ראיה לאמיתות התורה.

צר לי

אך מבחינה כרונולוגית הוודות קיימות לפני היהדות. הוודת נכתבו לפני יותר מ5000 שנה בעוד מעמד הר סיני הרבה הרבה אחרי. בנוסף, אין אף הוכחה שספר יצירה אכן נכתב על ידי אברהם, בעוד יש הוכחה כי הוודות קיימות כבר 5000 שנה. בנוסף, הסיבה שסמלים מסויימים מופיעים ביהדות וגם בדתות אחרות היא שהיהדות כמו גם הנצרות אוהבת לגנוב סמלים מדתות אחרות. לדוגמא המגן דוד: זהו סמל הודי עתיק יומין שמשמש להגנה והיה קיים במקדשים של הודו הרבה לפני זמנו של דויד או של מתן תורה. בקבלה אגב יש הרבה דמיון לחלק מהידע המאגי ההודי והמצרי. הסיבה לכך יכולה להיות נדידת הידע מהודו ומצריים העתיקה שהגיעה לשבטים הכנענים. ובראמה לא "קיבל הארה" כי הוא לא אדם אלה אל. בראמה הוא האל היוצר ואחד משלושת השליטים ההינדים: בראמה, וישנו, שיבה. ופארווטי היא בכלל אישתו של שיבה ולא של בראמה כך שהאנולוגיה לאברהם אינה נכונה.

gwizard

New member
קבלה ומצרים

בקבלה אכן יש הרבה מאוד אלמנטים מן המאגייה המצרית. קראתי באיזה מקום כי זה בגלל הסיבה ההגיונית שהקבלה נוצרה מן המאגייה המצרית. זה די הגיוני כאשר חושבים על כך שהזמן בו התפתחה הקבלה היה הזמן בו המצרים שלטו בכל האזור.

דוד1000

New member
לא טענתי שהיהדות הכי ישנה בעולם.

בס"ד "אך מבחינה כרונולוגית הוודות קיימות לפני היהדות." ת. נותן התורה לא אמר שהיהדות היא הדת הראשונה. כתוב בתורה: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך-האש, כאשר-שמעת אתה--ויחי. או הניסה אלוקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסות באותות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדולים: ככול אשר-עשה לכם ה' אלוקיכם, במצריים--לעיניך. "אתה הראית לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן-השמיים השמיעך את-קולו, לייסרך; ועל-הארץ, הראך את-אישו הגדולה, ודבריו שמעת, מתוך האש. ותחת, כי אהב את-אבותיך, ויבחר בזרעו, אחריו; ויוציאך בפניו בכוחו הגדול, ממצריים. להוריש, גויים גדולים ועצומים ממך--מפניך; להביאך, לתת-לך את-ארצם נחלה--כיום הזה. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים, בשמיים ממעל ועל-הארץ מתחת: אין, עוד. (דברים ד, ל"ב-ל"ט) לסיכום 1. אין אף דת (פרט ליהדות) שיש בה סיפור על בורא שעושה ניסים ברמה שהיו בעשר המכות וארבעים שנה במדבר ואומר זאת לעם. 2. נותן התורה ידע שאין אף דת כזאת מאז בריאת העולם בכל היקום ובכל הגלקסיות, זאת ידיעה שלא היה יכול לדעת בן אדם. אפילו לפני אלף שנה. 3. זה לא הגיוני שהוא ניחש זאת, כי לא יתכן שהוא יאמר דבר שעלול להפריך לו את התורה.וגם כי אמירה זאת לא נועדה לאנשים שהיו בזמן נתינת התורה, אלא נאמרו לצורך התקופה שלנו. 4. אדם לא יכול לשכנע אנשים להחדיר ספר כזה, כי יאמרו לו תראה לנו שאתה שולט בבריאה. 5. אם התורה הוחדרה על ידי אדם, מדוע אין עוד אחד שהחדיר ספר דומה בתקופה כל כך ארוכה? הרי לפי דעתכם העולם קיים מיליארדי שנים. כל אחד היה רוצה שיחשבו שהוא ברא את העולם. ורק אחד הצליח להחדיר ספר כזה. מתוך כל האנשים בכל הדורות ידוע רק על אחד והוא ידע שאין עוד כמוהו אין סוף זמן אחורה וקדימה ובכל היקום ובכל הכוכבים. זה מראה שזה הוא. אין עוד הוכחה כזאת ברורה בכל העולם.

