אני כותבת גם בפורום
בינו ובינה. הרבה פעמים באים לשם גברים ביישנים ושואלים "איך להתחיל עם נשים" לאור ביישנותם. אני חושבת שאני בין היחידות שממליצות להכיר קודם, לא לקפוץ ישר למים הקרים, לתת לצד השני להביע התעניינות במילים או במעשים. כמעט כולם ממליצים לבחורים האלה "לא לפחד", "לשדר ביטחון", "לבוא ולהציע לה ככה וככה" וכל מיני רעיונות בסגנון. האפשרות של להכיר קודם ורק אחר כך להציע פשוט לא קיימת בעיני רוב האנשים. כשאני אומרת "צריך להבין האם הצד השני מעוניין", כולם קופצים לאסוציאציות של טלפתיה כי הדפוס של היכרות הדרגתית פשוט לא מוכר לגברים. תראה, אני הייתי זו שיזמתי את הקשר עם בן זוגי לחיים. פניתי אליו ראשונה, התקשרתי אליו ראשונה - ורק כשהתקשרתי, הוא שאל האם אני רוצה שיבוא אלי (זה היה ערב של מה שנקרא בישראל "סילבסטר"). לפני שהתקשרתי, ישבנו ודיברנו יחד בכל מיני הזדמנויות יותר מחודשיים. כשהתקשרתי אליו, לא היה לי שום ספק שהוא רוצה שאתקשר, וגם הוא סיפר לי אחר כך שהייתה לו תחושה חזקה שאתקשר באותו יום. טלפתיה? לדעתי, פשוט היכרות טובה. חודשיים וחצי ראיתי איך הוא מסתכל עלי, ראיתי איך הוא מחכה לשיחה שלנו, ראיתי איך הוא בודק עם המבט האם אני עסוקה, שמתי לב אילו נושאים הוא בוחר בשיחה. אחרי חודשיים ומשהו של היכרות, אתה פשוט יודע (אם לרגע נוציא תסריטי אימה על בוסים תמימים ומזכירות פתייניות, איכשהו לא נראה לי שאותם בוסים היו משקיעים חודשיים בלבנות קרקע לקשר שעוד לא התחיל). תגיד לי שחודשיים זה פסק זמן הזוי שחבל לבזבז? תלוי בסיטואציה. אם אתה מכיר בחורה בפאב - אולי כן. אבל במקום עבודה בהחלט לא. גם במקרה שלי הייתה בעיה אתית מסוימת - לא סכנה של עבירה על החוק, אבל בהחלט בעיה אתית. לכן גם חיכיתי שתסתיים המסגרת היוצרת את הבעיה, וגם רציתי לראות שהוא מעוניין בי בלי קשר לתפקידים של שנינו באותה מסגרת. קשר שמבשיל חודשיים אינו "בלתי אפשרי", זה פשוט לא מגיע על המגש. לדעתי, כשמדובר ביחסי כוחות כל כך עדינים - תהליך היכרות ארוך הוא מוצדק. האמת היא שגם מבחינת הביטחון העצמי היה לי הרבה יותר נעים להתקשר לבחור שידעתי שלא יסרב לי, אבל זו כבר בחירה אישית. לגבי הגברים שלא מצליחים לתקשר עם נשים - לעניות דעתי, חשוב בכל מקרה לדעת לתקשר כשרוצים קשר זוגי, והרבה יותר קל ללמוד לתקשר בצורה לא מחייבת, לא "רוצה-כן-לא" אלא בצורה שתיארתי.