שאלה לכולם

arriy80

New member
את יהודיה בגלל הוריך? מי קבע?

אולי נקבע שמי שהמילדת שלו היתה מוסלמית אז הוא מוסלמי? מה הקשר להוריך? בשבילך זו הרי בעיה טכנית, אם הורייך גרים בעיירה רחוקה בדרום אז גם את חייבת לגור שם?

rachel437

New member
מי קבע?

המציאות קבעה, הורי וסבי היו יהודים בלי קשר לדת. גם אם רק אבי היה יהודי הייתי קוראת לעצמי יהודיה, בלי שום קשר להלכה.

arriy80

New member
איך אני יכול לבטאות את יהדותי?

בא נניח לדעה שביטוי היהדות זה דת. איך את חושבת שניתן לבטאות את היהדות שלנו? או שבכלל אין צורך או שאין מה לבטאות?

arriy80

New member
אני יהודי. לא חילוני.

אם זה פורום "יהדות לחילונים" - הכוונה היא שחילונים יכולים להכנס לפה ולשמוע על יהדות. בתור מי שיודע (לפחות קצת) על היהדות, אני רואה את עצמי מתאים לכתוב פה את הבנתי. אם מנהל הפורום יודיע לי שאינני מתאים לכתוב פה, אשמע לו. אך לא לקנטרנים שלא מסוגלים לשמוע דעות אחרות משלהם.

arriy80

New member
הדרך פוסלת. לא אני.

אני מביע את הבנתי על דרך היהדות. דרך זו אכן פוסלת שינויים במבנה היהדות, ודוחה כל כפירה בעיקרי האמונה. מי שחושב שאני טועה בקשר להבנת דרך זו - שיקרא את ספרי חכמי ישראל והבולט בהם - הרמב"ם, ויבדוק אם הבנתי נכון. מי שחושב לפרש את היהדות באופן אחר מחכמי ישראל, צריך להוכיח מי הסמיך אותו, ומהיכן קיבל את השקפתו.

תקח אחריות על מה שאתה חושב ואומר

אתה פוסל זרמים ואנשים אחרים ("על פי הבנתך..." בלה בלה). לא משנה ממי "קיבלת את הדרך", זאת הבחירה שלך ללכת בה אז תקח אחריות על מה שאתה אומר ועושה ותפסיק להפיל אותה על מישהו אחר. אני לא פוסל זרמים אחרים כי אני חושב שבעיקר היום (אבל תמיד!) אנשים צריכים יותר מאפשרות אחת (ויותר מאפשרות אחת עובדת) ולכן אין פסול בזה. על מי אני מסתמך? על הרב פרופסור אברהם הרטמן. עכשיו אתה תלך, תברר מי זה ותתמודד עם כובד המשקל ההלכתי שלו (חרדתי לחלוטין, אגב, ראה הוזהרת - יהיה לך יותר קשה לפסול אותו).

arriy80

New member
האחריות שלי נובעת מהדרך

הדרך שאני הולך בה אכן פוסלת זרמים אחרים. אני הולך בדרך זו, כי אני משוכנע שהי הנכונה. מה זה "יותר מאפשרות אחת"? גם הנצרות והאיסלם הם "אפשרות" כי "אנשים צריכים"? אין לאף אחד בעיה שכל אחד ילך בדרך שהוא או אחרים ממציאים. רק שלא יקרא לה "יהדות" מפני שדרך היהדות הועברה מדור לדור, ולאף אחד אין סמכות לשנות את המסגרת שלה! אולי התכוונת שאתה מסתמך על "דוד הרטמן" כך מצאתי - ולפי השקפותיו - שיערתי כי עליו כוונתך. (וד"א - הרבה התנגדו להשקפתו). אני לא צריך להתמודד עם "חרדיותו" ועם כובד המשקל ההלכתי שלו. גם ליבוביץ היה כנראה פילוסוף גדול כבד משקל. ושמעתי על עוד מישהו שהתחרד, למד הוראה בבד"ץ של "העדה החרדית", למד קבלה, ועכשיו הוא משלב בשיעוריו את דתות המזרח ומעודד פתיחות מינית. לא באתי להתמודד עם אף אחד! באתי להגיד את דעתי, כפי שאני מבין אותה מחז"ל, וכפי שקיבלתי מרבותי. בשבילי - חז"ל (כולל עד התנאים והאמוראים) הם המוסמכים ביותר בכדי להעביר את דברי האלוקים. כך ההשקפה היהודית כפי שעברה. אם מישהו יסביר את חז"ל אחרת - אתיחס לפירושו ואבדוק זאת. אם מישהו יגיד שחז"ל לא מוסמכים, והוא רוצה לפרש אחרת, אסביר לו שלא זו הדרך שהועברה לנו לאורך כל הדורות.

arriy80

New member
אם להתיחס בעניניות

הדרכים שלך כוללות את כל הדתות בעולם, כולל הנצרות האסלם וכל שאר דתות המזרח. יערב לך. אני רק לא מבין מה אתה מחפש בפורום "יהדות" מה הדרך שלך קשורה ליהדות?

arriy80

New member
נכון. יש הרבה דרכים בתוך היהדות

כמובן, שהם צריכים להיות בתוך המסגרת שלה. אם מישהו ממציא דרך שהיא מחוץ למסגרת - זה כבר לא יהדות.

arriy80

New member
מקובלת על המקור!

ההגדרה הלא-מקורית, לא מעלה ולא מורידה.

למעלה