דוד1000

New member
הוודות

בס"ד רוב החוקרים במערב מגבילים את זמן התהוותן של הודות הראשונות לשנת 1,500 לפנה"ס. להלן תשובה לוודות מהרב בלס. "תנאי 1 – מתאר סיפור על בורא עולם" תגובה: אנחנו לא מחפשים "תיאור" על בורא עולם. כל תרבות מספרת סיפורים על איך בורא עולם או אלים בראו את העולם. זה לא מוכיח דבר. מי שקרא את ספר הכוזרי, בודאי זוכר שהחבר היהודי התחיל את שיחתו עם מלך כוזר במעמד הר-סיני כסיבה העיקרית לאמונתו, ולא בכך שהאלוקים ברא את העולם (כפי שהתחילו הנוצרי והמוסלמי). הסיבה לכך היא, שעשרת מכות מצרים הוכיחו לנו שהעושה אותם שולט בכל גרמי תבל - ומכאן ההוכחה לכך שזהו בורא עולם בכבודו ובעצמו שנתן את התורה, ולא כישוף ח"ו. -------------------------------------------------------------------- "תנאי 2 – אותו בורא מראה שליטה על הבריאה: ...דע לך שכשם שהרוח הגדולה הנושבת בכל מקום תמיד נחה בחלל, כך גם כל היצורים נחים עלי." תגובה: סלח לי, כל מה שאני רואה כאן הם מלמולי מילים. היכן המופתים אותם ראו כל העם? היכן הבורא הזה מראה שליטה על הבריאה בטקסט זה? היכן העדות בה הבורא אומר "ראיתם את המופתים אשר עשיתי לעיניכם!". -------------------------------------------------------------------- "תנאי 3 – מקובל על קבוצה גדולה של אנשים: ...ההינדואיזם כולל 900 מיליון איש בעוד היהדות כוללת 14 מיליון" תגובה: סלח לי שוב, אך אין קשר בין כמות האנשים המאמינים במשהו לבין היותו נכון. מיליוני אנשים מאמינים בנצרות, האם זה הופך את הנצרות לאמת? מה הקשר? הרי אנו לא מקבלים את התורה בגלל שהרבה אנשים מאמינים בה אלא בגלל שהרבה אנשים היו צריכים לקבל אותה בזמן נתינתה! בעוד הדתות מספרות לנו על איזה רופא אליל/ישו/בודהה ששמע את הבורא באיזה מערה - היהדות נותנת לנו עדות של מיליונים אשר נכחו במאורע ושמיעת השם הגדול והנורא. זה מה שלא מצאנו בשום דת אחרת, ולזה אין תקדים בהיסטוריה האנושית. בברכה, דניאל בלס.

החוקר שלך צריך ללמוד היסטוריה

כי קהילת התאולוגים וההיסטוריונים לא ממש מסכימה איתו. הוודות הן הכתבים הקדושים העתיקים בעולם. ובבקשה תשרשר תגובות במקום הנכון אחרת אי אפשר להבין כלל מה אתה מנסה להגיד

דוד1000

New member
לא ענית על זה.

