ראיה לאמיתות התורה.

דוד1000

New member
הסיפורים

בס"ד "כנ"ל לגבי הסיפורים על זאוס - " ראיה לכך שיש בורא ניתן לראות לא רק ממעמד הר סיני. אלא גם מנס פורים ונס חנוכה. בכל המקרים הללו העידו אבותינו שבורא העולם עשה נסים לעם והם עשו מצוות לזכר הנס . http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/haramban-2.htm פירוט אודות קרב אמאוס – 165 לפנה"ס בקרב זה, גילה יהודה המכבי את כשרונו הצבאי. יהודה וצבאו (כ-3,000 חיילים) התמודדו הפעם מול שלושה מצביאים סוריים (ניקנור, גאורגיוס ותלמי בן-דורימיס). הצבא הסורי (שמנה 40 אלף חיילים) http://www.sikumim.co.il/sikumim/grade10/history2.htm "ומקץ שנה אסף (ליסיאס) לגדודים ששים אלף איש בחור וחמשת אלפים פרשים להלחם אותם. ויבואו ייהודה, ויחנו בבית צור, ויפגשם יהודה כעשרת אלפים איש... ויחגרו ויפלו ממחנה ליסיאס כחמשת אלפים איש ויפלו לפניהם. וכראות ליסיאס את המכה אשר היתה בצבאו... ויסע לאנטיוכיה וירב לאסוף חיל שכירים לעלות עוד פעם ליהודה. ויהודה אמר לאחיו הנה נגפו אויבינו נעלה לטהר את המקדש ולחנכו. ויקהל כל המחנה ויעלו הר ציון" (חש"א, ד, 37-28). באמצע הדף הזה. http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/mahanaim/kanel1-2.htm אתה רואה שהמכבים נלחמו מעטים מול רבים עבור קיום תורה ומצוות. ונצחו ונעשה להם נס. ומאז חוגגים היהודים חג חנוכה לזכר הנס. נס חנוכה היה 160 שנה לפני הספירה. התלמוד ובו מצוין הנס נכתב 100 שנה לאחר הספירה. כלומר יש הפרש של 260 שנה. תסביר איך אפשר לפרסם ספר (תלמוד בבלי מסכת שבת דף כא' עמוד ב') שבו כתוב כך: דתנו רבנן בכ"ה בכסליו יומי דחנוכה תמניא אינון, ימי החנוכה שמונה הם דלא למספד בהון ודלא להתענות בהון. שאין להספיד בהם, ואין להתענות בהם שכשנכנסו יוונים להיכל, טמאו כל השמנים שבהיכל. וכשגברה מלכות בית חשמונאי ונצחום, בדקו ולא מצאו אלא פך אחד של שמן, שהיה מונח בחותמו של כהן גדול, ולא היה בו אלא להדליק יום אחד. נעשה בו נס והדליקו ממנו שמונה ימים. לשנה אחרת קבעום ועשאום ימים טובים בהלל והודאה. (לקרוא הלל ולומר על הניסים) http://www.daat.ac.il/daat/gola/hodesh/hodesh12.htm אם למקבלי ספר זה לא היה ידוע מצות הדלקת נרות חנוכה ונס חנוכה הם לא היו מקבלים ספר זה כספר אמיתי ולא יסכימו לעשות כל מה שכתוב בו. http://www.hidabroot.org/nevooha.htm באגדות ההודיות והיווניות אין יסוד ברור של העברה המונית