שימו לב,

דוד170

New member
את הדילוגים עושים על ספר תורה

שמתאים לספרי התורה שישנם בביתי הכנסת. ואין בין ספרי תורה אלה את השינויים שאתה מציג. אתה יכול להכנס לאתרים שיש בהם תורה, ויש הרבה אתרים ותראה בעצמך שאין בהם את השינויים שאתה מראה. אני מכיר כרגע אתר מנור ואתר סנונית. אבל לא בעיה למצוא עוד אתרים. אני בעצמי לא חיפשתי, אבל אני בטוח שאין בהם את השינויים. יש רק שינוי אחד בין ספרי התורה באות אחת בלבד. לא ברור לי מה הקשר לניקוד. בהידברות ובספר המימד הנוסף אין ניקוד.

G o v e r no r

New member
אוי לעינים שככה רואות, אוי לאזנים

שככה שומעות, הושברנו שבר גדול מנשוא. אני החלוני, צריך לספר לחרדי הפאגאני המסיונרי איך כתובה התורה. הגיעו מים עד נפש והיא בם לא באה. התורה כתובה בכתיב קונסוננטי (Consonantal Alphabet), ללא תנועות (נקוד) והטעמות. איני יודע מה המונחים המדויקים בעברית ,אולם הם קרויים באנגלית vocalization ו- cantillation (הכתב העברי הוא צאצא של הכתב הפיניקי, אף הוא ללא תנועות). את הניקוד וההטעמות מבצע אדם מיוחד. כתר ארם-צובא, וכתב יד-לנינגרד נוקדו והוטעמו על ידי בני משפחת בן-אשר מטבריה (לא אותו אדם, כיוון שעברו כשבעים שנה בין כתיבתם). אין אפשרות, או קשה ביותר לטעות בהעתקת הנסח הקונסוננטי, אולם, כאשר מנקדים (מוסיפים תנועות, vowels) - אפשר לטעות. הטעויות האלה קרויות "יתרות וחסרות". שבעה כתבי-היד היוקרתיים בטבלה זו, כולם שייכים למעגל מסורה מוכח וכל מי שכופר באוטנטיותם ואינו מופל מיד ארצה על ידי ברק - מוכיח כי אין אלהים. מכיוון שאתה וצבי ענבל עדיין חיים (עד 120, מצדי) - אני רואה בכך הוכחה מוחצת, בלתי ניתנת להפרכה שאין אלהים. תודה לך. אנו רואים שהטבלה מציגה 43 הבדלים בין שבעה כתבי היד, בספר בראשית לבדו. מה עדיין לא מובן? אגב, כדי לך לבדוק במי אתה נועץ. ליועץ שלך יש דחף שאינו בר-כבוש ליפוי נתונים (חפש Zvi Inbal) וקרא שם את כל החמר, כולל הצבעות פנימיות...

דוד170

New member
G o v e r no r

שמתאים לספרי התורה שישנם בביתי הכנסת. ואין בין ספרי תורה אלה את השינויים שאתה מציג. אתה יכול להכנס לאתרים שיש בהם תורה, ויש הרבה אתרים ותראה בעצמך שאין בהם את השינויים שאתה מראה. אני מכיר כרגע אתר מנור ואתר סנונית. אבל לא בעיה למצוא עוד אתרים. אני בעצמי לא חיפשתי, אבל אני בטוח שאין בהם את השינויים. יש רק שינוי אחד בין ספרי התורה באות אחת בלבד

L7

New member
כולם צריכים להיות עובדי אלילים כי

כך נוח . ולעזאזל האמת האתאיסטית.

דוד170

New member
זה עצה של יצר הרע

הנה הרוצה לפקח על עצמו, שתים הנה ההשקפות הצריכות לו. האחת, שיתבונן מהו הטוב האמתי שיבחר בו האדם והרע האמתי שינוס ממנו, והשנית, על המעשים אשר הוא עושה לראות אם הם מכלל הטוב או מכלל הרע. וזה בשעת מעשה ושלא בשעת מעשה. בשעת מעשה, שלא יעשה שום מעשה מבלי שישקל אותו במאזני זאת הידיעה, ושלא בשעת מעשה, שיעלה לפניו זכרון כלל מעשיו וישקל אותם כמו כן במאזני המשקל הזה לראות מה יש בם מהרע ההוא ולטהר ממנו. ודבר זה הודיעונו חכמינו זכרונם לברכה באמרם (ערובין יג, ב): "נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא ועכשו שנברא יפשפש במעשיו ואכא דאמרי ימשמש במעשיו". ותראה ששני הלשונות הם שתי אזהרות טובות ומועילות מאד, כי הנה הפשפוש במעשים הוא לחקר על כלל המעשים ולהתבונן בו: הנמצא בהם מעשים אשר לא יעשו אשר אינם הולכים על פי מצוות ה´ וחוקיו, כי כל אשר ימצא מאלה יבערם מן העולם, אך המשמוש הוא החקירה אפלו במעשים הטובים עצמם, לחקר ולראות היש בענינם איזה פניה אשר לא טובה או איזה חלק שיצטרך להסירו ולבערו, והרי זה כממשמש בבגד לבחון הטוב וחזק הוא או חלש ובלוי, כן ימשמש במעשיו לבחן תכונתם בתכלית ההבחנה עד שישאר זך ונקי.

G o v e r no r

New member
(1) זה לא טוב עבורי כיוון שזו חרפה

בלתי נסבלת להיות אתך באותו מחנה. (2) אין דבר כזה "עולם הבא"...

דוד170

New member
טוב לסבול בושה

טוב לסבול בושה כל החיים בעולם הזה ולא להתביש בעולם הבא

עמלק

New member
אז מדוע אינך מודה בפה מלא

כי אתה בור ועם הארץ, חסר השכלה ושקרן ?

דוד170

New member
אין לך הוכחה שאין עולם הבא . בכדי

ההוכחה תקבל רק אחרי שתמות ואז אתה לא תוכל לתקן את המעוות. מדוע שמדובר על ראיות על התורה אתה לא מסתפק בראיות ורוצה הוכחות. אבל על כך שכביכול אין עולם הבא אתה מסתפק באמירה בלתי מוכחת. בכדי להוכיח שאין עולם הבא אתה צריך להיות בכל היקום ולראות בעיניים רוחניות וזה לא תוכל. בכדי להיות בטוח ב- 99 אחוז שאין יצור מימי בעל קשקשים וללא סנפירים אתה יכול במאמץ קטן מאוד. מצורף קובץ.

G o v e rn o r

New member
בס"ד. אי"ה. עולם הבא קיים רק בג´לי

אשר בין שתי אזניך. אין לך הוכחות שיש. אף אין אף לאחד. זה מספיק לי. "בכדי להיות בטוח ב- 99 אחוז שאין יצור מימי בעל קשקשים וללא סנפירים אתה יכול במאמץ קטן מאוד" או שהתורה דרשה תנאי מיותר, או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ. בכל מקרה אלהים טעה...

דוד170

New member
למה חרפה . הפוך אתה צריך להיות גאה

שאתה בן של בורא העולם ולא נולדת גוי.

G o v e r no r

New member
השפלה היא עבורי להיות באותו מחנה

בו גם אתה מצוי. אילו התנצרת - הייתי שוקל חזרה בתשובה...

למעלה