-------------------------------------------------------------------- "תנאי 2 – אותו בורא מראה שליטה על הבריאה: ...דע לך שכשם שהרוח הגדולה הנושבת בכל מקום תמיד נחה בחלל, כך גם כל היצורים נחים עלי." תגובה: סלח לי, כל מה שאני רואה כאן הם מלמולי מילים. היכן המופתים אותם ראו כל העם? היכן הבורא הזה מראה שליטה על הבריאה בטקסט זה? היכן העדות בה הבורא אומר "ראיתם את המופתים אשר עשיתי לעיניכם!". -------------------------------------------------------------------- "תנאי 3 – מקובל על קבוצה גדולה של אנשים: ...ההינדואיזם כולל 900 מיליון איש בעוד היהדות כוללת 14 מיליון" תגובה: סלח לי שוב, אך אין קשר בין כמות האנשים המאמינים במשהו לבין היותו נכון. מיליוני אנשים מאמינים בנצרות, האם זה הופך את הנצרות לאמת? מה הקשר? הרי אנו לא מקבלים את התורה בגלל שהרבה אנשים מאמינים בה אלא בגלל שהרבה אנשים היו צריכים לקבל אותה בזמן נתינתה! בעוד הדתות מספרות לנו על איזה רופא אליל/ישו/בודהה ששמע את הבורא באיזה מערה - היהדות נותנת לנו עדות של מיליונים אשר נכחו במאורע ושמיעת השם הגדול והנורא. זה מה שלא מצאנו בשום דת אחרת, ולזה אין תקדים בהיסטוריה האנושית.

אני הבאתי לך ציטוטים

העונים על הקריטריונים. אתה מביא ציטוטים משלך במקומי? תענה בהתאם לטיעונים שלי. הבאתי לך ציטוטים מההינדו המראים שליטה מוחלטת ביקום שכל העולם ראה.

