שאלה לכולם

rachel437

New member
החיים שלאחר החיים

ציטוט מספרו של ד"ר ריימונד מודי. אין ספק שאפיזודה זו יש בה דימיון כלשהו למפגש עם הוויית האור בחוויה של כמעט־מוות. ראשית, מעניקים להוויה אישיות, הגם שאין רואים צורה פיסית, ומייחסים לה ''קול'' השואל שאלה ונותן הנחיות. [...] למרבה העניין, התיאור הקצר של פאולוס על טבעו של ''הגוף הרוחני'' תואם היטב לדו''חות של אלו שמצאו את עצמם מחוץ לגופם. פאלוס טוען שראה את ישו וד"ר ריימונד מודי. אומר שמחקרו מתאים לתאורו של פאלוס. לא נותר לנו אלא לרוץ לכנסיה, את זה אתרי המחזירים בתשובה לא יספרו לכם. The Being of Light: After meeting the people of light, the dying often meet a powerful spiritual being whom some have identified as God, Jesus, or some religious figure ד"ר ריימונד מודי גם מספר על אנשים שראו את ישו, את זה משמיטים מאתרי מחזירי בתשובה. עוד עדות מספרו של הנוצרי ד"ר ריימונד מודי. I was trying to get to that light at the end, because I felt that it was Christ, and I was trying to reach that point. It was not a frightening experience. It was more or less a pleasant thing. For immediately, being a Christian, I had connected the light with Christ, who said, "I am the light of the world." רוצו ביום ראשון הקרוב לכנסיה הקרובה לביתכם וקבלו עליכם את הדת הנוצרית .

hodaya323

New member
אני ממש מסכימה עם מה שאתה אומר

-בסיעתא דשמיא- רק לא הבנתי, אתה מסכים איתי או שאתה לא מסכים?? כי באמת שאתה ממש ממש צודק!!

arriy80

New member
הכותרת מטעה ../images/Emo13.gif

אני התכוונתי שאכן, אי אפשר "לברוח" מהיהדות. אך תרשי לי הערה: כשאת מדברת על היופי שבחגים, על השמחה שמרגישים בשבת, שיושבים כולם סביב השולחן. על ההרגשה המיוחדת בחגים, אתמדברת מתוך המצב שלך - מאמינה ושומרת מצוות. מי שלא יודע - או לא מאמין - אינו יכול להבין את ההתרגשות הזו. גם אם ינסה לשבת סביב שולחן שבת עם משפחתו - ייתכן ולא ירגיש את מה שאת מרגישה. ההרגשה הזו נובעת מהידיעה שיש מעלינו מישהו שהתווה לנו דרך חיים, ובה אנו צועדים, ואנו שמחים לעשות את רצונו, וזה מספק לנו את ההרגשה שאנו מתחברים אליו - הרגשת התעלות מסויימת. הזר - שלא יודע או שלא רוצה לדעת - לא יבין זאת.

B l o n d i e

New member
שאלה והערה..

1. אין בתורה אף אזכור או תחילת אזכור למילה גהנום... עשרת הדברות לא פותחות ב "אנוכי ה' אלוקיכם ואם לא תאמינו בי תלכו לגהנום" ואף מצווה לא נשמעת ככה, היהדות לא פועלת בשיטת ההפחדה כי באמת שקשה להשיג התחברות והסתכלות אמיתית ככה! גם יראת אלוקים שהיהדות מדברת עליה היא לא יראה של פחד מהעונש אלא מאינסופיותו של הקב"ה, והיא בדרגה יותר נמוכה מאהבת אלוקים! [וזה נושא ממש עצום וראוי להרחבה...] 2. האם ניסית לברר את העומק האינסופי שביהדות
האם למדת פעם? פתחת ספר? היית בשיעור? ואני לא מדברת על שיעורי תנ"ך של בי"ס או סתם לקרוא מאמר בשביל לצאת ידי חובה ולהגיד "זהו, למדתי"... אלא על לימוד אמיתי... זה מאוד מאוד קשה לעשות את זה, מניסיון... אבל באמת שזה פותח לך שערים עצומים של דברים כ"כ יפים ועמוקים שלא חשבת אפילו. תחשבי שאנשים לומדים כל חייהם תורה ועדיין יש להם עוד כ"כ הרבה מה ללמוד וככל שהם לומדים יותר הם מרגישים צורך ללמוד עוד ועוד!