של התכנים כנצפים בפועל. התיאור של השתלשלות המאורעות אינו ריאלי כלל. מעורבים בו יסודות מיתולוגיים נפוצים מאוד בכל הדתות של שדים ורוחות ונחשים אליליים וכיו"ב. בתורה התיאור לפני ואחרי מעמד הר סיני אמין כסיפור אפשרי. יש במעמד הזה משמעות תרבותית עמוקה בשעה שלאליל שיווה וזאוס המופיע חסר משמעות מוסרית תרבותית וכיו"ב. אין בו שום מסר לבני אדם ואם כן מה תפקיד ההתגלות?! כמו כן הפנתיאון האלילי מדבר על דמות של אלוהות מוגבלת. שהרי לידו פעלו אלילים רבים נוספים. אלהות מוגבלת הינה מעצם טבעה אליל. מציאותם של אלילים כישויות רוחניות הינה פרובלמטית מבחינה פילוסופית. שהרי ברגע שיש כמה אלילים לא ברור כלל במה עדיפותו של אחד מהם על אדם. ומי מן האלילים ומתי חזק מרעהו. גם קשה להבין כיצד ישות רוחנית יכול שתהיה מוגבלת. עם כל זאת, הרי ייתכן גם שמדובר על גלגוליה של השקפה יהודית אודות מעמד הר סיני לעמים אחרים. אין גם לשלול אפשרות של התגלות מוגבלת של הקב"ה כלפי בני עמים אחרים כפי שהיה כלפי בלעם. הבעיה הינה כיצד חוו אנשים אלו את ההתגלות הזו ומה היא המהימנות של המסורה שלהם. שהרי בישראל אנו יודעים שענינה של הקפדה על המסורה הינה ענין ראשוני במעלה. לפי הנראה בהודו וביוון לא היה הדבר כך ומסורות התגלותיות כאלו לא זכו לרישום המוני מסודר כבעם ישראל "הוכח שאין ניסים כאילו בדתות אחרות, או שאין לך טיעון." ת. הטיעון שלא שאף אחד לא מוצא שיש דת (פרט לתורה) ניסים ברמה שכתובים בתורה. נותן התורה קבע שלא נמצא. הוא לא אמר שיש לנו אפשרות להוכיח שלא נמצא הוא אמר שלא נמצא. ואכן למרות שיש לנו יותר מכשירים משוכללים מאשר היו לו אנחנו לא מוצאים. זה מחזק את האמונה. אם הייתי מוכיח שאין דת דומה הייתה מתבטלת הבחירה. http://www.arachim.org/Articles/Article.asp?ArticleID=1310 ג'נוסייד בעמלק, מצוות הריגת שבעת עממים, וגו'. ת. אין במצוה זאת כפיה על קבלת התורה. עוד רבים, כמו מקימי הסיינטולוגיה והנצרות. ת. אין שם ניסים ברמה שהיו ביציאת מצרים. הסיפור לא נמסר לאלה שראו את הנסים שכתובים שם. "- העובדה שדתות אחרות קיימות מעידות, לשיטתך, שאפשר למכור שקרים להמוני אנשים. " ת. אפשר לומר לאנשים שיעבירו סיפור ויפיצו סיפור בלי התחיבות שהסיפור אמיתי. לא ניתן לשכנע אנשים שהם בעצמם רואים דברים שהם לא ראו. אז מה ? לטענתך הם שקריים, ועדיין הרבה אנשים מאמינים בהם. ת. כן הם שקריים. והרבה אנשים יכולים לטעות. גם הנאצים היו הרבה וטעו.