דוד1000

New member
חיפשתי ולא מצאתי בהודעות שלך

בס"ד ניתנת הספר לאלא שראו את הניסים שהיו כביכול. נא להציג שוב. ותראה להלן שצריך להיות בדת ניסים בכמות ובעוצמה יותר ממה שכתוב בתורה. אחרת ברור שמי שאפשר לאותו אדם לעשות ניסים הוא נותן התורה. ועל כך הוא אמר מראש. אנחנו מאמינים בתורה בגלל שכתוב בה שהרבה אנשים קיבלו אותה, והנתינה הייתה באותות ומופתים שראו מקבלי התורה. בעוד הדתות מספרות לנו על איזה רופא אליל/ישו/בודהה ששמע את הבורא באיזה מערה - היהדות נותנת לנו עדות של מיליונים אשר נכחו במאורע ושמיעת השם הגדול והנורא. ובאותו ספר כתוב שהוא ניתן לאנשים שראו את הנסים הללו. זה מה שלא מצאנו בשום דת אחרת, ולזה אין תקדים בהיסטוריה האנושית. פירמידה הנה מבנה יציב ביותר אולם אם נהפוך אותה והיא תעמוד על קדקודה, היא תהיה מבנה חסר יציבות ממש כמו מגדל קלפים. הנמשל: היהדות טוענת שכל העם ראה את התגלות הבורא ובאותו מעמד קיבל את התורה ומשם הדת התפשטה ע"י העם עצמו כלומר התגלות ותפוצה רחבת בסיס כמו בפירמידה. לעומת זאת בנצרות, באיסלאם ובשאר הדתות מדובר על פירמידה הפוכה, כלומר אדם אחד או קבוצה קטנה שטוענים להתגלות האלוקים לאיש מסוים ומשם התפשטה דתם בתפוצה הולכת ומתרחבת (לרוב בכוח הזרוע), כך שאפילו אם אמנם מייסדי הדתות היו קיימים, מי ערב שהם לא דמיינו או בדו מליבם התגלות?! לעולם לא ניתן להוכיח זאת חד משמעית וכבר אמרה התורה: בעיניך ראית, העבר לבניך: "רק הישמר לך ושמור נפשך מאוד פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך ופן יסורו מלבבך כל ימי חייך והודעתם לבניך ולבני בניך: יום אשר עמדת לפני ה' אלוקיך בחורב." (דברים ג): "וזכרת כי עבד היית בארץ מצריים ויוציאך ה' אלוקיך משם ביד חזקה ובזרוע נטויה, על כן ציוה ה' אלוקיך לעשות את יום השבת." (דברים, ב). לא את אבותנו כרת ה´ את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים, פנים בפנים דיבר ה´ אליכם בהר מתוך האש.* כאן יש דבר מעניין ביותר: פנים בפנים, משמע שהייתה להם הרגשה שעומדים בפני ה´, ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה´ אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם ותאמרו הן הראנו ה´ אלוקינו את כבודו ואת גודלו אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו. "ואת קולו שמענו מתוך האש" - היום הזה ראינו כי ידבר אלקים את האדם וחי...דברים פרק ה' פסוק ג'. ויהי ככלות משה, לכתוב את-דברי התורה-הזאת--על-ספר: עד, תומם. כה ויצו משה את-הלויים, נושאי ארון ברית-ה' לאמור. כו לקוח, את ספר התורה הזה, ושמתם אותו, מצד ארון ברית-ה' אלוקיכם; והיה-שם בך, לעד. http://haemet.net/haemet.net_non_ssl/Amitut/Sinai/B1.HTM http://truesearch.org/4.htm עשרת המכות מתחלקות לשלוש קבוצות: דצ"ך - דם, צפרדע, כנים; עד"ש - ערוב, דבר, שחין; באח"ב - ברד, ארבה, חושך, בכורות. מכות אלו מהוות הוכחה לעליונותו של ה' על הבריאה כולה, כלומר, שהוא יכול לעשות בה כרצונו. עם העומד על גדת ים סוף, לקראתו מתקרבים כל סוס פרעה ורכבו הבאים להורגו, ואין מוצא להינצל. בייאושו פונה העם אל אלוקיו, והנה - אחר קריאה זו משתנים סדרי הטבע לחלוטין: הים נבקע ומימיו נערמים כשתי חומות מוצקות, קרקעיתו מתיבשת ונוצקת תוך שניות לכביש, עליו מדשדשים כל המוני העם עד לגדה השניה. ולפתע - בתזמון מדויק ומפליא - ברגע בו עלתה מן הים הרגל היהודית האחרונה בעוד הצבא המצרי נמצא בלב הים בעקבותם, חוזר הטבע לנוהגו הקבוע, חומות המים נופלות, הים זורם בכיוון הטבעי, ואי שם בקרקעיתו צולל צבא סדיר אדיר, על כל ציודו. העם נודד ארבעים שנה במדבר. כיצד משקים מליונים במקום צחיח זה לאורך שנים כה רבות- העם מבקש מים ולפתע מופיעה לידו באר, המתגלגלת עמו לאורך כל הדרך, ארבעים שנה. לפני כן הם הגיעו למעין טבעי במדבר שמימיו היו מרים, ולא יכלו לשתותם. הם פונים לה' ומקבלים הוראה: קחו פיסת עץ זו, השליכו למעין - וימתקו המים. כך היו פני הדברים גם באשר למזונם. מדי בוקר מופיעה על הארץ, בכל מקום חדש בו מתמקם העם בחנייתו בנדודיו, שכבת טל, מעליה שכבת המזון המיוחד - "מן" - ומעליה עוד שכבת טל. ה"כריך" הזה מחזיק מעמד רק זמן קצר, ובזרוח השמש נמס האוכל ונעלם. מדי בוקר העם יוצא לאסוף מן, ולמרבית הפלא כמות המזון הנצברת אינה תלויה במאמצים שכל אחד השקיע, לפי כוחו, באיסוף המן כי אם במספר הנפשות במשפחה. לכל אחד יש "עומר לגולגולת מספר נפשותיכם... ולא העדיף המרבה, והממעיט לא החסיר" (שמות ט"ז 17-18.) למרות הבטחתו של משה שנס זה יתמיד, ושעל כן אין צורך להותיר אוכל למחר, יש אנשים שקשה להם לסמוך על כך, הם משאירים קצת למחר - והאוכל מתליע ומתקלקל. ביום שישי מודיע ה': לאסוף גם עבור מחר - יום השבת - בו לא יופיע המן. הפעם האוכל מחזיק מעמד שתי יממות, ולא מתליע בשבת. בשבוע הראשון היו שחשבו שאם המן הפסיק, ודאי כבר לא יתחדש, והותירו אוכל ליום א'. ביום א' בבוקר - האוכל התליע. וכך חוזר חלילה ארבעים שנה. עמוד ענן סוכך עליהם יומיום, לאורך כל היום, ונודד עמהם כשהוא מצל מפני החמה ומגן מפני הגשמים. עם רדת החשיכה תופס את מקומו עמוד האש המאיר בלילה, וחוזר חלילה. בגדיהם לא זו בלבד שאינם מתבלים במשך ארבעים שנה, כי אם גדלים עמהם. אם נניח שהחליפו ביניהם בגדים, ושבתנאי הלחות במדבר האריגים לא מתבלים, מה נאמר על נעליים שצועדים עמהן בחולות ארבעים שנה ואינם מתבלות, ועל רגליים שאינן מתיבלות- הרשימה ארוכה ומפורטת בחומש. http://www.netaim.co.il/katavot/begova/pbegova152.asp http://www.arachim.co.il/Articles/Article.asp?ArticleID=948&CategoryID=54 http://www.herzog.ac.il/main/alatar/3cohen.html http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k0209.htm

