שאלה לכולם

הוא רע

הוא לא טוב. והוא מצווה עלייך להלל אותו, לשקר שהוא טוב כדי לקבל נקודות זכות ב"עולם הבא".. מותר להיות צבוע ורע ע"פ הדת.

arriy80

New member
נכון. זה האלהים שלך...

באלהים הזה שלך גם אני לא מאמין....

rachel437

New member
הרמב"ם טעה לפעמים

והחלק המדמה, הוא הכוח אשר יזכור רשמי המוחשים אחר העלמם מקרבת החושים אשר השיגום. וירכיב קצתם, ויפריד קצתם מקצתם. ולזה ירכיב הכוח הזה מן העניינים אשר השיגם עניינים שלא ישיגם כלל, ואי אפשר להשיגם. כמו שידמה האדם ספינת ברזל תשוט באוויר, ובן אדם שראשו בשמים ורגליו בארץ; ובעל חי - באלף עיניים, על דרך משל - והרבה מאלו הנמנעות ירכיבם הכוח המדמה וימציאם בדמיון. הקדמה לפירוש מסכת אבות.

arriy80

New member
עשית מעצמך צחוק

הבאת קטע מהרמב"ם שהיה לך קשה להבינו, וכתבת שהוא טועה... נו, באמת...

rachel437

New member
ככה אתה מחפה על בורותך?

עושה צחוק מהשני. הרמב"ם כתב שלא יכול להיות שספינת ברזל תעוף באויר, מה לעשות והוא לא ראה שיבוא יום ואנשים חכמים ימציאו את האוירון. "כמו שידמה האדם ספינת ברזל תשוט באוויר" כל התשובות שלך חוזרות על עצמם, צריך ללמוד, את לא מבינה, כנראה שעברת איזה קורס למחב"ת מתחיל, אבל שכחת את האיסור לעם הארץ לענות לאפיקורס.

arriy80

New member
בורותי...

הרמב"ם מדבר על כח הדמיון. הוא כתב כפי המציאות שהיתה בזמנו שאדם מדמיין ציפור ברזל עפה באיור. אף אחד לא בא לבחון האם הרמב"ם היה נביא לחזות את המצאת המטוסים. עברתי קורס מזורז עם מחבתות. כן.

rachel437

New member
הרמב"ם

נכון שהרמב"ם כתב לפי המציאות והידע שהיית בזמנו ולכן כתב הרמב"ם שלא ייתכן שספינת ברזל תעוף באויר, אבל המציאות מוכיחה שהוא טעה, היום ספינות ברזל עפות באויר, זה מוכיח שהיום אנשים יותר חכמים מהדורות הקודמים. נראה מכתיבתך שאכן אתה מחב"ת מתחיל.

masorti

New member
את לא מבינה שתפשת אותו בטעות קריטית

אם הוא מודה שהרמב"ם כתב לפי המצב והידע של זמנו, אזי אין לו סיבה לוגית לטעון שחז"ל נהגו אחרת. היות והנבואה כבר בוטלה בזמנם, אזי הוא מודה במשתמע שבגמרא יש טעויות מדעיות.

rachel437

New member
אתה צודק

אבל הוא ימצא תרוץ גם לזה, ואם לא, הוא יטען שאני לא מבינה וצריכה ללמוד.

arriy80

New member
הרמב"ם טעה... באמת...

"המציאות מוכיחה שהוא טעה" ואם הוא היה כותב שיש ספינה שעפה באויר היית אומרת (או אחרים בני זמנו) שהוא בדאי, כי לא היה אז כזה דבר. לפי זה, גם טעו כל המדענים עד לזמן האחים רייט! מאד התחיל המדע! אני מבין במחבתות וסירים, וגם בטיגונים ובישולים.

rachel437

New member
ההבדל בין דת למדע

המדע כל הזמן מתקן את עצמו וזה מה שיפה בה, אם הם טעו הם מודים בטעותם, לעומת הדת שהיא ישנה ומקובעת ומעולם לא תודה בטעותה. לכן התורה לא רלוונטית לימינו. אם הוא היה כותב בזמנו שיכולה להיות כזאת מציאות, שספינת ברזל תעוף באויר, כולם היו מודים על חוכמתו. אף אחד לא טוען שהרמב"ם לא היה גאון, אבל מה לעשות וכמו כל בן אנוש הוא טעה לפעמים.

arriy80

New member
כך את חושבת?

