האחריות שלי נובעת מהדרך
הדרך שאני הולך בה אכן פוסלת זרמים אחרים. אני הולך בדרך זו, כי אני משוכנע שהי הנכונה. מה זה "יותר מאפשרות אחת"? גם הנצרות והאיסלם הם "אפשרות" כי "אנשים צריכים"? אין לאף אחד בעיה שכל אחד ילך בדרך שהוא או אחרים ממציאים. רק שלא יקרא לה "יהדות" מפני שדרך היהדות הועברה מדור לדור, ולאף אחד אין סמכות לשנות את המסגרת שלה! אולי התכוונת שאתה מסתמך על "דוד הרטמן" כך מצאתי - ולפי השקפותיו - שיערתי כי עליו כוונתך. (וד"א - הרבה התנגדו להשקפתו). אני לא צריך להתמודד עם "חרדיותו" ועם כובד המשקל ההלכתי שלו. גם ליבוביץ היה כנראה פילוסוף גדול כבד משקל. ושמעתי על עוד מישהו שהתחרד, למד הוראה בבד"ץ של "העדה החרדית", למד קבלה, ועכשיו הוא משלב בשיעוריו את דתות המזרח ומעודד פתיחות מינית. לא באתי להתמודד עם אף אחד! באתי להגיד את דעתי, כפי שאני מבין אותה מחז"ל, וכפי שקיבלתי מרבותי. בשבילי - חז"ל (כולל עד התנאים והאמוראים) הם המוסמכים ביותר בכדי להעביר את דברי האלוקים. כך ההשקפה היהודית כפי שעברה. אם מישהו יסביר את חז"ל אחרת - אתיחס לפירושו ואבדוק זאת. אם מישהו יגיד שחז"ל לא מוסמכים, והוא רוצה לפרש אחרת, אסביר לו שלא זו הדרך שהועברה לנו לאורך כל הדורות.