שאלה לאתאיסטים שביננוי:

yaakii

New member
אבל למה בכלל להתחיל להפסיד ולהרוויח?

עדיף כלום. אין לי רצון לכלום.
 

yaakii

New member
נכון. אתה תביא את עצמך למצב בו לרווח והפסד

אין כל משמעות עבורך. מה שלא קיים עכשיו.
 
בטח שכן אנושיות היא חלק מאיתנו

ותחושת שלמות באה רק מהיכולת לחוש דברים . לא אנושי להיות שמח כל הזמן ולא אנושי להיות עצוב כל הזמן . האדם מרגיש מלא כשהוא שמח ועצוב -הוא מרגיש את העולם, חש אותו והוא מאושר מזה.
 

yaakii

New member
אנושי זה לרצות שיהיה הכי טוב.

ולסבול זה לא טוב. ויש דרך נהדרת להפסיק את האפשרות לסבול...
 
שטויות

אנושיות היא סבל בדיוק כמו היא אושר . לעולם לא תוכל להיות רק מאושר . אני מאושר מהאנושיות , מזה שאני יכול גם להרגיש כאב ולא רק טוב.
 

yaakii

New member
אדם מאושר הוא אדם שיש לו את כל

מבוקשו. הפתרון היחיד להשיג את כל מה שרוצים זה המוות (כי לא רוצים כלום...)
 
זו קביעה שאני לא הייתי מתימר לצהיר אותה

אני לא מאושר רק כשיש לי את מבוקשי . אני מאושר מאיפה שאני נמצא כרגע. לא אפשרי ?
 
לכל דבר יש סיבה ?

זה הקושי בתפיסה שלך, אתה חושב שלכל דבר חייבת להיות סיבה - אז אין ואני משלים עם זה . אני חיי את חיי ללא כל סיבה . אין לי סיבה ואני רוצה לחיות -פרדוקס בשבילך לא ? אז זהו שלא . אני יכול לחיות ללא סיבה ועדיין לחיות .
 

yaakii

New member
../images/Emo6.gif

רגע לפני שאני קורא את ההודע הזאת הגבתי להודעה שלך בתשובה:"לא לכל דבר יש סיבה".. לא אמרתי שחייבת להיות סיבה. רק שאלתי למה. אם אין לך סיבה- סבבה
 

סיר חע

New member
טעות! ../images/Emo31.gif

אפשר להיות מאושר בחלקך, אך עדיין לשאוף לעוד. אפשר להיות מאושר במהלך "מסעך" להשגת מבוקשתך.
 

Terpsichore

New member
אז

למה אתה לא מתאבד, אם לחיות לא גורם להרגיש טוב כמו שאתה אומר? אני מצטערת, אבל כל הדברים שאמרת כאן הם שטויות. אתאיסטים הם בני אדם בדיוק כמו המאמינים או הדתיים. הם חיים, הם נושמים, הם הולכים לבית ספר או לעבודה, הם מדברים, הם עושים הכל אותו דבר- חוץ מזה שהאתאיסטים לא מאמינים שיש ישות שמכוונת את הכל בשם אלוהים. אז אתם מאמינים שיש משהו אחרי שמתים, אנחנו מודים באמת ויודעים שאנחנו פשוט נרקבים באדמה. זה שאנחנו לא מאמינים שיש מישהו שגרם להכל לא אומר שנגמרו לנו הסיבות לחיות, לכל הרוחות. אנחנו עדיין חיים ומנצלים את הדברים שהחיים נותנים לנו, אנחנו נהנים, אנחנו מחפשים אחרי הנאות כי אנחנו יודעים שלא יהיו כאלה אחרי זה ואנחנו אפילו סובלים את הטרדות הקטנות האלה שאתה טוען שאמורות לגרום לנו להתאבד- כי אנחנו יודעים שזה מסיבה מסוימת ושאחריהן יבוא משהו טוב. אלה הם החיים.
 

yaakii

New member
ועדיין לא ענית לשאלתי

מדוע לא כדאי לי להביא את עצמי למצב בו לא ארגיש כאב, צער? למה לחוות את אותם רגעים?-בשביל הטוב שמגיע איתם? אז תביאי את עצמך למצב שטוב/רע לא קיימים. ואז בכלל לא תרגישי משהו.
 

Terpsichore

New member
אבל בלי טוב או רע מה

החיים שווים? ה"טוב והרע" הם אלה שהופכים את החיים למעניינים, לא משנה עד כמה זה גורם לך לרצות לירות בעצמך או להרגיש בעננים. התחושות שזה גורם, המחשבות שעולות לך עקב זה, הרעיונות- כל אלה שווים את זה, הם שווים... לסבול את מה שאתה קורא לו הטוב והרע ואני פשוט קוראת לזה החיים.
 
למעלה