דוד1000

New member
אין עוד סיפור דומה

בס"ד "בדת היוונים לא כתוב שהרבה אנשים שראו נס קיבלו את הספר שכתוב בו הנס וגם לא מדובר על ניסים ברמה שכתוב בתורה." אז מה ? הם ראו בעיניהם והעבירו את הסיפורים הלאה. ת. זה הבדל בין התורה לדתות הללו. בתורה כתוב שהראיה מבוססת שהניסים היו לעיני האנשים שקיבלו את התורה. כך כתוב. כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך-האש, כאשר-שמעת אתה--ויחי. או הניסה אלוקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסות באותות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדולים: ככול אשר-עשה לכם ה' אלוקיכם, במצריים--לעיניך. "אתה הראית לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן-השמיים השמיעך את-קולו, לייסרך; ועל-הארץ, הראך את-אישו הגדולה, ודבריו שמעת, מתוך האש. ותחת, כי אהב את-אבותיך, ויבחר בזרעו, אחריו; ויוציאך בפניו בכוחו הגדול, ממצריים. להוריש, גויים גדולים ועצומים ממך--מפניך; להביאך, לתת-לך את-ארצם נחלה--כיום הזה. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים, בשמיים ממעל ועל-הארץ מתחת: אין, עוד. (דברים ד, ל"ב-ל"ט) "קודם תוכיח ש"אין עוד סיפור דומה" ת. בס"ד נותן התורה הצליח לשכנע אנשים להעביר לדורות שאחריהם סיפור שבו יש ניסים המראים שליטה בבריאה לעיני עם, אותו עם קיבל ספר זה. הוא אומר שאדם לא יכול לעשות מעשה כזה והוא מודיע נחרצות שאין עוד מישהו שעשה ויעשה דבר כזה וזה ההוכחה שהוא הבורא. כך טוען נותן התורה. ואכן אין ספר דומה באף אומה. זה לא הגיוני שמי שטוען שהוא ברא את כל היקום לא ימסור את התורה לכל אדם בר דעת בעולם שהוא ברא. אם אנחנו לא מכירים עוד ספר דומה לתורה אז אין ספר כזה, או שהוא לא ספר שמפריך את התורה.ספר התורה הוא הספר הכי מפורסם בעולם בכל הדורות. וכך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה. לכן אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים. נותן התורה טוען שהוא ברא את כל היקום ולא יהיה מישהו שיטען אחרת. מי שטוען שהוא ברא את היקום ולא נותן התורה, צריך למסור ספר שיהיה מוכר לכולם ויש בו נסים ברמה יותר גבוהה. ושיהיה כתוב בו שהוא ניתן לאלא שראו את הניסים. אז מה ? את זה כל אחד יכול לכתוב בכל ספר. ת. אף אחד לא יכול לנבא את העתיד. "הדת האיסלם נכפתה בכוח הזרוע." גם היהדות טבלה עד לאף בדם. "נותן התורה הצליח לשכנע אנשים להעביר לדורות שאחריהם סיפור שבו יש את ניסים המראים שליטה בבריאה לעיני עם, אותו העם קיבל ספר זה."

דוד1000

New member
אני קובע מי השחקנים מי השופט ומה

התוצאה. אם לא אני שורף את כל תמונות התועבה.

אורי רז

New member
אז מה דעת שאמח אבחר את השחקנים

את השופט ואת התוצאה ואתה תתפנה מהפורומים לשריפת חוברות playboy להנאתך ? אם תוכל להפגין קצת התחשבות ברצונותיי - אנא אל תשלם על החוברות כדי שבעליהם החוקיים יוכלו לפנות אותך מהפורומים באופן קצת יותר פרמננטי.

RainBird

New member
oh dear... חוששני שהאורח מאבד סבלנותו. אתה קבעת את החוקים ואנחנו לא הולכים לפיהם. נשברו הכלים ולא משחקים? אין בדבריך שום הוכחה מלבד שטיפת מוח שעברת. אני מרחם עליך, מרחם על האדם שהפכת להיות ומפחד להפוך להיות כמוך, עבד של רבנים ושל כתבים ארכאיים ופירושיהם הסובייקטיביים (לקראת קבלת השליטה על העם כמובן.) ולחשוב שפעם מצאתי עיניין ביהדות. פשוט איכס. ארדן.

דוד1000

New member
אני מדי פעם מכניס בדיחות. זה נשאר

לי מהגילגול הקודם. לא ענית מדוע הראיה לא טובה בעינך.

ToryMaster

New member
עניתי בכמה וכמה הודעות.

אתה לא יכול להוכיח שהתורה וכל מה שמסביב אמיתיים, ע"י שימוש בציטוטים מהתורה ומה שמסביב לה. לא מבינה מה הדחף של אנשים להוכיח אמונה. אם נגיד לך ש"אתה צודק, התורה אמיתית, האלוהים גדול וחכם", זה יעשה את האמונה שלך חזקה או טובה יותר?

דוד1000

New member
מדוע אתה חושב שאני לא יכול.

עובדה שאני עושה זאת. זה מראה שאני יכול. זה עושה את האמונה שלי יותר חזקה וטובה. צריך להסביר מדוע אתה חושב שאני לא יכול. להסביר. להסביר.

ToryMaster

New member
תקשיב לי, ותקשיב לי טוב.

