג תרבותי . בדיוק כמו שלנו פה יש סלנג משלנו שלעיתים לא פחות פוגע. אני לא שייכת לקהילה שלכם.אני מאוד תומכת בכך שנכון שתקבלו זכויות כמו כולם.מגיע לכל אחד ואחד כבן אנוש. אך למשל האם אני מסכימה אם כל הטארארם שאתם עושים במצעדי הגאווה? לא. וזו דעתי. אבל אתם לא רואים אותי ואת חבריי מפגינים נגד זה.נכון? רוצים לעשות מצעד? תעשו. אז באותו היום לא אסתובב איפה שהמצעד כי זה לא עבורי, לא מעניין ולא רוצה לקחת חלק בעניין שלכם. על אותו המשקל בדיוק- לא בא לכם לשמוע את קפלטון? לא מסכימים איתו? זה בסדר- אל תבואו.תזכרו , זו הופעה פרטית.משלמים כסף עבורה. לא המדינה ולא הממשלה הזמינה אותו. ואפרופו ממשלה- חרדים יושבים בממשלה. גם הם לא ממש אוהבים את הקהילה שלכם בלשון המעטה והתבטאו לא אחת כנגד במילים בוטות. האם זה גרם להם לפנות את כסאם? אני רואה בעניין היושבים בממשלה משהו חמור יותר מאיזה אומן שבא להופיע. הם אנשי ציבור , אני לא משלמת ע"מ לשמוע אותם. הם אומרים מה שהם רוצים , מתי שהם רוצים. קפלטון הוא אמן פרטי. אני משלמת ע"מ לראות ולשמוע אותו . זו זכותי.זו זכותו להופיע. אולי כדאי לכם לתעל את האנרגיות הלו של הכעס וההפגנות למקומות אחרים. אולי אם תפנו לקהילת הרגאיי תגלו אוזן קשבת, אנשים שהיו שמחים להסביר לכם דברים..אפילו לעזור במה שיוכלו. זו קהילה שעושה הרבה טוב. אז באמת, לפני שאתם ישר קופצים ורועשים, גשו, תלמדו את ג'מייקה, קצת פתואה ותראו שהשפה שבה קפלטון משתמש היא סלנג לכל דבר, תלמדו אילו דברים טוביים הוא כן עושה והכי חשוב . תחגגו את יום העצמאות בחוג חבריכם, עם אנשים שאתם אוהבים. תנו לנו לחוג אותו עם חברינו ואנשים שאנו אוהבים. בואו לא נשנא אלא נאהב.חג שמייח

noa08128

New member
../images/Emo45.gif

BIG UP!

xXx Shiraz xXx

New member
לא חשבתי שאגיע למצב

בו אני צריכה לבחור בין האמונה שלי בשוויון זכויות לבין אהבתי לרגאיי.... ואכן, לא אבחר. נכון שעקרון שנאת ההומואים בראסטפרי הוא מוגזם ומוקצן וגועלי אבל זו הדת שלהם סבבה, הוא שר על זה. אני לא מאמינה לכל שורה ושורה שיוצאת לו מהפה, כי כמובן שאני יודעת להבחין בין טוב ורע. אבל תנו דעתכם להבדל בין מ ו ז י ק ה לבין דת... יעני... זה שאנחנו שומעים את המוזיקה שלו זה לא אומר שאנחנו מאמינים בכל הערכים (של הדת שלו) שעליהם הוא שר..... ואם ארגונים הומוסקסואליים יבטלו את ההופעה של קייפלטון אני חוששת שאיאלץ למחות. זה בסך הכל מוזיקה !! תנו לנו להנות מההופעה הבלתי נשכחת הזו..... אני שונאת גזענות ואפליתיות באשר הן, אני מאמניה בשוויון זכויות האדם באשר הוא.... אבל רבאק- זה מוזיקה.

מוזיקה.

זה כלי להעברת מסר לפי דעתי. אין דבר כזה ר-ק מוזיקה. מוזיקה זה עולם ומלואו.. אני חושב שמסר בשיר יכול להכנס חזק יותר מרצף הפגנות או אני לא יודע מה. כי הוא מגיע לאנשים. המסר שלו מגיע לאנשים. זה מסרים, זה לא רק מילים באוויר. האומן מביע את הדעות והרגשות שלו דרך המוזיקה..

למעלה