אולי אותך זה משך

בינתיים לא מוצאת שם שום עניין.. באמת לא מבינה מה אתם מוצאים בזה. לגבי "אנשים רק רוצים ללמוד מזה עוד ועוד" ניתן להגיד על כל תחום.

arriy80

New member
לא הענין של "מושך"...

אם יש כאן אמת מחייבת, קריטית, אז כל אדם אחראי ילך ללמוד עליה. אם היה מענינת וגם אם לא.

מי מחייב ומי קבע שהיא מחייבת?

או קריטית?? ואם היא אכן מחייבת אז היכן הבחירה החופשית?

arriy80

New member
שוב אותה שאלה.

אם קבוצה גדולה בעם טוענים טענה זו, וכך האמת עברה מדור לדור, יהיה מאד חכם להתיחס אליה ולא להתעלם ממנה. איפה הבחירה החופשית? כבר ענה על זה פרובוקטור, שהתורה מלמדת אותנו את שתי הדרכים, ונותנת לנו את האפשרות לבחור בשניהם. "ראה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב ואת המות ואת הרע... החיים והמות נתתי לפניך הברכה והקללה ובחרת בחיים" שתי הדרכים לפניך- התורה מציעה לבחור בטוב ובחיים, אם אתה בחור ברע ובמות - זו זכותך, אך תשא בתוצאות!

B l o n d i e

New member
אך לא ענית לשאלתי

האם בכלל ניסית ללמוד ולמצוא בהם עניין או שפשוט הלכת בדרך הקלה יותר של זלזול ופסילה?

masorti

New member
"היהדות לא פועלת בשיטת ההפחדה"?

תעיין פעם בתורה (בחומשים עצמם... לא במדרשים ובפרשנויות), ותקרא איך האל מאיים בעונשים קשים על מי שיסטה מהוראותיו (ובפרט אם יעבוד ע"ז).

arriy80

New member
נכון, גם הרפואה כך.

אם רופא יאמר לך: "אל תעשן סיגריות מפני שזה עלול לפתח סרטן בריאות" או "אל תשתה ציאניד, כי זה ישרוף אותך בשניות". וואו. איזה הפחדה, באמת, אתה חייב להפחיד? אז מה, שלא יגיד? שיתן לבן-אדם למות, העיקר שלא יפחד? אלוקים ברא עולם. הוא יודע את התוכנית של העולם. אנחנו נמצאים בעולם הזה. אלוקים נותן לנו ספר הוראות כיצד לחיות, וכיצד להנצל מפגעי העולם. אז נגיד לו: באמת תודה, אבל אני לא רוצה לפחד, אז אל תגיד לי כלום. תעשה לי את הכל וורוד, שמי שלא רוצה לפחד, שלא ירגיש שהוא מאבד את עצמו - בלי לפחד. בהחלט שזו לא הדרך הרצויה. הדרך הרצויה היא להגיע להכרה שזו הדרך האמיתי והטובה, ובגלל זה אנו הולכים בה. מי שלא מצליח להבין, צריך להסביר לו עם שכר ועונש. מה לעשות, בכולנו מתחבא איזה ילד קטן...

masorti

New member
ההשוואה שלך לרפואה היא שטות...