הבאתי לך ציטוטים על התגלות

וישנו ושיווה. אתה ניסית להגיב עליהן בתחמקויות למיניהן שענית עליהן ולא קיבלתי ממך תשובה. לאחר מכן אתה שוב טוען את אותה טענה שסתרתי בחלק אחר של הדיון? תהיה עיקבי. בנוסף, אני רואה שאתה לא מבין את הבעיה בטיעונים מהסוג שאתה מביא. אז הנה לך חדשות: אמינותו של טיעון לוגי יכולה להיבחן על ידי הלבשת אותו טיעון על מערכת אבסורדית לבדיקת נכונות ההסקה הלוגית. אם כך, הנה הטיעון שלך עצמך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=337&msgid=69049957 אם אתה לא מאמין לי ששני הטיעונים (שלי ושלך) שקולים לוגית אז אני מציע לך ללמוד קצת פילוסופיה ולוגיקה. שתיפת מוח (כמו זו של הניסיון להחזיר בתשובה) מבוצעת בהתבסס על כשלים לוגיים. כשל לוגי הוא טיעון שנראה נכון לעין לא מיומנת בלוגיקה אבל שההסקה הלוגית שלו שגויה. או במילים אחרות דמוגוגיה. בבדיקה לוגית פשוטה אתה תראה שלפי הטיעון שהבאת, מפלצת הספגטי המעופפת אמיתית ממש כמו היהדות.

דוד1000

New member
הניסים

הניסים שכתובים שם לא נמסרו למיליוני אנשים ולא ברמה שכתוב בתורה ארבעים שנה מים ולחם משמים, עמוד אש.

לפי מה

אתה טוען מה נס גדול יותר ומה פחות? לדעתי ישות שמצליחה ליצור גוף הממלא את כל היקום זה נס גדול בהרבה מחציית ים סוף ושאר ירקות. בנוסף, ההינדו ודתות רבות נוספות מפורסמות לא פחות מהיהדות. הספר הנמכר בעולם הוא הBIBLE שהוא הוצאה מהברית החדשה בכלל. ליהדות יש פחות מכמה מיליוני מאמינים בעולם. להינדו יש הרבה יותר. אפילו לוויקה שהיא דת ממש צעירה יש הרבה יותר. יש גם מכשפים שמסוגלים לשלוט בכל גרמי טבל. באגדות הסיטחים מסופר (לצורך הדיון גם לסיטחה יש יותר מאמינים מליהדות אז זה מפורסם מספיק) על מכשפים רבי עוצמה במסוגלים לזמן כל כוח שרק ירצו. נכון אני בודק ביצועים. אבל היהדות לא הראתה ביצועים. אני לא ראיתי את מעמד הר סיני. אני רואה רק טענות כי זה אכן קרה. אז אפילו אם יש ליהדות את הטענות הכי שחצניות בדרך ניסים מופלאים זה עדיין לא אומר שהאגרגור היהודי אכן ביצע אותם.

דוד1000

New member
צריך להיות כל התנאים,

נסים שמראה שליטה בבריאה, לפני עם, העם מאשר שהם רואים את הניסים. אין דבר כזה באף ספר.