אני לא גבר, אין לי איברי מין זכריים ויש לי כמה כרומוזומים ואיברים שהרבה גברים היו מתים שיהיו לו, אבל אין, כי הוא לא אישה, בניגוד אלי. יש דרך יותר ברורה להבהיר את זה? אתה יכול, אבל זו לא הוכחה וזו לא ראיה, זו טענה לא מוכחת ולאו דווקא מבוססת.

LoL ../images/Emo6.gif

יעל, כנראה שאת לא צנועה מספיק כדי שהטיעונים שלך יהיו משכנעים
ככה אתה מתחמק מהטיעונים של יריבך לוויכוח? אתה נכנסת לפורום וניסית להוכיח לנו כי היהדות נכונה. ואז אתה מתחיל להתחמק ולטעון טענות כי אי אפשר להוכיח את זה כי אחרת לא היתה בחירה חופשית ולנסות לפסול אנשים על בסיס אישי? פניה לאדם זה גם כשל לוגי נפוץ. מה קרה? אי אפשר להחזיר אדם בתשובה בכלים לוגיים תקינים וללא כשלים? אם אתה לא מצליח להוכיח את הטענות שלך כי הטיעונים שלך נפלו, אז פשוט תודה שהפסדת בוויכוח ותצא איש מכובד. אף אחד לא אומר לך לא להאמין ביהדוות. אבל אותנו עם כלשים לוגיים לא תשכנע. תן כבוד לדת שלך ותפרוש במקום לנסות להמשיך להתווכח תוך כדי שאתה פוסל אנשים שלא מסכימים איתך על בסיס אישי.

ToryMaster

New member
קורה לכולם

למעשה, אני לחלוטין מכבדת את הבחירה שלא לדבר עם מי שהוא חשוב עליה כלא צנועה, זה מה שהדת שלו מכתיבה לו, אבל כל ההתנהלות מרגיזה אותי. אני לא אעיד על עצמי שאני צנועה, אבל אי אפשר להחליט את זה מכמה הודעות בפורום.

gwizard

New member
בהההחהחהחהחה ../images/Emo13.gif

אז תסתום ת'פה ותעוף מפה.

RainBird

New member
אתה לא עושה כי אתה לא מוכיח. עובדה שלא ראינו משתמשים בפורום הזה רצים לתורה. מסתבר שה"הוכחה" שלך לא מספקת.

gwizard

New member
פחחח, חלש

1. אין אף דת כזו כי בכל הדתות הפאגאניות לא היה צורך לכתוב על ניסים כי כולם היו יכולים לעשות ניסים בעצמם. חוץ מזה, רק ביהדות מנשקים ואז מספרים. 2. שמעת על חייזרים ? 3. נכון, הוא עסק בכישוף וקיבל חזיון כתוצאה ממעבר בזמן לעתיד. 4. לא צריך להכריח, אנשים הינם טפשים באופן כללי או שפשוט לא אכפת להם. תודה על כך שהוכחת משפט פשוט זה. חוץ מזה, יש את סעיף 5. 5. מדוע ? כי הכהנים תאבי הבצע רצחו והשתיקו כל אחד שהעז לומר אחרת.

דוד1000

New member
על כך ההבל שבחייזרים

בס"ד " כי כולם היו יכולים לעשות ניסים בעצמם. חוץ מזה, רק ביהדות מנשקים ואז מספרים." ת. לא הבנתי. 2. שמעת על חייזרים ? על כך ההבל שבחייזרים בקישור להלן. http://www.snunit.k12.il/heb_journals/galileo/2116.html 3." נכון, הוא עסק בכישוף וקיבל חזיון כתוצאה ממעבר בזמן לעתיד." ת. לא ענית כיצד הוא ידע שאין עוד מלבדו בכל הכוכבים. 4". לא צריך להכריח, אנשים הינם טפשים באופן כללי או שפשוט לא אכפת להם." ת. חיזקת את הראיה. אם אתה אומר שקל לשכנע אנשים שעומד לפניהם בורא העולם, מדוע לא עשה זאת אף אחד חוץ מנותן התורה. אין זאת כי נותן התורה הוא בורא העולם. 5". מדוע ? כי הכהנים תאבי הבצע רצחו והשתיקו כל אחד שהעז לומר אחרת." ת. מדוע לא היה לפני מתן תורה עוד אחד שאמר והראה שהוא בורא העולם?

למעלה