הרופא לא אומר לחולה... ""אל תעשן סיגריות מפני שאם תעשן אז אני אגרום לכך שתפתח סרטן בריאות" או "אל תשתה ציאניד, כי אני אגרום לכך שזה ישרוף אותך בשניות". וזה בדיוק מה שהאל עושה על פי הנאמר בתנ"ך.

arriy80

New member
היא שטות למי שלא מבין את העקרון

אכן לרופא אין אפשרות לעשות את מה שממנו הוא מזהיר. אך אלוקים בעצמו ברא את העולם. הוא ידוע איך הוא פועל. מה זה משנה אם הוא בעצמו מזהיר מפני הנזקים של התנהגות לא טובה? אולי תשאל שאלה אחרת: מדוע אלוקים ברא את האפשרות של שכר ועונש? היה נותן לבני-אדם להתנהג כמו שהם רוצים....

masorti

New member
אני אשאל מה שאני רוצה...

משנה מאוד האם האל מזהיר מפני נזקים שקורים בדרך הטבע ובין שהוא מאיים להעניש את מי שמעצבן אותו. אתה בטח תשמח להסביר לי מדוע שהאל לא ייתן לבני האדם (כולל בני ישראל) להקריב מידי פעם איזה קורבן לבעל ולעשתורת. הרי זה לא גורם לשום נזק רפואי, ואולי אפילו נותן למקריבים הרגשה טובה.

B l o n d i e

New member
זה גורם נזק נפשי...

לדוג' להאמין שאבנים או עצים הם איזה כח מעליך, נזק נפשי זה לא חמור פחות...

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

אין שום נזק נפשי באמונה בשטויות. מקסימום אתה יוצא אהבל.

arriy80

New member
בבקשה...

כשאתה מדבר על שכר ועונש, אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהסתובבה פה בפורום, שהתורה היא "ספר הצעות". עם גישה כזו, ודאי שהשאלה במקומה, "מה פתאם שאלוקים יעניש את מי שעובר על רצונו". אני מבין שהתורה היא אינה ספר הצעות, אלא ספר מחייב לדרך חיים מסויימת. ויותר מזה! התורה היא התוכנית איך לחיות בעולם. מי שעובר על התוכנית, ודאי שיספוג את התוצאות למעשיו. "השמרו לכם פן יפתה לבבכם וסרתם ועבדתם אלהים אחרים... ואבדתם מהרה מעל הארץ הטובה..." - זה לא במובן של עונש! זו תוצאה של המעשים!

masorti

New member
ואני שואל שוב...

למה התוכנית נבנתה כך שמי שיקריב פר לבעל ולאשרה יספוג עונש כבד (או "תוצאה כבדה")? מה זה מפריע למישהו (כלומר למתכנן) שאחד מבני ישראל יעסוק כחלטורה בעבודת הבעל? (הרי לא יעלה על הדעת שהאל מקנא... שהרי לאל לא ניתן לייחס תכונות אנושיות כמו קנאה)

arriy80

New member
תשובה

אם אנו מבינים שאלוקים ברא אותנו כדי שיוכל להיטיב לנו, ולכן נתן לנו דרך חים שנלך בה וכך נשיג שכר, הדבר הבסיסי הוא להאמין שאכן יש אלוקים, הוא הכח היחיד בעולם, וממנו אנו מצפים לגמול. כך שהדוגמא שהבאת - הקרבה לאלהים אחרים - אינה מקובלת מפני שזוהי האנטי-תזה החריפה ביותר לאמונה הבסיסית. השאלה תתכן על מצוות אחרות. למה אלוקים רוצה שנשמור שבת? למה אלוקים רוצה שנניח תפילין? בשביל זה צריך להכיר את התוכנית של העולם. להבין מה עומד מאחורי הפעולות האלו שלנו...

masorti

New member
כמובן שלא ענית על השאלה...

מה אכפת לאל האם אנו הולכים לפי האמונה הרצויה או לפי האנטי-תזה החריפה לכך? אם זה לא מזיק לנו מבחינה רפואית, ומן הסתם גם האל לא ניזוק מכך - אז למה לא לתת לנו להשתעשע בפולחן הבעל? אם האל רוצה בטובתנו, הוא יכול להעניק לנו מכל טוב הארץ גם אם עשינו קומזיץ לכבוד זאוס ושתינו כוסית יין לכבוד אל השמש המצרי.

למעלה