"אם הוא היה כותב בזמנו שיכולה להיות כזאת מציאות, שספינת ברזל תעוף באויר, כולם היו מודים על חוכמתו." גם אם הוא היה יודע על כך, הוא לא היה כותב זאת בספריו! הרי הוא היה משים עצמו ללעג! אין בזה הגיון לדעתי. אם את לא מאמינה שבורא העולם נתן את התורה, טענתך שהתורה לא רלוונטית - מוצדקת. אך תבררי אם אמונתך אכן נכונה. זה הבסיס. ושוב, לי אין בעיה עם סתירות בכתבי הרמב"ם. אני לומד על כך יום יום - אני שואל ולא חולק. אך אני לא מחשיב את דעתי ליד דעתו. מפני שהשגתו בתורה ובחכמות העולם היתה לעין שיעור על השגתי. אני מקבל את דבריו למרות שאינני מבין אותם. אך אני מנסה להבין את דבריו, ואם אמצא שגדול בישראל בעל שיעור קומה ומוסמך, חולק על הרמב"ם, אוכל לקבל זאת.

rachel437

New member
בזמנו לא אבל בזמנינו כן .

תראה, לימדו אותך לא לחשוב ולא לשאול מידי הרבה שאלות, (תסמונת העדר). אין אצלך מושג כזה, "הרמב"ם טעה" "חז"ל טעו", מבחינתך הם לעולם לא יכולים לטעות,עם התרוצים שמתרצים את הטעויות בתורה אפשר לתרץ כל דת ולאמת כל סיפור, אין שום הוכחה שהתורה היא מסמך אלוהי ,יש הוכחות שהתורה נכתבה על ידי בני אדם והיה כדאי שתברר גם אתה האם אמונתך נכונה, אולי אתה טועה.

arriy80

New member
תגידי, אך את מגדירה יהדות ?

אךי את מגדירה יהדות? מהו היחס לתורה? מהו היחס לחז"ל? מה את מפיקה מהתרבות שלנו?

rachel437

New member
טריוויה.

כל מי שנולד להורים יהודים הוא יהודי, בלי קשר לדת. אני יהודיה כי הורי יהודים. אני מאמינה שהתורה נכתבה בידי בני אדם, חז"ל היו אנשים חלקם חכמים וחלקם לא. קח לדוגמא את פרקי אבות, אפשר למצוא שם הרבה דברים חכמים. חוקי התורה הם מיושנים והיו מתאימים לזמן בו הם נכתבו, היום העולם השתנה ואין מקום בחברה דמוקרטית וחופשית לחוקים אלה. למה אתה מתכוון, בתרבות שלנו?

arriy80

New member
בשביל מה?

את יהודיה רק בגלל שהורייך יהודים? (את זה ההלכה קבעה, אבל את הרי לא "מאמינה" להלכה...) אם הורי היו ילידי חיפה אני צריך לחיות בחיפה? זו בעיה טכנית שניתנת לפתרון! פשוט מחליפים בדת יותר נוחה. למה לא?

rachel437

New member
אנסה להסביר שוב

אני יהודיה כי נולדתי להורים יהודים, בלי שום קשר לדת. גם אם אני אתנצר או אתאסלם אני אשאר יהודיה, אין לי צורך להחליף דת כי אין לי דת.

arriy80

New member
אז מה זה יהדות?

יש כאלו שיגדירו יהדות - דת. יש כאלו שיגדירו יהדות - לאום. יש כאלו שיגדירו יהרות - שיוך גזעי עתיק שאבד עליו הכלח. דת - אפשר להחליף. לאום - אפשר להחליף. השיוך הגזעי בכלל לא משפיע על החיים והתרבות שלנו. זה משהו כמו שיש לי שיער שחור. אז מה זה יהדות בעיניך? למה להתיחס לזה בכלל?

למעלה