דוד1000

New member
והאנום

בבקשה תראה לי היכן כתוב ניסים שמראים שליטה בבריאה. והיכן כתוב שהספר נמסר לעם שראה ניסים אלה. והאנום

וישנו ביצע את הנס שלו

לפני כל שבט האסורים במעמד שבו מלך האסורים עמד לבצע טקס שיעניק לו שליטה נצחית על העולם. גוף הממלא את העולם כולו אכן מדגים שליטה בבריאה. האסורים אישרו שהם ראו את הנס שכן מלך האסורים קרע לפני וישנו.

LםL

1) מצטער אבל המידע הכתוב בכתבה פשוט אינו נכון. אתה מסתמך על ידע שגוי בעליל לגבי המיתולוגיה ההודית בפרט וההינדו בפרט. 2) הנס המתואר שם מרשים אותי הרבה יותר מכל ניסי מצריים. וישנו הוכיח שליטה ביקום כולו בעוד ה' הוכיח שליטה רק בכוחות מסוימים (דם, צפרדע וכו'). 3) הניסים אותם מבצעים האלים ההודים מתרחשים גם הם לעיתים לעיני אנשים לפי המיתולגויה. בנוסף, גם הם נצפים ומוכרים כפי שתיארתי במקרה של שבט האסורים שהוכנע על ידי וישנו. 4) כפי שכתבתי, הניסים שראיתי ביהדות לא מרשימים אותי יותר מאשר אלה של ההינדו או אפילו אלה שמכשף בודד מסוגל לזמן. 5) גם אילו היו הניסים המתוארים (דגש על המתוארים) בתורה גדולים יותר מאלה המתוארים בדתות אחרות, אין זה אומר שהם אכן קרו. זה שמישהו צועק שהוא חזק לא מוכיח שהוא באמת חזק (רק שהוא שחצן). 6) אתה טוען שה' יחיד, עד עכשיו לא הבאת אף ראיה לכך. אני פגשתי בהתגלמות של ישויות שהיהדות טוענת שאינם קיימים. אני לא טוען שה' לא קיים, אני טוען שהוא לא אל יחיד. למה שאני אסגוד לו ולא לכל אל אחר? 7) איך ה' ידע שאין אף אחד מלבדו? עדיין לו הוכחת כי אכן אין אף אחד מלבדו. אני מאמין בריבוי אלים לא בנצרות או באילסם. אני לא מונוטאיסת. 8) בבקשה אל תביא לי קישורים לאתרים וכתבות של אנשים שלא מבינים שיט בהינדו. זה ממש לא משכנע. במיוחד לא אדם שמחשיב את עצמו חלק מההינדו במובן מסוים (אני). 9) אם אתה באמת רוצה להתווכח על הנושא הזה, בכיף. אבל בבקשה אל תתעלם מהטיעונים שלי כי אחרת אין טעם בדיון.

דוד1000

New member
עדות של מיליונים

היהדות נותנת לנו עדות של מיליונים אשר נכחו במאורע ושמיעת השם הגדול והנורא. זה מה שלא מצאנו בשום דת אחרת, ולזה אין תקדים בהיסטוריה האנושית."

gwizard

New member
איפה ההוכחה לכך ?

אתה יודע מה ? אני רוצה שאתה תוכיח לי באופן אישי שאלוהים קיים ושהוא יכול לחולל ניסים. תתפלל לאלוהים שלך ותבקש ממנו לחולל לי נס. לא משהו ביזארי, משהו קטן כמו...ברק מכה בשמיים בערב יום שבת ב-23:59 לא רחוק מהבית שלי כדי שאני אראה. אלוהים יודע איפה אני גר

דוד1000

New member
אני לא יודע מה השם שלך והשם של אמך.

בס"ד בכדי להתפלל על מישהו צריך לדעת שם. וחוץ מזה לא בטוח שהתפילה שלי תתקבל. יותר בטוח שתפילה שלך תתקבל. כי שמי שלא התפלל הרבה זמן התפילה שלו יותר מתקבלת בנושא זה.

למעלה